çok kararsızım.ne yapmam,nasıl davranmam gerek?

Eski eşinden ayrılma sebebi de budur büyük ihtimalle..
O yüzden siz yakayı daha erken kurtarmışsınız,keyfinize bakın,hakkınızı arayın ama bence aynı taşa ikinci kez takılıp düşme gafletinde bulunmayın..

Son düzenleme:
arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize.umarım hakkımda hayırlısı olur.
biran önce bu durumu netleştirmek istiyorum artık.

esinizin gercekten ciddi psikolojik sorunlari var gibi gorunuyor.
boyle bir insanla yasanmaz ki...
cok yipranirsiniz. sizin de psikolojiniz bozulur.

esiniz tedavi olsa bile ne kadar duzelecek, yani ya az bir gelisme olursa?
tedavi surecini nasil atlatacaksiniz? ben esinizin yine boyle inisli cikisli halleri olur diye dusunuyorum. yine uzulebilirsiniz.
zor bir karar...
ben olsam psikologuyla gorusurdum ve tedaviyle tamamen bu davranislarinin ortadan kalkip kalkamayacagini ve de ne kadar surede olacagini sorardim...
yillar surer cunku ciddi davranis bozukluklari var dese yillarca esinizi bekleyecek misiniz?

bir tarafim evlilik kurumu ciddi oldugu konu sahibi icin esine yardim etse belki durum duzelir diyor ama bir tarafim karisini tekmelemis bir ton sey yapmis, cekilmez bir insan en iyisi bosanmak ve bu rahatsiz adami kendi haline birakmak diyor...

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim.ben dr ile görüştüm.major bir sorun yok.ilaç tedavisinede gerek yok.gelsin yeter dedi.şimdide benim ki tek gitmem beraber gitcez diyor.ben gitmemek de kararlıyım tek gitmesi gerek.1.seans sonunda benim dr ile görüşüp tekrar başlanabilir mi diye gizliden sormam gerek.
ki bu uzun bir süreç.

bu hafta davayı açmayı düşünüyorum.
bakalım hakkımda hayırlısı olur inşallah.

Bir öyle bir böyle hayat çekilmez gerçekten,
belli ki psikolojik sorunları var ve doktorun dediği gibi
iyileşmesi için düzenli terapilere gitmesi şart.
Siz duygusal davranıp,madem iyileşecek barışabilirim diye düşünebilirsiniz ama
unutmayın ki,hiçbirimiz hiçkimse için dünyaya gelmedik,
dolayısıyla aklını başına alsın,tedavisini görsün,
ondan sonra hala birbirinizi istiyorsanız ona da ikiniz karar vereceksiniz ama
şuan için en mantıklı kararı yine siz alacaksınız.
size boşanın ya da boşanmayın diyemem ama
inşallah hakkınızda hayırlı olan kararı verirsiniz..
sevgiler...

4 sene psikoloji eğitimi aldım,8 senedir de psikolojik danışmanlık yapıyorum ve edindiğim izlenim eşinizin rahatsız olduğu...sanırım hafife alınamayacak derecede rahatsız...bence boşanmalısınız.sizin güvenliğiniz için bu gerekli,o adamla yalnız kalmayın derim..insan sevdiğine vurmaya kıyamaz.ağlaması boşanmak istememesi sizi sevdiğinden değil size bağımlı olduğundan...ve kendisi istemedikçe asla değişmeyecektir.

eski eşinin şokunu atlamamış bir erkekle evlenmişsiniz.

eski eşinden kalan eşyalarda oturmayı kabul edebilmişsiniz. ve ilk eşinden ayrıldıktan hemen sonra sizinle evlenmiş gibi görünüyor, yıllar geçmiş değil yani.

ben bu noktada hatalı olduğunuzu düşünüyorum. eski eşini unutamadığını düşünüyorum eşinizin. olayları yedirememiş şimdi o duyguları düşüncelerinin yanında siz ona "fazla" geliyorsunuz.

kendi halinde 2-3 yıl yaşamış olsaydı ya da kişiden kişiye değişir, bu boşanma olayını belli bir süre geçiçerek kendi kendine atlatmış olsaydı sizinle güzel bir birlikteliğe başlayabilirdi. ama şu anki durumda siz ve eski eşinin anıları iç içe geçmiş. fotoğraflarının durması somut bir şey zaten.

babasının istemeye gelmeyişi de çok büyük bir ipucuymuş aslında. oğluna kızmış vs buna inanmıyorum ben. eski evliliğini bitirmiş olması babasını üzmüş olabilir. yeniyi kabullenememiş olabilir.

ben tam olarak yazmadığınız şeyler olduğunu düşünüyorum ayrıca.

her şeyin hayırlısı olsun.

rica ederim.

bence esinize tedaviyi en basta kendisi icin olmasi gerektigini ve bu yuzden de yalniz gitmesi gerektigini, size bagimli kalmamasi gerektigini anlatin.
sizden once kendisi icin tedavi olmasi gerektigini iyice anlatin ona ki mutlaka tedavi olsun ve yalniz gitsin.

herşeyi tam olarak yazmaya çalıştım.
şimdi sizin dediğiniz düşünmeye başladım? gizlediğim birşey yok çünkü
evliliği bitmiş ve ben onu 1 yıl sonra tanıdım
6 ay sonra evlendim.
bu arada babasıyla 10 yıldır konuşmuyormuş.ama ben babasıyla konuşup muhabbet ediyordum evlendikten sonra.adamın da bana yaklaşımı iyiydi.

ama dediklerinize katılıyorum.anılar iç içe girmiş ve beni kabullenememiş olabilir
ama benim suçum ne?
bana evlenmek için ısrar eden kapımda yatan adam nerde?? şimdiki kaba saba adam nerde??

bugün mesaj atmış bana önceden gittiğimiz uz.psikiyatr vardı ona gitmiş.dr a tekrar barışmak istediğini ve sorunlarını anlatmış.oda olumlu bakmışbarışma olayına.fakat belli bir süre gitmesi gerekiyormuş.önümüzdeki p.tesi dr tekrar çağırmış.ayrıca uyku sorunu için ilaç vermiş.görüşme olumlu geçmiş.
senin için herşeyi yapacağım çaba göstereceğim .sana çok ihtiyacım var vb..yazmış.

arkasından ben dr aradım.dr beye eşimin en son konuşmasında bana ölmek istediğini ,çok kötü olduğunu söyledi dedim.görüşmeye gelmiş sizinle dedim.
görüşme nasıl geçti dedim.
dr bey de hayır o size öyle diyor.o kadar büyük bir sorun yok dedi.
ama süreci tamamlaması gerek dedi.birleşmek için acele ederse siz yavaş yavaş olacağını söyleyin dedi.

bu adamın garezi sadece bana sanırım klava:

bu arada benimde psikolojim iyice bozuluyor.işsiz kaldım onun yüzünden.
bu süreç ne kadar sürer bilmem ama ben kafayı yemesem iyi...

bu durumda ayrilip ayrilmamak konusunda karar vermek zor acikcasi...

aklima bir sey geldi...
doktor cok buyuk bir sorun yok demis ama esinizin ortada buyuk bir sorun yokken gozu dondugu ve sizi tekmeledigi dovdugu zamanlar olmus...
bu acidan dusunursek sorunu kucuk gibi gorunmuyor...
yani ya bu davranislari degismezse tedavi olmasina regmen?

canim yaa yeni evlisiniz galiba....pisman olmasi iyi birsey daha yapmaz ins....

yani esasında seni anlamıyor değilim! kurulmuş bir düzeni bozma diyor bir yanın, diğer yanın da tadı acı olan bir pastayı yemekten çekiniyor.

Yani esasında buruk gelen aşk bozuk bir pastadır. ama içinde ne tür böcekler olduğunu bilirsin,tadının burukluğunu da yani alacağın tadın kötü olacağını bilsen de bunu biliyor olmak bile rahatlatır insanı. oysa yeni bir hayata başlamak sadece dışarıdan görünen bir pastadır. ama tadını bilmemek ürkütür seni. ya o bozuk pastadan daha kötüyse dersin ve cesaretin kırılır neyse bi parça daha yesem nolur ki elimdeki bozuk pastadan dersin!!

iyi karar vermelisin. tartmalısın! belki de cezur olmalısın.. hakkında hayırlısı..

anladığım kadarıyla siz boşanmaya cesaret edemeyeceksiniz. iş sıkıntısı,sosyal baskılar,yalnızlık korkusu..
siz tek bir şiddet olayından bahsetmişsiniz.benimse aklımda daha vahim bir tablo var:
kadın doğum yapıyor.bebeği henüz 1 aylık.kaynana-görümce bi sürü lüzumsuz insan memesinden aşağı dikilen..yok sütün bebeğe gaz yapıyor,yok sütün yetmiyor,yok....eşi eve geliyor.kadın lohusalık sendromunda gergin .adam ben onu bunu anlamam deyip kendi annesinin de yanında patlatıyor tokadı..
dürtü kontrol bozukluğu olan insanlar böyledir.hayatlarının bir döneminde terapiye giderler,kitabına uygun davranırlar.doğum,hastalık gibi önemli yaşam olayları baş gösterince, stresin indüklediği dürtü(ve öfke) kontrol bozukluğu sürecine tekrar giriverirler,sandalyeler havada uçuşur,küçük bebeğe vururlar.gazetelerin üçüncü sayfa haberleri böyle oluşur 'babası 'annemi istyorum'diyen 9 yaşındaki kızını dövdü,yere düşen kız beyin travması geçirdi,kurtarılamadı' 'annesinin emanet ettiği 18 aylık bebeği, babası , ağlıyor diye dövdü,bebek yoğun bakımda'.
stres karşısında çaresizdirler.şiddete başvururlar.Allah böylelerini değil çocuğunun babası olmak, minibüste yan koltukta kısa mesafe yolculukta bile hiç bir kadının karşısına çıkarmasın.böyleleri ancak boşanmaya cesaret edemeyen,namus abidesi,sosyal örnek,cefakar ve fedakar Türk kadını sayesinde bu hayatta ekmek yiyebilir.birileri huysuz şiltesini yüklendikçe birileri de hayat boyu amortisör olmaya devam edecek...tabi darbelere yenik düşüp hayati melekelerini kaybetmezse....

alkışlıyorum çooooook anlamlı yazdıklarınız.

bu konuyu uzun süre önce açmıştım.
adam değişir gibi oldu ama değişmedi.
dava açtım bugün boşandım.ne mal ne mülk ne nafaka ne tazminat hiiç bişey istemedim.
hiç pişman değilim :)
yaşasın özgürlük.
yaşasın kadının kendine olan güveni,
şimdi çok iyi bir işim varkimseye minnetli değilim.kendi ayaklarımın üzerinde dimdik duruyorum.işe gitmek için 2,5 saat yol gitsemde huzurum var :) kendime yeni bir sayfa açtım.yaşadıklarım beni daha olgunlaştırdı.ayrılıktan korkanlarada korkmayın kendinize güvenin diyorum.aynı evde eziyet çekeceğinize annenizin kızım bardağını götür demesinin tatlı dırdırını çekin :) size hakkı geçmeyen tersine eziyet eden birine katlanmak zorunda değilsiniz.(çocuksuzlara...)
ve kendimi kocaman alkışlıyorum

umarım bundan sonra hayatınız boyunca çok ama çok mutlu olursunuz hep iyi insanlarla karşılaşmanızı diliyorum. herşeyde vardır bir hayır. huzur dolu bir yaşam diliyorum...

çok teşekkür ediyorum.şer gözüken şeylerde bile bir hayır vardır .

hayat yeni umutlarla devam ediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…