• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Canım nasıl oldu bebeğin, hastanede misiniz hala? Allah yardımcınız olsun, bebeklerine sağlık sıhhat versin

Düşmeyen inatçı bı ateş tek belirtisi, biz pazar gecesi 40 derece ateşle yatış yaptık...burnundan sumuk alıp influenza a-b diye bı test yaptılar pozitif çıktı...3 aydan kucuk olduğu için calpolden başka bişey veremiyorlar ama oda etki ediyor çok şükür... Henüz erdemde bişey yok ama oda hastanede yanımda mecburen. Dün hiç mama almak istemedi sürekli memede uyudu sabah 4 de ilk kez mama aldı...

Düşmeyen inatçı bı ateş tek belirtisi, biz pazar gecesi 40 derece ateşle yatış yaptık...burnundan sumuk alıp influenza a-b diye bı test yaptılar pozitif çıktı...3 aydan kucuk olduğu için calpolden başka bişey veremiyorlar ama oda etki ediyor çok şükür... Henüz erdemde bişey yok ama oda hastanede yanımda mecburen. Dün hiç mama almak istemedi sürekli memede uyudu sabah 4 de ilk kez mama aldı...

canım inşAllah hiç birşey olmicak merak etme herşey yoluna giricek emre nelerden geçti bunu mu atlatamicak hiç merak etme sen...

prenslerim çok geçmiş olsun RABBİM şifa versin..
bi sorum var:))
kırkından sonra bebeklerinizde değişiklik oldumu olduysa neler değişti?
hep kırkından sonra değişiyor diyorlarya gerçekten değişiyorlarmı merak ediyorum

Kızlar Emre domuz gribi oldu:( dün gece hastaneye yattık, dua edin bebislerim için nolur...

prenslerim allah acil şifa versin,çok geçmiş olsun,neler atlattı onlar,inş.bunuda cabucak atlatır kuzun,eğer fırsatın olursa yazar mısın,belirtisi neydi,neden olmuş,yani eve gelen birinden mi,nasıl kapmış :(

merhaba kızlar biz aşılarımızı olduk kızlarımdan birisi çok etkilendi ateşi çıktı ishal oldu çok ağladı gece. 3. ayda rotavirüs aşısı yaptırmayı düşünüyoruz siz yaptırdınızmı, bebeklere etkisi oldumu. ağlamalarına dayanamıyorum ya şu aşılar bi bitse

balımnur bizim bebişlerin günü aynyıydı,sanırım,bizde perş.günü aşılarımızı olduk,çok korkuyodum ateşten,aşıdan 4 saat sonra birden bi bağırmaya basladılar,anlatamam,belliki canları yanıyodu,ağrıları vardı,ne kötü ya,ağzı dili yok ki derdini anlatsın,hiç durmadan ağladılar,nasıl korktum:(ama ateş olmadı,önceded tedbirimi almıştım,calpol almıştım,onu verince rahatladılar,ama bütün gece ateş olur mu diye bekledik,ayrıca bir gün sonrada rota aşımızı doktorumuz yaptı,çok şükür,onda hiçbir sıkıntımız olmadı

cnm benimkiler hergün kaka yapıyorlar yapmadıklaırnda ise çok ağlıyorlar ben günde 1 defa mamalarına 1 çay kaşığı kadr zeytinyağı koyuyorum iyi geliyor dene istersen birde birde banyolarından sonra zeytinyağıyla yağlıyorum vücutlarını ağzına sürüyorum sonra popsunada rahatlatıyor. benimkiler çok gazlı bir çare bulamadık böyle böyle devam ediyoruz yarın aşımız var ne yapacağız bilemiyorum

balımnur benimkilerde hergün yapmıyolar,bende poplarına zeytinyağı sürüyodum,doktor yapma dedi,eğer buna alıştırırsan sürekli bi uyaran bekler,ve o olmadan yapmaz,kendi yapmay öğrensin dedi,bende ondan sonra bıraktım,2 güne bir falan yapıyolar,çok huzursuz oluyolar ama napıyım,tembelliğe alışırsa o gelecekte daha kötü diye sabrediyorum

balımnur benimkilerde hergün yapmıyolar,bende poplarına zeytinyağı sürüyodum,doktor yapma dedi,eğer buna alıştırırsan sürekli bi uyaran bekler,ve o olmadan yapmaz,kendi yapmay öğrensin dedi,bende ondan sonra bıraktım,2 güne bir falan yapıyolar,çok huzursuz oluyolar ama napıyım,tembelliğe alışırsa o gelecekte daha kötü diye sabrediyorum

benim oğlumda kakasını yaparken çok ıkınıyor ve ağlıyordu, hatta yapamıyordu ve biz dayanamayıp uyaranla yaptırmak zorunda kalıyoduk, çok önerilmiyo ama çaresiz kalıyosun çocugun ağlamasına dayanamıyosun, zeytinyağı falanda içirdik pek fayda etmedi. kabız mı değilmi anlamadık, yok popo kasları sonradan gelişir falan dediler, en sonunda anladık ki çocuk kabız ki böyle oluyo, mama ile beslenen çocuklrda kabızlık sık görülüyor. ben mama olarak SMA veriyodum şimdi aptamil comformil diye gazlı ve kabız bebekler için üretilmiş bir mama başladım ve bu kadar mı olur ertesi gün anında kakasını ıkınmadan kendisi yaptı ve biz inanılmaz mutlu olduk, çok şükür 1 haftadır kendisi rahat bir şekilde yapıyormıyor,keşke daha önce başlasaymışım diyorum, çocuğum ne acılar çekti..kabızlık sıkıntısı çekenlere ben kesinlikle tavsiye ederim, bu mama çok bulunan bir mama değil ben ancak internetten bulup sipariş ediyorum..

Kızlar Emre domuz gribi oldu:( dün gece hastaneye yattık, dua edin bebislerim için nolur...

prenslerim geçmiş olsun, mevsim itibari ile şu aralar viral enfeksiyon çok yaygın, bizde geçen hafta 39 derece ateşle acile gittik,viral enfeksiyonuş, çok şükür geçti ateş uzun sürmedi... domuz gribi olduğunu nerden bildilerki hıfzı sıhhaya kan örneği gitmeden bilemezler.. kültür sonuçlarına göre antibiyotik başlarlar ve çabuk atlatırsınız inşallah..

prenslerim çok geçmiş olsun RABBİM şifa versin..
bi sorum var:))
kırkından sonra bebeklerinizde değişiklik oldumu olduysa neler değişti?
hep kırkından sonra değişiyor diyorlarya gerçekten değişiyorlarmı merak ediyorum

kırkını bilmiyorum ama çocuk bi hasta oldumu huyu değişiyor..biz iki kez hasta olduk copur copur mama yiyen kızım şimdi zorlaya zorlaya mama yer oldu..ne demişler çocuğun hasta olduğuna üzülmemde huyu değiştiğine üzülürüm..

prenslerim,balım,cincik ve diğer yeni annişler ne islak mendil ve bez kullanıyorsunuz.
ben prima premium care kullaıyordum görümcem şu aktif bebe değil de primanın turuncu kaplı ucuz bir versiyonu var ondan almıştı ben premium care al dediğim halde mecburen kullandım belki kızın pişiği ondan olmuştu o zaman bilmiyorum neyse ikiz annesi olduğumuz için ekonomi de gerek bize diye bir de prima aktif bebe aldık denemek için ilk kez kullandım ve oğluşumun kakası kenardan taşmış premium care de hiç yaşamadım taşmayı bir keresinde de hugis kullandık onuda milupanın gönderdiği indirim hediye çeki için almıştık o beş kuruş etmezdi.
prima premium care den çok memnunum şu an 3 numaraya başladık.ıslak mendil olarak ta prima kullanıyordum ama içerisinde ki parfüm kokusu beni rahatsız etti o yüzden şimdi pamuk mendil olan uni baby yenidoğan kullanıyorum fiyatı 5 tl fazla ama çok güzel kokusuz saf su ve pamuktan oluşuyor... zaten kakadan sonra yıkıyorum ya da pamukla siliyorum ilik suyla ama bazen de tek bakınca bebişlere ıslak mendille slip geçmek zorunda kalıyorurum.
sizler ne kullanıyorsunuz?

bende prima premium care kullanıyorum vede çok memnunum emiciliğinden hatta kızım ishal olmuştu ilk başta anlayamamıştım sıvı kakayı bile güzel emiyo, ayrıca ıslaklık göstergeside iyi oluyor..sadece kokusu biraz kötü o kadar,..bir kez aktif bebek kullanndım memnun kalmadım..ıslak mendil parfümsüz, alkolsüz ve parabesiz olmalı..primanın ıslak mendilini kesinlikle tavsiye etmem kumaşı çok kötü, bir kez aldım kullanamadım.huggies daha iyi ona göre diyebilirim. ama en iyisi ıslak mendil olarak unibaby ve e bebekte satılan baby&me..

bende prima premium care kullanıyorum vede çok memnunum emiciliğinden hatta kızım ishal olmuştu ilk başta anlayamamıştım sıvı kakayı bile güzel emiyo, ayrıca ıslaklık göstergeside iyi oluyor..sadece kokusu biraz kötü o kadar,..bir kez aktif bebek kullanndım memnun kalmadım..ıslak mendil parfümsüz, alkolsüz ve parabesiz olmalı..primanın ıslak mendilini kesinlikle tavsiye etmem kumaşı çok kötü, bir kez aldım kullanamadım.huggies daha iyi ona göre diyebilirim. ama en iyisi ıslak mendil olarak unibaby ve e bebekte satılan baby&me..

Aynen öyle yaptım zaten metro toptan mağazadan 6 paket 3 numara aldım premium care ve ıslak mendıl olarak elimde hem uni baby hemde prima yeni doğan var bitince bakıcam artık.huggisi denicem...

balımnur bizim bebişlerin günü aynyıydı,sanırım,bizde perş.günü aşılarımızı olduk,çok korkuyodum ateşten,aşıdan 4 saat sonra birden bi bağırmaya basladılar,anlatamam,belliki canları yanıyodu,ağrıları vardı,ne kötü ya,ağzı dili yok ki derdini anlatsın,hiç durmadan ağladılar,nasıl korktum:(ama ateş olmadı,önceded tedbirimi almıştım,calpol almıştım,onu verince rahatladılar,ama bütün gece ateş olur mu diye bekledik,ayrıca bir gün sonrada rota aşımızı doktorumuz yaptı,çok şükür,onda hiçbir sıkıntımız olmadı

cnm aşıların tam gününde yapıyorlar burada bana calpol vermeyin dediler ateş olunca verdim rahatlamıştı kuzularım. şimdi arkadaşlarda gitmeden önce calpol ver ateşi çıkmıyor dediler bundan sonra öyle deniyeceğim. rota aşısını 3. ay da yapacak doktorumuz aşılar ağır tabi ağrıda olyordur. kızımın birisi memeye düşleşti iyice diğeride emmeyi kesti uğraşıyoruz. hergün huy değiştiriyorlar artık.

cnm aşıların tam gününde yapıyorlar burada bana calpol vermeyin dediler ateş olunca verdim rahatlamıştı kuzularım. şimdi arkadaşlarda gitmeden önce calpol ver ateşi çıkmıyor dediler bundan sonra öyle deniyeceğim. rota aşısını 3. ay da yapacak doktorumuz aşılar ağır tabi ağrıda olyordur. kızımın birisi memeye düşleşti iyice diğeride emmeyi kesti uğraşıyoruz. hergün huy değiştiriyorlar artık.

balımnur,ben asılardan önce doktorumuza bu calpol işini sormuştum,asıya gitmeden önce vereyim mi diye,o da kesinlikle hayır dedi,1.si aşını etkinliğini azaltıyomuş,2.si sen asıdan önce verceksin,4 saat sonra etkisini kaybetcek,ama ateş 6-8 saat sonra baslar,o yüzden gereksiz yere verirsin dedi,o yuzden önceden vermedim.ağrılarıda olunca bi süre sonra verdim,ama güzel etki etti.rotayıda 2. ayda yapabiliriz dedi,o yüzden yaptı onuda

Kızlar merhaba, biraz evvel taburcu olup eve geldik, nihayet minik kahramanlarımın ateşi 37nin altına düştü:)

Cuma gunü hic bisey yoktu, Cumartesi gunü efe bı ateslendi, birden 40a fırladı ates, hemen dr'a gittik, cocuk balik gibi bos bos bakiyor, aklim cikti havale falan gecircek diye neyse influenza a'ya (domuz grbi bu influenzanin bı cesidiymis) benziyor dedi dr, burnundan sumuk alıp test yaptırdı, negatif çıktı ama test %50 yakalıyormuş virüsü, negatif çıkmasını onemsemeyip tamiflu ve antibiyotik verip tedaviye basladi...ertesi gün öğlen Emre'nin ateşi yükselmeye basladi, 38 olunca acile gittik, o da boyle feci sekilde inliyor, bu sefer baska dr influenza a'dan suphelendi, ona da test yapıldı ve pozitif çıktı, bu yas grubuna verilebilecek bı ilac yok, calpol verin düşmezse tekrar gelin dedi, ateşi düşürmek ne mümkün, gece 40 derece ateşle tekrar gittik ve apar topar bizi yatırdılar. 48 saat 38,5dan asagi inmedi, sonra yavaş yavaş düşmeye basladi...tabi bu sırada erdemde yanımda emdigi icin, derken dün onun da ateşi yükselmeye basladi ama bugün öğleden sonra 37ye düşünce onunki de bizi taburcu ettiler...tek ilacı anne sutuymus...suan burunlar tıkalı, balgamli cok feci bı öksürükleri var:(

Dualarınız içn hepinizden Allah razı olsun, cok teşekkürler teyzeleri:)

Son düzenleme:
Kızlar merhaba, biraz evvel taburcu olup eve geldik, nihayet minik kahramanlarımın ateşi 37nin altına düştü:)

Cuma gunü hic bisey yoktu, Cumartesi gunü efe bı ateslendi, birden 40a fırladı ates, hemen dr'a gittik, cocuk balik gibi bos bos bakiyor, aklim cikti havale falan gecircek diye neyse influenza a'ya (domuz grbi bu influenzanin bı cesidiymis) benziyor dedi dr, burnundan sumuk alıp test yaptırdı, negatif çıktı ama test %50 yakalıyormuş virüsü, negatif çıkmasını onemsemeyip tamiflu ve antibiyotik verip tedaviye basladi...ertesi gün öğlen Emre'nin ateşi yükselmeye basladi, 38 olunca acile gittik, o da boyle feci sekilde inliyor, bu sefer baska dr influenza a'dan suphelendi, ona da test yapıldı ve pozitif çıktı, bu yas grubuna verilebilecek bı ilac yok, calpol verin düşmezse tekrar gelin dedi, ateşi düşürmek ne mümkün, gece 40 derece ateşle tekrar gittik ve apar topar bizi yatırdılar. 48 saat 38,5dan asagi inmedi, sonra yavaş yavaş düşmeye basladi...tabi bu sırada erdemde yanımda emdigi icin, derken dün onun da ateşi yükselmeye basladi ama bugün öğleden sonra 37ye düşünce onunki de bizi taburcu ettiler...tek ilacı anne sutuymus...suan burunlar tıkalı, balgamli cok feci bı öksürükleri var:(

Prenslerim tekrar gecmis olsun,cok sukur cikmissnz,pasalar seni baya korkuttu,allah bi daha yasatmasin,acil sifalar diliyoruw

ateşleri düşöüşya cnm bunada şükür evde daha iyi atlatırsınız hstaneler ne kadar temizde olsa enfeksiyon çok olan yerler. allahım sana güç kuvvet versin cnm.

hadi geçmiş olsun atlattınız :nazar:

birşy sormak istiyorum kızlar çocuk doktorlarınız her ay mı görmek istiyor bebekleri ? bizim çocuk doktorumuz 2 ayda bir göreyim dedi de. onun dışında sağlık ocağından da her ay izlem için çağırıyorlar sağlık ocağındaki hemşire çocuk doktoruna götürüyorsanız her ay buraya gelmek zorunda değilsiniz diyor ama her ay da çağırıyor telefonla :S bizim çocuk doktoruyla en son ocak ayında görüştük martta göreyim dedi

hadi geçmiş olsun atlattınız :nazar:

birşy sormak istiyorum kızlar çocuk doktorlarınız her ay mı görmek istiyor bebekleri ? bizim çocuk doktorumuz 2 ayda bir göreyim dedi de. onun dışında sağlık ocağından da her ay izlem için çağırıyorlar sağlık ocağındaki hemşire çocuk doktoruna götürüyorsanız her ay buraya gelmek zorunda değilsiniz diyor ama her ay da çağırıyor telefonla :S bizim çocuk doktoruyla en son ocak ayında görüştük martta göreyim dedi

bizim doktorumuz şimdilik ayda bir çağırıyo,ama sağlık ocağından bizi çağırmıyolar yani aşı zamanlarını söylüyo,bende o vakitte gidiyorum,ama ekstra hiiç çağırmadılar

Back