çok bunaldım... yardım eder misiniz?

pelusss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
99
2
86
Kahramanmaraş
slm kizlar kendimi cok kotu hissediyorum ve suan kk dan baska kimsem yok diyebilirim. ben daha 20 yasimdayim. 7 aylik evliyim ama esimi ondan once de 2 yildir taniyordum. su an bunu soylerken kendimi kotu hissediyorum ama pisman oldum :( esim doktor. mezun oldu hemen evlendik. ama soyle bi durum var annesini nisandan 1 hafta once tanidim. eger once tanimis olsam tekrar dusunurdum nisani. o zamanlar tek kotu huyu vardi cabuk parliyordu ama hatasini anliyordu ozur de diliyordu. bunu cozmus sayilirdim ki evlendik baska seyler ortaya cikti. bizim ciktigimiz ve annesini tanimadigim 2 yilda annesiyle parmakla sayilacak kadar az konustu. ama suan o annesine resmen tapiyor. ve bu 2 yil boyunca her turlu yardimi yapan (maddi-manevi) anneme dolandirici gibi davraniyor. davraniyor diyorsam ona karsi bisey yapmiyor ama benim beynimi yedi. sebep de su annemin bi evi var. biz 2 kardesiz. kardesim uvey babamdan. annem zamaninda evlenin burda 2 tane ev alalim burayi satip dedi. ama suan ev almiyor. neden almiyor cunku kadindan tam 1500 km otedeyiz. neymis annem ilk basta bize kendi teklif etmis yapmiyormus simdi falan falan. en ufacik maddi bi konuda annenin durumu var kendi annesi olunca benim annemin durumu yok diyor. evet annemin durumu var cunku kadin 43 yasinda ve hala parasi iyi ama 3 kurusluk insanlara hizmet etmek zorunda oldugu biyer de ascilik yapiyor. annem kopek gibi calisiyor ve kadinin calistigi para batiyor esime. anneme biseyler aldirmak yaptirmak cabasinda ama annesinin durumu yok. cunku benim annem calisirken kendi annesi arkadaslariyla okey oynuyor. ve bes kurus bi faydasi olmadigi gibi bizden bi de taksit taksit 1500 tl aldi. kadina gercekten cok buyuk bi kinim var. kendisine de soyledim esimin. anliyorum diyor ama bisey anladigi yok. ve beni getirdi buraya hic kimsem yok. annemi ozluyorum kardesimi ozluyorum ve boyle seylerle ugrasmak zorunda kaliyorum. gercekten pisman oldum evlendigime. hadi ben kaptirdim kendimi bi kismini anlattim derdimin sira sizde biraz da siz napicami soyleyin lutfen :(

canım kusura bakma dertlisin ve evet kımse olmayınca dert oluyor böyle şeyler..
insanın kanına dokunur banada yapılsa
zor ..
bu yaştan sonra eşinin aılesını annesını terbıye edemezsın..
ama annenıde ezdırtme..
herkez haddını bılsın..
anneye laf söyletme..
sende onun kıne söyleme ki dişe diş olmasın..
umarım düzelir

bu erkekler böle işte alana kadar pervane olurlar alıncada böle saçma sapan şeyler çıkarırlar alsanaalsanasmile annenin evinden parasından eşine ne Allah Allah yaa 20 yıl emek vermiş pırıl pırıl yetiştirmiş eşine emanet etmiş seni bi zahmet çalışsın çabalasında bundan sonrasını kendi halletsin
laf söyletme sende agır konuşma evliliğin ilk yılları çok önemli bir birinize karşı olan saygınızı kaybetmeyin eşler arasındaki saygı yara aldımı asla eskisi gibi olmuyo çünkü :hulya:

annenin parasına güvenip mi evlendi seninle bu nası doktor ayol
ne onun annesine ne de senin annene muhtaç olmamanız gerekio
evlendiyse bunları da düşüncek bii insan şmdi ne diye konuşuoki
bence maddi konuları dile getirip ağzınızın tadını bozmayın daha fasla
zamanla herşey rayına oturur

yazık annene güvenerek mi evlenmiş beyefendi
bunu nasıl dile getirebiliyor insanda vicdan olmalı
annenin hakkınıda koru ama saygısızlığa vurarak değil

belliki eşin anneni çekemiyor olabilir yada kayınvaliden anneni çekemiyodur.bana öyle geldi

eşinin ailesinden maddi olarak birşeyler bekleyen erkekler sinir ediyor beni.ne demek ya.zaten kimsenin ailesi kimseye ev almak zorunda değilde bir kadının ailesi hele hiç değil.anem öyle demiş olsa bile ben kabul etmem ne senin ailenden ne benim ailemden de.

yaa saolun kizlar gercekten rahatladim biraz :)

kusura bakma seni rahatlatamadık ama eşin gerçekten hatalı bu tutumu çok yanlış
benim yegenimde 4 yıllık evli kendide çalışıyor ama damadın gözü hep amcamın parasında evdeki kıza bilgisayar almışlar yedi bitirdi damat kendini ayol sanane kızlarını verdiler diye keyiflerinin kahyasımı oldun töbe töbe kardeşine her şeyi alıyolar bizede her ay bir miktar para yollasınlar demiş ooo ortalık fena karıştı 1 ay ayrı durdular geldi yalvardı özür diledi gittiler evlerine uzun zamandır çıt yok bilmiyorum nasıllar

kusura bakma seni rahatlatamadık ama eşin gerçekten hatalı bu tutumu çok yanlış
benim yegenimde 4 yıllık evli kendide çalışıyor ama damadın gözü hep amcamın parasında evdeki kıza bilgisayar almışlar yedi bitirdi damat kendini ayol sanane kızlarını verdiler diye keyiflerinin kahyasımı oldun töbe töbe kardeşine her şeyi alıyolar bizede her ay bir miktar para yollasınlar demiş ooo ortalık fena karıştı 1 ay ayrı durdular geldi yalvardı özür diledi gittiler evlerine uzun zamandır çıt yok bilmiyorum nasıllar

alkisalkisalkis

hem okumus doktor olmus...ele ayagi tutuyor yani calisip para kazanabiliyor...evlenecek parayi bulabiliyor...ama evlendigi kisinin annesinden yardim bekliyor, medet umuyor esin...kimse ona ev almak zorunda degil, calissin kendisi alsin. annene laf soyletme tatlim vallahi...evliligin basindasin...basindan nasil baslarsa sonra da oyle gider...annem yillardir calisiyor, didiniyor sahip oldugu seyler gokten mi indi de. ayrica bizim de elmiz ayagimiz tutuyor cok sukur kendi evimizi kendimiz aliriz niye bu ev konusuna bu kadar takildin de...

sunu anlayamiyorum: eskiden kiz tarafi erkek tarafindan altin, ev, ev esyasi falan beklerdi...ama artik hersey tersine dondu, erkek tarafi evrim gecirdi ya da kafayi yedi...artik erkekler kiz tarafindan utanmadan mal mulk istiyor olacak is degil :olmaz:

Vallaha bu tip erkeklerden bence hayir gelmez arkadasim.

Esinin ailesinin malina mülküne göz diken bir adama ben adam demem. Bu ne erkeklige yakisir nede insanliga....o kadinin orda calistigi iki kurusa bu denli takmasi gercektende cok cirkin bir tutum.

Senin buna karsilik tutum nedir cok merak ettim, bence bir güzel agzinin payini vermen gerek.

Essek kadar adamsin, bunca sene okumus doktor olmusun, elin ayagin tutuyor, utanmiyormusun benim annemin parasina malina göz dikmeye? Sen ne bicim erkeksin? deyip kesinlikle tavrini koyman gerek.:delphin:

Annenin size yardim etmeye hicbir mecburiyeti yok.:hulya:

Bu konuda sakin yumusak davranma, yok üzülür yok kirilir diye düsünüp lafini saklama.....o utanmiyorsa sen hic utanma güzelim.:kahve:

canım eşine kredi çekip ev filan aldır bi şekilde borca girin...
en azından onun ailesine kendinizi kullandırmamış olursunuz...
annen hakkında bişeyler beklediğini söylediğindede sert tepki ver yumuşak başlı söyleme direk sert bi tavır takın ki ailene laf söyleyemeyeceğini anlasın...

çok küçük aşta evlenmişisn keşke acele etmeseydin.. herşeyi daha net görebilirdin.

eşin çok büyük terbiyesizlik yapıyor
senin annen ona ev almak zorundamı ki birde utanmadan laf söylüyor
canım sende sert bir şekilde cevabını var annem böyle birşeye mecbur değil demelisin
birde ben hep diyorum büyükler gelin ve damatlarını asla şımartmamalılar.keşke annen hiç böyle birşeyi dile getirmeseydi.bazı insanların maalesef kapasiteleri yok canımaklinialirimsmile

kavun değil ki dibini koklayasın....
insanların nasıl çıkacağı belli olmuyor...
baştan tavrını belirt...
küçüksün diye ezdirme ne kendini ne aileni....

Canım pişmanlık çok kötü birşey...
Ben de 21 yaşında 2 yıllık evliyim, çok şükür pişmanlık yok...
Eşinizin öyle yapması kötü...
Konuşup halletmelisiniz...

annemin de cok buyuk sucu var aslinda ben anneme anlattikca hala oglum da oglum bi tarafini kaldiriyor esimin. gecen cok kizdigim bi anda anneme guvenip mi evlendin benimle dedim. biraz utandi ama cok surmedi. simdi direk soyleyemiyor ama laf sokuyor. bi arkadas borca sok demis. bende dusundum aynini :) ve once araba sonra devremulk aldirdim ama fayda etmiyor borcunu odeyememek pahasina yolluyor annesine yollayacagini :)

Back