• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım yardım edin lütfen

Anlamiyorsunuz hic bir destek cim yok yapamiyorum konusamiyorum esime soyluyorum olsun gelsinler nolcak gibi gecistiriyor herkesin bir. Karakteri var bende kalp kirmak istemiyorum anneme boyle birsey soylemek cok agrima gidiyor biliyorum kafasina takacak dert edecek
Kocanıza bi sorsanıza, 3 çocuğuna vicdan sırası ne zaman gelecekmiş? Bizim burda onun gibisine el iyisi diyorlar.

Kocanıza bi sorsanıza, 3 çocuğuna vicdan sırası ne zaman gelecekmiş? Bizim burda onun gibisine el iyisi diyorlar.
Evet hastalık olur bir sey olur ayrı ama evimizde en rahat etmeyi hak edenler çocuklarımız. Üniversiteye hazırlanıyor biri, millet o sene kendini kapatıyor gerekirse çocuğu için hanımefendi o da değiştirtiyor sürekli. Bir anne çocuğunu, onun geleceğini bu kadar düşünmez ancak.

En doğrusu konuşmanız. Ama ben bunca zaman konuşmadığınız için konuşacağınızı düşünmüyorum.
Onun yerine yıldırma politikası uygulayın.
Çocuklarınız odasında kalacak, anneniz-babanız salon/oturma odası neresi müsaitse orada yatacaklar.
Sabah video açtığında babanızın yanına gidip, komşum mesaj atmış, rahatsız olmuşlar diyip sesini kıstıracaksınız.
Evlerine döndüklerinde arayıp eşiniz ile aranızın kötüye gittiğinden, eşinizin agresif olduğundan falan bahsedeceksiniz.
Çocuğunuzun okulundan rehber öğretmenin aradığını, evinizde ders çalışmaya uygun ortamı sağlamadığınızdan dolayı derslerinde sıkıntı yaşadığını söyleyeceksiniz.
Onlar size geldiğinde hizmet etmek yerine dışarıda vakit geçireceksiniz.
Babanıza evin alışverişini falan yaptıracaksınız.
Gittiklerinden sonra kayınpederinizle ilgilenmeniz gerektiği bugün yarın size geleceğini kalacağını yada hastane işleri ile ilgilenmeniz gerektiğini söyleyeceksiniz
Vs vs
Bana kalsa direkt konuşun.
Annenize açık açık anlatın, bu misafirliklerin aile düzeninizi etkilediğini söyleyin. Ama bunca zaman sustuysanız, ihtimal veremiyorum maalesef.
O ev bir tek sizin değil, çocuklarınız da evlerinde mutlu ve huzurlu olmalı. Sizin önceliğiniz onları düşünmek.
Aslında bu gelislerinde biraz aştım kendimi yavaş yavaş hissettiriyorum yigenim gelmisti onlarda bir gece kalıp sabahına yiyenim arkalarindan agladigi icin onuda getirmisler 🙄 bana anlatiyolar agladi onuda getirdik gibi dedim sinirli bir sekilde sizde durmuyorsunuz ki çocuğun yanında bi cee deyip kaciyorsunuz zaten gece gitmissiniz uyuyomus cocuk sabah uyanmış sizi görmüş sizde biz gidiyoruz deyince aglar tabi dedim

Babam bir misafir cagardi telefondan davet ediyor bana sormak yokk bende bagardim ben musait degilim diye ama cok gecc geliyorlarmis odama giyinmeye girdim annem geldi yanima dedim niye cagiriyor sevmiyorum ben o insanlari falan sonra dedim ben kimseye gitmiyorum kimsede benim evime gelmesin dedim bagirarak ama 10 gün sonra yine geldiler

Aslında bu gelislerinde biraz aştım kendimi yavaş yavaş hissettiriyorum yigenim gelmisti onlarda bir gece kalıp sabahına yiyenim arkalarindan agladigi icin onuda getirmisler 🙄 bana anlatiyolar agladi onuda getirdik gibi dedim sinirli bir sekilde sizde durmuyorsunuz ki çocuğun yanında bi cee deyip kaciyorsunuz zaten gece gitmissiniz uyuyomus cocuk sabah uyanmış sizi görmüş sizde biz gidiyoruz deyince aglar tabi dedim
😂😂 ya siz karı-koca çok tatlı insanlarınız bence.
Kendimi aştım dediğiniz şeyi duymamışlardır bile.
Ama çocuklarınıza yazık gerçekten.
Şimdi sesleri çıkmıyor belki ama evini sevmeyen, evinde huzur bulamayan gençler başka yerde arıyorlar bunu ve yanlış yapmaya çok acık oluyorlar.
Hastalık olur, muhtaçlık olur başka ama bu keyfi duruma izin vermeyin lütfen.

İlk kez bu kadar düşüncesiz bir kadın ailesi görüyorum.Genelde erkek tarafı yapar bunu.İmadan anlayacak olsalar en başta kendileri düşünür.Kibar bir dille en azından bu sıklığı azaltmalarını söyleyin.

Çocuklarınıza anneniz ve babanız mı baktı? Belki zamanında çocuk bakımı ki 3 çocuk onlar büyüttü ise şimdi çocuklar büyüdü ve evinize gidin gibi algılayabilirler.
Kayinvalidem rahmetli oldu 2 aylık evliydim dogumlarimda geldi annem lohusalik donemimde ara ara da geliyordu yani her anne gibi ilgileniyordu tamamen annem bakmadi

😂😂 ya siz karı-koca çok tatlı insanlarınız bence.
Kendimi aştım dediğiniz şeyi duymamışlardır bile.
Ama çocuklarınıza yazık gerçekten.
Şimdi sesleri çıkmıyor belki ama evini sevmeyen, evinde huzur bulamayan gençler başka yerde arıyorlar bunu ve yanlış yapmaya çok acık oluyorlar.
Hastalık olur, muhtaçlık olur başka ama bu keyfi duruma izin vermeyin lütfen.
Annem herseyi anlıyor bunu biliyorum istemedigimin de cok farkinda ama bile bile neden beni bu kadar zorluyor ben konusmadan anlatabildigimi düşünüyorum gerek laf sokmalarimla gerek suratimi asmamla onlar icerde otururken girip odama yatiyorum anliyo ama giderken diyorum tamam bu sefer gelmezler uzun bir süre ama yokk

Kac kere soyledim sınav senesi anne bu yil cok onemli size tatilde falan gelemeyiz bu yil boyle gelip gitme yok diye daha ne deyim ben ama agar geliyor daha fazlasi anlamak istemiyor

Kayinvalidem rahmetli oldu 2 aylık evliydim dogumlarimda geldi annem lohusalik donemimde ara ara da geliyordu yani her anne gibi ilgileniyordu tamamen annem bakmadi

İyi de 15 senedir ayın 20 günü sizdeler siz çalışıyorsanız nasıl oluyor?

Annem herseyi anlıyor bunu biliyorum istemedigimin de cok farkinda ama bile bile neden beni bu kadar zorluyor ben konusmadan anlatabildigimi düşünüyorum gerek laf sokmalarimla gerek suratimi asmamla onlar icerde otururken girip odama yatiyorum anliyo ama giderken diyorum tamam bu sefer gelmezler uzun bir süre ama yokk
Bir kere açık açık söyler, bir kere kötü olursunuz :)
Sonra zamanla mesafeli bir ilişkiyi tekrar inşa edersiniz.

Eşimden peygamber sabrı var. Benimki sürat aşar, kapı çarpar. Açık ve net konuşun. Yetişemiyorum diğerlerine de gidin, boluselim diye.

Aslında şimdiye kadar neden konusmadinda simdi yakınıyorsun diyen arkadaslara cevaben annem benim yakinimda oturtuyordu evi yıkılınca babam memlekete gitmek istedi babannemin evine annem hic istemedi gitmek ona kıyamıyordum sürekli gözü burda kalıyordu babannemde fena bir kadındı annemi hic istemedi oyuzden ne kadar bunalırsam bunaliyim onun halini anladigim icin sesimi cikarmiyordum çünkü oda orda cok bunaliyordu biliyorum ama 3 yıldır durum degisti babam baska bir yere ev yaptirdi kendi evleri var artik babannemden ayrildilar babannemde rahmetli oldu zaten yani artik rahatlar o yuzden artik neden oldugunu anlamiyorum rahatlar koca evde iki kisi

Diyorlar zaten ama dedim ya istemiyorlar onlar bugün de bize gelin dediginde türlü bahaneler uyduruyorlar kalmiyoruz yatamiyoruz gibi zorla 1 gün gitseler sabah 9 da bana geliyorlar yine
Davet eder gibi değilde sizin zor durumda kaldığınızı söyleseler.

Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayın 😥 benim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi🙄esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Çok aşırı taviz vermişsiniz bu saatten sonra tatlı dille halletmeniz imkânsız asla anlayış göstermezler bir de sizi manipüle ederler "bizi istemediniz bizden rahatsız oldunuz, biz sizi sevdiğimiz için sürpriz yapıyorduk vb." Asla sonu gelmez.

Çocuklarınız büyüyor kişisel alana ihtiyaçları artıyor geldiklerinde hal ve hareketlerinizle bunu bir şekilde belli edeceksiniz, mesela eşiniz"ciddi bir ifadeyle "ben corbami böyle yiyorum sen ekmek doğrama" diyebilirdi ki ben derdim.. çok sabırlı olmayın yani.. çocukları da odalarından etmeyin "koltuk için ikna edemiyorum" falan deyin onlar yatsin koltukta..

Ancak böyle böyle daha az gelirler.

Böyle bir konuya girmek bile bana bu denli ağır gelirken nasıl konu açayım ayrica zaten geleceklerini bana haber vermiyorlar ki cikip geliyorlar daha dogrusu özetle 10 gün kalıp gidiyorlar mesala gittikleri günün ertesi günü detaylı bir temizlik yapıyorum cocuklarimin odasinda kaldıkları için nevresim cam kapı baza altlari heryeri temizliyorum diger gün annemi arıyorum naptınız falan diye annem başlıyor baban ın isi varmis o tarafa gitmem lazim diyor ama asla şu gün demiyor sonra hoppp 3 beş gün sonra bendeler bir 10 gün daha eşim de cok merhametli asla birsey diyemiyor hoş tutmaya calisiyor ama ben tahammül edemiyorum çünkü hic bir özelim yok ayrica kayinvalidem rahmetli kayinbabam iki sokak aramiz olmasina ragmen 6 ayda bir gelir evime cok utanir gelincede oyle saatlerce oturmaz senin dedigin gibi evde yokuz diyebilecegim bir durum olmuyor malesef yani
durumdan rahatsızdanız konuşacaksınız, fal açıp tahmin edecek halleri yok ya. Zaten düşünceli insan olsalar en baştan düşünürlerdi. Çocuklarınız ve kendi çekirdek aileniz var düşünmeniz gereken

O ev sadece size ait değil, çocuklarınızın ve eşinizin de evi. Bir annenin ilk görevi çocuklarını sağlıklı yetiştirmektir. Ne münasebet kanepede koltukta yatırıyorsunuz? Köy yerinde bile artık millet 7 kişi yaşamıyor. Çocukların ne düzeni var ne özeli. Belki özel bir şey konuşacaklar, arkadaşlarını misafir edecekler ya da başları ağrıyordur çekilip dinlenmek isteyecekler. Çocuklarınız o kadar önemsiz ki yataklarında bile yatırmıyorsunuz.
Kendileri yetmiyor bir de misafir çağırıyor, yetmiyor başkasının çocuğunu alıp geliyorlar. Annenize sorsanıza niye sizi ve çocuklarınızı sevmiyor? Eş ailesinden birileri de gelsin madem. Sizinkiler kadar onların da hakkı var gelip yayılmaya.

Back