BU kurabiyeyi arkadaşımda yediğimde ilk dediğim: hemen tarifi yaz bana oldu... kim yediyse 100 üzerinden 100 verdi
denemekten birşey kaybetmezsiniz... tarife sadık kalın... ne azaltın ne çoğaltın malzemeleri... ![KK56 :56: :56:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk56.gif)
yukarıda resim paylaşmaya çalıştım ama gözüküyor mu bilmiyorum.... benim yaptıgımı çekemedim netten aldım bu fotoyu....
malzemeler: 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından az bişey fazla iri kırık ceviz ( un ufak olmayacak)
1 su bardağı susam ( yağsız tavada kavur rengi koyulaşana kadar)
10-11 yemek kaşığı pudra şekeri
alabildiğine un
1 paket kabartma- 1 paket vanilya
fırından çıktıktan sonra üstü için: pudra şekeri ve tarçın
yapılışı: hepsini bir kaba alıp karıştırıyorsun çok bastırma cevizlerde parçalanmasın iyice... en son unu,kabartmayı,vanilyayı koy.... yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde et.... sonra elinde yuvarla birazda bastır.... tepsiye diz... önceden ısıtılmış 170 derece fırına koy... kaç dakikada pişiyor diyorsanız hiç bakmadım saate... ama üztü pembeleşmeye başladımı fırından al... bir kapta pudra şekeri ve tarçın karıştır ... pudra şekerini tarçından daha fazla koy tatlı olsun... sonra fırından çıkar çıkmaz kurabiyelerin üstüne çAY süzgeçiyle üzerinde gezdir... bol gezdir daha güzel... afiyet olsun hanımlar
yaptıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum ![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
![KK56 :56: :56:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk56.gif)
![$tarcinlikurabiye.jpg $tarcinlikurabiye.jpg](https://www.kadinlarkulubu.com/data/attachments/276/276706-46ed8c973d1a12b6bb6d8946070fa888.jpg?hash=Ru2Mlz0aEr)
yukarıda resim paylaşmaya çalıştım ama gözüküyor mu bilmiyorum.... benim yaptıgımı çekemedim netten aldım bu fotoyu....
malzemeler: 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından az bişey fazla iri kırık ceviz ( un ufak olmayacak)
1 su bardağı susam ( yağsız tavada kavur rengi koyulaşana kadar)
10-11 yemek kaşığı pudra şekeri
alabildiğine un
1 paket kabartma- 1 paket vanilya
fırından çıktıktan sonra üstü için: pudra şekeri ve tarçın
yapılışı: hepsini bir kaba alıp karıştırıyorsun çok bastırma cevizlerde parçalanmasın iyice... en son unu,kabartmayı,vanilyayı koy.... yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde et.... sonra elinde yuvarla birazda bastır.... tepsiye diz... önceden ısıtılmış 170 derece fırına koy... kaç dakikada pişiyor diyorsanız hiç bakmadım saate... ama üztü pembeleşmeye başladımı fırından al... bir kapta pudra şekeri ve tarçın karıştır ... pudra şekerini tarçından daha fazla koy tatlı olsun... sonra fırından çıkar çıkmaz kurabiyelerin üstüne çAY süzgeçiyle üzerinde gezdir... bol gezdir daha güzel... afiyet olsun hanımlar
![KK56 :56: :56:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk56.gif)
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)