Çok kararsizim

Aylinayhan01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
44
14
3
35
Benim kızım olacakmış ama isim konusunda çok karsisizim sizce alara ismi nasıl en çok içime sinen bu ara alara ismi oldu

Benim kızım olacakmış ama isim konusunda çok karsisizim sizce alara ismi nasıl en çok içime sinen bu ara alara ismi oldu
Sizin içinize sindiyse verin ama ben olsam vermezdim.Telaffuz ederken zorlanılır gibime geliyor sizin için değilse büyükler zorlanabilir.

alara hiç güzel değil :KK43:
Güzelim Ayşe,Zeynep,Nur dururken...
Ben bahar koyacağm mesela..Allah izin verirse

Alara telaffuzu zor bir isim bence.
İkinci hece olan ''la'' yı inceltmeden söyleyince kaba bir telaffuz ortaya çıkıyor.

Asya çok güzel bir isim. En azından Türkçe ve anlamı belli. Alara Anadolu'da yaşayan eski bir medeniyetin adı ve o medeniyetin yaşadığı bölgenin ismi. Size Arapça çölde açan çiçek falan diyen olduysa ya da internet kaynaklarından bu şekilde bir bilgi edindiyseniz inanmayın, hiç alakası yok. Ayrıca kulağa çok hoş gelmiyor. İkisi arasında kaldıysanız ben Asya koyun derdim. Ne yazık ki insanlar çocuklarına anlamlarını tam araştırmadan İrem, Ecrin, Aleyna, Sanem gibi abidik gubidik isimler koyuyorlar. Üstelik sırf Kur'anda geçiyor diye koyuyorlar ama anlamları cidden çok ama çok kötü. Siz bu hataya düşmeyin bari.

Alara bence de hoş bir isim değil. Asya güzel, telaffuzu da rahat. Alara'nın telaffuzu a inceltilmezse çok kaba oluyor özellikle yurtdışında falan.

Back
X