Cok hos biriyle tanistim ancak egitim seviyelerimiz ayni degil. Ne yapmaliyim?

freedomlover

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2023
8
-8
29
Herkese selamlar.

Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.

Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.

Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.

Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?

Tesekkurler.

Herkese selamlar.

Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.

Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.

Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.

Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?

Tesekkurler.
Eğitim ve kültür farkı mı? Adam zır cahil değilmiş ki. Dil biliyor, sanat ve sporla falan ilgileniyor daha birsürü artısı var. Yani siz bir İlber Ortaylı arıyor olabilirsiniz ama orasını bilemiyce

Karşınızdaki insanın duyguları ile oynadığınızın farkında mısınız? Bir yıl boyunca paylaşacak bir şeyler bulduğunuz insanı eğitim ve kültür farkı yüzünden terk edemezsiniz. Birbirinize uyum sağlayabilmişsiniz ki bu kadar uzun sürmüş.

Aynısını yazacaktım, biriyle 1 yıl boyunca sevgili olarak iletişim kuruyorsan o insanla egitim ve kültür olarak denksindir. ODTÜ, Bogaziçi benzeri köklü ünvler hariç insana bir seyler katan ünv artık çok az sayıda. Adam da zır cahil değilmiş ki zaten.

Doğu-Batı ne alaka eğitim düzeyi uygun olmazsa pek anlaşılmıyor diyecektin fakat adamı bırakmanız onun hayrına olur. Fazla tepeden bakıyor gibi geldiniz.
hayir hayir kesinlikle. benlik problem yok tek derdim isin baski yonu, yani ona zarar gelmemesi icin ne yapabilirim onu merak ediyorum. kendini dislanmis hisseder mi diye dusunuyorum.

Karşınızdaki insanın duyguları ile oynadığınızın farkında mısınız? Bir yıl boyunca paylaşacak bir şeyler bulduğunuz insanı eğitim ve kültür farkı yüzünden terk edemezsiniz. Birbirinize uyum sağlayabilmişsiniz ki bu kadar uzun sürmüş.
onu seviyorum ama benim derdim baskidan, cikacak bir laftan ona zarar gelmesi ve merak ettigim acaba evlensek anlasabilir miyiz. cunku evlilik ve flort veya sevgililik kesinlikle ayni seyler degil.

onu seviyorum ama benim derdim baskidan, cikacak bir laftan ona zarar gelmesi ve merak ettigim acaba evlensek anlasabilir miyiz. cunku evlilik ve flort veya sevgililik kesinlikle ayni seyler degil.
Sizin buraya açtığınız konuyu görseydi emin olun çok daha fazla zarar görürdü.

Herkese selamlar.

Tesekkurler.
Aile yapısı nasıl geleneksel mi? Sizi düşündüren bu mu?

Bu tamamen size kalmış bir durum kimisi eğitime önem verirken diğeri vermez ki konuştuğunuz kişinin kendini geliştirdiğini söylüyorsunuz. Kendi işi de var saygılıysa size size karşı kimseye yorum yapmak düşmez. Hem şu zamanda eğitimin kalitesi bayağ düştü adını soyadını yazıp çıksan puan veriyorlar.çok üst düzey bie eğitim hayatınız yoksa olabilir

hayir hayir kesinlikle. benlik problem yok tek derdim isin baski yonu, yani ona zarar gelmemesi icin ne yapabilirim onu merak ediyorum. kendini dislanmis hisseder mi diye dusunuyorum.
Bu zamana kadar hissetmedi de bundan sonra niye hissetsin ki ? Kompleks yapsa hissederdiniz

Bunu siz hissettirmediğiniz sürece ve onunda başkalarından hemen etkilenen bir karakteri olmadığı müddetçe sıkıntı olmaz. Bunları zaten ciddiye bindiğinde net bir şekilde konuşursunuz ki ileride meslek, maaş sorunları açılıp durmasın.

X