çok kararsızım, bilginize ihtiyacım var

cipssever

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
96
63
yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler

İmkan varsa tekrar çalışırdım ben. Bi arkadaşımın kuzeni tam 3 kere mezuna kalıp 4. de tıp kazandı, yine olsa yine beklerdim diyor.

Tiktok keşfette bi rahel’di sanırım nicki bi kıza denk gelmiştim dgs ile hukuk kazanmış, okulunda bir miktar dışlanma yaşadığını anlatmıştı bir videoda. He, ben umursamam kimseyi, beni demoralize etmez dersen yıl kaybetmeden adalet bölümüne yazıl.

mezuna kalma şansım yok maalesef ne pskilojim ne de ailem beni bu yolda daha fazla desteklemez çünkü, teşekkür ederimm

mezuna kalma şansım yok maalesef ne pskilojim ne de ailem beni bu yolda daha fazla desteklemez çünkü, teşekkür ederimm

O zaman hiçççç moral bozma. Yaz güzel bi yerde adalet bölümünü ama sakın önlisans psikolojisine girme. Okul başlar başlamaz hafiften dgs’ye çalış ki kendini salıp hevesin kaçmasın. Başarılar diliyorum

Dgsnin alımı cok düşük oluyor diye biliyorum yks ile hukuk kazanma şansın daha yüksek. Naçizane tavsiyem hukuk yerine başka bir bölüm tercih etmen eğer çok hayalini kurmuyorsan çünkü hiç bir hukuk mezunu memnun değil mesleğinden ve bölümünden. Yerinde olsam sıralamam yeterli gelirse yönetim bilişim sistemleri gibi yazılım agırlıklı eşit ağırlık bölümlerine kayarım. Hatta ekonometri falanda olur. İbbf bile bana daha mantıklı geliyor.

Vakıf üniversiteleriyle alakalı düşünceniz yersiz geldi bana. Siz çalışır başarılı olursanız nasıl bırakabilirler daha çok para almak için? Çok eskide kalmış fikirler bunlar. Bence fırsatınız varsa yani aileniz maddi olarak karşılayabiliyorsa vakıf üniversitesine gidin ve ilk yılınızdan itibaren derslerinizi çok iyi tutarak "akademik başarı bursu" kazanmak için çabalayın. O seneki yüksek ortalamanız ile sonraki yıl için indirim alırsınız böyle olursa.
Dgs ile gerçekten çok zor. Sınav aşaması değil belki ama okulların dgs ile gelen öğrencilere ayırdığı kontenjan çok düşük. Bu sebeple dört yıla tamamlamak çok zorlaşıyor.

Etraf adalet yazıp DGS hayaliyle başlayanlarla dolu ama hukuk gibi bir bölümün temeli olamayacak gibi geliyor. Çünkü eğitimin içi boşaldı. açık öğretim de okuyan okuyana .( Bu sadece adalet için değil çoğu bölüm için.) Bence bir yıl daha hazirlan hem bilgilerine bilgi ekler soru çözümleri ile devam eder daha prestijli bir okulda hukuk okursun.

Ülkede avukattan bol bisey yok suanda , gidip baska bolum okumani tavsiye ederim .
hayalim avukat olmak değil , hakimlik veya savcılık. Soğukkanlı birisiyim öğretmenlik hemşirelik gibi meslekler kişiliğime uygun değil gibi geliyor. Çok sabırlı birisi de değilimdir , güler yüzle yapabileceğim meslekler beni çok zorlar

hakim savcı olmak için artık başarıdan başka faktörlerde gerekli .ben genede okumamanı tavsiye ederiö avukat çok olunca hepsi hakim savcı olmak istiyor rakipler artıyor.

dediğim gibi vakıf için verebilecek 1000 tl param bile yok ailem karşılamaz. Olur da derslerim istediğim gibi gitmezse ( ki hukuk bölümün de klasik sınavlar ağırlıkta, olur da hocalar beğenmeyip düşük puanlar verirse) bu durumda hiç bir şey yapamam. Daha bilinçli olduğumu düşünüyorum elimden geleni yapabilmek için psikolojik olarak rahat bir ortama ihtiyacım var. O yüzden başka bir şehirde okumak çok daha mantıklı geliyor.

hakim savcı olmak için artık başarıdan başka faktörlerde gerekli .ben genede okumamanı tavsiye ederiö avukat çok olunca hepsi hakim savcı olmak istiyor rakipler artıyor.
evet maalesef torpil gerekiyor torpilim de yok ama 4 sene için de neler değişir hiç belli olmaz

Asla öyle bir şey yapmayın. Dgs ile hukuk kazanmak yks ile kazanmaktan kat be kat zor. Binlerce insan giriyor dgs ye sadece 500 civarında kontenjan açıyorlar. Dgs ile derece yapmanız lazım hukuk kazanmak için.

Asla öyle bir şey yapmayın. Dgs ile hukuk kazanmak yks ile kazanmaktan kat be kat zor. Binlerce insan giriyor dgs ye sadece 500 civarında kontenjan açıyorlar. Dgs ile derece yapmanız lazım hukuk kazanmak için.
araştırdığım kadarıyla dgs de sadece türkçe ve matematik isteniliyor, düzenli olarak 2 yıl çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum okul derslerimde ki başarı etkiler mi?

Dgs kontenjanları aşırı düştü ve senin gibi binlerce kişi bunu düşünüyor. Üstelik adalet açıköğretimden bile okunabilecek bir bölüm. Hukuk dışında farklı araştırmalara girmeni öneririm. Öyle 4 senede bir şeylerin değişeceğini unut güzel kardeşim. En az 5 sene hiçbir şey değişmeyecek emin ol.

bazı şeylerin 5 yıl daha dayanabileceğiini düşünmüyorum :) eğitim sistemi de vs. Bir ömür de istemediğim bir mesleği yapmak şuan çok daha zor geliyor. Açıköğretimden dgs ile geçişte kaldırıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…