araştırdığım kadarıyla dgs de sadece türkçe ve matematik isteniliyor, düzenli olarak 2 yıl çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorumokul derslerimde ki başarı etkiler mi?
Bu sene yerleşirseniz kırık puanla yeniden çalışmanızı önermem. Üçüncü kez mezuna kalmak, adaletten dikey geçiş yapmaktan daha mantıklı. Son olarak da vakıflar bilerek sınıfta bırakmıyor.yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler
vakıf hakkında yok ne kadar yorum gördüysem bununla ilgili şikayetlerden oluşuyorduBu sene yerleşirseniz kırık puanla yeniden çalışmanızı önermem. Üçüncü kez mezuna kalmak, adaletten dikey geçiş yapmaktan daha mantıklı. Son olarak da vakıflar bilerek sınıfta bırakmıyor.
emin misiniz? O zaman hiç bir anlamı kalmaz dgs sınavınınDüzenli çalışırsanız tabi ki yapabilirsiniz anacak. 2 sen boşu boşuna kaybedersiniz. çünkü artık eskisi gibi 3 sınıftan başlamıyor bir kaç dersi muaf sayıp direk 1. Sınıftan başlıyorlar. Bunu göze alıyorsanız deneyebilirsiniz.
Adaletten hukuka geçmek çok zor ve dersler falan saydirilmiyor hani basit dersler saydiriliyor Türk dili gibi. yani 2+4 yıl okumuş oluyorsunuz bence hedef hukuk ise bu saçma bir yol.yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler
emin misiniz? O zaman hiç bir anlamı kalmaz dgs sınavının
Anlamı yok zatenemin misiniz? O zaman hiç bir anlamı kalmaz dgs sınavının
Adaletten hukuka geçmek dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Derece yapman gerek neredeyse. Ben senin yerinde olsam kirikla yeniden hazirlanirim. Tahminimce matematiğin kötü olduğu için kazamamadın bu yıl. Matematiğe önem ver.yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler
Hangi bölümü okursa okusun ( niş okullar, tıp, diş hariç) zor bir piyasaya düşecek. Niş olmayan bir okulda bu sıralamaya yazabileceği diğer bölümlerin de piyasası sıkıntılı.Ülkede avukattan bol bisey yok suanda , gidip baska bolum okumani tavsiye ederim .
Ama suan avukat sayisinda ayri bir artis var .her okulun muhendislik fakultesi hok ama her okulun son 5 10 senedir hukuk fakultesi varHangi bölümü okursa okusun ( niş okullar, tıp, diş hariç) zor bir piyasaya düşecek. Niş olmayan bir okulda bu sıralamaya yazabileceği diğer bölümlerin de piyasası sıkıntılı.
Taşrada mühendislikten mezun olanın ( büyük anadolu sehirlerini kast etmiyorum. ) zaten düzgün bir kariyer edinme şansı çok düşük. Ama orta halli üniversitelerle karşılaşınca evet temel mühendislikler daha avantajlı. Ama konu sahibi eşit ağırlıktan girmiş sınava. Niş okullarda iibf okumayacaksa okunmasının anlamı çok yok. Hukuk mezunu olduğunda devletteki iibf sınavlarının hepsine de girme hakkına sahip. Banka sınavlarına da hazırlanabilir. Hatta malı müşavir bile olabilir. Hukuk'un avantajı avukatlık dışında farklı alanlardaki meslekleri yapmasına da kapı açabilecek olması.Ama suan avukat sayisinda ayri bir artis var .her okulun muhendislik fakultesi hok ama her okulun son 5 10 senedir hukuk fakultesi var
hukuk mokuyunca mali müşavir olamaz, bende onu diyorum hukuk ibf falan niş okul değilse gereksiz okumak bun lardan bol bişey yok .Taşrada mühendislikten mezun olanın ( büyük anadolu sehirlerini kast etmiyorum. ) zaten düzgün bir kariyer edinme şansı çok düşük. Ama orta halli üniversitelerle karşılaşınca evet temel mühendislikler daha avantajlı. Ama konu sahibi eşit ağırlıktan girmiş sınava. Niş okullarda iibf okumayacaksa okunmasının anlamı çok yok. Hukuk mezunu olduğunda devletteki iibf sınavlarının hepsine de girme hakkına sahip. Banka sınavlarına da hazırlanabilir. Hatta malı müşavir bile olabilir. Hukuk'un avantajı avukatlık dışında farklı alanlardaki meslekleri yapmasına da kapı açabilecek olması.
Hukuk okuyunca malı müşavirlik sınavlarına girebilir.hukuk mokuyunca mali müşavir olamaz, bende onu diyorum hukuk ibf falan niş okul değilse gereksiz okumak bun lardan bol bişey yok .