Cok asosyal ve bakimsizim yardim lutfen :(((

dans et bi dans kursuna yazıl hem eğlenirsin hem sosyalleşirsin yeteneğin de varsa meslek haline getirirsin belki belli mi olur :) en mutlu insanlar sırasında dansçılar 1. sırada bu da dipnot olsun :) tarzında da değişiklik yap marjinal ol biraz :p :KK70:

Cok güzel cevaplar yazilmis ama ilk etapta kendini sev ve kabullen :)
Kusur olarak gördügün seyler nedir bilmiyorum ama düzeltilebilecek seylerse kilo olsun sac olsun bunlari kendinde bakimla halledebilirsin eminim
asosyallik bendede var :) maalesef birbasimayim hic arkadasim yok. Galiba böyle ömür gecicek ama sen benden cok daha gencsin insalah sansin bahtin aciktir :) kurslara mutlaka katil ama önce liseyi bitirmelisin asla es gecme ve üniversiteye örgün olarak baslamayi hedefle :)

öncelikle kendini sev cnm.
kitap oku.
film izle.
yürüyüş yap.
kendine zevkler edin. bunlar ıcın cok para harcamana gerek de yok.

Senin yaşında makyaj rimel-bb krem ve hafifçe renk veren lipbalm dan oluşmalı( maybelline baby lips) olabilir.oje olarak renksiz cila veya renkli (açık mavi, nane yeşili gibi genç ve çılgın renklerde) oje kullanabilirsin.

İncecik olmanı bir avantaja çevir ve herkesin giymeye cesaret edemeyeceği üste oturan parçalar seç.kış ayındayız zaten, senin yaşındaki kızlar tayt üstü kazak, skinny jean, spor ayakkabı, kot gömlek gibi kıyafetler giyiyor.Sen de böyle şeyler giyersin.Tayt üstüne uzun çizme çok havalı duran bişeydir mesela.Siyah taytla bacakların çok ince duruyorsa açık renk taytlar giyebilirsin.bej olabilir mesela.

Annen kızabilir bu yorumuma ama :) zayıf olduğun için göğüs ve kalçan küçüktür, adları ne bilmiyorum ama kendinden çıkık popolu külotlar var :) Pentiden almıştık zayıf bir arkadaşıma, çok güzel gösteriyor popoyu :) çift dolgulu sütyenler var la senza da, pahalı ama, bir süre para biriktirip bir tane edinebilirsin, resmen yoktan var ediyor.Fuşya gibi canlı ve genç bir renk seçebilirsin :)

Yine çok zayıf bir arkadaşım kotun altına eşofman altı giyerdi zayıflığı belli olmasın diye.

Renkli cıvıl cıvıl genç bir çanta ve/veya fular kot-tshirt e bile hareket getirir.Birkaç aksesuar edinebilirsin.

Mutlaka dik yürü, her zaman dik dur.daha özgüvenli görünürsün.

Senin yaşındaki kızlar parmak yüzüğü de çok kullanıyor.

Saçların da uzunmuş, çok güzel videolar var kolay günlük saç modelleri, okul modelleri fln diye youtube da.Senin yaşındaki kızlar 1 videoda 5 model fln paylaşıyorlar, onları izle.

Tüm gün evdeyken tabi ki sosyalleşemezsin.dışardan okumak nasıl oluyor, okula gitmeyip sadece sınava mı giriyorsun? Meslek liseleri galiba haftasonu okul oluyor, sonra staj fln da oluyordur, öyle bir okula geçebilirsin.Yaşıtlarınla biraraya gelmiş olur arkadaş edinirsin ve meslek edinirsin.güzellik veya kuaförlük öyle bölümleri de oluyor.öğrendiklerin hem kendine bakım yaparken faydalı olur, hem de güzellik sektöründe iş imkanı çok olur, ilerde de kendi yerini açarsın.

Isı olmadan saç şekillendirme yöntemleri var, bunlara da bak youtube dan.

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Senin için birkaç kombin buldum netten.Zayıf olduğun için açık renkler, desenli taytlar, enine çizgiler rahatlıkla kullanabilirsingenç kızsın, kendini dümdüz siyahlara bürüme, renkli aksesuarlar, kıyafetler kullan.

Birkaç sa saç modeli bulayım sana.

Son düzenleme:
23 yaşındayım, yakında 24 olacağım ama 13 yaşımdan bu yana depresyondan kurtulamadım. Bunun için hastanede bile yattım ama bugün bu yaşımda hala bu sorun hayatımı büyük çapta etkiliyor. Aynaya baktığımda hep kimim ben diyorum. Asosyalim evet. Bir türlü insanlara güvenemiyorum ve kendimi herkesin yanında çok çok ezik hissediyorum. Basit bir market alışverişine gitmek bile benim günlerimi alıyor. Erteleye erteleye yani... Evde yiyecek son lokma tükenene kadar bekliyorum. Peki neden bekliyorum bu kadar. Dışarı çıktığım zaman kendimi öyle rüküş hissediyorum ki. Yıllardır kendime kıyafet alamadım. Alıyorum, alırken beğeniyorum ama iş giymeye gelince beğenemiyorum bir türlü. Makyaj yapıyorum ama yine kendimi beğenemiyorum. Eskiden de böyle miydi? Hayır. Ergenlik zamanımda makyaşsız dışarı çıkmazdım. Hani şu metalci tipler olur ya... İşte öyle siyahlar içinde bile olsa bir tarzım vardı. Sonra o tutku geçti... Ve sadece görünüşümle başlayan kimlik arayışı hayatımın her yönünü etkilemeye başladı. Kendime özel hobilerim var bu sıkıntıları giderebilmek için. Müzik yapıyorum. Yapmaya çalışıyorum. Elime aldığım her enstrümanı çalabiliyorum ama bunun sonucunda her sanatçıda olduğu gibi birilerine dinletmek de istiyorum. Lakin ne zaman gitarı, kemanı elime alsam eşim kulaklığı takıyor. Bilgisayar başına oturuyor. Ona şarkılar yazıyorum. Küçük bir tebessümle dinliyor. Bir yorum yapmıyor. Konservatuar okumak istedim tüm hayatım boyunca. Lakin tüm hayatımı müziğe adamak istememe rağmen bir türlü cesaret edemiyorum sınavlara girmeye... Sonuç olarak her konservatuar mezununun söylediği bir söz vardır. Sakın okuma bu bölümü... :KK43: Bu beni çok ürkütüyor. Ya boşuna çaba harcamış olursam diye... Neyse asıl soruna tekrar dönelim... Tarzım için ne yapmam gerekiyor ki. Dolabımda 6-7 kot pantolon ve 10-15 t-shirtten başka bir şey yok. Sokakta tüm kadınları inceliyorum. Nasıl güzel olabiliyorlar diye... Ama bir türlü beğenemiyorum mağazada kıyafetleri. Beğendiğim bir şey oluyor ama giyince üzerimde askıda durduğu gibi bile durmuyor. Saç rengimi değiştirdim, kızıla boyadım ama hiç değişik bir hava katmadı bana. Biri benimle alışverişe gelmeli belki de... Beni baştan yaratabilecek biri. Bu arada şöyle bir problem de var. Eşim kıyafetlerime paçavra diyor... Sonra onunla giriyoruz kıyafet almaya bir mağazaya. O pullu, bu dantelli diye diye yine bana sıradan t-shirtlerden başka seçenek bırakmıyor. Nasıl bir çelişkidir ki bu anlamıyorm. Yardım lütfennnn... :KK43:
Eğer istanbuldaysanız ve yardıma ıhtıyacınız varsa ben yardım edebılırım.

23 yaşındayım, yakında 24 olacağım ama 13 yaşımdan bu yana depresyondan kurtulamadım. Bunun için hastanede bile yattım ama bugün bu yaşımda hala bu sorun hayatımı büyük çapta etkiliyor. Aynaya baktığımda hep kimim ben diyorum. Asosyalim evet. Bir türlü insanlara güvenemiyorum ve kendimi herkesin yanında çok çok ezik hissediyorum. Basit bir market alışverişine gitmek bile benim günlerimi alıyor. Erteleye erteleye yani... Evde yiyecek son lokma tükenene kadar bekliyorum. Peki neden bekliyorum bu kadar. Dışarı çıktığım zaman kendimi öyle rüküş hissediyorum ki. Yıllardır kendime kıyafet alamadım. Alıyorum, alırken beğeniyorum ama iş giymeye gelince beğenemiyorum bir türlü. Makyaj yapıyorum ama yine kendimi beğenemiyorum. Eskiden de böyle miydi? Hayır. Ergenlik zamanımda makyaşsız dışarı çıkmazdım. Hani şu metalci tipler olur ya... İşte öyle siyahlar içinde bile olsa bir tarzım vardı. Sonra o tutku geçti... Ve sadece görünüşümle başlayan kimlik arayışı hayatımın her yönünü etkilemeye başladı. Kendime özel hobilerim var bu sıkıntıları giderebilmek için. Müzik yapıyorum. Yapmaya çalışıyorum. Elime aldığım her enstrümanı çalabiliyorum ama bunun sonucunda her sanatçıda olduğu gibi birilerine dinletmek de istiyorum. Lakin ne zaman gitarı, kemanı elime alsam eşim kulaklığı takıyor. Bilgisayar başına oturuyor. Ona şarkılar yazıyorum. Küçük bir tebessümle dinliyor. Bir yorum yapmıyor. Konservatuar okumak istedim tüm hayatım boyunca. Lakin tüm hayatımı müziğe adamak istememe rağmen bir türlü cesaret edemiyorum sınavlara girmeye... Sonuç olarak her konservatuar mezununun söylediği bir söz vardır. Sakın okuma bu bölümü... :KK43: Bu beni çok ürkütüyor. Ya boşuna çaba harcamış olursam diye... Neyse asıl soruna tekrar dönelim... Tarzım için ne yapmam gerekiyor ki. Dolabımda 6-7 kot pantolon ve 10-15 t-shirtten başka bir şey yok. Sokakta tüm kadınları inceliyorum. Nasıl güzel olabiliyorlar diye... Ama bir türlü beğenemiyorum mağazada kıyafetleri. Beğendiğim bir şey oluyor ama giyince üzerimde askıda durduğu gibi bile durmuyor. Saç rengimi değiştirdim, kızıla boyadım ama hiç değişik bir hava katmadı bana. Biri benimle alışverişe gelmeli belki de... Beni baştan yaratabilecek biri. Bu arada şöyle bir problem de var. Eşim kıyafetlerime paçavra diyor... Sonra onunla giriyoruz kıyafet almaya bir mağazaya. O pullu, bu dantelli diye diye yine bana sıradan t-shirtlerden başka seçenek bırakmıyor. Nasıl bir çelişkidir ki bu anlamıyorm. Yardım lütfennnn... :KK43:
yazının üstünden çok zaman geçmiş, evet bende özgüven eksikliği vs yaşayan biriyim o yüzden bu topic çok ilgimi çekti ama size söylemek istediğim bir şey var.. En azından konservatuar sınavına girin derim okumasanızda orada bulunun.. İnanın bir adım atmış olacaksınız ve belki daha başka şeylere gözünüz ilişecek..

Yukarıda da söylediğim gibi bende bir özgüven eksikliği yaşıyorum ve neredeyse son 3 yıldır git gide artan derecede araştırmalar çalışmalar yapıyorum artık en büyük ilgi alanım haline geldi bu konu... yazamadan edemedim o yüzden.. Ama yazmaya kalkarsam içimden geçenleri tıkanır kalırım o kadar dolu içim :)

Kıyafetlerine paçavra diyen ve ona yazdığın şarkıları dinlememek için kulaklık takan bir kocayla depresyona girmemen, özgüveninin sarsılmaması mümkün değil zaten.

Kıyafetlerine paçavra diyen ve ona yazdığın şarkıları dinlememek için kulaklık takan bir kocayla depresyona girmemen, özgüveninin sarsılmaması mümkün değil zaten.
bir gün bambaşka biri bulduğunda ne yapacak acaba :) o zamanda o depresyona girer.. :)

X