Çok Huzursuzumm :(

Kızlar 1,5 yıllık ilişkim var ve 1ay olmadı sözleneli. Daha önce de kıskançlıkları ile ilgili konu açmıştım şimdi de hala gereksiz kıskançlıkları devam ediyor ve bunalımdan tam çıkıyorum mutlu olucaz diyorum hop bir bakıyorum yine bişey çıkıyor :KK25: Bir türlü hiç bişey yerine oturmadı. Dün fotoğraf gönderdik whatsapptn birbirimze , hava serin diye uzun kollu gömlek giydim ve dekolte hiç bişy yok bildiğin kot gömlek tek düğme açarım önünden boğar beni guatr var bende hemen daral basar, 1 yıldırda o gömleği üzermde görüyor kalktı önü açıkmış saçla kapatmışım dedi benim suratım düştü , ben ona diyor muyum hasta olduğumu bildiği halde akşam bna nasıl oldun ağrılarn geçti mi demedi , sormasını bekledim ama kapris olmasın diye demedim yıllık izinde evdede kendisi zaten. Sürekli huzursuzlk bozacak bir bahanesi var , ben a dedim mi kötü oluyorum , doktora gitmedi ama bende bipolar bozukluk var diyor belirtilerine göre, zaten de bir öyle bir böyle , ben onu sıkmamaya çalışıyorum ama bazen üzerime üzerime geliyor. A sosyal biriyim arkdşım olmadığı için 1gün arkdşla dışarıya çıkmışlığım yok hep birlkte çıkarız dışarı , iş , ev , kurs arası gidip gelirim. Sözlüm çok iyi biridir özünde ama beni bile bile kırıp üzmesi beni yordu açıkçası ama benim gönlümü yaptığında hiçbişy olmamış gibi davranırım huyum kurusun sevmiyorum bu yönümü:KK4: gülerim kahkaha atarım çok neşeliyimdir aslında , onu üzecek bişeyde yağtığımı sanmıyorum , sözlüm birden gerilir saçma sapan kavgalarımız çıkar o zamanda ben susamıyorum cok büyüyor. Evli bayanlardan özellikle yorum bekliyorum ,eşiniz benim sözlüm gibi kıskanç, sorun çıkaran bir tip miydi ? sonra ne oldu geçti mi ? ne yapmam gerekiyor ? Sözlümü çok seviyorum o da beni çok seviyor ama bunun gibi basit bir sorunu aşamıyoruz bunalım geçiriyorum , yardım ve tavsiyeleriniz için herkese teşekkür ederim şimdiden...:KK42:

Siz bigün patlayın bak 1-2 tepki gösteir sonra kuyruğunun bacağının arasına alıp yanınıza gelir..
Benim sevgilim daha beterdi..
Topuklu tayt ip askılı etek yok derdi dinlediimmm dinlediimmm sonra baktım giyene bakıyor.
Paldum koptu ayrıldık falan şimdi gerçektende düzeldi..
Şimdi millete bakıyo mu diye dert etmiyorum inşALLAH böyle devam ederim bende oda..
Ben bakmıyosam arkadaşıma diyorum yanına gttiğimizde sen gözlemle bana söyle ben bakınca çeki düzen verie kendine ama senin onu kontrol ettiğini anlamaz..
Arkadaşım yaptı bakmıyomuş ama çevrede mini mini etekli kızlarla doluydu..
Üni okuduğum yer biraz geride kalmış bi yer..
İnsanları kol gördüğünde bile dik dik bakıyor...
O şekilde anlatayım size yani düşünün..
Sıfır kol giymiştim mart-nisan gibi millet yicek sanki..
Sevgilim dedi
-Giyme şunları
ben delirdim
-Ya hep demiyorum burda giyme biliyosun zaten çok böyle giyinende yok havalar serin daha çok dikkat çekiyo dedi.
Haklıydı hava serindi..
-Mayısta giyerim dedim
-Tamam dedi
1-2 kıre daha giydim uyardı falan o kadar üstünden 1-2 ay geçti geçen gün sıfır kol giydim hava yağmurlu üstümede hırka aldım bu bana baktı hırkanı giy dedi giydim sonra hava açtı çıkarttım
-giy diyo
yaa hava güzel giymicem diiye inatlaştım.
-Sen bide sıfır kol giymicektin hani nerde demeye başladı
-Mayıs ayındayız abartma dedim
sustu..
Orta yolu bulduk bi şekilde
Sende sevgiline de
-Biliyosun hastayım üstüme gelme açılıyosa uyarda açık bi durum yok abartma falan de
oda mutlaka tamam dicek ama sonraki seferlerinde de bu durumu hatırlat..

Özellikle evli bayanlardan yorum istemişsiniz, ben evli değililm ama nacizhane fikrim şu yönde.

1- Evlilik asla mucizevi bir değnek gibi, insanların karakterlerini olumlu yönde değiştirmiyor

2- Bir insanın ne kadar sizi ezmesine izin veriseniz, o yaptığı hatayı anlamakta o kadar gecikiyor; hatta yaptıklarının hakkı olduğuna inanıyor. Gülüp geçiştirmek de neticede sizin de aslında çok da dert edinmediğiniz izlemi bırakıyor.

.
.

Yazdığın çok doğru. Umarım değişir,düzelir fakat şunu diyeyim çevremde de gördüğüm kadarıyla böyle biri ile evlenince daha zor oluyor her şey daha çok sorun yaşanıyor. İyi düşün taşın ona göre kararını ver. Nişanlılık süreni uzun tut olmuyorsa zorlama

İnşallah, herşey umduğunuz gibi gelişir ve çok mutlu olursunuz. Benim demek istediğim; herhalukarda bu kişiyle evleneceğim diyorsanız, değişmeme ihtimalini de gözönünde bulundurup, bununla yaşamayı öğrenmeniz lazım. Artıları eksileriyle bu benim kendi seçimin diyince, durumu kabullenmek daha kolay oluyor, ama yok evlilik sonrası için pespembe bir tablo hayal ediyorsa insan, benim beklediğim çok farklıydı, karşılaştığım bu ne diye sürekli iç çatışma hali yaşıyor.

.

Amin canım . Nişanlılık süresinde gözlemliycem , nasıl toparlıycak ilişkiyi bakıcam sonrası da malum , yoksa körü körüne yapamam ki :KK50:

Tatlim kendinden pay bic
Sen evlenince farkli bir insan mi olacaksin?kotu huylarin torpulenecek iyi huylarin daha mi iyi olacak?

Ama alttan alma , uyum sağlama diye bişey var , çok konuşuosam az konuşurum gibi bişey evlilik nişanlılıktan daha ağır aynı evdesin ve çevremden dinlediğim insanlar var , kapı pencereden çıkarmıyordu abin ama artık geçtii vs... Bilmiyorumm göremiyorum sonumuzu henüz :KK25:

Siz bigün patlayın bak 1-2 tepki gösteir sonra kuyruğunun bacağının arasına alıp yanınıza gelir..
Benim sevgilim daha beterdi..
Topuklu tayt ip askılı etek yok derdi dinlediimmm dinlediimmm sonra baktım giyene bakıyor.
Paldum koptu ayrıldık falan şimdi gerçektende düzeldi..
Şimdi millete bakıyo mu diye dert etmiyorum inşALLAH böyle devam ederim bende oda..
Ben bakmıyosam arkadaşıma diyorum yanına gttiğimizde sen gözlemle bana söyle ben bakınca çeki düzen verie kendine ama senin onu kontrol ettiğini anlamaz..
Arkadaşım yaptı bakmıyomuş ama çevrede mini mini etekli kızlarla doluydu..
Üni okuduğum yer biraz geride kalmış bi yer..
İnsanları kol gördüğünde bile dik dik bakıyor...
O şekilde anlatayım size yani düşünün..
Sıfır kol giymiştim mart-nisan gibi millet yicek sanki..
Sevgilim dedi
-Giyme şunları
ben delirdim
-Ya hep demiyorum burda giyme biliyosun zaten çok böyle giyinende yok havalar serin daha çok dikkat çekiyo dedi.
Haklıydı hava serindi..
-Mayısta giyerim dedim
-Tamam dedi
1-2 kıre daha giydim uyardı falan o kadar üstünden 1-2 ay geçti geçen gün sıfır kol giydim hava yağmurlu üstümede hırka aldım bu bana baktı hırkanı giy dedi giydim sonra hava açtı çıkarttım
-giy diyo
yaa hava güzel giymicem diiye inatlaştım.
-Sen bide sıfır kol giymicektin hani nerde demeye başladı
-Mayıs ayındayız abartma dedim
sustu..
Orta yolu bulduk bi şekilde
Sende sevgiline de
-Biliyosun hastayım üstüme gelme açılıyosa uyarda açık bi durum yok abartma falan de
oda mutlaka tamam dicek ama sonraki seferlerinde de bu durumu hatırlat..

Canım ben huyuna da gittim , tersine de gittim , ne kavgalar ettim kendimi paraladım vs.. dedim ki bi yöne haklı tayt giyince dikkat çekiom kavga olmasın dye giymedim , askılıyı sorun etti dedim tamam bunu da giymem ama bana kalkıp tek düğme diyince ağzının ortasına bi tane yapıştırasım var be kaç kezde uyardımm , baş edemiyorum boğulduğum için de düzgünce konuşmak yerine kavga ediyorum bnde bu kez büyüyor snra ben kıyafete düşkün oluyorm :44:Yani bu basit şeyleri çözememk bni sıktı , ay anlatrken bile daraldımm :KK50:

Yazdığın çok doğru. Umarım değişir,düzelir fakat şunu diyeyim çevremde de gördüğüm kadarıyla böyle biri ile evlenince daha zor oluyor her şey daha çok sorun yaşanıyor. İyi düşün taşın ona göre kararını ver. Nişanlılık süreni uzun tut olmuyorsa zorlama

Yok zaten böyle giderse byük ihtimalle olmayacak :KK50: Elimden geleni yapıcam o süreye kadar da

Olumsuzu düşünürsen bu fikre zamanla alışırsın, bence öncelikle bu fikri tamamen kafandan uzaklaştır derim ben :KK34:

Tamamiyle olumsuz değilim ama şuan için mutsuzum :KK50: ama hala umudum var zaten böylelikle bu ilişki buraya kadar gelebildi

Başka tavsiyeleriniz var mı kızlar ? :KK23: ne yapmalıyım ?

Böceğim, üzülerek söylemeliyim ki değişmez diyenler haklı. Evlenince değişir tabirine bende katılmıyorum. :KK19: Hatta bazı kıskançlar daha da abartabiliyor bu durumu evlenince. :KK20: Bu konuda evliliğe umut bağlama. İnsan huyundan vazgeçmez. :26:

Umarım, herşey gönlünce olur :KK16:

Böceğim, üzülerek söylemeliyim ki değişmez diyenler haklı. Evlenince değişir tabirine bende katılmıyorum. :KK19: Hatta bazı kıskançlar daha da abartabiliyor bu durumu evlenince. :KK20: Bu konuda evliliğe umut bağlama. İnsan huyundan vazgeçmez. :26:

Umarım, herşey gönlünce olur :KK16:

Sağol nikom ya ahhh inşallah aminn :18:

Amin canım . Nişanlılık süresinde gözlemliycem , nasıl toparlıycak ilişkiyi bakıcam sonrası da malum , yoksa körü körüne yapamam ki :KK50:

Ama alttan alma , uyum sağlama diye bişey var , çok konuşuosam az konuşurum gibi bişey evlilik nişanlılıktan daha ağır aynı evdesin ve çevremden dinlediğim insanlar var , kapı pencereden çıkarmıyordu abin ama artık geçtii vs... Bilmiyorumm göremiyorum sonumuzu henüz :KK25:

Kimse sonunu goremez canim
Gorebilse kimse mutsuz olmazdi bosanmazdi
Alttan alma da olumlu dusunmek de uyum saglamak da susmak da cift tarafli olur
Yok tek tarafli olursa da sonu husran olur iyi dusun iyi tart bazi seyleri ve gercekci ol evlilik toz pembe birsey degil

Kızlar 1,5 yıllık ilişkim var ve 1ay olmadı sözleneli. Daha önce de kıskançlıkları ile ilgili konu açmıştım şimdi de hala gereksiz kıskançlıkları devam ediyor ve bunalımdan tam çıkıyorum mutlu olucaz diyorum hop bir bakıyorum yine bişey çıkıyor :KK25: Bir türlü hiç bişey yerine oturmadı. Dün fotoğraf gönderdik whatsapptn birbirimze , hava serin diye uzun kollu gömlek giydim ve dekolte hiç bişy yok bildiğin kot gömlek tek düğme açarım önünden boğar beni guatr var bende hemen daral basar, 1 yıldırda o gömleği üzermde görüyor kalktı önü açıkmış saçla kapatmışım dedi benim suratım düştü , ben ona diyor muyum hasta olduğumu bildiği halde akşam bna nasıl oldun ağrılarn geçti mi demedi , sormasını bekledim ama kapris olmasın diye demedim yıllık izinde evdede kendisi zaten. Sürekli huzursuzlk bozacak bir bahanesi var , ben a dedim mi kötü oluyorum , doktora gitmedi ama bende bipolar bozukluk var diyor belirtilerine göre, zaten de bir öyle bir böyle , ben onu sıkmamaya çalışıyorum ama bazen üzerime üzerime geliyor. A sosyal biriyim arkdşım olmadığı için 1gün arkdşla dışarıya çıkmışlığım yok hep birlkte çıkarız dışarı , iş , ev , kurs arası gidip gelirim. Sözlüm çok iyi biridir özünde ama beni bile bile kırıp üzmesi beni yordu açıkçası ama benim gönlümü yaptığında hiçbişy olmamış gibi davranırım huyum kurusun sevmiyorum bu yönümü:KK4: gülerim kahkaha atarım çok neşeliyimdir aslında , onu üzecek bişeyde yağtığımı sanmıyorum , sözlüm birden gerilir saçma sapan kavgalarımız çıkar o zamanda ben susamıyorum cok büyüyor. Evli bayanlardan özellikle yorum bekliyorum ,eşiniz benim sözlüm gibi kıskanç, sorun çıkaran bir tip miydi ? sonra ne oldu geçti mi ? ne yapmam gerekiyor ? Sözlümü çok seviyorum o da beni çok seviyor ama bunun gibi basit bir sorunu aşamıyoruz bunalım geçiriyorum , yardım ve tavsiyeleriniz için herkese teşekkür ederim şimdiden...:KK42:

bende değişmez diye düşünüyorum en azından evlilikle değişmez yani, hatta sözümden önce evli bir yakınım benimle küçük bi konuşma yaptı sevmediğin bi huyu varsa iyi düşün evlenince değişeceğini sanma değişmiyor, değişmez dedi :44: bide seni rahatsız edecek boyuta ulaşmış basit kıskançlıklar da değil demekki ama olumsuz düşünmeden önce her yolu dene derim konuş yardım alsın o kadar emeğiniz sevginiz boşa gitmesin gereksiz kıskançlıklar yüzünden :KK34:

Tamamiyle olumsuz değilim ama şuan için mutsuzum :KK50: ama hala umudum var zaten böylelikle bu ilişki buraya kadar gelebildi

Mutsuzluğu hissetmek yerine bu zamana kadar ki olumlu her şeyi, onun yanında mutlu oluşunu, paylaştığınız güzel anları, içten gülümsemelerinizi düşün ki ilişkide bu problemi ortadan kaldırmak için bir adım atabilesin :) Sonrasında da açık olmakta fayda var, onun bu hareketlerinin sana neler hissettirdiğini anlatabilirsin, beklentilerini daha ılıman bi şekilde söyleyebilirsin mesela :)

Birbirine 'tamam hayatım' diyen eşlere imreniyorum :KK16:
Biz öyle olamadık :KK50: ben bi hatasını söylesem kavga halindeyiz

Kimse sonunu goremez canim
Gorebilse kimse mutsuz olmazdi bosanmazdi
Alttan alma da olumlu dusunmek de uyum saglamak da susmak da cift tarafli olur
Yok tek tarafli olursa da sonu husran olur iyi dusun iyi tart bazi seyleri ve gercekci ol evlilik toz pembe birsey degil

Sağol canım öyle yapıcam bende :KK31: şimdi böyleysem evlenince daha kötü olur sonum herhalde düşünmek bile istemiyorum :KK50:

bende değişmez diye düşünüyorum en azından evlilikle değişmez yani, hatta sözümden önce evli bir yakınım benimle küçük bi konuşma yaptı sevmediğin bi huyu varsa iyi düşün evlenince değişeceğini sanma değişmiyor, değişmez dedi :44: bide seni rahatsız edecek boyuta ulaşmış basit kıskançlıklar da değil demekki ama olumsuz düşünmeden önce her yolu dene derim konuş yardım alsın o kadar emeğiniz sevginiz boşa gitmesin gereksiz kıskançlıklar yüzünden :KK34:

Aynen bende onu diyorum ben nasıl sana uyum sağlamaya çalışıyorsam sende daha dikkatli davran bna karşı diyorum ama yokk anlatamıyorum , inşallah zamanla çözebiliriz bunu :44:

Ben kiskancligin bir ihtimal normal bir sey oldugunu dusunebilirim de kiskanip da kavga cikaran erkek ve kadinlari anlayamam. Benim teyzemin esi de zamaninda cok kiskancmis. Teyzem cok guzel bir kadindi, enistem ise allah affetsin cok cirkin bir adamdi. Kendi de soyler zaten, dalga geceriz hatta neydin ne oldun diye. :) simdi gayet hos bir adam. :) 30 kusur senedir evliler. Teyzem ilk zamanlar kilo vermeye kalksa enistem kiyametleri koparirmis. Devamli ye dermis. Teyzem simdi 100u askin kiloda. Babam ise annem biraz kilo alsa anneme uyarida bulunurdu. Annem ise simdi babama dua ediyor. O boyle demeseydi, beni dusunmeseydi simdi ben de ablam gibi olurdum diyor. Teyzemin esi simdi yani 30 seneden sonra kismen daha iyi ama tabi bir babam degil. Cok cekmis yani anlayacagin. Evet simdi duzelmis ama giden 20 senesi 30 senesi ne olacak? Babam annemi hic kiskanmiyor degil tabi ki ama haklarina hep saygi duymustur. Kendi istegi icin anneme sinir koymadi. Allah´a sukur benim esim de babam gibi haklarima riayet eder. Mesela yolda yururuz birilerinin bana baktigini gorur ama bunu bana o an asla soylemez. Bir ara nasilsa konu acilir, cok kiskandim sana bakiyordu herkes filan der, konu kapanir. Asla hareketlerine dikkat et, disari cikma filan demez. Kendi duygusunu soyler ve orada biter. Bazi kadinlar esim beni cok kiskanir, oraya gondermez, sunu yaptirmaz der ve bunu kendisini cok sevdigine yorar. Bu o kadar yanlis ki, kiskanclik olabilir ama sizin haklariniza saygi gosteriyor mu bu onemli. Ben cok kiskanc olup da hayati bana ve kendine zindan eden biriyle yapamazdim ama bazi kadinlar cok kanaatkar oluyor. Ben bunu da cekerim diyorlar. Siz ne istediginize karar verin.

Bir de hic arkadasim yok demissiniz. Bunu da anlayamadim. Bir insanin bir tane bile yakin arkadasi, dostu olmaz mi? Sevgiliyken devamli beraber gezmek dolasmak eglenceli gelebilir belki size ama evlendiginizde dertlesebileceginiz, vakit gecirebileceginiz bir baskasini arayabilirsiniz. Ki aramalisiniz da, simdi bile bunun eksikligini hissetmelisiniz bence. Sevgiliniz belki buna da karisiyordur tabi bilemeyecegim. Ama cok saglikli gelmedi bana.

Son düzenleme:
Sağol canım öyle yapıcam bende :KK31: şimdi böyleysem evlenince daha kötü olur sonum herhalde düşünmek bile istemiyorum :KK50:

Aynen bende onu diyorum ben nasıl sana uyum sağlamaya çalışıyorsam sende daha dikkatli davran bna karşı diyorum ama yokk anlatamıyorum , inşallah zamanla çözebiliriz bunu :44:

Hakkinda hayirlisi olsun canim ne diyeyim

Mutsuzluğu hissetmek yerine bu zamana kadar ki olumlu her şeyi, onun yanında mutlu oluşunu, paylaştığınız güzel anları, içten gülümsemelerinizi düşün ki ilişkide bu problemi ortadan kaldırmak için bir adım atabilesin :) Sonrasında da açık olmakta fayda var, onun bu hareketlerinin sana neler hissettirdiğini anlatabilirsin, beklentilerini daha ılıman bi şekilde söyleyebilirsin mesela :)
Canım bu dediğini yaptım , kavga etsem alttan alıp ben adım attım en başında hep ona geçicek diye teselli ettim ama bi zaman sonra bunalıma girince ilk geri çekilen sen oluosun ben öyleyim şimdi , direk kendi kabuğuma çekiliyorum ve izliyorum o ne yapacak diye , birazcık yordu bu durum beni :KK30:

X