How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çok kararsızım lütfen yardım :(

Selencik

: )
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
76
0
86
İstanbul
Kızlar 2 senelik evliyim.PKO hastasıyım ama anne olmak istiyorum.Eşimin bebek özlemini de gördükçe kahroluyorum.Kendimi sanki işe yaramaz biri olarak görmeye başladım.Sokakta bebek görünce yanına gidip seviyor yıkılıyorum.
Doktorum kilon fazla hamile kalırsan ya sen ölürsün ya bebek (!) diye çok ağır bir laf söyledi.Boyum 1.80 kilom 130..
Ama çevremde benden daha kilolu olup da çocuk doğuran 2 bayan var.Onlar bir sorun olmadığını söylediler.Öyle çıkmazdayım ki.Kilo vermek çok zor benim için.Hem PKO hemde hormon bozukluklarım olduğundan.
Etrafınızda hiç varmı çok kiloyla hamile kalan?
Doktorum inanılmaz moral bozdu aklıma geldikçe ağlıyorum o derece..

bizim bir komşumuz 120 falandı herhalde doğurdu boyuda senin kadar yok üstelik
bir sürü kilolu insan var doğuran
ama benden sana bir tavsiye başka doktorlara mutlaka gözük
doktorun dediği çok ciddi bişey
o yüzden başka doktorlarada gözük derim
ayrıca uzman bir diyetisyen yardımıyalada kilo verebileceğini düüşünüyorum cnm ben
sonuçta hastaların durumuna göre onlar planlar hazırlıyolar
allah yardımcın olsun

bizim bir komşumuz 120 falandı herhalde doğurdu boyuda senin kadar yok üstelik
bir sürü kilolu insan var doğuran
ama benden sana bir tavsiye başka doktorlara mutlaka gözük
doktorun dediği çok ciddi bişey
o yüzden başka doktorlarada gözük derim
ayrıca uzman bir diyetisyen yardımıyalada kilo verebileceğini düüşünüyorum cnm ben
sonuçta hastaların durumuna göre onlar planlar hazırlıyolar
allah yardımcın olsun

Allah razı olsun canım.Çok diyetisyene gittim önce 5-6 kg veriyorum sonra birden kilo vermem duruyor hevesim kaçıyor ayrıca verilen rejimler çok ağır inanki.Yani 10-15 kg verince hamile kalabilirsin dese sıkarım kendimi er geç veririm ama kadın bana 70-80e inmen lazım en azından diyor.yani en az 50 kg verecekmişim.başka bir doktor bulursam bırakacağım bunu zaten :((

Allah razı olsun canım.Çok diyetisyene gittim önce 5-6 kg veriyorum sonra birden kilo vermem duruyor hevesim kaçıyor ayrıca verilen rejimler çok ağır inanki.Yani 10-15 kg verince hamile kalabilirsin dese sıkarım kendimi er geç veririm ama kadın bana 70-80e inmen lazım en azından diyor.yani en az 50 kg verecekmişim.başka bir doktor bulursam bırakacağım bunu zaten :((

bende bi ara çok kilo alıp diyetisyen kontorulde vermiştim
zaten normalde çok kilolu değilimidir
ama unv son sınıfta baya aldım stresten
onuda diyetisyen kontorolunde verdim
ha evelnınce geri aldım orası ayrı
ama madem bole sıkıntın var once jinekoloğunu değğiştir
risklerini ören sonra diğerine bakarsın

Kızlar 2 senelik evliyim.PKO hastasıyım ama anne olmak istiyorum.Eşimin bebek özlemini de gördükçe kahroluyorum.Kendimi sanki işe yaramaz biri olarak görmeye başladım.Sokakta bebek görünce yanına gidip seviyor yıkılıyorum.
Doktorum kilon fazla hamile kalırsan ya sen ölürsün ya bebek (!) diye çok ağır bir laf söyledi.Boyum 1.80 kilom 130..
Ama çevremde benden daha kilolu olup da çocuk doğuran 2 bayan var.Onlar bir sorun olmadığını söylediler.Öyle çıkmazdayım ki.Kilo vermek çok zor benim için.Hem PKO hemde hormon bozukluklarım olduğundan.
Etrafınızda hiç varmı çok kiloyla hamile kalan?
Doktorum inanılmaz moral bozdu aklıma geldikçe ağlıyorum o derece..

Öncelikle geçmiş olsun canım. amcamın eşi 130 kg ve 3 tane çocuğu var. boyuda 1,60 ancak var.

valla doktorun haklı
kilo nasıl veririm diye düşüneceğine hala nasıl kilolu doğururum örnek var mı diyorsun
daha dün haberlerde obeziteyle mücadele için hazırlanan tanıtımların yüzü olan kadın çıktı 47 kilo vermiş
herkes veriyor sen de verirsin
iradene hakim olmalısın
önce kilo ver zaten kilo verince insülin direncin de kırılır.
gebe kalman da kolaylaşır.
büyük ihtimalle şu anda sende metabolik sendrom da var.
o yüzden evet gebe kalman çok tehlikeli.
başkalarında sorun yok diye sende de çıkmayacak diye bişey yok sonuçta.

valla doktorun haklı
kilo nasıl veririm diye düşüneceğine hala nasıl kilolu doğururum örnek var mı diyorsun
daha dün haberlerde obeziteyle mücadele için hazırlanan tanıtımların yüzü olan kadın çıktı 47 kilo vermiş
herkes veriyor sen de verirsin
iradene hakim olmalısın
önce kilo ver zaten kilo verince insülin direncin de kırılır.
gebe kalman da kolaylaşır.
büyük ihtimalle şu anda sende metabolik sendrom da var.
o yüzden evet gebe kalman çok tehlikeli.
başkalarında sorun yok diye sende de çıkmayacak diye bişey yok sonuçta.

Normal bir kilo olsa haklısın ancak benim durumum çok zorlu.Kaç diyetisyene kaç endokrin uzmanına gittim.. Tonlarca ilaç denedim deneme tahtası oldum resmen.Kilo almam yemekten de değil yani.Günde 3 öğün ve çok çok az yerim.Öyle kola cips vs işim olmaz.Ama su içsem yarıyor lafı heralde gerçek.Verebilsem vermezmiyim bu kiloyu sonuçta işin sonunda bir bebek var ama nasip olmuyor işte.Tek bir hatam var çok hareketsizim.Heryere taksiyle arabayla gidiyorum.geçen sene spora yazıldım 3 ayda anca 2 kg verdim vallahi anlamadım gitti :(((

canım bende 76 kiloda doktor tüpe başlayacaktı biraz vermen lazım ilerisi için sağlık için diyorum ne olur ver dedi. Ve sayesinde belediyenın spor kursuna yazıldım 1,5 ayda 5 kg attım ve tedavıye başladık çok şükür hamile kaldım 5. ay 77 oldum hatta 78 lerede çıkıyor 2 gun önce acil dur dıyorsun kılona dedı korkudan ne yapcamı şaşırıyorum ama aslında o demese dur dıyemıyorum kendıme korku başka bişey spora başlayıncada sabrederek vereceksın sana tavsıyem öncelikle yuruyemıyorsundur emınım ben yuruyemıyordum alışık olmadıım için 10 dakıka ile başla her 3 günde bir 5 dakka arttır boylelıkle kaslar alışmaya başlasın inanmazsın 150 metre yurumeye üşenen ben 1,5 ay sonra eşimle 3 saat yuruyerek alışveriş yapacak duruma gelmıştım hamlıktan kurtuluyorsun yorulmaktan parkta spor aletlerı yokmu onlarlada 5 dakka ile başla hergün 1 dakka fazla yap 20 dakkaya çık böyle böyle verıcen canım sağlığın için ölürsün demesi seni hırslandırmak için kendı sağlığın için bebeğine ayak uydurup peşinden koşturman için gerekli bende şimdi 15 dakka yuruyeceğim diyorum üşeniyorum. Hiç bişey yapamasna uzakta bır markete ekmek almaya gıt mesela hergun yap ama bunu ben 2 gun spora gıdıyordum 5 gun dışarda yapıyordum aynı şeyleri 45 dakka yürüyüş 15 dakka alet çalışma kepek ekmek ye pilavı makarnayı kessen zaten 1 ayda 10 kg atarsın çok kılolular ilk çabuk verıyor yağdan sağlıklı beslen önune 2 dılım ekmek koy bır öğünde bu yetecek de ona göre ye az koy çok su iç yemek dışında Allah yardımcın olsun.

Back