Kaç yaşındasınız şu an bu yazınızdan dolayı fazlasıyla evham yaptım ben 24 yaşındayım ve son 3 aydır bu problemi yaşıyorum benim sebep olduğum bir problem midir ilişkiyle alakalı meydana gelen bir problem mi neden oluyor bilmiyorum çok üzgünüm bir tedavisi yok mudur ?Merhabalar, yaşadığınız durum derin endometriotik odakların bağırsağa yerleşmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Derin infiltratif endometriozis deniliyor. Eğer böyle bir durum varsa kolonoskopi yaptırabilir, aynı zamanda MR çektirebilirsiniz. Benimki MR’da görünüyor. Ama bu seviyeye gelene kadar MR’larda görünmüyordu maalesef. Sıradan bir kadın doğum doktoruna değil de endometriozis üzerine yoğunlaşan bir doktora gidin. Çocuk düşünüyor musunuz bilmiyorum ama cerrahi ve baskılayıcı medikal tedaviler uygulayabilirler. Medikal tedaviler iyileştirmiyor, sadece baskılıyor ve hayat kalitenizi arttırıyor. Benim kadın içinde herşey birbirine yapışık olduğu için ameliyattan korkuyorum, çok riskli. Medikal tedaviyi denemeyi düşünüyorum ama cevap verir mi bilmiyorum. Bem de çok zor durumdayım. Doktorum Taner Usta. Doktor ameliyat öneriyor. En korktuğum yani
Ben 42 yaşındayım. Senelerce şikayetlerim göz ardı edildiği için bu kadar ilerledi zaten. Benim karnımın içinde pek çok yerde endometriotik odaklar var. Büyüyene kadar MR’da falan görünmüyor. Sizin herhangi bir hatanızdan kaynaklanmıyor. Korkutmak için yazmadım, kusura bakmayın. Bu benim hikayem. Sadece uyanık olup, doğru kişilerle tedavinizi olun diye yazdım. Kesin tedavisi cerrahi oluyor. Ama baskılayıcı tedavi olup, arada da bebek sahibi olan, doğumdan sonra yüne baskılayıcı hormon tedavisi alan arkadaşım var. Diğer yandan sizin sorununuz daha basşt bir şey de olabilir. Kolonoskopide kanamaya neden olan polip, çatlak, hemoroid veya yara gibi bir şey var mı diye bakılabilir. Benim âdet dışında da adet gibi sancılarım oluyor maalesef. Endometriozis illet bir şey. Mutlaka doğru ellerde değerlendirilmeniz lazım. Benim gibi yıllarca tedavi edilmeyip sürünmeyin. Benim ağrılarıma psikolojik diyip yolluyorlardı. Halbuki zamanında hormon tedavisiyle baskılanmış olsaydı bu aşamalara gelinmeyebilirdi.Kaç yaşındasınız şu an bu yazınızdan dolayı fazlasıyla evham yaptım ben 24 yaşındayım ve son 3 aydır bu problemi yaşıyorum benim sebep olduğum bir problem midir ilişkiyle alakalı meydana gelen bir problem mi neden oluyor bilmiyorum çok üzgünüm bir tedavisi yok mudur ?
Çok geçmiş olsun peki hangi bölüme gidip ne çektirmek istediğimi söylemeliyim çünkü kadın doğum herhangi birşey yok diyor ve gönderiyor. Kolonoskopide görünmeyebiliyormuş dediğiniz gibi benim normal zamanda hiç ağrım yok ve birden böyle bir makattan kanama yaşayınca ilişki gibi birşey mi sebep oldu diye düşündüm açıkçası veya beslenme ? Umarım kötü birşey değildir. En çok korktuğum ilerisi için hamilelikBen 42 yaşındayım. Senelerce şikayetlerim göz ardı edildiği için bu kadar ilerledi zaten. Benim karnımın içinde pek çok yerde endometriotik odaklar var. Büyüyene kadar MR’da falan görünmüyor. Sizin herhangi bir hatanızdan kaynaklanmıyor. Korkutmak için yazmadım, kusura bakmayın. Bu benim hikayem. Sadece uyanık olup, doğru kişilerle tedavinizi olun diye yazdım. Kesin tedavisi cerrahi oluyor. Ama baskılayıcı tedavi olup, arada da bebek sahibi olan, doğumdan sonra yüne baskılayıcı hormon tedavisi alan arkadaşım var. Diğer yandan sizin sorununuz daha basşt bir şey de olabilir. Kolonoskopide kanamaya neden olan polip, çatlak, hemoroid veya yara gibi bir şey var mı diye bakılabilir. Benim âdet dışında da adet gibi sancılarım oluyor maalesef. Endometriozis illet bir şey. Mutlaka doğru ellerde değerlendirilmeniz lazım. Benim gibi yıllarca tedavi edilmeyip sürünmeyin. Benim ağrılarıma psikolojik diyip yolluyorlardı. Halbuki zamanında hormon tedavisiyle baskılanmış olsaydı bu aşamalara gelinmeyebilirdi.
Bende başlarda çikolata kisti olmadığı için anlamadılar endometriosis olduğunu. Kan tahlili olarak CA125’e baktırabilirsiniz. Genellikle endometriozis varlığında çok yüksek çıkıyor. İlaçlı batın MR isteyebilirsiniz. Orada da radyoloji uzmanının mesleki becerisine bağlı görüp görememesi. Sadece adet dönemi içinde kanama yapıyor dediğiniz için bunları yazıyorum. O yüzden bağırsağa yerleşmiş bir endometriotik odak olabilir diyorum. Yoksa dediğim gibi basit bir anal fissür de olabilir.Çok geçmiş olsun peki hangi bölüme gidip ne çektirmek istediğimi söylemeliyim çünkü kadın doğum herhangi birşey yok diyor ve gönderiyor. Kolonoskopide görünmeyebiliyormuş dediğiniz gibi benim normal zamanda hiç ağrım yok ve birden böyle bir makattan kanama yaşayınca ilişki gibi birşey mi sebep oldu diye düşündüm açıkçası veya beslenme ? Umarım kötü birşey değildir. En çok korktuğum ilerisi için hamilelik
Ben 42 yaşındayım. Senelerce şikayetlerim göz ardı edildiği için bu kadar ilerledi zaten. Benim karnımın içinde pek çok yerde endometriotik odaklar var. Büyüyene kadar MR’da falan görünmüyor. Sizin herhangi bir hatanızdan kaynaklanmıyor. Korkutmak için yazmadım, kusura bakmayın. Bu benim hikayem. Sadece uyanık olup, doğru kişilerle tedavinizi olun diye yazdım. Kesin tedavisi cerrahi oluyor. Ama baskılayıcı tedavi olup, arada da bebek sahibi olan, doğumdan sonra yüne baskılayıcı hormon tedavisi alan arkadaşım var. Diğer yandan sizin sorununuz daha basşt bir şey de olabilir. Kolonoskopide kanamaya neden olan polip, çatlak, hemoroid veya yara gibi bir şey var mı diye bakılabilir. Benim âdet dışında da adet gibi sancılarım oluyor maalesef. Endometriozis illet bir şey. Mutlaka doğru ellerde değerlendirilmeniz lazım. Benim gibi yıllarca tedavi edilmeyip sürünmeyin. Benim ağrılarıma psikolojik diyip yolluyorlardı. Halbuki zamanında hormon tedavisiyle baskılanmış olsaydı bu aşamalara gelinmeyebilirdi.
Peki kolonoskopi regl dönemi dışında yapılsa görülebilir mi bu odak dediğiniz kısımlar bilmediğim için soruyorum. Kusura bakmayınBende başlarda çikolata kisti olmadığı için anlamadılar endometriosis olduğunu. Kan tahlili olarak CA125’e baktırabilirsiniz. Genellikle endometriozis varlığında çok yüksek çıkıyor. İlaçlı batın MR isteyebilirsiniz. Orada da radyoloji uzmanının mesleki becerisine bağlı görüp görememesi. Sadece adet dönemi içinde kanama yapıyor dediğiniz için bunları yazıyorum. O yüzden bağırsağa yerleşmiş bir endometriotik odak olabilir diyorum. Yoksa dediğim gibi basit bir anal fissür de olabilir.
Ne zaman yapılması gerektiğinden emin değilim. Ama nodül bağırsak içine kadar yerleşmişse her şekilde görünür diye zannediyorum. Kolonoskopi temiz çıksa bile bir endometriozis uzmanına görünün derim. Çünkü ihmale gelmez. Bir şey çıkmazsa en azından kafanız rahat olur. Ben tanımıyorum ama burada birisi Etfal Hastanesinde Orhan Şahin’i önermiş. Benim doktorum Taner Usta, Acıbadem’de. Gücüm pek yetmiyor ama iyi dedikleri için ona gidiyorum. O da ameliyatta ısrar ediyor ama ben artık çocuk düşünmediğim için medikal tedavide ısrar ediyorum. Bakalım ne olacakPeki kolonoskopi regl dönemi dışında yapılsa görülebilir mi bu odak dediğiniz kısımlar bilmediğim için soruyorum. Kusura bakmayın
Bu arada Orhan Şahin’i tanımıyorum ben. Tavsiye eden kişiler de gerçekten yaşadıklarını mı anlatmış yoksa reklam olsun diye mi yazmışlar bilmiyorum. Ercan Baştu, Engin Oral, Suat Dede, Mete Güngör aklıma gelen endometriozis konusuna hakim doktorlar.Ne zaman yapılması gerektiğinden emin değilim. Ama nodül bağırsak içine kadar yerleşmişse her şekilde görünür diye zannediyorum. Kolonoskopi temiz çıksa bile bir endometriozis uzmanına görünün derim. Çünkü ihmale gelmez. Bir şey çıkmazsa en azından kafanız rahat olur. Ben tanımıyorum ama burada birisi Etfal Hastanesinde Orhan Şahin’i önermiş. Benim doktorum Taner Usta, Acıbadem’de. Gücüm pek yetmiyor ama iyi dedikleri için ona gidiyorum. O da ameliyatta ısrar ediyor ama ben artık çocuk düşünmediğim için medikal tedavide ısrar ediyorum. Bakalım ne olacak
Merhaba tekrardan. Eğer bağırsakta endometriozis varsa kolonoskopi yapılmayın bence. Eğer içeride nodül varsa kanamaya sebep olabilir. Direkt Engin Oral’a görünün İstanbul’daysanız. Veya ilaçlı MR çektirin, nodül büyükse görünür. Ama endometriozis konusuna hakim bir kadın doğum doktoruna ve ayrıca bir genel cerraha görünün.Peki kolonoskopi regl dönemi dışında yapılsa görülebilir mi bu odak dediğiniz kısımlar bilmediğim için soruyorum. Kusura bakmayın
Randevu aldım ama ankaradayım önerdiğiniz başka bir doktor var mı acaba ankarada ? Kadın doğum doktoruna muayene olduğumda kötü bir durum görünmediğini söyledi bu durumu söylediğim haldeMerhaba tekrardan. Eğer bağırsakta endometriozis varsa kolonoskopi yapılmayın bence. Eğer içeride nodül varsa kanamaya sebep olabilir. Direkt Engin Oral’a görünün İstanbul’daysanız. Veya ilaçlı MR çektirin, nodül büyükse görünür. Ama endometriozis konusuna hakim bir kadın doğum doktoruna ve ayrıca bir genel cerraha görünün.
Endometriozis olunca illa çikolata kisti arıyorlar. Bende çikolata kisti olmadığı için laparoskopi yapılana kadar ileri evre yapışıklıklar oluşturacak kadar seviyede endometriozis olabileceğini düşünmediler bile. İlaçlı MR isteyin, onda çıkmasa bile alanında uzman birilerine gidin. Ben Engin Oral, Taner Usta, Mete Güngör, Suat Dede’yi biliyorum. Ankara’da kimseyi tanımıyorum. Bağırsak endometriozisi insanı ciddi sıkıntıya sokabiliyor. O yüzden olmadığından emin olun en azından. Adet dönemiyle kanama olduğunu söylediğiniz için yazıyorum bunları. Diğer zamanlarda kanama olsa hemoroid, çatlak, polip denilebilirdi. Bu arada polipler de basite alınmamalı. Çocuk düşünüyor musunuz bilmiyorum ama sizin sağlığınızı düşünün öncelikle.Randevu aldım ama ankaradayım önerdiğiniz başka bir doktor var mı acaba ankarada ? Kadın doğum doktoruna muayene olduğumda kötü bir durum görünmediğini söyledi bu durumu söylediğim halde
doktorum makattan kanama olduğu için kolonoskopi istedi arayıp ilaçlı mr'ı söylediğimde regl de makattan kanama olduğu için doku bağırsakta oluşmuş olabilir duruma göre yakılır dedi. ilaçlı mr çekilse bağırsaktaki sorununuz çözülemez dedi. Bu dokunun başka yerde oluşmasının sebebi nedir acaba biliyor musunuz?Endometriozis olunca illa çikolata kisti arıyorlar. Bende çikolata kisti olmadığı için laparoskopi yapılana kadar ileri evre yapışıklıklar oluşturacak kadar seviyede endometriozis olabileceğini düşünmediler bile. İlaçlı MR isteyin, onda çıkmasa bile alanında uzman birilerine gidin. Ben Engin Oral, Taner Usta, Mete Güngör, Suat Dede’yi biliyorum. Ankara’da kimseyi tanımıyorum. Bağırsak endometriozisi insanı ciddi sıkıntıya sokabiliyor. O yüzden olmadığından emin olun en azından. Adet dönemiyle kanama olduğunu söylediğiniz için yazıyorum bunları. Diğer zamanlarda kanama olsa hemoroid, çatlak, polip denilebilirdi. Bu arada polipler de basite alınmamalı. Çocuk düşünüyor musunuz bilmiyorum ama sizin sağlığınızı düşünün öncelikle.
Bahsettiği doku ne anlamadım. O sadece ne var diye bakacak ama eğer endometriotik dokuysa böyle yaklaşılmaz. Hangi şehirdeyseniz öncelikle mutlaka endometriozis uzmanı bir kadın doğum doktoruna görünün lütfen. Gidemiyorsanız, başka şehirdeyseniz de Engin Oral’ı arayıp fikir danışmak istediğinizi söyleyin. Belki uzaktan da olsa yardımcı olur. Eğer bağırsak iç yüzeyinde endometriotik odak varsa kolonoskopinin zararları olabilir. Hiç ağrınız olmuyor mu o bölgede kanama olunca. Yani basit bir polip de olabilir. Doktorum dediğiniz ne doktoru?doktorum makattan kanama olduğu için kolonoskopi istedi arayıp ilaçlı mr'ı söylediğimde regl de makattan kanama olduğu için doku bağırsakta oluşmuş olabilir duruma göre yakılır dedi. ilaçlı mr çekilse bağırsaktaki sorununuz çözülemez dedi. Bu dokunun başka yerde oluşmasının sebebi nedir acaba biliyor musunuz?
Şöyle ben zaten sizin endişeniz üzerine aradım doktorumu kadın doğum beni genel cerrahiye yönlendirdi o da İlaçlı BT çektirdi fistül olmasına karşın elle muayene de yaptı fakat regl dönemi makattan kanama devam edince kolonoskopi yapılması için gastoentrolojiye gönderdi. Doktorumu aradım ve sizin dediklerinizi danıştım ve sizin sorununuz dışkılama sırasında regl dönemi kanama olduğu için ancak kolonoskopi de problemi görebiliriz dedi. Sizin belirtileriniz neydi acaba ?Bahsettiği doku ne anlamadım. O sadece ne var diye bakacak ama eğer endometriotik dokuysa böyle yaklaşılmaz. Hangi şehirdeyseniz öncelikle mutlaka endometriozis uzmanı bir kadın doğum doktoruna görünün lütfen. Gidemiyorsanız, başka şehirdeyseniz de Engin Oral’ı arayıp fikir danışmak istediğinizi söyleyin. Belki uzaktan da olsa yardımcı olur. Eğer bağırsak iç yüzeyinde endometriotik odak varsa kolonoskopinin zararları olabilir. Hiç ağrınız olmuyor mu o bölgede kanama olunca. Yani basit bir polip de olabilir. Doktorum dediğiniz ne doktoru?
Şöyle anlatayım. Bende derin endometriozis var. Yumurtalık üzerinde olunca adı çikolata kisti oluyor. Karın içindeki organlar üzerinde olunca endometriotik odak veya nodül diyorlar. Rahmin içindeki dokuya benzer bir yapısı var ve adet döneminde onlar da kanayabiliyorlar. Siz özellikle adet döneminde kanıyor dediğiniz için konuya hakim birine bakılın dedim. Her kadın doğumcu derin endometriozise hakim değil. O yüzden size birkaç isim yazdım. Benimkiler ilaçlı MR’da göründüler ama görünmeyenler de vardır orada olduğu halde. Benimki bağırsağın içinde değil, üzerinde. Eğer ilerlerse içeri girebilir. Ama bağırsakta oluştuğunda çok ağrılı olur. O yüzden ağrınız oluyor mu diye sordum. Diğer yandan diyelim ki kadın hastalığı olan endometriozis değil sizin sorununuz. Ne olursa olsun rektumdan gelen kanamanın sebebi mutlaka belirlenmeli. Çünkü ciddi bir şey de olabilir. Ama fistül, fissür, pplip, hemoroid de olabilir. Benim teyzem zaten hemoroidim var o kanıyordur diyerek ihmal etti, şu anda bağırsak kanserinden tedavi görüyor. Bunları sizi korkutmak amaçlı söylemiyorum. Farkında olun ve sebebini araştırın diye. Önemli bir şey yoksa en azından ciddi bir durum olmadığından emin olursunuz. Bağırsak endometriozisi diye araştırırsanız biraz bilgi bulursunuz. Ama genellikle çok çok ağrılıdır. Nadiren sessiz ilerler. Hiç ağrı şikayetiniz yoksa sebebi başka bir şey de olabilir. Burada endometriozisi düşündüren tek şey kanamanın regl döneminde olması. Regl döneminde bağırsaklarınız bozuluyor, kramplar giriyorsa belki o yüzden de o dönemde fistülünüz kanama yapıyor olabilir.Şöyle ben zaten sizin endişeniz üzerine aradım doktorumu kadın doğum beni genel cerrahiye yönlendirdi o da İlaçlı BT çektirdi fistül olmasına karşın elle muayene de yaptı fakat regl dönemi makattan kanama devam edince kolonoskopi yapılması için gastoentrolojiye gönderdi. Doktorumu aradım ve sizin dediklerinizi danıştım ve sizin sorununuz dışkılama sırasında regl dönemi kanama olduğu için ancak kolonoskopi de problemi görebiliriz dedi. Sizin belirtileriniz neydi acaba ?
Şöyle ben zaten sizin endişeniz üzerine aradım doktorumu kadın doğum beni genel cerrahiye yönlendirdi o da İlaçlı BT çektirdi fistül olmasına karşın elle muayene de yaptı fakat regl dönemi makattan kanama devam edince kolonoskopi yapılması için gastoentrolojiye gönderdi. Doktorumu aradım ve sizin dediklerinizi danıştım ve sizin sorununuz dışkılama sırasında regl dönemi kanama olduğu için ancak kolonoskopi de problemi görebiliriz dedi. Sizin belirtileriniz neydi acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?