arkadaşlar merhaba. başlık açılalı çok olmuş ama belki yaptırmak isteyen olursa diye başımdan geçeni anlatmak istedim. benim bebeğimin ensesi kalın çıktı 11.haftada 3.9 mm civarında. tabi hemen cvs yapmalıyız ağır vakalar olabilir, karnınızda ölebilir hemen anlayıp ona göre davranmalıyız dediler. üniversitede cvs yapıldı. cvs.e 1 profesör, 2 doçent ve 2 kadın doğum doktoru geldi. ön sonuçlar 12 sonra geldi herhangi bir anomali yoktur yazıyordu tam sevindik derken parantez içinde yazan yerin altını çizdiler!! maternal kontaminasyon dışlanamamıştır!!! yani, yani aldığımız dna bebeğe mi yoksa anneye mi ait ayırt edemedik son sonuçları bekleyin dediler. bekledik el mahkum. toplamda 30 gün sonra da son sonuçlar geldi. yine aynı parantez!!! dünya başımıza yıkıldı. boş yere o acıyı çektiğime mi yanayım, bebeği riske attığıma mı yanayım, onca zaman bekleyip (ki bu durumu yaşayanlar bir ay beklemenin ne demek olduğunu malesef çok iyi bilirler, her günü ağlamalı bir ay) bir sonuca ulaşamadığımıza mı yanayım yoksa artık 18.haftayı bekleyip amniyosentez yaptırmak zorunda olduğuma mı???
eğer cvs yaptıracaksanız lütfen bu ihtimali göz ardı etmeyin ben eşim ve etrafımdaki herkes çok yıprandık. bize bebek de kız olduğu için ayırt edemedik, özel laboratuvarlarda ayırt edebiliyorlar dediler ama işlem yapıldıktan sonra dediler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.