Kızlar 13 haftalık gebeyim. Ikili testte down sendromu 1/162 çıktı. Ense kalınlığı 1 mm altında. Ama doktor cvs testi yaptır dedi. Dün akşamda lekelenme oldu. Arada oluyo zaten progestan kullanıyorum. Lekelenme varken cvs yaptırmak tehlikeli olur mu ? Çok korkuyorum. Yaptırsam bi türlü yaptırmasam başka
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gerçekten zor bir karar bende o olayla karşı karşıyayım ne yapacağımı bilmiyorum banada fikir verirseniz sevinirim benim olayım şöyle:benim bebeğimin ensesi kalın çıktı olması gerekenden fazla çıktı 4.7 falan çıktı...daha sonra doktor bize amiyosentezi önerdi yaşımda 38 bizde yaptırdıık.Ama onu yaparken ense kalınlığı görmedi sadece beyaz bir şey gördü hemde bebeğin ensesinde ödem, çıktı acaba şey dedik ordaki ödem toparlanmış olabilir mi?Daha sonra sonuçları bekledik ve sonuçlar geldi bizim ki tabi hızlandırılmış şekildeydi 1 haftada çıktı sonuçlar.Galiba down sendromlu ama biz daha görmedik yüzde kaç oranında olup olmadığına dair sizce ne yapmalıyım? Bu olayla karşılanlar yazabilir mi lütfen acil cevap arıyorum :/Arkadaslar bu testler guvenilir degil ki neden yaptiriyorsunuz benim 4 tane tanidigimin hatali cikti biri hemsire digeri psikolog hamilelikleri zehir oldu cocuklar su an turp gibi masallah bebek downlu diye aldirip katil mi olacaksiniz yoksa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlar merhaba. başlık açılalı çok olmuş ama belki yaptırmak isteyen olursa diye başımdan geçeni anlatmak istedim. benim bebeğimin ensesi kalın çıktı 11.haftada 3.9 mm civarında. tabi hemen cvs yapmalıyız ağır vakalar olabilir, karnınızda ölebilir hemen anlayıp ona göre davranmalıyız dediler. üniversitede cvs yapıldı. cvs.e 1 profesör, 2 doçent ve 2 kadın doğum doktoru geldi. ön sonuçlar 12 sonra geldi herhangi bir anomali yoktur yazıyordu tam sevindik derken parantez içinde yazan yerin altını çizdiler!! maternal kontaminasyon dışlanamamıştır!!! yani, yani aldığımız dna bebeğe mi yoksa anneye mi ait ayırt edemedik son sonuçları bekleyin dediler. bekledik el mahkum. toplamda 30 gün sonra da son sonuçlar geldi. yine aynı parantez!!! dünya başımıza yıkıldı. boş yere o acıyı çektiğime mi yanayım, bebeği riske attığıma mı yanayım, onca zaman bekleyip (ki bu durumu yaşayanlar bir ay beklemenin ne demek olduğunu malesef çok iyi bilirler, her günü ağlamalı bir ay) bir sonuca ulaşamadığımıza mı yanayım yoksa artık 18.haftayı bekleyip amniyosentez yaptırmak zorunda olduğuma mı???
eğer cvs yaptıracaksanız lütfen bu ihtimali göz ardı etmeyin ben eşim ve etrafımdaki herkes çok yıprandık. bize bebek de kız olduğu için ayırt edemedik, özel laboratuvarlarda ayırt edebiliyorlar dediler ama işlem yapıldıktan sonra dediler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
nicin pismanlik duyuyorsunuz ?Merhaba.ben bebeğinizi ve sizi merak ettim. Umarım sağlıklı olarak doğmuştur . Ben de dün test yaptırdım. Endiseliyim. Çünkü bebeğim büyük olasılıkla kız. Pişmanlık duyuyorum..
nicin pismanlik duyuyorsunuz ?
bunun icin uzulme ayrica ikili tarama dogru sonuc vermio Zaten.ben hamile kalirsam eger ikili tarama yaptirmiycam .genelde yanlis sonuclar cikio ve psikolojiyi bozuo kendinizide bebeginizide uzmeyinCvs nin bebekle ilgili hele de bebek kız ise anne kromozomu ile karıştırılıp doğru netice vermeyeceği konusunda endiselendim . Aminosentez yaptırmamak ve erken tanı için cvs tercih etmiştim ama cvs sonucunda olumsuzluk çıkıp aminosentez yaptırıp normal fetus tanısı alanları okudum.. pişman olasım geldi
arkadaşlar merhaba. başlık açılalı çok olmuş ama belki yaptırmak isteyen olursa diye başımdan geçeni anlatmak istedim. benim bebeğimin ensesi kalın çıktı 11.haftada 3.9 mm civarında. tabi hemen cvs yapmalıyız ağır vakalar olabilir, karnınızda ölebilir hemen anlayıp ona göre davranmalıyız dediler. üniversitede cvs yapıldı. cvs.e 1 profesör, 2 doçent ve 2 kadın doğum doktoru geldi. ön sonuçlar 12 sonra geldi herhangi bir anomali yoktur yazıyordu tam sevindik derken parantez içinde yazan yerin altını çizdiler!! maternal kontaminasyon dışlanamamıştır!!! yani, yani aldığımız dna bebeğe mi yoksa anneye mi ait ayırt edemedik son sonuçları bekleyin dediler. bekledik el mahkum. toplamda 30 gün sonra da son sonuçlar geldi. yine aynı parantez!!! dünya başımıza yıkıldı. boş yere o acıyı çektiğime mi yanayım, bebeği riske attığıma mı yanayım, onca zaman bekleyip (ki bu durumu yaşayanlar bir ay beklemenin ne demek olduğunu malesef çok iyi bilirler, her günü ağlamalı bir ay) bir sonuca ulaşamadığımıza mı yanayım yoksa artık 18.haftayı bekleyip amniyosentez yaptırmak zorunda olduğuma mı???
eğer cvs yaptıracaksanız lütfen bu ihtimali göz ardı etmeyin ben eşim ve etrafımdaki herkes çok yıprandık. bize bebek de kız olduğu için ayırt edemedik, özel laboratuvarlarda ayırt edebiliyorlar dediler ama işlem yapıldıktan sonra dediler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Guzel haberler vermek isterdim ama malesef veremiyorum. Oncelikle umudunuzu yitirmeyin. Benim basima gelenlerin hepsi talihsizlikti. Sizin basiniza gelmez umarim. Test sonucunu aldiktan sonra en sonuna bakin parantez icinde kucuk puntoyla yaziyorlar. Maternal kontaminasyon dislanamamistir cumlesi dna.nin kime ait oldugu saptanamamistir demek. Ama kucuk bi ihtimal dedigim gibi. Ben sonrasinda amniyosentez yaptirmak zorunda kaldim. Bu sefer recep hasa gittik. Malesef sonuclar kotu geldi 1960dan beri dunyada 100.vaka olarak geri dondu bize. Tum hucrelerde 48 kromozom vardi. Ileri gebelik aylarinda karnimda olecek veya dogumundan hemen sonra dediler. Malesef kaybettim.Merhaba.ben bebeğinizi ve sizi merak ettim. Umarım sağlıklı olarak doğmuştur . Ben de dün test yaptırdım. Endiseliyim. Çünkü bebeğim büyük olasılıkla kız. Pişmanlık duyuyorum..
Allah yardimciniz olsun sabirlar versin bundan sonra ayni acilari yasamayin insallahGuzel haberler vermek isterdim ama malesef veremiyorum. Oncelikle umudunuzu yitirmeyin. Benim basima gelenlerin hepsi talihsizlikti. Sizin basiniza gelmez umarim. Test sonucunu aldiktan sonra en sonuna bakin parantez icinde kucuk puntoyla yaziyorlar. Maternal kontaminasyon dislanamamistir cumlesi dna.nin kime ait oldugu saptanamamistir demek. Ama kucuk bi ihtimal dedigim gibi. Ben sonrasinda amniyosentez yaptirmak zorunda kaldim. Bu sefer recep hasa gittik. Malesef sonuclar kotu geldi 1960dan beri dunyada 100.vaka olarak geri dondu bize. Tum hucrelerde 48 kromozom vardi. Ileri gebelik aylarinda karnimda olecek veya dogumundan hemen sonra dediler. Malesef kaybettim.hala toparlanamadim. Ama bu durumu yasayan cok az insan var geneli saglikli evlatlara sahip oluyor. Uzulmeyin Allaha teslim olun. Insallah hicbisey olmaz.
Guzel haberler vermek isterdim ama malesef veremiyorum. Oncelikle umudunuzu yitirmeyin. Benim basima gelenlerin hepsi talihsizlikti. Sizin basiniza gelmez umarim. Test sonucunu aldiktan sonra en sonuna bakin parantez icinde kucuk puntoyla yaziyorlar. Maternal kontaminasyon dislanamamistir cumlesi dna.nin kime ait oldugu saptanamamistir demek. Ama kucuk bi ihtimal dedigim gibi. Ben sonrasinda amniyosentez yaptirmak zorunda kaldim. Bu sefer recep hasa gittik. Malesef sonuclar kotu geldi 1960dan beri dunyada 100.vaka olarak geri dondu bize. Tum hucrelerde 48 kromozom vardi. Ileri gebelik aylarinda karnimda olecek veya dogumundan hemen sonra dediler. Malesef kaybettim.hala toparlanamadim. Ama bu durumu yasayan cok az insan var geneli saglikli evlatlara sahip oluyor. Uzulmeyin Allaha teslim olun. Insallah hicbisey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?