Mrb cnm. Biz 12 yili devirdik. Ilk gunumuzden beri problem var. Fakat cok cok uzun sure ben kendimi sucladim. Kendimde problem var sandim. Bunun sebebi esimin hemen konuya gitmeye calismasi, benim islanmaya dahi firsat bulamamam, aci cekmem, sonrakinde yine ayni sey vs. Bizde sertlesme problemi hic olmadi (1den fazlasini sehir efsanesi olarak gordugum icin pek denemedik sanirim), bizdeki sorun cok erken bosalma hatta giris bile olmadan, bazen girer girmez. Ben vajinusmusum diye dr. dr. gezdim kadin dogumculari. Dr.lar muayene olabildigim icin vajinusmus olmadigimi soylediler. Fakat zamanla bende de isteksizlik ve vajina ile korkular basladi. Kisir dongu icinde devam ettik. Fakat esimin ailesi maddi manevi bize cok baski yapiyorlardi, hic rahat birakmiyorlardi. Benim isim maddi kazancim, birikimlerim esimden cok daha iyiydi. Hatta esimin cebinde tek kurus birikimi yoktu, borclari vardi. Fakat biz bu durumu hic sorun haline getirmedik. Ailesinin ise surekli maddi manevi isteklerini yerine getirmeye calisiyorduk. Ben daha sonra sorunlarimiz oldugunu ve bizi biraz rahat kendi haline birakmalarini istedim. Fakat baskilari daha da artti. Ne sosyal ne cinsel anlamda isler yolunda degildi. Fakat ayrilmak istemiyorduk. 1 yil sonunda benim karsima bir firsat cikti ve 750km oteye deyim yerindeyse kactik. Esim benden daha da istekliydi. Onun tayin durumu bana yetismedi ve 6ay ayri kaldik. Bu surecte arada yanima gelip gidiyordu 1 gunluk. Neyse tam yanima geldi biz cinsel terapiye basladik derken o kadar uzakta olmamiza ragmen bir gumburtu koptu ve esim ailesinin baskisiyla bosanmak istedi. Bir hafta 10 gun gecmeden pisman oldu, ailesiyle ilgili kabul etmedigi herseyi kabullendi. Ben cinael problemimizi cozmemiz gerektigini ve cocuk istedigimi soyledim. Terapi bu surecte yarim kaldi tabi. 3.yilimizdi ilk kez cok guzel bir birliktelik yasadik ve bu birliktelikten oglumuz dunyaya geldi. Ailenin baskisi nedeniyle ben ve esim depresan kullaniyoruz, bu ilaclar isteksizlik yaratiyor. Yapsam zaten basarili olamiyor filan. Fakat sosyal iliskimizde daha basariliyiz. Ben cinsellikten kaciniyorum, o basarisizla yuzlesmemek icin kaciniyor. 6.yilimizda issiz kaldi. Maddi olarak degil fakat manevi olarak cok zor gunlerdi. Cok buyuk bir haksizliga ugramisti. 10.yilimizda isine geri dondu. Fakat artik normalimizi hatirlayamayacak durumdaydik. Bu surecte yine depresanlarla ayakta duruyorduk. Bir yandan ben isimde yukselmeye devam ediyordum. Ise dondugunde saglik problemlerimiz (cinsellikle ilgili olmayan) ortaya cikmaya basladi. Ben ameliyat oldum. Ise donusunu algilayamadan pandemi basladi. Oglum kardes istemeye basladi. Pandeminin gecmesini bekledik. Bu surecte de hep korunmaya devam ettik. Cocuk istegiyle birlikte gormezden geldigimiz halinin altina supurdugumuz, olamsa da olur dedigimiz problemlerle tekrar yuzlesmis olduk. 2021 kasim ayinda gebelik icin ugrasmaya basladik. 39.yasindayiz. ben testlerimi yaptirdigimda yumurta rezervimin dustugunu ogrendim. Ve hersey benim icin tepetaklak oldu. 12.yildir yasamadigim kadinligimin artik kisa sure sonra zaten fizyolojik olarak sona erecegi gercegi beni yeniden depresyona soktu diyebilirim. Yumurta takibi vs. ile dr. iliski gunleri veriyor. Ve ilk kez bu surecte sertlesme problemiyle karsilastik. Bu sorunla tekrar karsilasmamak icin Esim tup bebek yapmak istedi. Haziran 2022 tup bebege basladik, araya bayramin girmesiyle transfer islemim otelendi ve 18 agustosta negatif sonuclandi. Bu surecte iliski cogunlukla yasak oluyor. Birbirimizi cok ozlememize ragmen daha giris olmadan bosalma oluyor. Eski dertlerimiz korukleniyor. 1kere psikiyatriste gittik. O antidepresan verdi. Yan etkisi gec bosalmaymis. Fakat o zevk almadiginda zaten siz de zevk alamiyorsunuz. Sonrasinda ihtiyac duymamaya basliyor. Fayda gormedik. Cinsel terapi zor fakat sanki biraz fayda etmeye baslamisti. Fakat kesinlikle zor bir surec. Aile ici sorunlar nedeniyle yolun cok basindayken yarim kaldi. Sonra kabullenme, hayatin akisi, cocuk derken issiz kalmasi, saglik problemleri. Derdimiz cok cok daha fazlasiydi. Simdi geldigimiz noktada senin bir sorunun yok, benim sorunum var diyor fakat simdiye kadar sorun olarak gorup kayda deger bir adim atmadi. Tup bebek oncesi sigarayi birakti. Fakat icmesi gereken vitaminleri bile icmedi. Agzinda yara cikmisti, demir fazlaligindan oluyormus diyerek 3.gun birakti. Bense neredeyse bir camasir sepeti dolusu igne ve ilac kullanmak zorunda kaldim, anestezi aldim, onca vajinal muayene, yumurta toplama ve transfer sureci. 50bin tl harcadik. Simdi diyorki biz cocuk isinden vazgecelim. Ben yapmam gerekeni yapamiyorum. 12yil, yas 40. Insanlar ne olursa olsun her zaman kadini sucluyor. Cunku bizim toplumumuzda sevismek, yakinlasmak, tek vucut olmak anlaminda degil. Baska ayip anlamlari dusunuldugunden kadin dile getirecek olsa hemen ayiplaniyor. Yasamayan insan bilemez. Simdi dr.a gidecegini soyluyor. Ama bu yastan sonra benim ugrasacak takatim kalmadi artik. Esimi de cok seviuorum. Bosanacak degilim, onsuz bir hayat dusunemiyorum. Oglumun aile ortaminda buyumesini isterim herseye ragmen. Cocuk fikrinden uzaklasmamiz ve uzerimizdeki baskidan kurtulmamiz lazim ama kolay olamayacak biliyorum. Baskici toplum, baskici aile, sonucu bu iste.