• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

ben 16-17 kilo aldim dogumdan 1 hafta sonra 10-11 i gitmisti ama sutum azdi sut olsun diye o kalan kilonun ustune 14 kilo falan aldim yani logusalikta dikkat etmek lagzim. bende dunden beridir saflikli yemek icin basladim 20 kilo fazlam var...

caım merak etme zamanla hallo uk benım kızda kabzdı ve 4 gune bir yapardı birlikte ağlardık ama geçiyo düzeliyo ben süt için herşeyi yedim içtim hala yapıyorum 12 kilo aldım süt için hala alıyorum bebeler 4.5 aylık ve mama da yiyorlar.
hem milupa ın hem humana nın süt çayları doğadan çayın mini adı da süt çatı var birde bol su iç tatlı şeyler ye ama kiloya dikkat aklıma gelince tine yazArım...

Teşekkür ederim canım önerilerin için. Ben de Hipp in süt çayını içiyorum ama pek faydasının olduğunu söyleyemeyeceğim. Su gerçekten çok içiyorum ama malesef olmayınca olmuyor demekki.

cabım ben kanzın yan yanasını aldım ana bagaja sığmıyor bu yüzden pikap tarzı almayı düşünüyoruz:0)
ama henüz kullabmadım arabayı sadece 2 kez balkonda sürdüm...
benimkilerinde salyaları çok akıyor 4.5 ayluğız...

canım pikap tarzı nasıl oluyor ben pek anlamıyorum da bu bebek arabası işinden :S peki kanz ağır bir araba mı bir de baston şeklinde mi yoksa daha mı büyük hangi modeli ? amma sordum ama hala almadım araba merak ediyorum bu yüzden :)

Kizlaaaar, merhaba:)

Efe'den kalma bi bebek arabamız olduğu için ben bı tekli daha aldım, ikisini aparatla birleştiriyorum, bı kez dışarı çıktık, gayet rahat kullandım, tabii normal yanyana olanlardan daha geniş oluyor ama gerektiğinde ayırmak da çok rahat bişey...bı de efe yüzü dışa dönük gitmekten hiç hoşlanmazdi sürekli yüzüme bakarak gitmek isterdi oyuzden arabanın cift yönlü olmasına önem verdim ben, ikiz arablarında da o özellik olmayınca iki tane tekli en iyi cozum oldu benim için.

Ben 16 kilo almıştım 12 kilosu hemen gitti ama aynen Enigma gibi sut olsun diye yemediğim kalmadı üstüne 5 kilo aldım:( gecen hafta site icinde yürüyüşe başladım, 1 saat yürüyorum, bügünde tatlıyı azalttım...tatlı sutun miktarini artırmıyor ama kalitesini kesinlikle artırıyor bence, bı kere sütun tadını etkilediği için bebisler daha istahli iciyo...bizim bakicimiz Karadenizli o mısır ekmegi getiriyo o da baya sut yapıyo bence ama çok da kilo yapıyo, bana asıl kilo yaptıran o. Bi de Erdemde sut alerjisi olduğu için ben bende sutlu seyler yiyemiyorum, dolayisiylahamur ısını çok yemeye başladım...

Bizde 15inde 4. ayımızı bitirdik, emre ek gıdaya başladı, gecen ay domuz gribi olunca çok az kilo almıştı arayı kapası için muhallebi ver dedi Dr, bende kabiz olmasın diye armut puresiyle karıştırıyorum hem tadi da daha güzel oluyor.erdemin kilosu iyi başlamasın 6. Ayda başlarız dedi Dr ama ben bugün onada verdim, yavrum zaten iğrenç bı mama iciyo, biraz lezzetli bişeyler yesin istedim:)

canım pikap tarzı nasıl oluyor ben pek anlamıyorum da bu bebek arabası işinden :S peki kanz ağır bir araba mı bir de baston şeklinde mi yoksa daha mı büyük hangi modeli ? amma sordum ama hala almadım araba merak ediyorum bu yüzden :)

valla bayagi agir baston degil bayagi kullanisli ama ben henuz disari cikarmadim...
kendime pikap araba almaliyim cubku su an ki arabamiİn bagajina sigmiyor

Kizlaaaar, merhaba:)

Efe'den kalma bi bebek arabamız olduğu için ben bı tekli daha aldım, ikisini aparatla birleştiriyorum, bı kez dışarı çıktık, gayet rahat kullandım, tabii normal yanyana olanlardan daha geniş oluyor ama gerektiğinde ayırmak da çok rahat bişey...bı de efe yüzü dışa dönük gitmekten hiç hoşlanmazdi sürekli yüzüme bakarak gitmek isterdi oyuzden arabanın cift yönlü olmasına önem verdim ben, ikiz arablarında da o özellik olmayınca iki tane tekli en iyi cozum oldu benim için.

Ben 16 kilo almıştım 12 kilosu hemen gitti ama aynen Enigma gibi sut olsun diye yemediğim kalmadı üstüne 5 kilo aldım:( gecen hafta site icinde yürüyüşe başladım, 1 saat yürüyorum, bügünde tatlıyı azalttım...tatlı sutun miktarini artırmıyor ama kalitesini kesinlikle artırıyor bence, bı kere sütun tadını etkilediği için bebisler daha istahli iciyo...bizim bakicimiz Karadenizli o mısır ekmegi getiriyo o da baya sut yapıyo bence ama çok da kilo yapıyo, bana asıl kilo yaptıran o. Bi de Erdemde sut alerjisi olduğu için ben bende sutlu seyler yiyemiyorum, dolayisiylahamur ısını çok yemeye başladım...

Bizde 15inde 4. ayımızı bitirdik, emre ek gıdaya başladı, gecen ay domuz gribi olunca çok az kilo almıştı arayı kapası için muhallebi ver dedi Dr, bende kabiz olmasın diye armut puresiyle karıştırıyorum hem tadi da daha güzel oluyor.erdemin kilosu iyi başlamasın 6. Ayda başlarız dedi Dr ama ben bugün onada verdim, yavrum zaten iğrenç bı mama iciyo, biraz lezzetli bişeyler yesin istedim:)

canim bende sebze puresi yaptim bu hafta 3-5 kasik yediler corbasi degil yakniz pure olarak cok hafif sulandirarak verdim tediler biraz böö yapsalarda ilk gun simdi yiyorlar... bi an once ogun olarK vermek istiyorum en azindan mama yerine onu yerler diye...
bende 5 gun once 33 kilo verdigim zamanki diyetisyenimin verdigi listedi cikardim sut olucak sekilde biraz degistirdim cunku 90 la hamile kaldim 106-107 ile doguma gittim dogumdan 1 hafta sonra 96 kiloydum ama gecen cuma 110 kiloydum inanilmaz ir kilo adtisim oldu cunku iki bebege sut olsun diye neler yemedim ki hayatimda asla baklava yemeye biri olarak (serbetli tatlilari sevmem) onlari bile supurup yedim birde sigaraninda etkisi var sanirim hamile kaldigimda biraktim asla da baslamicam insallah.onunda etkisi var sanirim...
simdi 109 kiloyum insallah yavas yavas gider kilolar...

yemeyle süt olduğunu düşünmüyorum ben ,bu yapısal birşey ,varsa var yoksa yok ,artıran bişey de yok ben denedim bi çok şeyi artmadı
o yüzden sütü en önemli artıran şey uyku bunu denedim gördüm
ne zaman kesintisiz 3-4 saat uyusam sütüm artıyor
o yüzden bol uyku ve bol su başka da bişey değil ..

Bugün diyetisyene gittim 1600 kalorilik diyet verdi, sut ve ürünleri yiyedigim için tonla et yediriyo, kesin kabiz olucam yani...1 hafta sonra gel eğer yağdan değilde kastan kilo verdiysen gebelik şekerin gizli şekere donmuş olabilir ona bakmamız gerekir dedi, onun dısında sıfıra yakın yağ ve bol proteinli bı diyet, gerçi ılık suyuna yapılmış çorbalar, sucuklu tostlar...vs hersey var:) 67 kiloyla başladım bakalim hadi hayırlısı.

Enigmacim sakın başlama sigaraya bak bir yılı askin süredir içmiyorsun demekki bu fırsatı kaçırma sakın...bende bazen arkadaşlarla öğle yemeğinden sonra turk kahvesinin yanında mentollu sigara içerdim, bazen içmeyi değilde o muhabbeti özlüyorum:)

İnternette 4. Ayda yana dönmeler baslar diyor, bizimkiler bolca çırpınıyor ama öyle dönme falan yok, sizinkiler nasıl? Efe 4. Ayda ameliyat olmuştu onun için 5,5-6. Ayı bulmuştu galiba dönmeleri, o yüzden bilemedim yani bı terslik var mı yok mü?

Son düzenleme:
Bugün diyetisyene gittim 1600 kalorilik diyet verdi, sut ve ürünleri yiyedigim için tonla et yediriyo, kesin kabiz olucam yani...1 hafta sonra gel eğer yağdan değilde kastan kilo verdiysen gebelik şekerin gizli şekere donmuş olabilir ona bakmamız gerekir dedi, onun dısında sıfıra yakın yağ ve bol proteinli bı diyet, gerçi ılık suyuna yapılmış çorbalar, sucuklu tostlar...vs hersey var:) 67 kiloyla başladım bakalim hadi hayırlısı.

Enigmacim sakın başlama sigaraya bak bir yılı askin süredir içmiyorsun demekki bu fırsatı kaçırma sakın...bende bazen arkadaşlarla öğle yemeğinden sonra turk kahvesinin yanında mentollu sigara içerdim, bazen içmeyi değilde o muhabbeti özlüyorum:)

İnternette 4. Ayda yana dönmeler baslar diyor, bizimkiler bolca çırpınıyor ama öyle dönme falan yok, sizinkiler nasıl? Efe 4. Ayda ameliyat olmuştu onun için 5,5-6. Ayı bulmuştu galiba dönmeleri, o yüzden bilemedim yani bı terslik var mı yok mü?

canim omrumce icmek istemiyorum ve kokusundan da tiksiniyorum zaten...
benimkiler de cirpiniyo biz haftaya 5 aylik olucaz donme yok. sadece kiz karin ustu dururken yana atabiliyor kendini buna da donme denmez herhalde :0)
oglana karin ustu durunca kiziyor cogunda...

dönme derken nasıl bir dönmeden bahsediyorsunuz ..
bizimkiler her yana dönüyorlar valla:1:
sırtüstüyken kız ayaklarını kaldırıp takla atacakmış gibi dönüyor valla :1: oğlan da öyle:nazar::nazar:

Kizlar bisey sorcam,simdi benim paşalar 28.11.2012 dogumlu,bu ayin sonunda 120gun doluyo,simdi 4.ayimiz bitti,5.aya giriyoruz,peki ondan sonra 4 aylik mi,5 aylik miyiz diycem,bununla ilgili benzer seyler okudum ama herkes farkli bisey söyluyo???

valla bayagi agir baston degil bayagi kullanisli ama ben henuz disari cikarmadim...
kendime pikap araba almaliyim cubku su an ki arabamiİn bagajina sigmiyor

hmm anladım. ben de kraft tandem almaya karar verdim bakalım haftasonu gidip bir deneyelim eğer o da ağırsa onu da elemek zorunda kalacağım :S

olmadı artık iki tane alıp apartla birbirlerine bağlıcam

üff havalar bi ısınmadı ki cücüklerimi alıp çıkayım dışarı :S

bu kış ne kadar uzun sürdü ya bana sanki 7 aydır falan kış yaşıyormuşuz gibi geliyor :S

bebekler büyüdükçe alınan çoğu şey boşa çıkıyor tulumlar patikli altlar :S patiklerini kesip yaz için şort yapayım diyorum ama olmayacak yaza kadar onlar da düşünemeyip bebek küvetinin boyunu hesaplamadan aldığımız için küvet de küçük gelmeye başladı yeni küvet alacam eski küvet de boşa çıktı benim gözümün ayarı yok sanırım nasıl düşünemedim özellikle küvet konusunda çok büyük almadım bilmiyorum

bu arada bıngıldakları 2 ay önceye kadar farkedilir biçimde kapanıyor eskiden hiç farketmezdim doktorlar nasıl anlıyorlar diye düşünüyordum şimdi bakıyorum da bayağı fark var.

kızlar devit kaç damla veriyorsunuz yavrulara ?

hmm anladım. ben de kraft tandem almaya karar verdim bakalım haftasonu gidip bir deneyelim eğer o da ağırsa onu da elemek zorunda kalacağım :S

olmadı artık iki tane alıp apartla birbirlerine bağlıcam

üff havalar bi ısınmadı ki cücüklerimi alıp çıkayım dışarı :S

bu kış ne kadar uzun sürdü ya bana sanki 7 aydır falan kış yaşıyormuşuz gibi geliyor :S

bebekler büyüdükçe alınan çoğu şey boşa çıkıyor tulumlar patikli altlar :S patiklerini kesip yaz için şort yapayım diyorum ama olmayacak yaza kadar onlar da düşünemeyip bebek küvetinin boyunu hesaplamadan aldığımız için küvet de küçük gelmeye başladı yeni küvet alacam eski küvet de boşa çıktı benim gözümün ayarı yok sanırım nasıl düşünemedim özellikle küvet konusunda çok büyük almadım bilmiyorum

bu arada bıngıldakları 2 ay önceye kadar farkedilir biçimde kapanıyor eskiden hiç farketmezdim doktorlar nasıl anlıyorlar diye düşünüyordum şimdi bakıyorum da bayağı fark var.

kızlar devit kaç damla veriyorsunuz yavrulara ?

aparatla daha büyük oluyor daha fazla yer kaplıyor araba ,bi de aparatlar çabuk kırılıyormuş
ben de aparatlı düşünüyordum ama vazgeçtim sonra
bence kış uzun sürmedi kış hiç olmadı ki
hele de ankarada hiç kış olmadı kar bile yağmadı bu sene
ben şükrediyorum açıkçası
geçen sene neydi öyle kara kış oldu resmen kar kalkmadı hiç nerdeyse
az kaldı kış bitiyor ben de hasretle alıp dışarı çıkmayı bekliyorum
ben ikiz bastonlardan alacağım bi tane de ucuz tekli alacağım tek çıkartırsam diye
ben eşyalarını ihtiyacı olan birine vermeyi düşünüyorum

aparatla daha büyük oluyor daha fazla yer kaplıyor araba ,bi de aparatlar çabuk kırılıyormuş
ben de aparatlı düşünüyordum ama vazgeçtim sonra
bence kış uzun sürmedi kış hiç olmadı ki
hele de ankarada hiç kış olmadı kar bile yağmadı bu sene
ben şükrediyorum açıkçası
geçen sene neydi öyle kara kış oldu resmen kar kalkmadı hiç nerdeyse
az kaldı kış bitiyor ben de hasretle alıp dışarı çıkmayı bekliyorum
ben ikiz bastonlardan alacağım bi tane de ucuz tekli alacağım tek çıkartırsam diye
ben eşyalarını ihtiyacı olan birine vermeyi düşünüyorum

benim de en korktuğum şey aparatın kırılmasıydı madem öyle ben de almayayım aparat falan kaldım yine kraft' a umarım ağır değildir :S

çok soğuk oldu bu kış ondan uzun geldi bana dondurucu soğuklar vardı ben de sürekli evde oturmaktan bunaldım

Back