• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok buyuk vicdan azabi

Mrb kizlar buradapaylasacagimm derdime nasil care bulurum. Nasil kurtulabilirim bende tam olarak bilemiyorum. Ancak belki en azindan vicdan azabim azalir diye paylasmak istiyorum. Benim bundan birkac yil once yasadigim baska bir sehirde iliskim olmustu. 3 yil falan suren. Bu ilişkinin evlilige gitmesini ben cok istoyordum. Cunku gercekten evlenilcek biriydi beni de cok seviyordu ancak surekli kavga ediyorduk. anlasamadigimizi dusunmeye ve evlilik dusuncesinden vazgecmeye baslamisti. Cok uzatip sizi de bunaltmak istemiyorum. Kisaca yazmam gerekirse evlilikten vazgecmesi aslina bakarsaniz benm onu cok uzmem sebebiyleydi. Ben onun cok hakkina girdim. Cok laf soyledim cok canini yakacak seyler yaptim. Sevdigi icin ve aramizda azcok biseyler gectigi icin kendini sorumlu hissettigi icin cok sabretmisti ama sonunda kacinilmaz son oldu ve biz ayrildik. Artik zaten baskasiyla evli ve cocugu bile var. Ondan yana bir beklentim zaten yk. Ancak bu insana karsi yaptigim haksizliklari unutamiyorum. Cok canini yaktim hep o sehre gittikce sokakta onu aglatmalarim yeri geldiginde attigim tokatlar aklima geliyor. Zaten ondan sonrada kimseyle dikis tutturamadim. Sebebinin bu insan oldugunu bile dusunuyorum. Bu vicdan azabindan kurtulmak istiyorum. Yuzyuze helallik aldim helal etti hakkini ama vicdanim hala rahat degil aklima yaptiklarim geliyor
Inancli biriyim surekli tovbe ediyorum ama bu aci gecmiyor maalesef icimden. Belki tavsiye gelir diye buraya yazdim :KK43:

hakkını helal etmiş zaten, evliymiş ve çocuğu varmış bence çoktan geçmişi unutmuştur, onun başka dertleri vardır şimdi geçmiş aklında bile yoktur, o yüzden vicdan azabı duyma

Seninki birazda onun gibisini bulamamak galiba...
Vicdanin rahat olsun hakkini helal etmis, yasananlar geridenkalmis düsünerek kendini üzmene gerek yok ...
Hepimiz bazen hakli veya haksizyere ysnlislar yapiyoruz.
Önemli olan bunun farkina varip ileriki hayata tekrarlamak...

yaptıklarından gerçekten pişman olmuşsun zaten bundan sonra hayatına girecek insanda daha dikkatli olursun ayrıca.eski sevgilin seni affetmiş ve şuan mutlu bir yuvası var artık vicdanını sızlatacak bir durum da yok.bence sen hayatında giden olumsuz şeyleri hep geçmişinde yaptığın şeylere bağlıyorsun.sen zaten bunun pişmanlığını yaşadın arkana dönüp dönüp bakma.önüne bak kendini sev,bir gün sen de hakettiğin birini bulur mutlu olursun inşallah

Ya var ya. Bu kadin olmakla alakali bir sey sanirim.

Kadin aldatilir, hatasini sorgular.
Kadin dovulur, hatasini sorgular.
Kadin hak ettigi guzel muameleyi gormez, hatasini sorgular.
Kadin ilgisiz birakilir, kadinin hakki yenir, psikolojik siddet gorur, hatasini sorgular.

Eh bu sefer kadindadir buyuk hata, sucludur, hatasini sorgular.

Erkekler ise hic tatli canlarini sıkmıyorlar. Suclu da olsa masum da olsa devam ediyorlar mutlu mesut, sucluluk hissetmeden, vicdan yapmadan. Vicdan yapsalar bile hemen toparliyorlar kendilerini.

Biz kadinlar ise sorgulamaya devam ediyoruz. İcimizdeki mahkemeler hic sonuclanamiyor.

Hakkini helal etmis, sakin ola ki yine af dilemeyin arayip falan. Onla hesabiniz kapanmis. Gerci iletisime gececeginizi sanmiyorum.

Hani deriz ya ilahi adalet falan, onun ne kadarinin ilahi adalet oldugunu Allah bilir.

Misal , evlilik istemeyen bekarligi seven bir erkek asik olur, evlenir, bu sirada hayatinda olan ama evlenmeyi dusunmedigi kizi birakir. Kiz aglar Allah'a havale eder.
Aradan 4-5 yıl gecer. Adamin heyecani dinmistir, asik olmustur zamaninda ama karakterini duzeltmemistir. Bekarlik hayatinin heyecani onu ara ara yoklamaktadir. Aldatir karisini ve evlilik biter. Aldigi ahın sonucu mu yoksa karakterinin sonucu mu artik orasini bilmiyorum.

Kisacasi insan karakterinde problemli olan kisimlari duzeltmedikce hayirli gorunen her seyi hayirsiza cevirebilir.

Siz su an boslukta vs. olmasaydiniz , mutlulugu mutsuzlugundan fazla bir iliskide olsaydiniz geriye sarmazdiniz.

O hayatina devam ediyor ben edemiyorum sorunsali. Herkeste var bu sorundan. Cozumu de ne bilmiyorum.:/ Allah yardimciniz- yardimcimiz olsun.

Son düzenleme:
Ya var ya. Bu kadin olmakla alakali bir sey sanirim.

Kadin aldatilir, hatasini sorgular.
Kadin dovulur, hatasini sorgular.
Kadin hak ettigi guzel muameleyi gormez, hatasini sorgular.
Kadin ilgisiz birakilir, kadinin hakki yenir, psikolojik siddet gorur, hatasini sorgular.

Eh bu sefer kadindadir buyuk hata, sucludur, hatasini sorgular.

Erkekler ise hic tatli canlarini sıkmıyorlar. Suclu da olsa masum da olsa devam ediyorlar mutlu mesut, sucluluk hissetmeden, vicdan yapmadan. Vicdan yapsalar bile hemen toparliyorlar kendilerini.

Biz kadinlar ise sorgulamaya devam ediyoruz. İcimizdeki mahkemeler hic sonuclanamiyor.

Hakkini helal etmis, sakin ola ki yine af dilemeyin arayip falan. Onla hesabiniz kapanmis. Gerci iletisime gececeginizi sanmiyorum.

Hani deriz ya ilahi adalet falan, onun ne kadarinin ilahi adalet oldugunu Allah bilir.

Misal , evlilik istemeyen bekarligi seven bir erkek asik olur, evlenir, bu sirada hayatinda olan ama evlenmeyi dusunmedigi kizi birakir. Kiz aglar Allah'a havale eder.
Aradan 4-5 yıl gecer. Adamin heyecani dinmistir, asik olmustur zamaninda ama karakterini duzeltmemistir. Bekarlik hayatinin heyecani onu ara ara yoklamaktadir. Aldatir karisini ve evlilik biter. Aldigi ahın sonucu mu yoksa karakterinin sonucu mu artik orasini bilmiyorum.

Kisacasi insan karakterinde problemli olan kisimlari duzeltmedikce hayirli gorunen her seyi hayirsiza cevirebilir.

Siz su an boslukta vs. olmasaydiniz , mutlulugu mutsuzlugundan fazla bir iliskide olsaydiniz geriye sarmazdiniz.

O hayatina devam ediyor ben edemiyorum sorunsali. Herkeste var bu sorundan. Cozumu de ne bilmiyorum.:/ Allah yardimciniz- yardimcimiz olsun.
yok kız erkeklerde var ah aldım buda ceza dıyen :)bır arkadaşımın kocası dedi,arkdaş edepsiz çemkirir,Allahtan bana ceza bu kadın,çok kız kandırıdm,ah aldım,Allaha da benı çarptı der ,bir arkdaşım çok zengın yakışıklı iddiaya giriyor kuyumcuda bır kızı tavlıyor,sonra bırakıyor,aradn 9 ay geçiyor,çocuğun anlatması hiç işim rast gitmıyor diyor,düşünmüş,düşünmüş,acep bu kızın ahınımı aldım dıye kızı aıyorisakın yanlış anlama barışmak için değil birşey konuşcam dıyo,kızdan helallık alıyor,kıca söylüyor doğruyu,kız çok ağlamış,şimdi iyi arkadaşlar,banada helalık isteyen biri olmuştu,yüzü hiç gülmemış,bence erkeklerde var

yok kız erkeklerde var ah aldım buda ceza dıyen :)bır arkadaşımın kocası dedi,arkdaş edepsiz çemkirir,Allahtan bana ceza bu kadın,çok kız kandırıdm,ah aldım,Allaha da benı çarptı der ,bir arkdaşım çok zengın yakışıklı iddiaya giriyor kuyumcuda bır kızı tavlıyor,sonra bırakıyor,aradn 9 ay geçiyor,çocuğun anlatması hiç işim rast gitmıyor diyor,düşünmüş,düşünmüş,acep bu kızın ahınımı aldım dıye kızı aıyorisakın yanlış anlama barışmak için değil birşey konuşcam dıyo,kızdan helallık alıyor,kıca söylüyor doğruyu,kız çok ağlamış,şimdi iyi arkadaşlar,banada helalık isteyen biri olmuştu,yüzü hiç gülmemış,bence erkeklerde var

Ay varsa memnun oldum o zaman canim. :) demek ki benim bahsettigim erkek modeline gore birkac tık daha vicdanlilar.
Ya bir de su tip var: Helallik almiyorlar, vicdan da yapmiyorlar bir de mutluluktan ölüyorlar. Mutlu mesut her isleri tıkırında. Denecek bir sey yok sanirim.. :))

Mrb kizlar buradapaylasacagimm derdime nasil care bulurum. Nasil kurtulabilirim bende tam olarak bilemiyorum. Ancak belki en azindan vicdan azabim azalir diye paylasmak istiyorum. Benim bundan birkac yil once yasadigim baska bir sehirde iliskim olmustu. 3 yil falan suren. Bu ilişkinin evlilige gitmesini ben cok istoyordum. Cunku gercekten evlenilcek biriydi beni de cok seviyordu ancak surekli kavga ediyorduk. anlasamadigimizi dusunmeye ve evlilik dusuncesinden vazgecmeye baslamisti. Cok uzatip sizi de bunaltmak istemiyorum. Kisaca yazmam gerekirse evlilikten vazgecmesi aslina bakarsaniz benm onu cok uzmem sebebiyleydi. Ben onun cok hakkina girdim. Cok laf soyledim cok canini yakacak seyler yaptim. Sevdigi icin ve aramizda azcok biseyler gectigi icin kendini sorumlu hissettigi icin cok sabretmisti ama sonunda kacinilmaz son oldu ve biz ayrildik. Artik zaten baskasiyla evli ve cocugu bile var. Ondan yana bir beklentim zaten yk. Ancak bu insana karsi yaptigim haksizliklari unutamiyorum. Cok canini yaktim hep o sehre gittikce sokakta onu aglatmalarim yeri geldiginde attigim tokatlar aklima geliyor. Zaten ondan sonrada kimseyle dikis tutturamadim. Sebebinin bu insan oldugunu bile dusunuyorum. Bu vicdan azabindan kurtulmak istiyorum. Yuzyuze helallik aldim helal etti hakkini ama vicdanim hala rahat degil aklima yaptiklarim geliyor
Inancli biriyim surekli tovbe ediyorum ama bu aci gecmiyor maalesef icimden. Belki tavsiye gelir diye buraya yazdim :KK43:
Acaba pişman mı oldun keşke yapmasaydım diye,helallik nedir ya üz üz ;) bence aklın başına yeni geldi öyle biri çıkmadı sende pişmanlığın gözüne vicdanının sesiyle sığınıyorsun.Onun gibi birisi çıkmadı diye böyle aklına gelmesi normal.Çünkü eğer biri sizi çok sevmişse ne onu, ne onun yaptıklarını ne de ona yapılanları unutabilirsiniz..!

Ah değildir diyenler olmuş. İnsan eğer gönülden bir ah alırsa o kişinin yerinde olmak istemem. Ah illaki tutar. Eden bulur dememişler. Yalnız adam evlenmiş bile. Bu saatten sonra aramak tekere çomak sokmaktan başka birşey değildir. Benim bir arkadaşım var aynı sizin gibi. Tokatlama falan yoktu ama çocuğu çok süründürdü. Tam 4 yıl git gellerle geçti. Oğlan çok seviyordu. Yapmadığı fedakarlık yoktu. Ama çok önemsediğinden olacak bizimkinin gözünde değersizleşti. Oğlanı sallamamalar. Aramamalar, Yan yanayken iyi gibi davranırdı. Ama tatile çıksın bir yere gitsin sallamazdı bile. 4 sene git gelin sonunda çocuk buna pahalı bir tektaş alıp evlenme teklifi bile etmişti. İlginçtir bizimki kabul de etmişti. Sonra o tektaşı takmadı. Yine tatile çıktıklarında aralarında sorun oldu. Yine ilk sorunda çocuğu postaladı. Neden? Çünkü çocuk çok fedakar çok önemsiyor. Tabi önemsedikçe küçülüyor gözünde.

Daha sonra ne oldu dersiniz. Çocuk aynı buradaki gibi evlendi. Şimdi eşi hamile yakında çocukları olacak. Bizim burnu havada olan kızımız bekar. Ve oğlan o kadar değerli oldu ki. Her aklına geldiğinde ağlıyor. Dünyalar iyisiydi neden böyle yaptım diye hep söylenir durur.

Kıssadan hisse. Sevdiklerimiz ya da bizi sevenler yanımızdayken değerini bilmeliyiz. Buradaki hikayeye çok benzediği için anlattım. Bundan sonraki ilişkilerinizde lütfen daha dikkatli davranın. Ve o insanı arayıp rahatsız etmeyin.

Back
X