Bisküvi - Kurabiye Tarifi çok ama çok lezzetli susamlı kurabiye... Mutlaka deneyin sonuç mükemmel...

duyguafra

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
62
2
286
İstanbul
BU kurabiyeyi arkadaşımda yediğimde ilk dediğim: hemen tarifi yaz bana oldu... kim yediyse 100 üzerinden 100 verdi :52: denemekten birşey kaybetmezsiniz... tarife sadık kalın... ne azaltın ne çoğaltın malzemeleri... :56:

$tarcinlikurabiye.jpg

yukarıda resim paylaşmaya çalıştım ama gözüküyor mu bilmiyorum.... benim yaptıgımı çekemedim netten aldım bu fotoyu....

malzemeler: 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından az bişey fazla iri kırık ceviz ( un ufak olmayacak)
1 su bardağı susam ( yağsız tavada kavur rengi koyulaşana kadar)
10-11 yemek kaşığı pudra şekeri
alabildiğine un
1 paket kabartma- 1 paket vanilya

fırından çıktıktan sonra üstü için: pudra şekeri ve tarçın

yapılışı: hepsini bir kaba alıp karıştırıyorsun çok bastırma cevizlerde parçalanmasın iyice... en son unu,kabartmayı,vanilyayı koy.... yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde et.... sonra elinde yuvarla birazda bastır.... tepsiye diz... önceden ısıtılmış 170 derece fırına koy... kaç dakikada pişiyor diyorsanız hiç bakmadım saate... ama üztü pembeleşmeye başladımı fırından al... bir kapta pudra şekeri ve tarçın karıştır ... pudra şekerini tarçından daha fazla koy tatlı olsun... sonra fırından çıkar çıkmaz kurabiyelerin üstüne çAY süzgeçiyle üzerinde gezdir... bol gezdir daha güzel... afiyet olsun hanımlar :56: yaptıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum :52:

Çok güzel görünüyor yaa :) Susamla şeker bir araya gelince pek sevmem aslında ama canım çekti siz öyle methedince :27:

dün denedim tarifini cok güzel oldu....baya bereketli 3 tabak cikti tabakta 9 tane kurabiye vardi 3 aileye dagittim cok begendiler herkes bayila bayila yedi.... tarifi gördügüm an hemen denemeye kalktim hic teredüt etmedim.

cok tesekkür ederim tekrar

bu kurabiyeyi biliyorum gerçekten çok güzel oluyor...Bende Yarime yarın birşeyler yapıp götüreyim sürpriz olsun istedim :)) buradan başka değişik tariflere bakayım dedim ama geri vazgeçtim bildiğimi yapayım ben en iyisi :) inşallah o da beğenir...:52:

cevizim yok evde bu tarifi düşündüm ama ceviz koymazsak olurmu acaba??

Tarif icin tesekkürler, bunu begenerek yapiyorum kac defa yaptim bilmiyorum - her yaptigimda herkes bayilarak yiyor ve tarifini istiyor.

Back