çoğul gebelikte kilo alımı

canım inşAllah gaz sancılarımız biter de diş çıkarma için uğraşacak büyüklüğe geliriz :O)
biz daha 3 ayımızı bitiremedik :O)
Maşşahhal kuzularına nazarlardan korusun ya Rab...

seninkiler ne zaman doğmuştu enigma ? sanırım aramızda 20 gün falan var öyle hatırlıyorum benimkiler 20 gün daha büyükler bizim de gaz sancılarımız daha bitmedi enigma ya hala sab simpleks veriyorum nurse harveys kullandım işe yaramadı neobaby kullandım işe yaramadı sab yine onlara göre daha iyi gibi.

erken diş çıkarmaları hiç iyi değil erkenden çürüyomuş dişleri inşallah 6. ayda falan çıkartırlar benimkiler de ama salyalanma çok 1 aya kalmaz gibime geliyor

ay sizin yazdıklarınız okumak ne kadar keyifli ya....6 hafta sonra başıma gelicekleri okumak film izlemek gibi...az kaldı sabırsızlanıyorum,korkuyorum...bi garip duygular içindeyim...

arkadaslar bişey sorcam,benimkilerin hiç düzenli bi uyku saati yada yeme saati yok,nasıl olması gerekiyo,sizinkiler nasıldı,bi düzene nasıl oturtabilirim bana akıl verin...

arkadaslar bişey sorcam,benimkilerin hiç düzenli bi uyku saati yada yeme saati yok,nasıl olması gerekiyo,sizinkiler nasıldı,bi düzene nasıl oturtabilirim bana akıl verin...

canım ikinci ayın içindesin sanırım biraz biraz düzen başlar ama acele etme ne zaman acıkırlarsa ver şimdilik onlar çok minicik :O)
biz bu gün 85 günlük olduk hala şaşırtıyorlar beni tam düzenlimiyiz diye umut ederken birden herşey değişiyor örneğin ikinci ayimizda oğlum mişiı mişil uyur az yer ve uyumluydu ızımsa yellozun doyumszun tekiydi
bu 3 üncü ay rolleri değiştiler daha neler değişicek kim bilir bu ilk aylarda akışına bırakmak gerekiriş...

ama bu prenslerimin 9 da ışıkları kapamasını 2 gündür bende deniyorum inşallah işe yarar...

Son düzenleme:

benimkiler 56 günlük oldular düzeni bırak gece uyusalar yetecek. bazen çok yiyorlar ondan sonra kusup uykuya dalıyorlar bazen tekrar yediriyorum felan. ışıklaır kapatınca yaygarayı basıyorlar taki uykuya dalacakalr ondan sonra. birde gece ağlıyorlar beni görünce susup uykuya tekrar dalıyorlar. gece çok uğraşıyoruz birisini tam uyuttuk derken diğeri kalkıyoren az 3 saat kucağımızdalar. ikisininde huyu değişmeye başladı. uyandıkalrında emzirip mamalarını veriyorum en başka türlü asla kaldırmıyrum zaten zor uyutuyorum

Nasılsınız,bebişler nasıl?

İlk haftalarınızda bebişlere sadece anne sütümü verdiniz?Nasıl besliyorsunuz bebişlerinizi?Biz bugün 13 günlük olduk,dr a gittik dr da neden mama veriyorsun dedi.Bende şaştım kaldım iki bebişime birden aynı öğünde nasıl süt yetiştirebilirim BİLMİYORUM Genellikle ikisi birden uyanıyor.Birisine sağdığım sütümü,diğerine mama veriyorum,bu bile bana göre iyi en azından günlük mama+anne sütü yarı yarıya almış oluyorlar derken dr un söyledikleri canımı sıktı.Sütüm nasıl daha da artar ki?Bol su içiyorum.Dere otuimaydonoz yiyorum.Milupanın emziren anneler için çayı var ondan içiyorum ama sağ göğsümden iyi,soldan ise sağdakinin yarısından az süt geliyor her sağmada...

hayırlı olsun bebekleriniz henüz çok küçükler bu dönemde aç kalmaları kan şekerlerinin düşmesine ve sarılık olmalarına neden olabileceğinden mama takviyesi yapmamızda bir sakınca görmemişti bizim doktorumuz bizim. sütünüzün artması ise bol su içmenize, dinlenmenize ve bol bol emzirmenize bağlı olarak artacaktır ama bu dönemde aç kalmamalarına dikkat etmelisiniz. yeşillikleri çiğ olarak tüketmeniz bazen sütünüzün gazlı olmasına sebep olabilir maydonoz değil ama dereotuna devam , boza da içebilirsiniz, ama en çok bol su ve dinlenmek ve bol emzirmek sütü arttırır tebrikler tekrar

canım ben ilk 1.5 ay sadece anne sütü verdim
sağdığın sütü ikisine de ver aynı anda ikisini nasıl ı doyurursun ben hafif bir eğim yapıyordum ikisine de aynı anda biberondan ağdığım sütü veriyordum.
kızımı ilk memeye geçirdim 1.5 aylıktı o zamanda birini memeden diğerini biberondan besledim dütüm iyi geldiği halde 1.5 aydan sonra mamaya da başladım mecburen ,
şu an ikisini de emziriyorum oğlum ayın başında geçti memeye savaşırsan memeye geçirirsin abır işi ama imkansız değil ben 34 haftalıkken doğum yaptım miniciktiler...

sütümü günde 4 veya 5 kez sağıyordum ne kadar çok sağarsan birde bebişleri ememeselerde sürekli önce memeye tut ki kokuna alışsınlar sonundada emerleer .bende öyle oldu.
sağlak olduğun içindir benimde solda çok geliyor orada kaslar daha çok olduğu için daha çok üt veriyor bol bol dinlen mutlu ol sütünü sağarken de bebişlerin önünde yap ki sütün hemen yerine gelsin...

26 ekimde geldiler 34+0 hafta da doğdular ben zinko ve metsil kullanıyorum birde rezene içiyor ve içirıyorum...
beim kız iyiye gidiyor ama kakasını iki güne bir yapıyor ve yapmadığı günlrrde canı çok acıyor doktor zeytin yağı koy sabah mmasına dedi.sabah akşam bir mama kaşığı zeytinyağı kpyuyorum mamasına.
biz bu gün 92 günlük olduk 4 ayımıza girdik artık 3 aylığız çok şükür darısı gaz sancılarımızın tamaen bitmesine...

hmm benimkiler de 5 ekimde doğdular yanılmamışım 3 hafta var aralarında civcivlerin. :) ben sanki bu gaz sancılarından kurtulamaycağım gibi geliyor enigma ya :S biberon aldıklarından ister istemez hava yutuyorlar :S aven biberona bir türlü alıştıramadım ikisini inatla avent biberonu almıyorlar ya . nuk kullanıyorum ben damaklı olanlardan o da güya antikolik biberon ama yine de hava yutuyorlar :S benimkiler de 3,5 aylık oldular 4. ay aşılarımızdan tırsıyorum gerçi 2. ay aşılarında ateşleri çıkmamıştı ama inşallah 4.ayda da çıkmaz

zeytinyağı gerçekten çok işe yarıyor zinco benimkilerde kabızlık yapmıştı belki zincodan 2 günde bir kaka yapıyordur kızın ama endişelenecek bir durum yok gayet normal

aaahiç bilmiyordum kabız yaptığını bitkisel dediler birde kakasını da düzenler demşişlerdi.bu gün kız bir kez oğlan 3 kez kaka yaptı hepside süt kesiği sarıydı iyi yani çok şükür ishal oldu sandım oğlan ama yok bişey çok şükür.
ben aventin biberonunu bir de chicco nun boynu eğri kolit engelleyici biberonunu kullanıyorum.ama hava yutacaklar yapçak bişey yok ben kendimde bol rezene içiyorum lahana fasülye alan yrmiyorum dikkat ediyorum ama bazen kaçamak ta yapıyorum mecburen
ama zaten zamanla geçicek sabırlı olucaz mecburen...

merhaba kızlar,doğum yapmış arkadaşlara geçmiş olsun,bebekleriniz hayırlı uğurlu olsun.küvezdekiler de inşallah tez zamanda aileleriyle olsun.bizlere de hayırlısıyla 36. haftaları görmek nasip olsun.bir kaç haftadır kilolarımı takmış durumdayım,bu topiği buldum ve tam da aradığım yer dedim.benim ilk gebeliğim ve ikizlerime tüp bebek tedavisiyle ve 67 kilo ile hamile kaldım.boyum 170.şu an itibariyle 77 kiloyum. 4 ayda 10 kilo çok değil mi? aslında çok fazla abur cubur falan yemiyorum ama her gün tartıya baktığımda düzenli bir artış var.tecrübeli arkadaşlar sizler 4. aydan sonra ortalama kaç kilo aldınız ve bana ne gibi tavsiyeleriniz olur?:26:

canım sen benim yolumda ilerliyorsun bu iyi bir şey değil asıl 4 ve 5 aydan sonra kilo alınması gerekli ben 34 haftamda doğum yaptım 17 kilo alarak bitirdim 4 aydan sonra inaınmlmaz dikat ettime ki mutlaka geçmiş mesajlarda benim kilo artış tablomu görmüşsündürhafta hakfta tartılırdım ve sonuç olarak resmen her yediğimi irdeleyerek yiyordum son 3 ay ve inan bana aldığın her bir kilo ilk 4-5 ayda üstüne yapışır çok dikkat etmelisin bundan sonrası zaten kşlo artışı olucak etini sütünü yeşilliini bol ye tatlı ve hamur işlerine özellikle tuza dikkat et başkada da bir şey yok.
ben tansiyonla da çok uğraştım.
bir bakarsın bir ayda 3 kilo alıersın bir bakarsın 1 kilo o belli olmaz kişiye özel bu durumben 90 ile hamile kaldım 107 ile doğuma gittim bir hafta sonra tartıldığımda 97 kiloydum yani 10 kliosu gitmişti kızım 2100 oğlum 2000 gram doğdu ve loğusalık deyip geçmemek lapğzım bu gün bebişlerimin 93 .günü ve süt olsun diye de yedğim için üzerine 10 kilo daha aldım oldum geri 107 kilo iki haftadır yediklerime dikkat etmeye başladım yani asla perhiz yok sadece daha az börek pasta ve sütlaç var :O) 105 kiloya düştüm daha verilecek 15 kilom var anlayacağın artık ilk 4 ay alacağını aldın bundan sonra asla diyet yapma sadece dikkat et tuz ve yağlı gıdaların bebişlerine bir faydası yok daha süt vermek için uğraşıcaksın benim gibi sakın sanmaki bebişler doğunca direk memeyi emicekler ikiz annelerinin en büyük ortak derd ikizleri emzirmek çünkü genelde erken doğdukları için emme refleksleri az oluyor sonra da anneler uraşmıyor emzirmek için buda bebişlerimize büyük haksızlık...

yani senin durumunda tedavide de kilo almışsındır o yüzden bu 10 kiloyu düşünme önemli olan bebişlerin sağlıklı olması onun içinde tuz yağ ve şekerden uzak duruyoruz.

ne zaman istersen biz hep burdayız...

prenslerim,balım,cincik ve diğer yeni annişler ne islak mendil ve bez kullanıyorsunuz.
ben prima premium care kullaıyordum görümcem şu aktif bebe değil de primanın turuncu kaplı ucuz bir versiyonu var ondan almıştı ben premium care al dediğim halde mecburen kullandım belki kızın pişiği ondan olmuştu o zaman bilmiyorum neyse ikiz annesi olduğumuz için ekonomi de gerek bize diye bir de prima aktif bebe aldık denemek için ilk kez kullandım ve oğluşumun kakası kenardan taşmış premium care de hiç yaşamadım taşmayı bir keresinde de hugis kullandık onuda milupanın gönderdiği indirim hediye çeki için almıştık o beş kuruş etmezdi.
prima premium care den çok memnunum şu an 3 numaraya başladık.ıslak mendil olarak ta prima kullanıyordum ama içerisinde ki parfüm kokusu beni rahatsız etti o yüzden şimdi pamuk mendil olan uni baby yenidoğan kullanıyorum fiyatı 5 tl fazla ama çok güzel kokusuz saf su ve pamuktan oluşuyor... zaten kakadan sonra yıkıyorum ya da pamukla siliyorum ilik suyla ama bazen de tek bakınca bebişlere ıslak mendille slip geçmek zorunda kalıyorurum.
sizler ne kullanıyorsunuz?

4ayda 10 kilo çok fazla .
ben 4 aylık sadece 3 kilo almıştım
ileriki dönemde çok kilo alıyorsun hele son dönemde ödem artıyor iice şişiyorsun
ben 32 haftaya kadar 13 kilo almıştım sonra bir haftada bi ödem oluştu bi haftada 4 kilo aldım birden sonra da her hafta 1 kilo aldım 20 kiloyla kapattım sezonu
yani bi anda şişebiliyorsun o yüzden ilk başta ne kadar az alırsan o kadar kar
benim oğlan 2600 kız 2350 doğdu ..
60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim doğumdan bir hafta sonra 64 e indim şuan 64 kiloyum ..
birden tüm ödem vucuttan atıldı ,şimdi emziriyorum bol su içiyorum ..
o 4 kiloyu da en yakın zamanda veririm inş.
kilo olayı çok önemli ne kadar az kilo o kadar kolay bebekleri taşımak demek
beni gören şaşıyordu nasıl taşıyorsun diye ,20 kilo aldım ama göbeğim küçüktü kimse ikiz olduğuna inanmıyordu çünkü kilonun çoğu ödemdi
son dönemde ödemden ayak üstüme basamıyordum
o yüzden kiloya çok dikkat et son bir ay kilo çok zorluyor haberin olsun

ben de prima 3 numara kullanıyordum en son yakın markette prima kalmamıştı mecburen evy baby midi 3 numarayı almak zorunda kaldım. primadan da memnundum evy babyden de memnunum ama sanki primadan daha küçük gibi geldi bana tosin oğlumun koca totosuna zor oluyor :S 9 kilo olmadı daha neden böyle oldu anlamadım .

aralarda molfix ve canbebe de kullanmıştım molfix 'in 2 numarasını kullandım emici jeller yoktu o yüzden ıslaklık oluyordu beğenmedim bir daha kullanmayacağım ama ilginçtir oğluma da molfixin 3 numarasını kullandım onda emici jel vardı ama yine de sevmedim.

keşke evy baby daha konforlu olsaydı yabancı sermayeye karşıyım evy baby türk malı diye onu almak istiyorum ama bakalım 4 numarasını da bir deneyeyim.

ıslak mendilde de çok çeşit kullandım huggies, uni baby, johnssons birkaç bişey daha vardı unuttum şimdi en iyisi huggies gibi geldi bana.

ben bebek bezinde huggies i de merak ediyorum onu da bi deneyeyim diye düşünüyordum ama sanırım sen beğenmemişsin ıslaklık falan mı oluyordu huggies bezde ?

huggies yarım saatte şişyordu bende 1 numarasını kullanmıştım boyut olarakta küçük haberin olsun benimkiler prematüreyken bile zor olmuştu 2 haftalarında indirim kuponundan dolayı almıştım o yüzden bir daha almadım sen primanın nesini kullanıyorsun ben premuim care den memnun kaldım da...

hmmm huggies küçükse hiç bulaşmayayım huggies' e. primanın turuncu paketini kullanıyordum markette bitince şimdi 3-4 gündür evy baby' e başladık işte. ben turuncudan gayet memnundum pişik falan da yapmıyor ıslaklık da olmuyor ama markette yoktu. ama işte yabancı sermaye sonuçta gönüllü değilim kullanmaya bakayım eğer evy baby bir sorun yaşatmazsa bir de 4 numarasını kullanıp evy baby' e devam etmek istiyorum primayla aynı fiyat zaten yabancı kazanacağına türk kazansın

bu arada uni babynin beyaz sabun kokulu ıslak mendilinin kokusu çok güzeldi

enigma_33 ve delikız1982 yorumlarınız için çok teşekkür ederim.sizin kilo alımlarınız normalmiş.ben 25 ile bitirsem sevinecem ama zor gibi sanırım arada yaptığım küçük kaçamaklardan vazgeçmek gerekiyo:) bugünden itibaren tavsiyelerinize dikkat edicem.bakalım 5. ayımın sonunda sonuç ne olacak:)

40lari çıkana kadar ıslak mendil olarak unibaby kullandım, suan huggies kullanıyorum, aslında en güzeli yıkamak veya ıslak pamukla silmek ama özellikle gün icinde kosturmacada mümkün olmuyor, sadece sabah ilk bezlerini değiştirirken yıkıyorum popolarini...bez olarak prima premium care kullanıyorum çok da memnunum...Efe'de bel kismi lastikli oldugu icin hep huggies kullanmistim, arkadas çok şiddetli gaz çıkardığı için hep sırtına tasardi kakası, o lastik önlüyordu...kullandığınız ürünlerinden paraben icermemesine dikkat edin kızlar.

Bu arada ben ev taşıyorum, 4 günde 4+1 evi tek basıma paketledim, resmen anam ağladı, çok fena belim ağrıyo, bebisleri kaldırmak bile işkenceye donüyor...dün abimin evine geldik 2-3 gün burdayiz yeni evi yerleştirene kadar cocuklar burda kalsın dedim, arada rezil olacaklar yoksa...bütün bu telaşın icinde dün bide 2. Ay asımızı olduk, önümüzdeki haftada bı geçse ondan sonra Nisan'a kadar kıs uykusuna yatmak istiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…