Merhaba. Iki çocuklu bir anne olarak durumunuza gercekten cok üzüldüm. Siz yapılabilecek herseyi yapmışsınız aslında ama 2 yas sendromu olabilir mi acaba birde buna not kısmında yazdığınız sebepler eklenerek sorun katlanarak büyümüş olabilir diye düşünüyorum. Biz buyuk oğlumda 2 yas sendromunu ileri derecede yasadık. Gece 1-2 ye kadar uyumuyodu. Biraz hasta olup iyice hircinlastiginda hic bir sey yemiyordu. 10 gun boyunca sadece anne sutuyle beslendiğini bilirim. Kemikleri sayılıyordu afrikalı cocuklar gibi olmustu. Cok üzülüyordum. 3 yasına kadar devam etti bu durum sonra düzeldi. Biz bu süreçte sabırlı olup onu anlamaya çalıştık. Yumuşak davranıp hatta bazı seyleri görmezden geldik. Eşyaları fırlatip atma bagirma, buyuk eşyaları kaldırmaya çalışarak guc gösterisinde bulunmaya calışma gibi.. Cunku kızdığımızda yada konuşup yanlis oldugunu anlatmaya çalıştığımızda daha cok hircinlasiyordu. Umarım sizinde bir an once kendiliğinden düzelir. Ama not kısmında bahsettiginiz sebepler agir gelmis olabileceğinden benim nacizane fikrim bir pedagogtan yardım almanız. Allah yardımcınız olsun.
Herkese merhaba! O kadar caresizim ki! Onerilerinize acil ihtiyacim var. Sorunlarimiza gelirsek
Kizim 3 aylikti ki kendi kendine uyumayi ogrenmisti. Dis donemleri disinda uykusunda ve yemesinde hic bir sorun yasamamistik. Geceleri sorunu yok ise hep deliksiz uyurdu. Ama ne zaman 18 aylik oldu isler biraz degisti. Hele ki 2 yasina bir hafta kala tamamen degisti ve su an 25 aylik hic bir sey iyiye gitmedigi gibi daha da kotu olmaya basladi.
Yemek yemiyor ama gercekten yemiyor. Gecen aydan bu yana 2 kilo kadar verdi. Su an daha da zayif halde ve sanirim hala kilo vermeye devam ediyoruz. Cok hircin cok huysuz, uyumamak icin direniyor. Onceden hic bir sorunu olmayan kizim simdi uyumamak icin her turlu seyi yapiyor. Agliyor bagiriyor. Geceleri ciglik atarak uyaniyor. Hic bir sey onu sakinlestirmiyor. Aglamasi kriz seklinde. Cok korkutucu. Bildiginiz sinir krizi geciyor ve bu kriz 2 saati geciyor. Biliyorum ac. Bunu da bir
Gun sut vereyim dedigimde fark ettim.
Yemek konusunda her seyi denedim ama bir gun yemege basladi diye dusunurken en sevdigi seyi bile yemeyebiliyor. Inanilmaz dengesiz. Kulaklarini tutuyor ayni zamanda. Dis mi diye suphe de ettim cunku dis donemleri bu tarz seyler yapiyordu diye. Butun sorunlarimizdan doktorumuzun haberi var. kulaklari icin hic bir seyi yok diyor. Beslenmesi icin kendi haline birakin diyor. Gece uyanmalari icin acsa sut verin diyor. Acikcasi bunlarin hic biri cozum degil. Gecistirmek. O yuzden gercek cozum istiyorum. Ogle uykularini evde uyumuyor ama okulda uyuyormus. Yine okulda beslenme olarak pek
Bir sey yemezken ayni evdeki gibi cok nadir olarak bir kac seyin tadina bakiyormus. Durum psikolojik
İse dallandirip budaklandirmak ve isleri daha da kotu bir hale getirmek istemiyorum. Aranizda bu gibi bir durum yasayan var mi? Her hangi bir
Fikri olan var mi? Cevaplarinizi merakla bekliyorum.
Not : psikolojik oldugunu dusunduren sebeblerim kardesinin olmasi baska
Bir ulkeye tasinmamiz okula baslamasi
Tekrar merhaba. Bir anne olarak cocuğun gelişim donemini de hastalık evresini de tabiki siz daha iyi takip ediyorsunuzdur. Dr unuzun bu gecistirici tavrı beni cok şaşırttı dogrusu. Keske değiştirebilme şansınız olsaydı. Boğaz enfeksiyonunun 5. Günde artık gerilemesi ve ateşin ikinci gun düşmesi gerekir. Hala ani yükselen ates ilginç ve zaten dis çıkarma döneminde ani yükselen ve düşen ates görülür birde vücuduna gore bas kısmında daha yogun ates olur. Aftlar da cok canını yakiyordur. Sık sık aft çıkar ağzımda ve ben su bile icemiyorum o donemde. Mikostatin damla var bebeklerin ilk dönemlerinde pamukcuk icin kullanılır. Biliyorsunuzdur belki. Aft icin de yazıyor prospektusunde. Isinize yarayabilir. Umarım bir an once atlatirsiniz bu donemi ve yavrunuz saglıgına kavuşur.
İlginiz icin cok tesekkur ederim ancak fark ettik ki kizim dis cikariyor ayni zamanda da yuksek atese sebebiyet veren bir bogaz enfeksiyonu geciyor. Atesimizi bugun nihayet normale dondurduk. 1 aydan beri sikintilari vardi ama doktorumuz pek ustunde durmadi. Bende bir seyi yoksa eger 2 yas sendromu mu acaba diye de dusundum fakat birden ateslendi ve dis etkerini kontrol ettigimde sag alt arka azi disinin dis etinde sisme oldugunu fark ettim. Bunca zamandir istahsizligi huysuzlugu uykuya gitme istememesi kulaklarini tutmasi gece ciglik atarak uyanmalari meger azi disindenmis. En son cikan azi disleri en zorlu olanmis sanirim.Bebeğiniz 2 yaş sendromu geöiriyor sanırım. Bu konuda bir uzmandan tavsşye akın mutlaka
İlginiz icin cok tesekkur ederim ancak fark ettik ki kizim dis cikariyor ayni zamanda da yuksek atese sebebiyet veren bir bogaz enfeksiyonu geciyor. Atesimizi bugun nihayet normale dondurduk. 1 aydan beri sikintilari vardi ama doktorumuz pek ustunde durmadi. Bende bir seyi yoksa eger 2 yas sendromu mu acaba diye de dusundum fakat birden ateslendi ve dis etkerini kontrol ettigimde sag alt arka azi disinin dis etinde sisme oldugunu fark ettim. Bunca zamandir istahsizligi huysuzlugu uykuya gitme istememesi kulaklarini tutmasi gece ciglik atarak uyanmalari meger azi disindenmis. En son cikan azi disleri en zorlu olanmis sanirim.
ben doktorunuzla ayni fikirdeyim, di$ler geliyor olabilir ama rahatsiz lik vermezler buna inaniyoruùm( halk aarsinda tam tersina inaniliyor bilyorum )
su an agzinda aft varsa yememesi normal aciyodur , ama 1 ay oncesindeniye yemedi onu bilemiycem
kulakdan supheleniyorsaniz burnuna serum fizyolohik yada baska bi burun damlasi damlatin
su anki ateside buyuk ihtimal viral bi hastalik yuzunden
bakteriyel olsaydi yani antibuyotige ihtiyaç olsaydi 5 gunde çocuk duzelirdi
Oyy kıyamamm ona çok geçmiş olsun.