- Konu Sahibi Marsmelow34
-
Cevreye tika kulagini. Herkesin dogrusu kendine sizin kocanla bi dogrunuz olmali. Birak kimseden medet umma dik dur da esin güç alsi. SendenInşallah canım bende istiyorum ama çok tepki var cevremde korkuyorum herkes bişey diyor
Teşekkür ederim biraz olsun içim rahatladı pozitif enerji toplamak icin açtım konuyuCevreye tika kulagini. Herkesin dogrusu kendine sizin kocanla bi dogrunuz olmali. Birak kimseden medet umma dik dur da esin güç alsi. Senden
Şöyle açıklama yapayım eşim ölürde ortada kalırım değil kadın tekdi eşime ailesi baskı yapmış buraya gelceksiniz anneside dahil bende vicdanen kabul ettim bunu herkes herseyini ortaya koydu sadece kv. Degil benim annem bakicak zaten çocuğa ama gelip bi açıklamada bulunması lazım bana degil en azindan ogluna disarda yabanci olsa 15 gunde kapiya koymaz oglu onun yuzunden kredi çekti senin annene saygısızlık yapılsa hakeret edilse üstüne bide hatasını kapamak icin evimden çıkın dese 15 gün-de olmicaguni bile bile sen naparsinT
Kocam ölebilir, tek başıma kalabilirim bu dünyada diye düşünüp o eve geldim dediğin kayınvalideye sırtımı dayadım anlamına gelimiyor mu? Bunun neresi empati? Biz de diyoruz ki bu düşüncen pek sağlık değil. Bence siz senin annene yakın bir yerde ufak da olsa bir eve çıkın, çocuğuna annen bakabilir mi? Sen de elbet bir iş bulursun, inan çok daha mutlu ve huzurlu olursunuz.
Şöyle açıklama yapayım eşim ölürde ortada kalırım değil kadın tekdi eşime ailesi baskı yapmış buraya gelceksiniz anneside dahil bende vicdanen kabul ettim bunu herkes herseyini ortaya koydu sadece kv. Degil benim annem bakicak zaten çocuğa ama gelip bi açıklamada bulunması lazım bana degil en azindan ogluna disarda yabanci olsa 15 gunde kapiya koymaz oglu onun yuzunden kredi çekti senin annene saygısızlık yapılsa hakeret edilse üstüne bide hatasını kapamak icin evimden çıkın dese 15 gün-de olmicaguni bile bile sen naparsin
Valla benim muhtaçlarımdan olmadı hersey zaten yarı yarıyaydı ama dediginiz çok doğru eşim diyor o kendisi gitmeyin dicek ama sazı eline daha çok alır benim çekindiğim nokta iş mevzusu inşalalh basarabilirimKendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız yada en azından deneyeceksiniz. Kimse sizin çocukla nasıl çalışacağınızı,iş tecrübenizi düşünmek zorunda değil. Keşke kayınvalideniz anlayışlı olsaymış ama değilse ahlanıp vahlanmak yerine harekete geçmek en iyisi. Madem ona bu denli muhtaçtınız neden olayları bu raddeye getirdiniz onu da hiç anlamadım. BUnları yaşamak istemiyorsanız o zaman sesinizi çıkarmayacaktınız. Geçmiş olsun artık. Bundan sonra geri adım atıp lütfederse siz kabul etmeyin artık. Nasılsa bana muhtaçlar diye alır sazı eline,sizde yani yeni tatsızlıklara eyvallah demek zorunda kalırsınız.
Kv'ler genelde aglar ogluna ama bu gelinle birlikte yasamaktan keyif aldigi anlamina gelmez. Once oyle istemis simdi de gitmenizi istiyor. Basta dinlemissiniz kv'yi simdi de dinleyebilirsiniz. Oglu kredi cekmisse annesine evde de kira vermeden yasamis ayrica ev harcamalari icin de kv'nin parasindan kullaniliyor. Hicbir faydasi olmasa dahi bir evlat anne babasina maddi yardimda bulunur. Kv annen konusunda haksiz ama diger konularda hakli. Esin ve senin hala bir sekilde fayda saglamaya calismaniz ve kendinizi hakli gormeniz ise hastalikli bir dusunce yapisi. Kendinizi gecindirmekten aciz iseniz evlenip cocuk yapmayacaktiniz. Olay bu kadar basit.Ben zaten en başta istedim
Ben iki buçuk sene önce evlenirken onla yasayalım diye oğluna ağlayan kendisi ama bilip bilmeden yorum yapmayın bende anne olucam benimde kocam yarın ölebilir tek kalırım dünya bu diye empati kurarak evlendim o eve geldim ben oğlu onun yüzünden kredi cekti
Ben daha 21 yaşındayım hayata erken atıldım çok sıkıntı çektim ailem dedi hersey ayrı olsun musade etmediler çocuk istemedim yapmıyorum diye adımı kısıra çıkardılar doğurdum herşeyime ailem koştu eşim üstüne düşmedi annesinin hareketlerinin ama bir buçuk aydır farkında hasta kardeşim var bize geliyor illaki yemek yeniyor çocuğa diyor annemin yanında aklı fikri sığır gibi yemeğe çalışıyor anneme emirler falan en azından deseydi eşime iki çocuğu daha var bir iki aya çıkın bu kredi benim yüzümden çekildi ben bu kızın tüm altınlarını yedim bitirdim zaten bunuda ben odiyim siz çıkın benim borcum bu deseydi anlatsam roman olur ama hep benim cahilliğim işteYani zor tabi durumunuz ona bir lafım yok. Ama o zaman bence sen birebir çok dahil olma konuya, ana oğul halletmeye çalışsınlar. Zaten eşin de sana katılıyormuş. Şimdi sen de çok fazla dahil olursan ve tartışma ortamı olursa iyice ters teper.
Anneye saygısızlık konusunda sana katılıyorum. Size sinir olmuş, annenden acısını çıkarmış. Ama sana bir şey diyeyim mi, biri benim anneme öyle davransa bana git demesine gerek kalmadan ben giderim zaten. Annelerin evi nasıl? Müsait mi? Biraz da orda kalsanız ortalık sakinleşinceye kadar
Ben daha 21 yaşındayım hayata erken atıldım çok sıkıntı çektim ailem dedi hersey ayrı olsun musade etmediler çocuk istemedim yapmıyorum diye adımı kısıra çıkardılar doğurdum herşeyime ailem koştu eşim üstüne düşmedi annesinin hareketlerinin ama bir buçuk aydır farkında hasta kardeşim var bize geliyor illaki yemek yeniyor çocuğa diyor annemin yanında aklı fikri sığır gibi yemeğe çalışıyor anneme emirler falan en azından deseydi eşime iki çocuğu daha var bir iki aya çıkın bu kredi benim yüzümden çekildi ben bu kızın tüm altınlarını yedim bitirdim zaten bunuda ben odiyim siz çıkın benim borcum bu deseydi anlatsam roman olur ama hep benim cahilliğim işte
Benim amacım zaten fikir almaktı ödediği faturaların yarisi kimse ona demedi milletin yanında oğlum bu diyip arkadan iş çevirmesine gerek yok o kredi onun yuzunden çekildi ödesin etsin demiyorum ama benim ailem zaten destek oluyor olcak onunda enkazından yol göstermesi gerekir kaçması değil ben en baştan ayrı olsaydım çoktan kendi yağımda kavrulmustumKv'ler genelde aglar ogluna ama bu gelinle birlikte yasamaktan keyif aldigi anlamina gelmez. Once oyle istemis simdi de gitmenizi istiyor. Basta dinlemissiniz kv'yi simdi de dinleyebilirsiniz. Oglu kredi cekmisse annesine evde de kira vermeden yasamis ayrica ev harcamalari icin de kv'nin parasindan kullaniliyor. Hicbir faydasi olmasi dahi bir evlat anne babasina maddi yardimda bulunur. Kv annen konusunda haksiz ama diger konularda hakli. Esin ve senin hala bir sekilde fayda saglamaya calismaniz ve kendinizi hakli ormeniz ise hastalikli bir dusunce yapisi. Kendinizi gecindirmekten aciz iseniz evlenip cocuk yapmayacaktiniz. Olay bu kadar basit.
Dul kadindan niye medet umdugunuzu anlamadim ben. Kari koca iki yetiskin genc insansiniz kv'nin yol gostermesini beklemeniz cok sacma. Nasil bir yol lazim ki? Ev kiralayacaksiniz, ise gireceksiniz, cocuga da annen bakacak. Kredi ile ne aldi kv? Kredi ne kadar? Siz kac aydir kv ile yasiyorsunuz? Istanbul'da kiralar minimum 1000 tl. Kira vermeden oturuyorsunuz kv evinde. Kredi coktan cikmistir. Altin konusuna bir yorumum yok cok sacma buluyorum kendim de evlenirken taki toreni yapmadim. Herkes su kadar verdik bu kadar aldik diye birbirine giriyor sonra.Benim amacım zaten fikir almaktı ödediği faturaların yarisi kimse ona demedi milletin yanında oğlum bu diyip arkadan iş çevirmesine gerek yok o kredi onun yuzunden çekildi ödesin etsin demiyorum ama benim ailem zaten destek oluyor olcak onunda enkazından yol göstermesi gerekir kaçması değil ben en baştan ayrı olsaydım çoktan kendi yağımda kavrulmustum
Kredi 10 bin lira bu sene çekildi siz benden büyünsünüzdür saygı duyuyorum büyük insanlardan fikir almak istedim zaten iki seneyi geçti beraber oturuyoruz ama ben istemedim ilk başta kotu gelin imani verdiler sözlüydüm tek kadın yanlarında istemiyorlar diye baskıdan mecbur kaldım bende gitmek istiyorum zaten ama biandaa bu şekilde olması bocalatti bizi çünkü çocuk olmadan ben ise girip ayrı eve cikicaktim kendi dedi gitmeyin diye çocuk diye tutturdular hersey olacağına varıyor ne diyim ama komik olanda şu eşime demişler kardeşleri kötülük çıkmasın kardeşim sen erkek evlâtsin yarın elinize düşer annem insanlar garipKendi yaginda kavrulmanin tam zamani. Keske kovulmayi beklemeseydiniz.
Annem bakicak zaten çalışcam inşalalhBi an once evi ayirin bu kadinla 5 dk yasanmaz. Anneniz size uzak mi cocuk sizin annenizde kalsa? Siz calissaniz.
Kv'lerin geneli bu sekilde zaten arti agzinla kus tutsan da yaranamazsin gelin olarak ama basta buyuk stratejik hata yapmissiniz ve maddi yonden kv hakli pozisyonda. Cok net kredi borcu falan da kalmamis size. Siz daha borclu durumdasiniz. Annen icin ozur iste ama bence. Ikisi ayri seyler cunku.Kredi 10 bin lira bu sene çekildi siz benden büyünsünüzdür saygı duyuyorum büyük insanlardan fikir almak istedim zaten iki seneyi geçti beraber oturuyoruz ama ben istemedim ilk başta kotu gelin imani verdiler sözlüydüm tek kadın yanlarında istemiyorlar diye baskıdan mecbur kaldım bende gitmek istiyorum zaten ama biandaa bu şekilde olması bocalatti bizi çünkü çocuk olmadan ben ise girip ayrı eve cikicaktim kendi dedi gitmeyin diye çocuk diye tutturdular hersey olacağına varıyor ne diyim ama komik olanda şu eşime demişler kardeşleri kötülük çıkmasın kardeşim sen erkek evlâtsin yarın elinize düşer annem insanlar garip
Çok doğru söylüyorsunuz maddi yönden vuruyor zaten bende üstüme düşeni yapıp cabalicam eşim icin çocuğum icin sadece iş tecrübemin olmaması korkutuyor beni annemden özür dilemedi olsun dilemesin allah büyük yanıtlarınız icin teşekkür ederimKv'lerin geneli bu sekilde zaten arti agzinla kus tutsan da yaranamazsin gelin olarak ama basta buyuk stratejik hata yapmissiniz ve maddi yonden kv hakli pozisyonda. Cok net kredi borcu falan da kalmamis size. Siz daha borclu durumdasiniz. Annen icin ozur iste ama bence. Ikisi ayri seyler cunku.
Rica ederim. Is olayini cozersiniz. Basta zorlanirsiniz ama bir duzene koyarsiniz. Kv'ye ozur konusunda baski kurmalisin bence. Soyledigi cok agir. Ben olsam ozur dileyene kadar bir bardak su vermem ustune para verse de o evde oturmam artik. Ayni sehirdeyseniz bir sure babanlarda da idare edebilirsiniz. Aslinda damadin gelin ailesi ile yasamasi, gelinin kv ve kp ile yasamasindan cok cok daha az problemli. Damatlar genelde el ustunde tutulur kiz ailesi tarafindan sevilir ve sayilir, gelinler ise kv kp tarafindan hep el kizi olarak gorulur, yedigi giydigi goze batar. Istisnasi azdir.Çok doğru söylüyorsunuz maddi yönden vuruyor zaten bende üstüme düşeni yapıp cabalicam eşim icin çocuğum icin sadece iş tecrübemin olmaması korkutuyor beni annemden özür dilemedi olsun dilemesin allah büyük yanıtlarınız icin teşekkür ederim
Evet aynı sehirdeyiz hatta aynı semtde ailem sağolsun destek oluyorlar sadece üzüldükleri laf söylenmesi anneme kardeşime birde oturtulup onlarlada konuşulmaması kaçarcasina hareket edilmesi bu özür konusunu eşime yarın soylicem bende yediremiyorum kendime dilemezsede dahada yüzüne bakmayacağımRica ederim. Is olayini cozersiniz. Basta zorlanirsiniz ama bir duzene koyarsiniz. Kv'ye ozur konusunda baski kurmalisin bence. Soyledigi cok agir. Ben olsam ozur dileyene kadar bir bardak su vermem ustune para verse de o evde oturmam artik. Ayni sehirdeyseniz bir sure babanlarda da idare edebilirsiniz. Aslinda damadin gelin ailesi ile yasamasi, gelinin kv ve kp ile yasamasindan cok cok daha az problemli. Damatlar genelde el ustunde tutulur kiz ailesi tarafindan sevilir ve sayilir, gelinler ise kv kp tarafindan hep el kizi olarak gorulur, yedigi giydigi goze batar. Istisnasi azdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?