Çok acil fikirlerinize ihtiyacım var kızlar

Marsmelow34

👨‍👩‍👦
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
421
516
103
29
Öncelikle merhaba kızlar ilk kez konu açıyorum eksiklerim veya kusurlarım olursa kusura bakmayın iki buçuk senelik evliyim 10 aylık bir oğlum var KV. İle yaşıyorum eşimin babası yok oturduğumuz ev eşimin annesinin 3 kardeşler iki kız bir erkek tek erkek eşim kayınvalidem çok garip bir insan hiçbişey den mutlu olmaz ben yapmasam hiçbişey yapmaz heryerde bana surat asar annem gelir kalır laf sokar surat yapar bu zamana kadar hep idare ettim illaki benim de taştığım zamanlar oldu en büyük silahı saf taklidi yapması çocuklarına eşime gelince ben bişey yapmadım annem kafam çekmiyor filan demesi neyse buzamana kadar çok ciddi bişeyimiz olmadı laf kargaşasından başka bide. odamdan çıkan ikinci tane büyüyü saymazsak (onların alakası yokmuş rivayete göre) anneme surat astığı emir verdiği için tartıştık annem geldiğimde sürekli şunu yap bunu yap demeye başladı annemde benim kocamla aram kötü olmasın diye hep sustu sonunda dedim KV. Ye neden anneme emir veriyorsun diye annen gelip bu evde yiyor içiyorsa yapıcak eşek gibi dedi tartıştık 15 gün içinde evimi boşaltın kartlarımı verin dedi (kartlarını kendi bana veriyordu giderlere kullanalım diye artanı iade ediyordum) kuruşuma kadar yediniz bitirdiniz dedi bende dedim eşyalarımı alıcam bu eşyalar benim ben ödedim alamazsın hiçbirini dedi herneyse diğer çocukları geldi konuşma yapıldı annemin bi derdi yok senle annenle sadece artık sizle yaşamak istemiyor kafası kaldırmıyor aldılar annelerini gittiler eşimin kredisi var çevreye borçlarımız var benim çalışmam gerekiyor çocuğum var eşyalarımı alim tamam ama 10 aylık çocukla nasıl çalışim iş tecrübem yok maddi olarak destek olmalı yada eşimin o evdeki hakkını versin hiçbişeye karışmadı sanki kendide hiçbişey yapmamış gibi gitti benim bi kusurum olduğunda kırk dereden su getiren çocukları anneme bi kusura bakma bile dedirtmedi annelerine şimdi soruyorum sizleri çevremdeki konuyu bilenler diyor çıkma gitsin maaşını alsın diğer çocuklarında yaşasın benim ailem diyor madem çıkartıyor oğluna kredi çeksin. Oevdeki hakkını versin benim aileme bi açıklama yapmayı düşünmüyorlarmış babam açıklama. bekliyor yoksa alırım seni siz ayrılın diye bilerek yapıyor diyor eşim madem bizi kedi gibi atıyor elini cebine atıcak diyor ben artık onla asla yaşamam diyor soruyorum size ne yapmalıyım bu evde durup çıkmıyorum mu demeliyim yoksa çıkıp kurtulmalı mıyım elime maddi destek vermesi gerekiyor vermezse nasıl çıkıcam iş tecrübem yok ya başaramazsak onun amacı o diyor çoğu çevremdeki insan oğlunu dışarda yıpratıp sizi ayırmak gerçekten sonu ayrılığa kadar giderse görüşlerinizi bekliyorum

Kv'nin yaptigi cok ayip ama kv size hic bir sey vermek zorunda degil. Onceden beri o evde oturuyorsa evden cikarmaya da hakkiniz yok ama sizin kendi paranizla aldiginiz esyalari alip o evden ayrilmaya hakkiniz var.

Bir de siz kedi yavrusu degilsiniz en basindan kendi evinizi kendiniz kurmaliydiniz.

lütfen önce yazdıklarını bir düzenle. gercekten cok karışık... üzgünüm

Kv'nin yaptigi cok ayip ama kv size hic bir sey vermek zorunda degil. Onceden beri o evde oturuyorsa evden cikarmaya da hakkiniz yok ama siz kendi paranizla aldiginiz esyalari alip o evden ayrilmaya hakkiniz var.
Oğlunun şuanda dışarıda bi hayat sürdüremiceğini bile bile yapıyor kendi ağzıyla diyordu bişey olunca yapamaz diye şimdide böyle yapması en azından ne yapıcaz nasıl olcak diyebilir ben evlenirken burada gelcem diye bütün eşyalarımı buraya aldım eşimin babası olmadığı için kredisini ödedi alınanların o doğru ama benim ailemde iki yıldır onun çocuklarının ailesinin yapmadığı maddi destekte bulundu nankörlük yapıyor bu evden bizi kovan kendi alt yapıyı oluşturmalı diye düşünüyoruz

Kv haksiz olabilir ama size yardim etmek zorunda da degil. Kendinize guvenerek yola cikin ki siz bence kendinize guvenmiyorsunuz

Ev kimin adina esinizin mi

Sizi evden kovan sizi dusunur mu alt yapiyi haxirlasin

lütfen önce yazdıklarını bir düzenle. gercekten cok karışık... üzgünüm
Kusura bakmayın ilk kez konu açıyorum bile üzgün olduğum için ne gelirse yazdım özetlicek olursak eşimin annesiyle yaşıyorum bur gelin geldim anneme saygısızlık yaptı tartıştık evimden çıkın 15 gün içerdekiler diyor eşimin kredi borcu var bebeğim var hiç iş deneyemim yok napmalıyım fikir arıyorum

İnsan önce kendi ayaklarının üzerinde durmadan evlenip üstüne bir de çocuk yapınca malesef böyle oluyor. Eminim sen de istemezdin bu duruma düşmeyi ama kayınvaliden üslup konusunda haksız olsa da kendince haklı yanları var.

En başından ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız lazımdı. Mecbur elini taşın altına sokacaksın, bir işe gireceksin, kendi evini tutacaksın.

Aynı evde bunların yaşanması olagan zaten. Bence kiraya çıkın ve kımseye sırtınızı yaslamayın

Kv haksiz olabilir ama size yardim etmek zorunda da degil. Kendinize guvenerek yola cikin ki siz bence kendinize guvenmiyorsunuz

Ev kimin adina esinizin mi
Ev annesinin üzerine kendime güvenmiyorum bu çok doğru inkar etmiyorum ama 15 gün içerisinde nasıl çıkabilirim hangi insan böyle bir durumda ki hiç iş tecrübesi yoksa kendine güvenebilir

Sebep? Niye yardim mecburiyeti olsun kv'nin? Isteyen icinden geldigi kadar yardim yapar senin ailenin yardim yapmasi kv'yi baglamaz ki gelinle yasamaktan zevk aldigini da sanmiyorum kv'nin. Yeterince katlanmis da size. Kocanin bir ozru mu var? Evlenip cocuk yapiyorsa bir ev kurabilmeli.

Kv 'yi hiç çekmez 1+1de olsa ayrı eve çıkardım borç harç'da bitene kadar bi işe girerdim .
Bakıcı tutamıyorsam bile bir müddet annem'den destek isterdim bebeğe bakması için.
Azıcık aşım kaygısız başım der kendi yağım da kavrulurdum.

Ev annesinin üzerine kendime güvenmiyorum bu çok doğru inkar etmiyorum ama 15 gün içerisinde nasıl çıkabilirim hangi insan böyle bir durumda ki hiç iş tecrübesi yoksa kendine güvenebilir
15 olmaz 20 gun olur. Siz uygun kiralik bi ev arayin esinin maasina gore butceni ayarla.

Cocuguna annen bakabilirse sende kasiyerlik falan bakarsin. Bi yerden baslayin hayata derim siz kv kenara çekilince resmen titremeye baslamissiniz. Onum istedigi de bu seni korkutmak ya korkup boyun egeceksin ya da kocana her sartta seninleyim biz yapariz diyeceksin

Ben zaten en başta istedim
Ben iki buçuk sene önce evlenirken onla yasayalım diye oğluna ağlayan kendisi ama bilip bilmeden yorum yapmayın bende anne olucam benimde kocam yarın ölebilir tek kalırım dünya bu diye empati kurarak evlendim o eve geldim ben oğlu onun yüzünden kredi cekti

Oglu niye annesi yuzunden kredi cekti

Inşallah canım bende istiyorum ama çok tepki var cevremde korkuyorum herkes bişey diyor

O ev kv.nin ve sizi istemiyor daha neyi düşünüyorsunuz. O evden çıkın . Bir iş bulun ve çalışın. Çocuğunuza bir süre anneniz bakar. Belki sıkıntı çekersiniz ama huzurunuz olur. Hatta daha önce çıkmadığınız için pişman olacaksınız.

Bizi bu noktaya getiren kendisi benim ailem hep ayrı ev istedi ama o istemedi

T

Kocam ölebilir, tek başıma kalabilirim bu dünyada diye düşünüp o eve geldim dediğin kayınvalideye sırtımı dayadım anlamına gelimiyor mu? Bunun neresi empati? Biz de diyoruz ki bu düşüncen pek sağlık değil. Bence siz senin annene yakın bir yerde ufak da olsa bir eve çıkın, çocuğuna annen bakabilir mi? Sen de elbet bir iş bulursun, inan çok daha mutlu ve huzurlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…