Cok Caresizim ve Fikirlerinize ihtiyacim var

HappyLifeXx

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2007
505
803
Merhaba Arkadaslar,

Gelgitleri olan , 6 yillik dengesiz bir evliligim var. 4 gun iyiysek 3 gun kotuyuz. Dunyalar tatlisi 2 yasinda cok akilli, etrafinda olan herseyi farkeden bir kizim var. Benim tek istedigim stabil, huzurlu normal bir evlilik.

Esimin alkol sorunu var ve narsistik kisilik bozuklugu olduguna nerdeyse eminim. (Annesi de narsist bu arada ) Esim her aksam isten gelir gelmez ustunu basini degistirip icki alir yemek vaktine kadar. Aksam yemek yemeye de benim kavga ve mucadelelerimle yeni basladi. Cocugumuza ornek olmak icin ayni masaya oturmaya calisiyorum ama onda bile 3 gun zor oturur, yemekten sonra icemedigi icin yemez bizimle sonra aksam 10 da dolapta ne bulsa yer. Bize de ac degilim oglen cok yemisim bahanesini uydurur. Alkolik oldugunu kesinlikle kabul etmiyor, alkolik olsam sabahtan baslarim icmeye diyor. Ama hangi normal insan hergun icki icer, eve gelir gelmez ickiye sarilir. (Ictigi ickilerde %40-%45 alkol orani olanlardan.)
Alkolluyken sinirli -kavgaci olur. Ne zaman neye kizacagi belli olmaz. Cok konustum, cok kavga ettim ama olmuyor 2 gun zorumla icmese ertesi gun yarin yokmuscasina iciyor. Sosyal cevresi ile kavgali, ailesi ile kavgali , anti depresanlarla ancak bu kadar dizginleniyor. Ofke kontrol sorunu var.

Alkolu yuzunden, narsist kisiligi yuzunden ne hamileleigimi anladim, ne lohusaligimi. Bana dunyayi zehir etti anlatsam sayfalar yetmez. Onun stresi yuzunden bebegim memeyi reddetti, inanin hayatimin en kotu donemiydi. Bencilin tekidir tek kendi rahatini dusunur. Annemin yaninda, ablamin yaninda rezillikler cikardi, bebegimin 40 i cikmadan eve Turkiyeden yatili misafirler cagirdi 18 aylik cocugu olan 20 gun kaldilar, bana sormadan sadece geliyorlar dedi o kadar. Evde mangal partileri verdi 1 haftalik dogurmustum annem bu rezilin cikardigi pislikleri temizlemek zorunda kaldi be uzulmiyeyim diye . ve daha o kadar cok sey var ki konu iyice uzayacak.

Kiziyla ilgili desem kizim icin yine dayanirim ama yok. Cok seviyormus ki seviyordur ama sabah 10 dk aksam 10 dk sever, sonra butun gece icki icer dizi izler.

Kizim olaylarin farkinda evde ses yukselse anne-baba sus diyor ki ben onun yaninda tartismiyorum. Ama seven bir baba (dili cok kuvvetlidir, gosterise bayilir ) kizinin yaninda avaz avaz bagirir mi? 2 kere parka zor goturdu, altini toplamda 4 kere degismistir, ne yer ne icer bilmez ama cok sevdigini soyleyip duruyor.

Kizimda gerginlik yuzunden , ona yaranmaya calisiyor bu yasta surekli onun ilgisini cekmeye calisiyor.

Ben ayrilmak istiyorum ama yurtdisindayim. Bosanma davasi acarsam Turkiye de acacagim ve Turkiye de yasayacagim ama vicdan azabi cekiyorum. Onu arkamda birakacagim , arkasindan is cevirip hainlik yapmis gibi olacagim. Cunku yasadigim ulkede (avrupa degil ) bosanma davasi acarsam velayet genelde anne ve babaya esit veriliyor ve onun psikolojik siddetlerini omur boyu hem kizim hem de ben cekecegim anlamina geliyor bu.

Her buyuk kavga sonrasi yumusar, bana cok iyi davranir alttan alir ama bir daha ki kavga ne zaman ne icin olacak asla belli olmaz. Pimi cekilmeye hazir bomba gibi. Narsistler karsisinda ki insanin vicdani ile besleniyormus ve bu simdi bana iyi davrandikca ben vicdan azabi cekiyorum. Bu arada ona karsi hic sevgi kalmadi icimde.

Ben ayrilmak istedigimi yazin tatilde soyleyecegim cunku simdiden soylersem asla izin vermez gitmemize. (o bizimle gelmeyecek)

Birde klise olacak ama kizim cok etkilenir mi , hasret ceker mi , ozenir mi babasi olanlara diye vicdan yapiyorum.

Ama hem narsist hem alkolik baba ile buyumek onun icin cok daha zor olacak ve bana anne neden beni dusunmedin derse ilerde cok gec kalmis olacagim.

Simdi 2-3 ay iyi giderse Turkiye de birden bire nasil ben bosanmak istiyorum diyecegim diye dusunmekten delirecegim.
Ben ickisine karissam, cocukla ilgilen ev islerine yardim et desem biliyorum yine buyuk kavgalar cikar ama ben yoruldum ve bosanmayi kafama koydugum icin artik karismiyorum ve mucadele etmiyorum. Boyle olunca da o hergun ickisini icip, dizilerini rahat rahat izliyor, Kavga etmiyor.

Ama ne ev isine karisir, ne kizimla ve benle ilgilenir. Sadece ozel zevleri ile ilgilenir, masajina gider, sporuna gider, atisa gider.
(Ben evde istememe ragmen 2 silah aldi)

Lutfen beni kendime getirin bu aptal vicdandan kurtarin beni.

Kizim cok yoklugunu ceker mi bu alkoligin. Ya ilerde babasini rol model alirsa, ickiyi normallestitip gidip alkoligin teki ile evlenirse ?

Bu arada ailem arkamda, maddi-manevi hicbir sIkintim yok.

Bana zararlari manevi yonde daha cok,.

Aksam yemeklerini bizimle yemez ya da mucadele ile yer.
Kizi ile ilgilenmez.
Alkol cok tuketen ebeveynlerle buyuyen cocuklarin ilerde alkolik olma olasiligi norma ailede buyuyenlerden daha fazlaymis.
Buyuk kavgalar neticesinde azalttim ama son 6 aya kadar nerdeyse her haftasonu arkadaslari cagirip evde ickili mangal partileri, son ses muzikler, Bebek uyuyor mu rahatsiz mi ev kirlendi mi umrunda olmadan,
Evde yedigi kasigi makineye koymaz
Narsist demistim ya surekli beni asagilar , kucumser vs. Yasim ondan 10 yas kadar kucuk ama cok daha olgunum ama beni cocuklukla suclar. Egitimim ondan cok daha yuksek ama hep beni kucumser. Cevremizde parmakla gosterilirim ama bi ona yaranamadim.

Evde her hafta parti cekilmez cidden bebekli biri icin hele de...Aileniz destekse cekin gidim bence yeni hayat kurun ickiye tahammülüm yoktur benim..sisede durdugu gibi durmaz o kisiye saygi duyamazsiniz..yol yakinken ayril ..iyi baba olsa neyse o da yok..

Yani karar vermissiniz madem uygulayın artik sevgi de yok arada galiba

Ickiliyken size zarari ne oluyor
Bence de her gun icmek anormal bir durum..

Mesela gecen hafta atisa gitti bir arkadasi ile ve cikista icki icmeye gidiyorlar. O arkadasinin esi sorun cikarmis. Bana anlatiyor. Sonra benim esim arkadasina bu hafta sonu ne yapacaksin demis o da evi temizleyecegiz demis. Esim bunu kucumseyerek anlatiyor. Ben gayet normal ses tonu ile belki onlar birlikte yapiyordur evlerinin duzeni budur dedim diye alkol yuzunden kavga cikardi. Alkole bagli kisilik sorunuda var bence, Annem ve kizimin yaninda birden bagirdi neye ugradigimi sasirdim. Guya ben imali soylemisim. bana etmedigi beddua, hakaret kalmadi. Psikolojik olarak 2-3 gun baski yapip zorla ozur diletti. Annem zaten cekmek zorunda degilsin bunu dedi ve kesin kararimi verdim.
Ama sonra bu melek kesildi anlatamam , iste vicdanimi bu dengesizlikleri zorluyor,

Kızınızın hasret çekeceğini sanmiyorum.

Kizim daha 2 yasinda ve babasi-beni ve annenesi disinda birkac baba tarafindan akraba disinda zaten kimseyi gormuyor. Kresler cok pahali oldugu icin 3 yasina kadar vermemeyi dusunduk annem gidip geliyor. Cocuk hal boyle olunca aksamlari ben ve annemden sonra onlada oynamak istiyor ve baba baba dedikce ben uzuluyorum onu ayiracagim diye.
Gerci stockholm sendromunda kurbanlar onlari kacirana bile sevgi besliyor,
Cocuk oyun istiyor babasi gel dizi izleyelim diyor. 2 yasinda cocuk senin izledigin mafyatik dizilerden ne anlar

Rabbım hakkınızda hayırlısı neyse onu versin.

Amin , Insallah
O kadar zor ki arada kalmak. Ben mutlu degilim ilerde tahammulum kalmayacak, benim psikolojimi iyice bozacak, kizimla zaten ilgilenen tek benim o da mutsuz anne ile ve narsist-alkolik baba ile buyuyecek.

Eskiden evlenmeden bu konuyu okusam arkana bakmadan kac derdim ama insan basina gelince anliyormus. Tek derdim kizim.

Ben kizini ondan kacirmiyorum o istedi boyle olsun ama lanet olsun icimde ki o vicdana.

Simdi 2 gun iyi oldu diye vicdan yapiyorum ama biliyorum 2 ay sonra yine sacma bir sebep yuzunden kiyametler kopacak.

Kizim daha 2 yasinda ve babasi-beni ve annenesi disinda birkac baba tarafindan akraba disinda zaten kimseyi gormuyor. Kresler cok pahali oldugu icin 3 yasina kadar vermemeyi dusunduk annem gidip geliyor. Cocuk hal boyle olunca aksamlari ben ve annemden sonra onlada oynamak istiyor ve baba baba dedikce ben uzuluyorum onu ayiracagim diye.
Gerci stockholm sendromunda kurbanlar onlari kacirana bile sevgi besliyor,
Cocuk oyun istiyor babasi gel dizi izleyelim diyor. 2 yasinda cocuk senin izledigin mafyatik dizilerden ne anlar

Benim annem ve babam ben 7 yaşımdayken boşandılar. Biz sonra yurtdışına yerleştik ve babam TRde hayatina devam etdi. Babami cok sevmeme rağmen özlem çekmedim. Ben şahsen aşırı çabuk yeni hayatima adapte olmuştum. Senin yavrun şuanda 2 yaşında- boşanma sürecini çocuğa yansitmazsan sorun yaşamazsın. Benim ne annem ne babam birbirlerini kötülediler mesela. Medeni bir boşanma sürecinde çocuklar genelde zarar görmüyor. Alkolik ve ilgisiz bir baba bence daha zararli

Benim annem ve babam ben 7 yaşımdayken boşandılar. Biz sonra yurtdışına yerleştik ve babam TRde hayatina devam etdi. Babami cok sevmeme rağmen özlem çekmedim. Ben şahsen aşırı çabuk yeni hayatima adapte olmuştum. Senin yavrun şuanda 2 yaşında- boşanma sürecini çocuğa yansitmazsan sorun yaşamazsın. Benim ne annem ne babam birbirlerini kötülediler mesela. Medeni bir boşanma sürecinde çocuklar genelde zarar görmüyor. Alkolik ve ilgisiz bir baba bence daha zararli

Medeni olmayacagi kesin bizimkinin. Asla kabul etmez, kendinde hata gormez ve hayati bana zindan etmek icinden elinden geleni yapar. Duygu somusurusu vs. Kendisinden iyi es olmadigini iddia ediyor, ondan iyyisini bulamayacagimi, onsuz bir hic oldugumu soyluyor.
Ama ben her dedililmi topladim, ses kayitlarimi (aile mahkemeleri psikolojik siddeti kanitlamak icin kabul ediyormus artik) kredi kartinda icki masrafi vs.
Cok zor birisi , manipulatif ve damarina basilirsa yapmayacagi sey yoktur, Beni oyle sindirdi ki hakli olmama ragmen icimde suphe birakiyor .

Medeni olmayacagi kesin bizimkinin. Asla kabul etmez, kendinde hata gormez ve hayati bana zindan etmek icinden elinden geleni yapar. Duygu somusurusu vs. Kendisinden iyi es olmadigini iddia ediyor, ondan iyyisini bulamayacagimi, onsuz bir hic oldugumu soyluyor.
Ama ben her dedililmi topladim, ses kayitlarimi (aile mahkemeleri psikolojik siddeti kanitlamak icin kabul ediyormus artik) kredi kartinda icki masrafi vs.
Cok zor birisi , manipulatif ve damarina basilirsa yapmayacagi sey yoktur, Beni oyle sindirdi ki hakli olmama ragmen icimde suphe birakiyor .

Gercekdende üzüldüm. En yakin arkadaşımın babasi alkolikdi. Hergün icer icer sizar sizmadigi zaman agresif agresif kavga ederdi. 15 yil cekdi kiz...evde yanliz kalmaya bile korkuyordu. Bir beni cagirabiliyordu evine. Utanıyordu babasinin tavirlarindan. Mezuniyet balosunda bile icip sarhoş olmuştu pislik. Arkadaşım 18 yaşında evden ayrıldı ve şuanda annesinle görüşmüyor. Babasından cok annesine kizgin. Adami boşamadıgi ve çocuğunu mağdur ettiği icin en cok annesine kızgın. Eşinizin alkol sorunu olmamış olsaydi terapi görün vs. derdim...ama bu durum kacin kurtulun

Alkole ihtiyaç duyduran sen olmayasın?

Onu eleştirmek dışında, sen seni düşündün mü evlilikte nasılsın?

Bağımlılık yönünü kenara bırakıyorum çünkü, bağımlı insan, gece alkol yoksunluğundan uyanır, var mı bu durum?

Gevşemek için mi içiyor?

Belki vajinismus var, belki seninle mutlu değil.

Bir gün beraber iç, içer gibi yap
Çözülmesini bekle, çıkar ağzındaki bakla.

Eve gelirken ne hayal ediyor, ya da kimi?
Neden seni ve çocuğu görünce gevşemek istiyor?

Benim bir yakin akrabagimin sizinkine benzer sacma bir evliliği vardi. Eninde sonunda bosandilar ama çocuklar mahvoldu o sirada. Simdi ikisi de sorunlu gençler. Küçük olanin şansına iyi bir üvey annenin eline düştü. O geldiğinden beri çocuğu toparlamaya gayret ediyor. Bence siz boşuna çocuğunuz için uzatmalı oynuyorsunuz. En cok zarari o görecek cok durmadan.

Alkole ihtiyaç duyduran sen olmayasın?

Onu eleştirmek dışında, sen seni düşündün mü evlilikte nasılsın?

Bağımlılık yönünü kenara bırakıyorum çünkü, bağımlı insan, gece alkol yoksunluğundan uyanır, var mı bu durum?

Gevşemek için mi içiyor?

Belki vajinismus var, belki seninle mutlu değil.

Bir gün beraber iç, içer gibi yap
Çözülmesini bekle, çıkar ağzındaki bakla.

Eve gelirken ne hayal ediyor, ya da kimi?
Neden seni ve çocuğu görünce gevşemek istiyor?

Alkol hergun neden iciyor anlamiyorum. Maddi bir sIkintimiz yok, ben ondan maddi birsey beklemem, dirdir etmem zaten edemem sinirli bir yapisi var. Temizlik beklemem, yemek beklemem vs. O tembel ve bencil. Ben onun yuzune elestiri yapabilir miyim hic ? Asla elestiri kabul etmez ve kavga cikarir . en ufak elestireye tahammulu yoktur.
Valla bunca sene bir derdi olsa bilirdim onun ki simariklik. tertemiz evinde mis gibi yemekler hazir sofrasina oturmak yerine icki icmeyi tercih etmis birisi bu.
Ailesinde de gayet normal bu kadar icki icmek bu arada.

Alkol hergun neden iciyor anlamiyorum. Maddi bir sIkintimiz yok, ben ondan maddi birsey beklemem, dirdir etmem zaten edemem sinirli bir yapisi var. Temizlik beklemem, yemek beklemem vs. O tembel ve bencil. Ben onun yuzune elestiri yapabilir miyim hic ? Asla elestiri kabul etmez ve kavga cikarir . en ufak elestireye tahammulu yoktur.
Valla bunca sene bir derdi olsa bilirdim onun ki simariklik. tertemiz evinde mis gibi yemekler hazir sofrasina oturmak yerine icki icmeyi tercih etmis birisi bu.
Ailesinde de gayet normal bu kadar icki icmek bu arada.
Hayatım
Annesi değilsin eşisin

Sen çok yanlış oynuyorsun. Buna nankörlük denmez.
Bu bambaşka.

Senden istediği annelik olsaydı, evlenmezdi ki.

Saçımı süpürge ettim moduna girdin hemen, bana bile.

Emin’im ona dünyayı zindan ediyorsun.

Yapma gözünü seveyim. Uzaktan kimsenin yardımı olmaz,

Bak bugünden itibaren 10 lira biriktir her gün

Ay sonunda evlilik terapisti seansı çıkacak

Bunu uzmana danışın.

Ama mesleki tecrübesi en az 25 yıllık olan uzmana.

Öyle yeni yetme psikolog falan değil,

Benim bir yakin akrabagimin sizinkine benzer sacma bir evliliği vardi. Eninde sonunda bosandilar ama çocuklar mahvoldu o sirada. Simdi ikisi de sorunlu gençler. Küçük olanin şansına iyi bir üvey annenin eline düştü. O geldiğinden beri çocuğu toparlamaya gayret ediyor. Bence siz boşuna çocuğunuz için uzatmalı oynuyorsunuz. En cok zarari o görecek cok durmadan.

Ben Turkiye de kizima cok guzel bir hayat sunabilirim ailem arkamda ve ben cok iyi bir is bulacagima inaniyorum. Egitimim yabanci dilim vs yeterli olur , olmasa bile ailem var.
Burda kizim evde tikili yasiyor. Guya dunyanin super gucu olan bir ulkedeyim ama buyuk sehirler disinda toplu tasima araci bile yok. Kres parasi buranin parasi ile 1000-1500 , arabasiz bir hicsin, ve annem benim icin bu SIkintilara katlaniyor. Ama beyfendi icki, kiyafet, masaj, atis ve restaurantlara aylik 1000 ayirabiliyor.

Ben kizimi kurslara, aktivitelere en iyi okullara gonderebilirim. Huzurlu, kavgasiz, sevgi ve saygi olan bir evde buyutebilirim. Annem ve babam bize sonsuz destek ve kizimi asiri seviyorlar. Bana cok duskunler, boyle yasadigimi annem doguma gelene kadar bilmiyordu bile.

Hayatım
Annesi değilsin eşisin

Sen çok yanlış oynuyorsun. Buna nankörlük denmez.
Bu bambaşka.

Senden istediği annelik olsaydı, evlenmezdi ki.

Saçımı süpürge ettim moduna girdin hemen, bana bile.

Emin’im ona dünyayı zindan ediyorsun.

Yapma gözünü seveyim. Uzaktan kimsenin yardımı olmaz,

Bak bugünden itibaren 10 lira biriktir her gün

Ay sonunda evlilik terapisti seansı çıkacak

Bunu uzmana danışın.

Ama mesleki tecrübesi en az 25 yıllık olan uzmana.

Öyle yeni yetme psikolog falan değil,

Yanlis anlasilmak istemem ama ben kimseye annelik yapmiyorum ki, ben anlatamadim galiba ama karsimda guzel dilden anlamayan, yapilan iyilikten anlamayan , evlilik nedir, birlik nedir anlamayan bir insan var. Ben bu hayati tek basima yasiyorum, o ise kendi zevklerine gore, istedigi gibi yasiyor.
Ayrica alkolik ve bencil.
Ben mucadele ettikce -mesela herkes gibi ailecek aksam yemegi icin bile- yoruldum artik. Kizimi bu yasina kadar annemle buyuttum. Bu normal degil. Ben sakin, vicdanli biriyim. Cocugum etkilenmesin diye ugrasan birisiyim. Ama ben sustukca , fedakarlik ettikce kiymet bilmek bir yere , onun alkol kokan agzindan hakaretlere ugruyorum

Yanlis anlasilmak istemem ama ben kimseye annelik yapmiyorum ki, ben anlatamadim galiba ama karsimda guzel dilden anlamayan, yapilan iyilikten anlamayan , evlilik nedir, birlik nedir anlamayan bir insan var. Ben bu hayati tek basima yasiyorum, o ise kendi zevklerine gore, istedigi gibi yasiyor.
Ayrica alkolik ve bencil.
Ben mucadele ettikce -mesela herkes gibi ailecek aksam yemegi icin bile- yoruldum artik. Kizimi bu yasina kadar annemle buyuttum. Bu normal degil. Ben sakin, vicdanli biriyim. Cocugum etkilenmesin diye ugrasan birisiyim. Ama ben sustukca , fedakarlik ettikce kiymet bilmek bir yere , onun alkol kokan agzindan hakaretlere ugruyorum
Ben seni anladım.
Sen beni anlamak istemiyorsun. Sana hak verip gazlama misyonum yok ki. İçimden geleni yazıyorum.

İster ayrıl, ister katlan seçim senin.

Terapist dedim ona bile yazmadın.

Ne yapayım oturduğum yerden? Ya da kim ne yapsın?

Senin evliliğin ayrılığın buradaki kimseye dokunmayacak farkında mısın?

Bakış açını değiştir istedim, ısrarlısın.

Ne diyeyim.

Hayırlısı

Kendinin ve kızının güvenliğini ön planda tutarak ayrılmalısın , ömür tüketmeye değmez .
Evlilik adına bir şey kalmamış zaten, özel olmazsa eğer yatak odasında durum nedir ?

X