çok kararsızım, bilginize ihtiyacım var

araştırdığım kadarıyla dgs de sadece türkçe ve matematik isteniliyor, düzenli olarak 2 yıl çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum :KK43: okul derslerimde ki başarı etkiler mi?

Düzenli çalışırsanız tabi ki yapabilirsiniz anacak. 2 sen boşu boşuna kaybedersiniz. çünkü artık eskisi gibi 3 sınıftan başlamıyor bir kaç dersi muaf sayıp direk 1. Sınıftan başlıyorlar. Bunu göze alıyorsanız deneyebilirsiniz.

yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler
Bu sene yerleşirseniz kırık puanla yeniden çalışmanızı önermem. Üçüncü kez mezuna kalmak, adaletten dikey geçiş yapmaktan daha mantıklı. Son olarak da vakıflar bilerek sınıfta bırakmıyor.

Bu sene yerleşirseniz kırık puanla yeniden çalışmanızı önermem. Üçüncü kez mezuna kalmak, adaletten dikey geçiş yapmaktan daha mantıklı. Son olarak da vakıflar bilerek sınıfta bırakmıyor.
vakıf hakkında yok ne kadar yorum gördüysem bununla ilgili şikayetlerden oluşuyordu :KK43:

Düzenli çalışırsanız tabi ki yapabilirsiniz anacak. 2 sen boşu boşuna kaybedersiniz. çünkü artık eskisi gibi 3 sınıftan başlamıyor bir kaç dersi muaf sayıp direk 1. Sınıftan başlıyorlar. Bunu göze alıyorsanız deneyebilirsiniz.
emin misiniz? O zaman hiç bir anlamı kalmaz dgs sınavının

yks sınavında devlet üniversitesinde hukuk'a girebilecek kadar iyi bir sonuç elde edemedim(sınav kolaydı , çok fazla kişi girdi, yığılma olacak, geçen sene devlet de hukuk 58k ile kapatmıştı) başka bir bölümde okumak da istemiyorum, vakıf riskini de alamam( geneli sınıfta bırakıp okula ödeme yapılmasını isteniyor, karşılayamam bunu) . Zaten 2.mezunluğumdu o yüzden bir yıl daha mezuna kalmak istemiyorum. Sizce adalet yazıp dgs ile hukuka mı tamamlamalıyım? Yoksa kırık obp ile üni okurken tekrardan ösym mi çalışmalıyım? teşekkürler
Adaletten hukuka geçmek çok zor ve dersler falan saydirilmiyor hani basit dersler saydiriliyor Türk dili gibi. yani 2+4 yıl okumuş oluyorsunuz bence hedef hukuk ise bu saçma bir yol.
Bu enerjinizi vakıfta hukuk okuyup gece gündüz çalışıp kalmamaya harcasanız daha mantıklı. Kaldı ki bir oran var öyle herkesi bırakmıyorlar

gençlik hevesiyle hukuk okuyacağım diye tutturmak saçma geliyor bana, ülkede bir sürü avukat var, yurtdışında çalışma şansınız yok ve stajer avukatlar çok çok düşük maaşlara çalışıyorlar.

kaldı ki 2 yıl adalet okuyup geçiş yapmak + 4 yıl daha eder, 1 sene de mezuna kalmışsınız. mezun olsanız stajer avukatlık yapacaksınız 3 kuruş maaşa, değer mi heves uğruna değmez...

başka bir bölüm tercih etmenizi öneririm.

yaşınız itibariyle hevese ve inat yapmaya çok meyilli dönemlerdesiniz, inanın anlıyorum ama en azından seçeceğiniz mesleğin yurtdışında da yapılabilirliği olmasını tercih edin. yıllar sonra ne dediğimi anlayacaksınızdır.

Adalet bölümüne girip okumaya başlayın bu sırada tekrar YKS ye de girebilirsiniz, denemekten vazgeçmeyin. Olmazsa da DGS denersiniz. Zaten 2 yıllık bir süreç tekrar tekrar şansınızı denersiniz. Madem aileniz de sizde tekrar YKS hazırlanma sürecini istemiyorsunuz bu şekilde denersiniz.

Adalet okuyup geçmek gerçekten uzun ve yorucu bir süreç. Dgs yi ve alımları iyice araştır pişman olmanı istemem

Adaletten hukuka geçmek dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Derece yapman gerek neredeyse. Ben senin yerinde olsam kirikla yeniden hazirlanirim. Tahminimce matematiğin kötü olduğu için kazamamadın bu yıl. Matematiğe önem ver.

Ama illa bir bölüme girip kırık obp ile hazırlanacaksan adalet oku okurken yksye hazırlan. Sınavı kazanamazsan da elinde ikinci bir opsiyon olur.

Acil tıp teknisyeni olduğunuzda, göreviniz zaten kriz anlarında soğuk kanlı olmak oluyor

Hangi bölümü okursa okusun ( niş okullar, tıp, diş hariç) zor bir piyasaya düşecek. Niş olmayan bir okulda bu sıralamaya yazabileceği diğer bölümlerin de piyasası sıkıntılı.
Ama suan avukat sayisinda ayri bir artis var .her okulun muhendislik fakultesi hok ama her okulun son 5 10 senedir hukuk fakultesi var

Ama suan avukat sayisinda ayri bir artis var .her okulun muhendislik fakultesi hok ama her okulun son 5 10 senedir hukuk fakultesi var
Taşrada mühendislikten mezun olanın ( büyük anadolu sehirlerini kast etmiyorum. ) zaten düzgün bir kariyer edinme şansı çok düşük. Ama orta halli üniversitelerle karşılaşınca evet temel mühendislikler daha avantajlı. Ama konu sahibi eşit ağırlıktan girmiş sınava. Niş okullarda iibf okumayacaksa okunmasının anlamı çok yok. Hukuk mezunu olduğunda devletteki iibf sınavlarının hepsine de girme hakkına sahip. Banka sınavlarına da hazırlanabilir. Hatta malı müşavir bile olabilir. Hukuk'un avantajı avukatlık dışında farklı alanlardaki meslekleri yapmasına da kapı açabilecek olması.

Taşrada mühendislikten mezun olanın ( büyük anadolu sehirlerini kast etmiyorum. ) zaten düzgün bir kariyer edinme şansı çok düşük. Ama orta halli üniversitelerle karşılaşınca evet temel mühendislikler daha avantajlı. Ama konu sahibi eşit ağırlıktan girmiş sınava. Niş okullarda iibf okumayacaksa okunmasının anlamı çok yok. Hukuk mezunu olduğunda devletteki iibf sınavlarının hepsine de girme hakkına sahip. Banka sınavlarına da hazırlanabilir. Hatta malı müşavir bile olabilir. Hukuk'un avantajı avukatlık dışında farklı alanlardaki meslekleri yapmasına da kapı açabilecek olması.
hukuk mokuyunca mali müşavir olamaz, bende onu diyorum hukuk ibf falan niş okul değilse gereksiz okumak bun lardan bol bişey yok .

X