Çok beceriksizim

Kv daha şimdiden mantılar keteler bilmem nelerle doldurdu dolabimi. İlk zamanlarınızda yiyin diye

Sadece yemek yaparak evlılık yurumuyor
Hem ınternette tarıf dolu..ogrenırsınız

bu zamanda erkekler bile yemek yapabildiğine göre yemek yapmayı bilmeyen insan garip geliyor bana.

yapanların sizden fazlalığı eksikliği yok yeterki isteyin videolarla anlatıyorlar niye yapamiyasınız

25 yaşındayım. 9 yıldır beraberiz nişanlımla. Benden 7 yaş büyük. Artık benim yaşım geçiyor evlenelim diye ısrar etti. Mecbur kaldım biraz. Ama bence de hazır değilim. Cinsellik olarak şimdilik bir sorunumuz yok gibi. Sevişmeler falan oluyor ama tam birleşmeden de korkuyorum evet. Vajinismus olmaktan ya da canımın çok yanmasından korkuyorum

bu zamanda erkekler bile yemek yapabildiğine göre yemek yapmayı bilmeyen insan garip geliyor bana.
Annem hiç mutfağa girmemi istemiyor. Sadece kahvaltiliklari çıkarıp masaya koymaya iznim var. Bazen de çay demliyorum

Yok sadece mantı değil hamur işini ve diğer yemekleri çok iyi yapıyorlar. Ya da bizim ailede mutfak kültürü pek olmadığı için etkileniyorum
Bence siz kendiniz yemek yapmayi bilmediginiz icin etkileniyorsunuz, gözunuzde buyuyor.
İnternetten izler yaparsiniz bu kadar stres yapmayin.
Zaten bazi yemekler haric ana yemeklerin hepsinin mantigi ayni.

yapanların sizden fazlalığı eksikliği yok yeterki isteyin videolarla anlatıyorlar niye yapamiyasınız
Yani sadece malzemeleri karıştırarak yapılan yemekleri videodan bakıp yaparım da kesmeli dogramali şeyler işin içine girince panik oluyorum. Bir de nizami kesme takıntım var. Yamuk kesmek istemiyorum. Öyle olunca zor oluyor

Kv daha şimdiden mantılar keteler bilmem nelerle doldurdu dolabimi. İlk zamanlarınızda yiyin diye
Yine yaparlar, benim kaynanam kayseriden manti yapip ankaraya getiriyor saolsun.
Zaten mantilarini kislik olarak falan 3 5 kisi birlesir toplu halde yaparlar genelde bag evlerinde, salcanizi falanda yaparlar.

olsun çalişmiyorsaniz vakitlice başlarsınız çalişiyorsaniz akşamdan yaparsınız olur

Zamanla alışırsın, yemek videolarının canı sağ olsun. Hiç üzme kendini, kvden de öğrenirsin

İş başa düşünce öyle bir yapılıyor ki, hiç dert edecek bir şey yok :) Annem ben küçükken çalışıyordu, o işten ayrıldı ben çalışmaya başladım o yüzden pek bir şey bilmiyordum açıkçası. Eşim de çok güzel yemek yapar meşhurdur yemekleri işin tersi. Valla öyle bir öğrendim ki, bazı yemeklerim ünlü bile oldu nasıl olduysa. Kendi mutfağınız, kendi düzeniniz olacak rahat rahat yaparsınız gerilecek bir şey yok. Bu durumu da çok dillendirmeyin. Kendinizi etiketlemeyin. Denemeden becerikli misiniz değil misiniz bilemezsiniz sonuçta.

Baklava bile yapabiliyor.
E ne guzel iste. Ondan öğrenirsin. İlk zamanlar mutfağa daha sık o girer sen temizliği vs ayarlarsin, zamanla başka sekilde iş bölümü yaparsınız
YouTube'da tüm dünya mutfakları elinin altında. Sana taaaane taaaane anlatiyorlar.
Öneri olarak şu kanalları seviyorum ben. Hem basit, hem ayrıntılı tarif veriyor;
Nefis yemek tarifleri
Bir yemek iste
Yemek.com
Yemek okulu -refika
daha nice kanal var sevdiğim ama bunlarin tarifleri genelde basit oluyor (refika mesela bir yemeğin önce enn harika şeklini yapıyor, sonra ise o kadar vakti olmayanlar için basit şipşak halini tarif ediyor. Mesela daha bugün izlediğim videoda önce saraylarda yapılan tarzda - pirinç unu yerine pirinci bir gece suda bıraktığı tarzda zAhmetli kazandibi yaptı, sonra şipşak evde yapacağın kazandibi tarifini anlattı ..
Bir de benim bir Önerim. Kendine 'denenmis tarifler' isimli bir liste aç yaptığın ve lezzeti olan yemekleri oraya kaydet. Böylece 'ne yapsam' derdine düştüğünde bildiğin bir sürü yemek hazır olacaktır

Bilenlerinde kıymeti pek olmuyor boşver seninkisi en iyisi yıpratma kendini olduğu kadar evlilikte yemek temizlik kadının görevi olmamalı herkes sorumluluk almalı bunu oturtabilirsen ne mutlu

Sakin ol, cinsellik forumunda ilk gace konusunda çok sohbet var onları oku
Ben internetten izleyerek içli köfte yapmayı öğrendim. Zamanlanelin alışır hiç sıkıntı yapma, evlenene kadar senden farkım yoktu, şimdi şeker hamuruyla pasta bile yapıyorum

Evlendiğinde hazır kek dışında pasta börek bilmezdim, balık hiç yapmamıştım, etli yemek halen çok iyi yapamam... Bunu yetersizlik olarak görmeyin hatta eşinize de böyle lanse etmeyin. Aradan 2 3 yıl geçer ve bunlar pişirilir karşınıza sorun olarak konur

Evlenmeden önce bende yapmıyordum hep annem yapardı . Evlendikten sonra bir yemek yapmaya başladım ben bile kendime şaşırıyorum bazen . Kaynanam hep yemek yapabiliyor muyum diye sorardı , evlendikten sonra pilavını nasıl tane tane yapıyorsun diye sormaya başladı

Zeynepcim hiç merak etme esin ve kayınvalide anlayışıysa halledersin, hatta kayınvalide de çok önemli değil. Eşinin anlayışlı olması önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…