Çok çok acil lütfen yardım

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.838
1.165
373
Merhaba burdan daha çabuk yanıt alabileceğim için buraya açıyorum lütfen kusura bakmayın.Size bir sorum olacak anadolu lisesine nakil için hangi şartlar aranıyor? Benim okulum 386 ile alıyor gideceğim okul 430 fakat 11.sınıfı 402 geçme ihtimalim nedir? Lütfen çok acil yardım edin (

Konuyu yanlış yere açmışsın..
Anadolu lisesine gidebilmek için SBS yerleştirme puanının gideceğin okulun en düşük puanına eşit yada ondan yüksek olması lazım. Ikinci şart gitmek istediğin okulda boş kontenjan olmalı. Eğer iki şart tutuyorsa şuanda okuduğun okula nakil dilekçesi verirsin ve e okul sistemi üzerinden başvurun yapılır. Takip eden ayın ilk iş gününde nakil isteğin onaylanır ya da şartların uymuyorsa reddedilir.

Boş kontenjan var,fakat arada 50 puan fark olup geçenleride duydum evimize daha yakın oldugu için ve egitimi iyi oldugu için geçmek istiyorum :/ yani gitme olasılıgım varmı

Boş kontenjan var,fakat arada 50 puan fark olup geçenleride duydum evimize daha yakın oldugu için ve egitimi iyi oldugu için geçmek istiyorum :/ yani gitme olasılıgım varmı

O duyduğun şey şehir efsanesi.. Bize bu duyduğunu duyup gelen çok öğrenci ve Veli oluyor. Asla puanının tutmadığı Anadolu lisesine nakil gidemezsin. E okul sisteminden başvurunu yaptırdığında sana kırmızı yazıyla uyarı verecektir. Puanının yetersiz olduğunu belrtecektir.
Öyle torpil olayı, para vereyim de okula kaydedin olayı yok günümüzde. Kim olursa olsun puan tutacak..

Sizde eğitimcisiniz sanırım çok teşekkür ederim cevabınız için son bir şey soracağım kusura bakmayın bu yıl bütün okullar AL olduğu için gideceğim okul 377ile almış en son bu durumda ben gidebilirmiyim yoksa 11.sınıf puanınamı bakacağım

Şuanda hangi sınıftaysan o sınıfın taban puanına bakacaksın. Eğer 11. Sınıf öğrencisiysen gitmek istediğin okulun 3 yıl önceki puanını baz alacaksın. Eğer yeni Anadolu lisesi olan okullardansa senin girdiğin dönemde öğrencileri sbs ile almadıkları için puanına bakılmaz. Bu durumda hangi şartları dikkate aldıklarını okul idaresi ile görüşmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…