• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

COK FARKLI BIR KONU. Cok Hassas

Dinara_77

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
48
12
3
Öncelikle her kese merhaba arkadaşlar. Ben bu forma çok kısa zamandır uye oldum ve tum konulara bakıyorum okuyorum . Yani insaların sıradan hayatını endişe ,merakını , günlük rutinlerini izliyorum .Bu çok hoşuma gidiyor hem yardımcı olmabildigim konularda yardımcı olmak istiyorum. Benim bi diger meslegim piskoloji (her ne kadar da çalışmasamda) .Konuya gecmek istiyorum. Şimdi forma göz atarken bir konuya rasladım .jnkloji bölümünde. Hanı kızlar bekaret ameliyyatı yaptırmak için soru sorar ve bi sürü insan ona ahlak etik ve dürüstlük dersleri geçer
Şimdi sormak istiyorum
Arkadaşlar noluyor?
Tamam o insanlar arasında çok yalnış yollara guden birileri de oluyor .O insanlar arasında aklı duğularına yenik düşmüş birileri oluyor. O insanlar arasında ani hevesleri ebedi aşk sanıp hata yapanlarda oluyor .Ama düşünün. Küçükken cinsel istismara maruz kalmış bi sürü kız var.Türkiyede bu en ön sıralarda oldugunu bor istatistik makalesi de okumuştum. Çevrenizde mutlaka vaedır öyleleri. Kullanılmış ikinci el eşyaymış gibi itilib kakılan önemsenilmeyen. Belki pek çoğu dayanamayip intihar etmişdir.Belki pek çoğu da ahlaksız bir yolu seçmiş umutlarını gelecegini çöpe armıştır.
Ama size sögkemek istedigum o ki Küçükken istismara maruz kalmış birileri vardır ki her şeye ragmen kendinde guc bulum hayata sarılmak ister. Hatta ninikolojik işlem yaptırıp her şeye sıfırdan başlamak ister. Bi keresinde öyle birine Sordum ( bi dömem ayle ilişkiler kordunatörlüğunde piskolojik danışman olarak çalıştım)
- Neden amelyat yaptirmak istiyorsun ? Oysa seni çok seven biri var ve belki seni oldugun gibi kabul eder
Cevabı beni gerçekten çok sarstı
- Ben kendi yaptığım hatanın arkasında dururdum ve sevdigim adamla bunu yapsaydım kabullene bilirdim ve aklıma "neden Allahım ? " sorusu geldiginde " Cunki ben yaptım" söğleye bilirdim o zaman bunun acısını çekmek daha kolay olurdu.
Şimdi yaşadıklarımdan sora bir insanın beni çok çok sevdigini bilsem bile ,bir insandan merhamet beklemegin ne demek oldugu bilmiyorum. İnsanlar canımı yaktı ... Cok güzeldim..Cok zekiyim.. Çevremdeki kızlardan en başarılısı ben oldum.Evde okulda unverstede işte.Hatta kendimden uzak tutmama reddetmeme ragmen başka kızların hasret duydugu erkekler bana aşıktı. Hiç bir erkek bana ciddi olmayacak şekilde yaklaşmadı.Aldığım evlilik tekliflerinin sayısını hatırlamıyorum. Ama ben hoc bir şey hiss etmiyordum. Sadece her şeyde en iyi olmak istiyordum .Çunki şu itilip kakıln madurlar gibi
başkasının suçundan dolayı bana parmak uzatılıp madur görulmeme izin veremezdim.Karşımdakı insandan merhamet acıma beklemek istememem ona karşı dürüst olmadığım anlamına gelmez.
İşte arkadaşlar bu bayanı dinledikden sora benim de fikirlerim degişti. Hepimiz dürüstluk , dogruluk , namus , akıl sloqanları atıp duyuyoruz. Oysa namus dedigin bi parçaçık ete baglıysa nasıl degerli ola bilirki ? Yine sogluyorum erkeklerle gununu gun edib sonra kendini ter temiz göstermege çalışanlara anlayış göstermedim gpstermek niyetimde yok. Ama toplumda gerçekten madur durumunda insanlar bayanlar vardırkı böyle bilip bilmedik gumbur gumbur namus sloganlarından bunlalıtorlar belkide intihar bile ediyorlardır. Dikkatli olalım arkadaşlar. Kimse Allahtan yargıçlık yetkisi almadı. Kimsede bi dakka sonra ne yaşayacagını bilmez . Ve emin olun ki en çirkin şeyler ahlakı değerlerden gumbur gumbur konuşan topluluklarda olur. Anlayışlı olalım arkdaşlar. Yaşanan her şey insan için ve hepimiz insanız .Başkalarının kusurunu parmala göstermemiz bizi kusursuz yapmaz .

Genellikle yorumlarda cinsel istismara uğramadıysanız dürüst olun diyor herkes illa ki yargılayan kısım var olacakta zaten her konuda çıkıyor empati yapamayan insanlar. Konu cinsel istismar olunca susmaktan başka bir yorum yapamıyoruz zaten. Ama sorarım size kendi isteğiyle bir birliktelik yaşamış insan evlenirken bekaretini dildiririm evliliğini yalan üzerine kuruyor. Şimdi o adamı kandırmak sayılmıyor mu bu?

Genellikle yorumlarda cinsel istismara uğramadıysanız dürüst olun diyor herkes illa ki yargılayan kısım var olacakta zaten her konuda çıkıyor empati yapamayan insanlar. Konu cinsel istismar olunca susmaktan başka bir yorum yapamıyoruz zaten. Ama sorarım size kendi isteğiyle bir birliktelik yaşamış insan evlenirken bekaretini dildiririm evliliğini yalan üzerine kuruyor. Şimdi o adamı kandırmak sayılmıyor mu bu?
Zaten o kısma dikkat çektim öylelerini hiç ama hiç desteklemiyorum. Çünki en azından karşındakı erkek seni eş olarak seçmişse ondan öncekilerden farlı olarak , o erkek saygıyı hakediyor.İnsan yaptıklarının arkasında dura bilmeli evet. Ama bazan insanlar eleştirilerde fazla ileri gidiyor ve ucu farklı durumlarda bu hale gelmiş insanlarada dokuna biliyor. O insanların psikolojisi daha farklı daha yaralı ve daha hassas .Konuyu oraya götürmek istedim ben. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Back