ÇOK ERKEN BOŞALMA(ERKEN BİLE DEĞİL)

Su an ona destek olmadigimi iddia ediyor. Ancak ben de cok zorlandigim bir tedavi surecinden ciktim. Mutsuzum, umutsuzum, gecmise dair keskelerim var. Destek verebilecek noktada degilim. Fakat yine de bana sorarsaniz ben bunca yil destek oldugum icin bu haldeyiz. Eger destek olmasam sorunu cozmek icin adim atar, simdiye kadar coktan cozulmus olurdu. Ancak bizim her zaman baska meselelerimiz vardi. Biz hicbir zaman bu konuya odaklanamadik. Oglum cok sukur cok kolaylikla bir kere de oldu. Her zaman soyleriz, nasil guzel bir geceydi bir daha oylesi olmadi diye. Simdi 2.yi yapamayinca su yuzune cikiyor bazi seyler. Disaridan mutlaka garip geliyordur. Deger vermedigi dusuncesine katilmiyorum. Konu gercekten cok kolay manipule edilebilecek bir konu. Kimse deger gormedigi bir yerde yasayamaz.
İlişkiyi bozan , karısını üzen bir sorunu var , değer veren insan bunu düzeltmek için çareler arar, çözümler bulmaya çalışır. Siz değer vermiyor düşüncesine katilmiyorum demişsiniz. Ben de size şunu söyleyeyim size olması gereken bir şekilde değer vermiyor, Sİ bir kadınsınız, cinsel tatmin evliliklerde gerginliği alan , bazı durumları bosvermenize neden olan adeta evlilik içinde yatıştırıcı bir ilaç gibidir. Eşiniz size bir kadın, bir eş, karısının cinsel ihtiyaçlarını karşılayan onu tatmin edecek bir erkek olacak kadar değer vermiyor. Ama tabiki gitmenizi istemiyor çünkü onun düzeni gayet iyi, ya insan değer verdiği karısına sertleşme problemi var diye tüp bebek yaptırtır mi hiç.?? O kullandığınız ilaçların, yan etkileri , kalıcı etkileri var , siz gerçekten bu sorunu çözmek yerine size çok ciddi ilaç yüklemesi yapilmasina razı olan bir erkeğin size değer verdiğine inanıyor musunuz?

İlişkiyi bozan , karısını üzen bir sorunu var , değer veren insan bunu düzeltmek için çareler arar, çözümler bulmaya çalışır. Siz değer vermiyor düşüncesine katilmiyorum demişsiniz. Ben de size şunu söyleyeyim size olması gereken bir şekilde değer vermiyor, Sİ bir kadınsınız, cinsel tatmin evliliklerde gerginliği alan , bazı durumları bosvermenize neden olan adeta evlilik içinde yatıştırıcı bir ilaç gibidir. Eşiniz size bir kadın, bir eş, karısının cinsel ihtiyaçlarını karşılayan onu tatmin edecek bir erkek olacak kadar değer vermiyor. Ama tabiki gitmenizi istemiyor çünkü onun düzeni gayet iyi, ya insan değer verdiği karısına sertleşme problemi var diye tüp bebek yaptırtır mi hiç.?? O kullandığınız ilaçların, yan etkileri , kalıcı etkileri var , siz gerçekten bu sorunu çözmek yerine size çok ciddi ilaç yüklemesi yapilmasina razı olan bir erkeğin size değer verdiğine inanıyor musunuz?
Cnm oncelikle beni koruyup kolladigin icin tsk ederim. Cinsellikle ilgili soylediklerine de katiliyorum. Dogru duzgun yapamamamiza ragmen esleri yakinlastirdigina, ofkeyi yatistirdigina, sorunlari azalttigina, sevgiyi arttirdigina katiliyorum. Fakat bir insan 12yil 365gun rol yapamaz. Esim cok iyi bir insan, fakat ilk yillarimizda ailesinin baskisinin altinda cok kaldi. Kesinlikle hem kendine hem bana yazik etti. Diger kardesleri de evlenince yapilan farkli muameleyi, uzerindeki baskiyi yavas yavas anladi. Ama iş işten gecmis oldu. Son 1 yildir ailesi ile gorusmuyorum, sildim. Gorussem nerede ne zaman patlayacagimi kestiremiyorum, belki daha da kotu olacak. Ben cok fazla sorun etmedim cinsellik olayini, uzun sure ne oldugunu anlamadim zaten. Kendimde de problem oldugunu dusundum. Uyumsuz oldugumuzu dusundum. Cok dusundum yani :) Anlayinca da duzelir diye bekliyorsun iste, sonra alisiyorsun. Hayat devam ediyor. Uzerine gitmedim, gururunu kirmak istemedim. Bugun de soyledim, ben sorun etsem simdiye kadar coktan cozulurdu diye. Esimi tanidigimi dusunuyorum. Ama senin dedigin gibiyse de bilemiyorum. Bunlari dusundugum zamanlar elbette oldu ama dedigim gibi insan mutlaka hisseder. Planli iliski kolay bisey degil. Benim de yapmak istemedigim, reddettigim, moralim bozuldugu anlar oldu. Gebelik mevzusu bizi cok gerdi, heleki rezervimin dusuk cikmasi beni cok demoralize etti. Tup bebek karari da evet tartisilir, belki de yanlis bir karardi. Fakat oglum kardes cok istedigi icin yumurtalarim bitmeden yapmak istedim. Cunku fazla zamanimiz olmadigini dusundum. Dr. da denememiz gerektigi, dogal yoldan olabilecegini soyledi. Fakat biz artik stresten kilitlenmistik. Tatil doneminde sansimizi denemek istedim, olmadi. Esim cok iyi bir baba, kotu bir aliskanligi yok. Benden az kazansa da kalici ve saygin bir isi var. Ondan baska birisini dusunemem, gercekten cok seviyorum. O da hatalarini gec de olsa anladi. Ama zaman geriye alinamiyor ne yazikki, gecen gun geri gelmiyor. Buraya yazmamin amaci, sayfalar arasinda gezerken konu sahibi 5yildir sorun oldugunu yazmis. Kimisi ayiplamis bosanmak istedigi icin, kimisi neden cekiyorsun demis. Biz de bu surecin 13.yilindayiz. Olmuyorsa olmuyor dedik, olmasa da olur dedik, fakat bunun evlilikteki yerini cok gec anladik. Cocuk olmasaydi daha da vahim olurdu. Bu sorunu yasayan ciftler, bu durumu onemsemeli ve tedavi yollarini aramali. Kendiliginden duzelecek birsey degil. Baskalariyla dertlesilebilecek, paylasilacak birsey degil. Mutlaka cinsel terapi alinmali ve yol yakinken kemiklesmeden cozulmeli diye yaziyorum. Biz nasil bir yol izleyecegiz onu bilmiyorum. Yeniden cinsel terapi icin kendimde guc bulamiyorum suan. Ona mutlaka eslik etmem gerek ama akisina birakacagim buyuk ihtimalle. Stresin azalmasi ve rahatlamamiz gerek. Normal hicbir zaman olmaz ama bir miktar yoluna girecektir umuyorum. Kendisi de cozum arayacak bakalim. Evliligimi bitirme ya da devam ettirme konusunda tavsiye aramak icin yazmadim ozetle. Kesinlikle ciftler etki altinda kalmadan kendileri karar vermeliler. Dış sesler degil, iç ses onemli.

Kızlar erken boşalma biz de de var ne yapacağız daha yeni farkettim ürolojiye mi gitmek lazım yoksa direk cinsel terapi mi

Kızlar erken boşalma biz de de var ne yapacağız daha yeni farkettim ürolojiye mi gitmek lazım yoksa direk cinsel terapi mi

Bosaldiktan sonra ereksiyon durumu hemen son bulmuyorsa prezervatif deneyin bu gecici kisa sureli bi cozum olabilir ama once ürolojiye görünün derim

Eğer fiziksel bir bulgu (testler, kontroller...) tamamen psikolojik. Aynı vajinismus da olduğu gibi. Özellikle geçmişte ve şimdi çok sık masturbasyon yapan erkeklerde, doğrudan işini bitirip boşalmayı hedefledikleri için beyin buna göre şartlanıyor.

Cinsel terepistler (ki; bu cinsel terapist mutlaka klinik psikolog veya psikiyatrist olması lazım) bu sorunu sadece terapi ile çözüyorlar. Diploması olmayan, yurtdışında ne olduğu belirsiz kurumdan diploma alıp gelen cinsel terapistlerden uzak durun.

Eşimle seyehatler nedeniyle çok uzun zaman görüşmediğimiz de malum birbirimizi özlüyoruz ve biraz erken geliyor ama kısa bir moladan sonra 2. seferde öyle bir problem olmuyor, hatta çok uzuyor. Sizde bunu deneyebilirsiniz, ilkinden 1-2 saat sonra tekrar deneyim.

Merhaba,
3 yıllık evliyim. Evlendiğimizden beri eşimde erken boşalma sorunu var. (1 dakikadan az bazen birleşme olmadan) Ailesi ile sorunlar vardı vs derken biz bu durumu aşmak için gerekli olan düzenli birleşmeyi sağlayamıyorduk. Çünkü; sürekli tartışma halindeydik. 2 senenin sonunda artık olan her şeyden, yaşadığımız başka sorunlardan sıkıldım derken boşanmaya karar verdim. Sonrasında kendini tamamen değiştirmeye karar verdi. Ailesi asla 1.sırada olamadı. Doktora gitti. Faydası olmadı. Aylar sonra 2.Doktora gitti onun da faydası olmadı. Haplar, spreyler hiçbir şey. O iyi doktorlara gidemedipini düşünüyor. Sadece cinsel terapi kaldı geriye. Her seferinde sürekli kalakalmak öyle sıkıcı ki ve inanılmaz sinir yükleniyorsun elinde olmadan. Boşanmak istiyor insan. Böyle hayat geçmez ki diye. Sonra ona da yazık diyorum. 3 yıldır daha kötüye giden bir durum. Cinsel terapiye de çok inanmıyorum açıkçası. Deneyip fayda gören oldu mu?
bunun birden çok sebebi olabilir stres ,yetersiz beslenme,yetersi uyku ,iş yerinin yoğunluğu , ilişki sırasında doğru nefes alıp verememe durumu ,erkek kendisine bakmak zorudna fındık,fıstık,badem ve tatlı ürünlerini bolca tüketip uykusuna , zihin sağlığına dikkat edip ilişki sırasında rahat nefes alıp vermeli ve gerekirse yavaş yavaş yapıp doğru düzgün ereksiyon olmadan içine girmemeli yoksa erkenden boşalma durumunun önüne geçmesi imkansız gibi

Bazı yorum yapan arkadaşlar eşin adım atmasının öneminden falan bahsetmiş. Mesela perşembe online terapiye başladı. Tabiki yine ben araştırdım ve buldum. Benim öyle bi sorunum olsa görüşmeyi bitirdiğim gibi terapistin dediklerini uygulamaya başlardım.Bi hareket göremiyorum. Zaten 5 yılı aşmış bi ilişki için her şeye en başından başlamak aşırı zor. Resmen her şeye en başından başlanacak. Yok sadece birbirinize dokunacaksınız bu sürede öpüşme bile olmayacak. Sadece dokunma seansları. Bunlara başlamak için bile benim söylemem gerekiyor. Artık cidden tükendiğimi hissediyorum. Çok yoruldum.

Bazı yorum yapan arkadaşlar eşin adım atmasının öneminden falan bahsetmiş. Mesela perşembe online terapiye başladı. Tabiki yine ben araştırdım ve buldum. Benim öyle bi sorunum olsa görüşmeyi bitirdiğim gibi terapistin dediklerini uygulamaya başlardım.Bi hareket göremiyorum. Zaten 5 yılı aşmış bi ilişki için her şeye en başından başlamak aşırı zor. Resmen her şeye en başından başlanacak. Yok sadece birbirinize dokunacaksınız bu sürede öpüşme bile olmayacak. Sadece dokunma seansları. Bunlara başlamak için bile benim söylemem gerekiyor. Artık cidden tükendiğimi hissediyorum. Çok yoruldum.
Bence bu adam icin değmez çabalamaya o iyileşmek istemiyor istese çabası olurdu. Zamanınızı boşa harcıyorsunuz gibime geliyor malesef

Bence bu adam icin değmez çabalamaya o iyileşmek istemiyor istese çabası olurdu. Zamanınızı boşa harcıyorsunuz gibime geliyor malesef
Okadar iyi biri ki. Yemek hazırlarım yardıma gelir, sofra kurarım yardıma gelir, çamaşır yıkanır asar, cam silerim alır o siler. Evi o süpürür, 5 yıldır istisnasız arabaya binerken kapımı açar, arabada gözüme güneş gelecek diye aynayı indirir,bensiz hiçbir yere gitmez, ütüsünü yapar, daha neler neler ; ama gelin gelelim bu konuda böyle. Aslında doktorlara gitti. En son bu terapiste de başladı ama muhakkak dürtmem gerekiyor. Ben de istiyorum ki artık biraz o adım atsın benden önce düşünsün. Bakalım ne olacak?

Okadar iyi biri ki. Yemek hazırlarım yardıma gelir, sofra kurarım yardıma gelir, çamaşır yıkanır asar, cam silerim alır o siler. Evi o süpürür, 5 yıldır istisnasız arabaya binerken kapımı açar, arabada gözüme güneş gelecek diye aynayı indirir,bensiz hiçbir yere gitmez, ütüsünü yapar, daha neler neler ; ama gelin gelelim bu konuda böyle. Aslında doktorlara gitti. En son bu terapiste de başladı ama muhakkak dürtmem gerekiyor. Ben de istiyorum ki artık biraz o adım atsın benden önce düşünsün. Bakalım ne olacak?
Acaba malum konuda yetersiz olduğu için bu kadar iyi davranıyor olabilir mi? Size yetiyor mu bu iyilik? kadın gibi hissettiriyor mu?

Siz karar vereceksiniz ozaman , kendinize her işi yapan bir ev arkadaşımı istiyorsunuz. Yoksa sizi cinsel yönden ilgi duyan bir erkek mi? Genellikle sizin kocanız gibi adamların ortası yok zaten. Benim müvekkillerim arasında, kocası sevgililer gününde hediyelere boğan ama 5 yıldır cinsel ilişkiye girmeyi reddeden de vardı. 36 beden 1. 68 boyunda renkli gözlü karısının yeterince güzel olmadığı, yemek yapamadığını iddia ettiği, kullandığı yumuşatıcı beğenmediği için cinsel ilişkiye girmediğini söyleyen ve bu yüzden şiddet uygulayan adamda. Evet bu bir hastalık, ama bu hastalıktan kurtulmayı siz değil kocanız istemeli. Kanser olsa tedavi için beklemezdi 5 yıl, çünkü kendi hayati sözkonusu. Ama kocanız bir şekilde 5 yıldır, arada doktora gidip ağzınıza bir parmak bal çalıp, kapıyı açıp, cami siliyor ama tedavi konusunda gerçekten çaba göstermiyor, çünkü sizin hayattaki isteğiniz ve beklentiniz sözkonusu. Ayrıca okadar iyi falan demeyin kocanız için, böyleleri genellikle iş boşanmaya gelince gerçek yüzünü görürsünüz , bir de bu konuyu dava da dile getirirseniz kötü koca kötü insan neymiş görürsünüz.

Eşiniz çok nazik biri
Hayır olamaz. Her bu konuda yetersiz erkek bu kadar iyi mi? Tamamen içinden geldiği için yapıyor. Yetiyor mu derseniz. Bu sene artık yetmemeye başladı.
Tabiki her yetersiz kişi bu kadar nazik değildir. İnsanların problemeleri yönetme şekilleri farklı olabilir, bazıları kendindeki eksikliğe ses çıkaramasın diye aşırı baskı altına alır-şiddet gösterir bazıları da kendinden vazgeçilmesin diye eşiniz gibi davranabilir. Sizin konunuzu önceden biliyorum, ama sizin çabalamanızla olacak iş değil, artık boşanın derim. O kadar iyi davranmışlar size, boşanmayı ona kötülük yapmak gibi algılıyorsunuz. Bence iyi bir psikiyatristle görüşerek kendinize ayrılığın kötülük olmadığına ikna edin. Çok sabretmişsiniz, hayatınızı daha fazla ertelemeyin.

X