- 27 Haziran 2014
- 9
- 0
-
- Konu Sahibi minikbidik
Merhaba ablalarim, arkadaslarim. Ben burda yeniyim bi kusurum olursa affedin oncelikle.
Konuya gelicek olursak ben 17 yasindayim okulu biraktim aciktan okuyorum is bulamadim butun gun evdeyim bir de tek cocugum kardesim yok, dogru duzgun arkadasim da yok.
Cokk mutsuzum bu yuzden evde kendimle ugrasmaya basladim bakim listesi vs. hazirladim kendime bakiyorum surekli baska yapicak bir seyim yok. Kendini begenmeyen ozguven eksikligi olan biriyim bir suru kusurum var. Bana yardimci olur musunuz ne gibi degisiklikler yapabilirim guzellesmek icin? Bu arada asosyallik sorunum icin de bir seyler onerirseniz cok mutlu olurum gercekten.
Merhaba ablalarim, arkadaslarim. Ben burda yeniyim bi kusurum olursa affedin oncelikle.
Konuya gelicek olursak ben 17 yasindayim okulu biraktim aciktan okuyorum is bulamadim butun gun evdeyim bir de tek cocugum kardesim yok, dogru duzgun arkadasim da yok.
Cokk mutsuzum bu yuzden evde kendimle ugrasmaya basladim bakim listesi vs. hazirladim kendime bakiyorum surekli baska yapicak bir seyim yok. Kendini begenmeyen ozguven eksikligi olan biriyim bir suru kusurum var. Bana yardimci olur musunuz ne gibi degisiklikler yapabilirim guzellesmek icin? Bu arada asosyallik sorunum icin de bir seyler onerirseniz cok mutlu olurum gercekten.
cnm benım kıyamam sana bu yaşlarda olur boyle şeyler..ıstersen foto at cnm yuzunu karalayadabılırsın maksat tarzın hakkında bılgım olsun.mesela saçlrın nasıl makyaj severmısn yasına uygun tabı..oncelıkle korkularının ustune gıtmelısın herkesın kusuru var emın ol cnm bunlar kendını eve kapatmana neden olmasın rahat ol ve şükret ..manevıyatını yukselt..Allaha şükür saglıgın yerınde unıversıteyı kazanmaya odaklan ıyı bır meslegın olursa emın olkı guzellesmek cok kolay estetık var tıp cok ılerledı
yaşımız çok uzak değil aslında. bende 22 yaşındayım.ve 17 yaşındayken asosyal bir kızdım. bunu ancak üniversite yıllarımda aştım..asosyallik durumunu öyle ben asosyalim diyerek aşamazsın üstüne gitmen gerek.bu yüzden sürekli insan içinde olman gerek.belediyelerin meslek kursları var mesela. yada alabiliyorsan kurs al. yapabiliyorsan okuluna geri dön eğer dönemiyorsan bu seni yıldırmasın.kendini çok sıkı geliştir. müzik kitap tiyatro sinema gibi alanalrda oku arastır. cünkü bir sonraki adımda dış güzelliğin gelişçek ama bu olmazsa işe yaramıcak. dış güzellik kolay açarsın bir kaç videoizlersin kafanda stil belirlersin.
beniim tavsiyem:
1.öncelikle kafanda bi stil oluştur. ancak bu stil yaşına karakterine zevklerine uyumlu olsun.17 yaşındayken 23 yasında giyinmek seni sık degil rüküş yapar.
2. kesinlikle okumaya devam et. Kuranımız bile ilk ayet olarak ''oku,yaradan Rabbinin adıyla oku'' demiştir. ilim irfan çok önemli.kültür anlamında kendini geliştir.facebook yerine internetteki makaleleri gazeteleri blog yazılarını kitap özetlrini kültür haberlrini oku.
3.saçını uzatabilirsin.senin yaşlarında saçuzatmak bir kıza ayrı bir hava verir.bir karizma katar.
4.birdoktor kontrolünde 3-4 kilo alman hoş olabilir.
5.tırnak bakımına dikkat et ve aşırı makyaj kullanma sakın.bu seni yaşlı gösterir ki istediğimiz bu değil:) bunun için youtube a back to the school videolarını izleyebilirsin. yaş skalana uygun giyim ve stil önerileri edinebilirsin.
ayrıca ben youtube kanalında senin yaşlarında STİLABABE (meredith foster) ın tarzını beğeniyorum. senin yaşlarında cıvıl cıvıl ve hep pozitif. bak bakalım belki sana uygun bir stil çıkar:)
6.herşeyden önce pozitif ol.kendini sev ve bu seni yıldırmasın. bende asosyallik yaşadım.senin yaşlarında hepimiz bunu yaşarız :) ama ben asosyalken bile mutluydum.kendime iyi bakardım hep olumlu yaklasırdım. ve mutlu olmak için kimseye ihtiyacın yok bunu bilmelsin. bazen gereksiz arkadaslıklar yerine alıp bir kahve açıp güzel bir müzik elinde de güzel bir kitap varsa en mutlu sensindir. kazanman gereken ilk arkadas kendindir. ilk kendini kazanırsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.KENDİNİ ÖNEMSE VE KENDİNİ DİKAKTE AL. duygularını düşüncelerini tanı.kimim ne istiyorumve nasıl şekillenmeliyim sorularını içinde cevapla
7.sakın ama sakın kendiini hiç kimseyle kıyaslama. ve hiç kimseyi kendinle kııyaslama. hepimiz apayrı dünyalarınız,içimzide güzelliği de çirkini de barındırıyoruz önemli olan bizim hangisini seçip geliştirdiğimizdir. güzel olanı seç.güzel olan seni güzelleştirecektir :)
8.insanın içi dışına yansır lafını severim ve hepte doğrudur. içini güzelleştir. stresten ve kötü alıskanlıklardan uzak dur. ve hep olumlu düşün ve olumlu cümleler kur.bir süre sonra sen bile inanamıcaksın olumlu olmanın gücüne
şimdiden kolay gelsin sana:) ne zaman yılsanbir anlık motivasyonun düşse gel burda paylaş. inan bu forum sana çok şey öğretir çok şey katar ve hepimiz sana yardımcı olabiliriz:)
Canım kilo problemin falan varsa onu hallet bi, yoksa da yine de sabahları falan kalk yürüyüş yap, koş.. İnsan rahatlıyor, huzur geliyor.. Arkadaş edinmeye bak, kurslara falan gidebilirsin yada sinemaya falan git, bulunur arkadaş elbette.
Ha bakım falan dersek, göze bi kalem, yüze bi pudra olay o zaten, peelingini yaparsın, makyaj malzemeleri alırsın kendini daha iyi hissedersin.. Buarada youtubedaki güzellik kanallarını izlemeyi çok severim ben mesela, hemde az çok bişeyler taktiker öğreniyor insan..
Ve kendine güven, ezik biri gibi görme kendini, evdeysen çalışmıyorsan, iş te bulanadıysan geliştir kendini mesela, dil konusunda kültür konusunda.. Bide iş hayatı falan seni zaten sosyalleştirir, çalışmak istersen..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Size çok teşekkür ederim yazdıklarınızı aldım hepsini tekrar tekrar okucam. Hiç üşenmeden bu kadar şey yazmışsınız Allah sizden razı olsun çok işime yaradı gerçekten. Çok çok teşekkür ederiim
23 yaşındayım, yakında 24 olacağım ama 13 yaşımdan bu yana depresyondan kurtulamadım. Bunun için hastanede bile yattım ama bugün bu yaşımda hala bu sorun hayatımı büyük çapta etkiliyor. Aynaya baktığımda hep kimim ben diyorum. Asosyalim evet. Bir türlü insanlara güvenemiyorum ve kendimi herkesin yanında çok çok ezik hissediyorum. Basit bir market alışverişine gitmek bile benim günlerimi alıyor. Erteleye erteleye yani... Evde yiyecek son lokma tükenene kadar bekliyorum. Peki neden bekliyorum bu kadar. Dışarı çıktığım zaman kendimi öyle rüküş hissediyorum ki. Yıllardır kendime kıyafet alamadım. Alıyorum, alırken beğeniyorum ama iş giymeye gelince beğenemiyorum bir türlü. Makyaj yapıyorum ama yine kendimi beğenemiyorum. Eskiden de böyle miydi? Hayır. Ergenlik zamanımda makyaşsız dışarı çıkmazdım. Hani şu metalci tipler olur ya... İşte öyle siyahlar içinde bile olsa bir tarzım vardı. Sonra o tutku geçti... Ve sadece görünüşümle başlayan kimlik arayışı hayatımın her yönünü etkilemeye başladı. Kendime özel hobilerim var bu sıkıntıları giderebilmek için. Müzik yapıyorum. Yapmaya çalışıyorum. Elime aldığım her enstrümanı çalabiliyorum ama bunun sonucunda her sanatçıda olduğu gibi birilerine dinletmek de istiyorum. Lakin ne zaman gitarı, kemanı elime alsam eşim kulaklığı takıyor. Bilgisayar başına oturuyor. Ona şarkılar yazıyorum. Küçük bir tebessümle dinliyor. Bir yorum yapmıyor. Konservatuar okumak istedim tüm hayatım boyunca. Lakin tüm hayatımı müziğe adamak istememe rağmen bir türlü cesaret edemiyorum sınavlara girmeye... Sonuç olarak her konservatuar mezununun söylediği bir söz vardır. Sakın okuma bu bölümü...Bu beni çok ürkütüyor. Ya boşuna çaba harcamış olursam diye... Neyse asıl soruna tekrar dönelim... Tarzım için ne yapmam gerekiyor ki. Dolabımda 6-7 kot pantolon ve 10-15 t-shirtten başka bir şey yok. Sokakta tüm kadınları inceliyorum. Nasıl güzel olabiliyorlar diye... Ama bir türlü beğenemiyorum mağazada kıyafetleri. Beğendiğim bir şey oluyor ama giyince üzerimde askıda durduğu gibi bile durmuyor. Saç rengimi değiştirdim, kızıla boyadım ama hiç değişik bir hava katmadı bana. Biri benimle alışverişe gelmeli belki de... Beni baştan yaratabilecek biri. Bu arada şöyle bir problem de var. Eşim kıyafetlerime paçavra diyor... Sonra onunla giriyoruz kıyafet almaya bir mağazaya. O pullu, bu dantelli diye diye yine bana sıradan t-shirtlerden başka seçenek bırakmıyor. Nasıl bir çelişkidir ki bu anlamıyorm. Yardım lütfennnn... [/
merak ediyorum benim yasimda bir kiz ne yasamista hayattan bıkmış olabilir. her sonbahar yapraklarını dokerken bahar gelince yeniden yapraklanan odun govdeli agaclardan bile umutsuz olabilir. her gun yeniden gunes dogarken ve bu gunesle nefes alan sizden Allah umut kesmemisken ne kudretle kendinizden umut kestiniz?
konservatuar hayalinuzken sirf baskasi olumsuz mutsuz diye sizde kendinize nasil pay bicersiniz.
herseyden once sunu kabullenin lutfen siz sizsiniz.bir baskasi degilsiniz.her sabah mutsuz uyanan da sizsiniz bunu bititebilecekte olan sizsiniz.
bence cok soze gerek yok diye dusunuyorum.bir sabah gunesle uyanin gunesin dogma saatinde kalkin pencerenizi acin bir yuruyuse cikin firindan sicak bir ekmek alin
lutfen bir sabah gunes dogarken sizin disinda olan canlilarin uyanisini yeni gunlerine hazirlanisini izleyin.lutfen aldiginiz nefese sukredin.elinize ayaginiza sagliginiza sukredin.bunu ne haplar ne sunlar bunlar nede tavsiyeler bitirebilir.bunu hergun uyanan siz bitirebilirsiniz ve bu neden simdi olmasin?