• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım yardım edin lütfen

Siz kaç yaşındasınız?15 yıllık evliyim yazmışsınız.

Pardon ben babanız 43 yaşında zannettim.🙄

Siz çok pasifsiniz. Eşiniz de 43 yaşında ve böyle karısının ailesi ile ömür geçirmiş. İyi niyeti geçmiş eşinizin ki.
Eşinizin ailesi bunu yapsa 15 yıl bunu çeker misiniz ve bu kadar iyi niyetli sabırlı olur musunuz?
Çocuklar nasıl dayanıyor buna? Benim kızım odasını başkasına verip kanepede yatacak inan 2 gün dayanmaz ortalığı yıkar.
Çözüm bulamayacaksanız en iyisi büyük eve çıkın. Herkesin bir odası olsun
Ev kayinbabamin ciksam kiraya cikmak zorundayim bu da malesef şuan mümkün değil

Başka nasıl tavsiye verebilirim bilemiyorum.Ben pat diye söylerdim babama.Zaten sizin babanız öyle narin,kırılgan,duygusal bir adam değil.Sanki yüzüne söyleseniz de gelmeye devam eder gibi geldi bana.

15 yılın 10 yılını kızında geçirmiş gibi geliyor.Evleri mi soğuk oluyor?Neden kendi evlerinde kalmak istemiyorlar?Bir nedeni var mı?

Gerçekten böyle mi dusunuyosunuz ya anne baba onlar istedikleri gibi kalırlar hizmette kusur ne demek bı daha anne baba gelir mi dünyaya
Anne baba tabi de onlar da yerini bilmiyor ama. 15 yıl boyunca her ay 20 gün evli kızının evinde işleri ne?
Anne baba hakkı varsa evlat hakkı da var. Bunlar evlatlarının da torunlarının da hakkına giriyorlar.

Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayın 😥 benim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi🙄esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Onlar anne baba digerlerine gidemiyorlar rahat etmiyorlar demekki sizin böyle düşündüğümüzü bilseler ne kadar kirilirlar varsın eviniz küçük olsun ben evlenene kadar 29 yaşına kadar kanepe de yattım ablamla hemde odamız yoktu yine de çok mutluyduk bence anne babanizi evde istemeyen sizsiniz yok yer yok yok kocama karisiyolar cümlelerinizden evdekilerin hiç bişey demediklerini anladım hakkınızda hayirlisi

23 senelik evliyim.Biz hepimiz aynı şehirdeyiz.Babam ben de hiç kalmadı.Ben de onlarda.Aynı şekilde kayın aile tarafıyla da aynıyım.O yüzden bana bu durum biraz tuhaf geliyor.Koltukta eşinizle uzanıp film bile izleyemezsiniz.Banyo problem,sürekli yemek,temizlik derdi.Size zor.

Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım
Aileme bende düşkünüm. Hasta olurlar, elden ayaktan düşerler amenna. Ama keyfi olarak gelip herkesi yerinden etmeye hakları yok.
Eşinizin ailesi gelse böyle ömrümün sonuna kadar bakarım dermisiniz?

Sadece evlerinde kaliyolar ne hakkı lütfen galiba bu konuda aynı değiliz aile benim hassas noktam gelseler ömrümün sonuna kadar bakarım

Ne olursa olsun en kentlimizin üç üst soyu köylüdür geniş ailede büyümüştür. Biliriz anne babaya bakmayı. O anne babalar da ihtiyaç duyulmadan evi karşı avluda da olsa evinden çıkmak istemez. İlle de evini isterler, zorla alır çocuklar evlerine. Severek de bakarlar. Hastalık olur, yalnızlık olur annem ya da babam benimle yaşamak durumunda bakım ihtiyacı var derler evini açarlar. Bunu yaparken de düzen kurarlar. Annemin/babamın yatağı-odası burası, yemeği ilacı bu derler.
15 yıldır gayet dinç eşiyle 10 günde bir şehirler arası yolculuk yapabilen bir ana baba da az evinde otursun. Bu terbiyesizlik. Bu çocukların sırtına binmek. Eşi ses çıkarmıyor diye para alıp vermemek, küçük evde üç çocuğa yaşam alanı bırakmamak hadsizlik.19 yaşında evlendirdikleri kızlarına daha elden ayaktan düşmemişken 15 yıldır yaşattıkları vicdan muhasebesinin yükü bile yeter. Aşırı sinirlendim.
Konu sahibi fazla naif. Yazdıklarından da gerçekten iyi niyeti anlaşılıyor. Allah eşinizle sohbetinizi bozmasın. Yukarıda yazdığınız öneri evet bir çözüm değil ancak sizin için büyük bir adım. Bir bu şekilde deneyin. Artık çocukların odasını falan da vermeyin lütfen.

Ömrümün sonuna kadar bakarım diyen arkadas benim annem ameliyat oldu 2 ay yaninda kaldim ev yaptilar hep yanlarinda anneme kıyamadım yemek bulasik ev hep yardimci oldum esim ev yaptirirken koltugundan fayansina beyaz esyasina kadar aldi biz onlari dusunmesek bu kadar sey yaparmiyiz kalma konusuna gelince evet simdiye kadar cokk kaldilar cocuklarim küçüktü idare edebiliyordum ama en büyüğü 18 yasinda ortaokul ilkokul artik hepsi ayri takilmak özel alanlari olsun istiyor birinin yediğini digeri yemiyor yani ben zorlaniyorum diyorum babam esim onlari geldi diye atıyorum tatlı alıyor bu tatlı hic hoşuma gitmedi diye ağız burun büküyor yani ben eşime mahçup oluyorum o bu kadar fedakarken zoruma gidiyor yaptıkları davranislari guzelce gelseler gitseler yine bir sıkıntı yok umarım anlamissinizdir

Ne olursa olsun en kentlimizin üç üst soyu köylüdür geniş ailede büyümüştür. Biliriz anne babaya bakmayı. O anne babalar da ihtiyaç duyulmadan evi karşı avluda da olsa evinden çıkmak istemez. İlle de evini isterler, zorla alır çocuklar evlerine. Severek de bakarlar. Hastalık olur, yalnızlık olur annem ya da babam benimle yaşamak durumunda bakım ihtiyacı var derler evini açarlar. Bunu yaparken de düzen kurarlar. Annemin/babamın yatağı-odası burası, yemeği ilacı bu derler.
15 yıldır gayet dinç eşiyle 10 günde bir şehirler arası yolculuk yapabilen bir ana baba da az evinde otursun. Bu terbiyesizlik. Bu çocukların sırtına binmek. Eşi ses çıkarmıyor diye para alıp vermemek, küçük evde üç çocuğa yaşam alanı bırakmamak hadsizlik.19 yaşında evlendirdikleri kızlarına daha elden ayaktan düşmemişken 15 yıldır yaşattıkları vicdan muhasebesinin yükü bile yeter. Aşırı sinirlendim.
Konu sahibi fazla naif. Yazdıklarından da gerçekten iyi niyeti anlaşılıyor. Allah eşinizle sohbetinizi bozmasın. Yukarıda yazdığınız öneri evet bir çözüm değil ancak sizin için büyük bir adım. Bir bu şekilde deneyin. Artık çocukların odasını falan da vermeyin lütfen.
Allah razı olsun beni anlayan biri olduğunu görmek inanin cok mutlu etti beni

İleride çocuklarınız onların kendi alanlarını korumadığınız için kızacaklar, evde kendi düzenleri olmayan çocuklar genelde dışarıda arıyor mutluluğu ve bunu ömrü boyunca unutmayıp ailelere yansıtıyorlar. Ev, çocuk odası, yatak çocukların gözünde aidat duygusu için çok önemli, siz çocuklarınıza şu mesajı veriyorsunuz benim ailem sizden daha değerli, daha kıymetli, onların daha rahat etmesi için bu olmalı. Hem çocuklarınıza değersizlik aşılıyor hemde onların özel alanlarını ihlal ediyorsunuz.

Sinir koymayi ogrenin yazik esinize cocuklariniza cocuklarin simavlarina calisamadigini soyleyin haversiz gelmeyin eve sigamiyoruz artik zor durumda kaliyorum vs tarzinda alinirlarsa alinsinlar kardeslerinizde konussunlar ayaklarini kesin bune boyle nekadar bencil knsanlar once cocuklarinizi dusunun neden cocuklari odalarindan ediyorsunuz gelseler bile oda bosaltmayin hizmet etmeyin salona serin yatak mesela neden ev onlrinmia gibi davrandiniz?

Back