Ben 42 yaşındayım. Senelerce şikayetlerim göz ardı edildiği için bu kadar ilerledi zaten. Benim karnımın içinde pek çok yerde endometriotik odaklar var. Büyüyene kadar MR’da falan görünmüyor. Sizin herhangi bir hatanızdan kaynaklanmıyor. Korkutmak için yazmadım, kusura bakmayın. Bu benim hikayem. Sadece uyanık olup, doğru kişilerle tedavinizi olun diye yazdım. Kesin tedavisi cerrahi oluyor. Ama baskılayıcı tedavi olup, arada da bebek sahibi olan, doğumdan sonra yüne baskılayıcı hormon tedavisi alan arkadaşım var. Diğer yandan sizin sorununuz daha basşt bir şey de olabilir. Kolonoskopide kanamaya neden olan polip, çatlak, hemoroid veya yara gibi bir şey var mı diye bakılabilir. Benim âdet dışında da adet gibi sancılarım oluyor maalesef. Endometriozis illet bir şey. Mutlaka doğru ellerde değerlendirilmeniz lazım. Benim gibi yıllarca tedavi edilmeyip sürünmeyin. Benim ağrılarıma psikolojik diyip yolluyorlardı. Halbuki zamanında hormon tedavisiyle baskılanmış olsaydı bu aşamalara gelinmeyebilirdi.