Kızlar merhaba, cmtsi gunü birinci ayımızı bitirdik cok sukur, Dr kontrolümüzde iyi gecti:) erdem 3750, Emre 3000 oldu...uç saatte bir mama veriyorum, her istediklerinde de 10 ila 30 dk arasinda emziriyorum, tabii 10 dk'dan sonrası uyku modunda geçiyor sadece emzik gorevi görüyorum ama memeye alışmaları icin oda cok önemli...emreyle emme konusunda kavgalarımız devam ediyor, eskiye gore daha iyiyiz ama henüz pes etmiş değilim, uzman TV'de de konuyla ilgili pes etmeyin 10-15 güne sonuc alırsınız diyor, bizimki biraz daha uzun sürecek gibi ama inatla direneceğim:)
Bu arada yaklaşık 10 gün önce erdemin bezinde kakasinin arasinda jole kıvamında para büyüklüğünde kan gördüm, tabi aklım çıktı, gece saat 1, hemen acile gittik, tahliller yapıldı, yuksek oranda lokasit ve eritrosit çıktı, dışkıda kültür yapıldı 3 gun sonra cok sukur ki oda temiz çıktı ama o 3 gün ben her bezde kan gördükçe kafayı yedim tabii, sonra üreme olmayınca dr'umuz süt alerjisinden supelendi ve mamamizi değiştirdi, aptamil kullaniyorduk bıraktık, içindeki inek sütüne alerjisi varmış megerse kuzumun, bende sıkı rejime girdim, kesinlikle süt ve süt ürünleri yemiyorum, neocate diye bı mama var onu kullanmaya başladık, iğrenç bı kokusu ve tadı var alışmakta zorlandık baya ama simdi sorun çıkarmadan iciyor bakalım, yanlız mama 90 tl, yarın capaya gastroentologa gidiyoruz rapor çıkarmaya, rapor çıkınca ayda 4-5 kutuyu devlet karşılıyormuş. Bu arada bir de alerji testi yapılacak tabi başka seylere de alerjisi var mı bakılacak, varsa onları da yemiyecegim...
Enigmacim, ben nuk'un silikon ucunu almıştım, aslında göğüs ucunda problem olanlar kullanıyor bunu ama ben biberon sansin diye kullandım, suan kullanmıyorum ama sanırım bir iki gün kullanmam ise yaradı, sen de 3-5 dk deme emzir canım öyle öyle alisir onlar...
Ben bebislere annemle bakicaktim ama annem malesef pert oldu, boynu ve omuzu cok kötü durumda, bebisleri kucağına alıp kaldıramıyor, dolayısıyla bizde bı bakıcı tuttuk, daha önce de ikizlere bakmış cok yaman bı kiz baya bı yük alıyor üstümden, bende tam olmasada efeyle ilgilenebiliyorum...ikizlere bakmayı geçtim efeyle uğraşmak beni cok yoruyor, oda haklı tabi tek ilgi odagiyken üstüne bir degil iki kuma geldi, yaptıkları kıskançlıkta degil sadece bana karsı farkli bı tutum icinde, ilgi bekliyor paşam ama herseye yetişemiyorumbiraz evvel bana kus uyudu icim parçalanıyor
prenslerim maşallah kuzucuklarına toparlamışlar. günler geçip gidiyor olduydu olacaktı derken 1 aylık oldular bile benimkilerde 20 günlük oldular ilk kontrolümüz vardı güzel dedi doktorumuz. vitamin damlası kullanıyoruz. bizde aptamil pre kullanıyoruz gaz problemimiz var mızıklayıp duruyorlar birde kucağa alıştılarki sorma gitsin uyklusuz her gecemiz gene başladılar acıktık görşürüz
vay be zaman ne çabuk geçiyor benimkiler de 2,5 aylık oldular. e malum artık beni de babalarını da tanıyorlar, yaramaz kızım babasına daha düşkün bendenakşamları babası gelince yüzünde güller açıyor bi cilveler bi gülmeler kıkırdamalar :) emin değilim ama sanırım artık ikiz kardeşini de tanıyor oğlumla yanyana yatınca heyeanlanıyor gülüyor kardeşine :) oğluşum da bizi tanıyor da kızkardeşini tanımıyor henüz, ama oğluşum tam bir tv delisi tabii bilinçli izlemiyor renkler hreketler ilgisini çekiyor ama korkuyorum alışacak tv' ye diye. gelişimleri normal Allah' a şükür. gece uyanmaları da azaldı artık saat sayarak beslemiyorum ama gündüzleri zaten 3 saatte bir acıkıyorlar, geceleri ise 1-2 defa uyanıyorlar ancak genelde uyuyorlar geceleri maaşallah. ama akşam vakitlerinde oğlumun kolik sancıları sebebiyle bayağı zorlanıyoruz sab simpleks kullanıyorum nispeten rahatlattı. sadece canımı sıkan kusma durumları oğlumun kusmaları azaldı hemen hemen hiç yok ama kızım hala kusuyor öyle tüm yediğini çıkarmıyor ama gündüzleri özellikle az biraz kusuyor umarım atlatır o da oğlum gibi atlatmazsa 3. ay kontrolümde doktorumuza söyleyeceğim.
prenslerim maşallah kuzucuklarına toparlamışlar. günler geçip gidiyor olduydu olacaktı derken 1 aylık oldular bile benimkilerde 20 günlük oldular ilk kontrolümüz vardı güzel dedi doktorumuz. vitamin damlası kullanıyoruz. bizde aptamil pre kullanıyoruz gaz problemimiz var mızıklayıp duruyorlar birde kucağa alıştılarki sorma gitsin uyklusuz her gecemiz gene başladılar acıktık görşürüz
Canım kusmalari peynirliyse yediği yariyor demektir, korkulacak kusmalardan degil...eger mamadan ya da emzirmeden hemen sonra yatırınca ya da gaz çıkarması sırasında kusuyorsa oda sorun degil, fazlasını atıyor demektir...bunların disindaysa diki takibe devam et, reflu başlangıcı falan olmasın...Efe'de bende sapsimpleks kullanmıştım, piyasada taklidi cok oluyormuş, mutlaka tanıdığın bı eczacıdan al...benimkiler daha ağlamalarıyla birbirini uyandırıyorlar okadar birbirlerinden pek haberdar değiller, bı beni taniyolar:)
Kızlar merhaba, cmtsi gunü birinci ayımızı bitirdik cok sukur, Dr kontrolümüzde iyi gecti:) erdem 3750, Emre 3000 oldu...uç saatte bir mama veriyorum, her istediklerinde de 10 ila 30 dk arasinda emziriyorum, tabii 10 dk'dan sonrası uyku modunda geçiyor sadece emzik gorevi görüyorum ama memeye alışmaları icin oda cok önemli...emreyle emme konusunda kavgalarımız devam ediyor, eskiye gore daha iyiyiz ama henüz pes etmiş değilim, uzman TV'de de konuyla ilgili pes etmeyin 10-15 güne sonuc alırsınız diyor, bizimki biraz daha uzun sürecek gibi ama inatla direneceğim:)
Bu arada yaklaşık 10 gün önce erdemin bezinde kakasinin arasinda jole kıvamında para büyüklüğünde kan gördüm, tabi aklım çıktı, gece saat 1, hemen acile gittik, tahliller yapıldı, yuksek oranda lokasit ve eritrosit çıktı, dışkıda kültür yapıldı 3 gun sonra cok sukur ki oda temiz çıktı ama o 3 gün ben her bezde kan gördükçe kafayı yedim tabii, sonra üreme olmayınca dr'umuz süt alerjisinden supelendi ve mamamizi değiştirdi, aptamil kullaniyorduk bıraktık, içindeki inek sütüne alerjisi varmış megerse kuzumun, bende sıkı rejime girdim, kesinlikle süt ve süt ürünleri yemiyorum, neocate diye bı mama var onu kullanmaya başladık, iğrenç bı kokusu ve tadı var alışmakta zorlandık baya ama simdi sorun çıkarmadan iciyor bakalım, yanlız mama 90 tl, yarın capaya gastroentologa gidiyoruz rapor çıkarmaya, rapor çıkınca ayda 4-5 kutuyu devlet karşılıyormuş. Bu arada bir de alerji testi yapılacak tabi başka seylere de alerjisi var mı bakılacak, varsa onları da yemiyecegim...
Enigmacim, ben nuk'un silikon ucunu almıştım, aslında göğüs ucunda problem olanlar kullanıyor bunu ama ben biberon sansin diye kullandım, suan kullanmıyorum ama sanırım bir iki gün kullanmam ise yaradı, sen de 3-5 dk deme emzir canım öyle öyle alisir onlar...
Ben bebislere annemle bakicaktim ama annem malesef pert oldu, boynu ve omuzu cok kötü durumda, bebisleri kucağına alıp kaldıramıyor, dolayısıyla bizde bı bakıcı tuttuk, daha önce de ikizlere bakmış cok yaman bı kiz baya bı yük alıyor üstümden, bende tam olmasada efeyle ilgilenebiliyorum...ikizlere bakmayı geçtim efeyle uğraşmak beni cok yoruyor, oda haklı tabi tek ilgi odagiyken üstüne bir degil iki kuma geldi, yaptıkları kıskançlıkta degil sadece bana karsı farkli bı tutum icinde, ilgi bekliyor paşam ama herseye yetişemiyorumbiraz evvel bana kus uyudu icim parçalanıyor
canım keçi sütü maması hakkında doktoruna bir danış istersen tadı daha güzel ve keçi sütündeki bir baz alerjik bebeklerde reaksiyon vermediğinden bazı doktorlar bunu da avsiye ediyorlar. tadı da güzel olduğundan bebekler sorun çıkarmıyor yerken bence bu konuyu bir sor istersen ?
Bizde de erdem kucak hastası, Emre tam tersi doyur beni, yatır beni:) yavrum onun da göz pınarlarından biri tikaliymis acayip çapak yapiyo, uyuyunca burnunun kenarından asagi doğru masaj yapıyorum, uyanikken sınır oluyo, sanki etini koparıyorum avazı çıktığı kadar bağırıyor:) benimkiler sirali uyanıyor, o yüzden bende hic uyuyamiyorum, seninkiler nasil, aynı anda mı uyanıyorlar, sirali mı?
aynı anda uyanıyorlar canım allahtan eşim izinlide ikizmiz birden doyuruyoruz. üzüntüden sütüm azaldı bende sağıp veriyorum azda olsa yarar diye ne yapayım(( bizde herkes misafir gibi gelip gidiyor bunu içerliyorum ben herkese dört nala koştumda şimdi bana koşturan yok maalesef olsun ama ben bakarım prenseslerime. kızlar fırsat vermiyor azıcık uyusam dye bakıyorum hep ama alışacağız onlar gelsin diye azmı çektik şimdde sabredeceğiz. gözleri çapak yapıyorsa sütünden sağ gözlerine canım faydası oluyor. birde arada sütünden sağıp yüzlerini sil ciltleri çok güzel oluyor. bunlar büyüyecekte aman allahım düşünemiyorum bile. allah emanet olun hepiniz canlarım öpüyorum.
selam kızlar saat 1 ten beridir uyumayan yarı uykulu yarı cin yarı baygın iki bebemle uğraşmaktan pert olum...
bir gün harika geçince ahh çok şükür alışıyorlar yaşama düzen kuruyoruz derken ertesi gün uykusuz viyak viyak bir gün....
bu gün 54 gündür beyza ve özgür le birlikteyim ve iki meleğim de çok şükür sağlıklılar gaz sancısı dışında...
3-4 gündür özgür üm uykusunda ağlıyor ve yarı baygın inlemeye devam ediyor azen tutamıyor kendini ve çığlıklarla uyanıyor...
eyzam da arsızın teki kucak istiyor sağ olsun görümcelerimin iki tanei kızı sürekli kucakta sevince perişan olan ben oluyorum kaç kez söyledim bana günah kızlar kucaklamayın sonra tüm geceben uğraşıyorum diyorum sonra cevabı sen zaten kucağa alıştırıyorsun oluyor
yahhuuu ben manyak mıyım iki bebekl bir kadın hiç bebeklerini kucağa alıştırmak ister mi?
ama sen gelinsin etkisiz elemansın bu iki bebe onların soyu soylarına tükürdüğümünnnn.... tövbeee tövbeee sinir ettiler beeni çünkü öğlen geldiler uyuyan meleklerimin başında ayyy kurban olurumm ayyy canım ayyy güllüüüm aaayyy yaradana kurban diye diye uyandı beyza onlar giittii kızın bağırtısna özgür uyandı noldu enigma uğraşsın 3 aat
bebelerle sonunda kız bayıldı yattı oğlan hala uykusunda halalarını mı görüyor ne ağlayıp duruyor...
ikizler yalnız bakmak çok zor...
bir oto koltuğu ve bir ana kucağı var elimde(arkadaşım vermişti )salonda onlara koyuyorum bebeleri kızla memeye geçiş sağlandı sayılır yüzde yüz olmasada gündüzlri genelde memeden besleniyor acil durumlar dışında (iki bebenin birden çığırtması gibi)
prenslerim göğüs koruyucu olarak chikonunkini aldım sizden cevap gelmeyince 4 gün önce ilk denemem de özgür 15-20 dakika kadar emdi ama göğsüm büyük olduğu için tam durmuyor göğüs ucumda düşüyor sürekli böylede bebeğim hava yutuyor.ikinci gün 10 dakika emebildi sadece bu gün emmedi bende eczanden sezeryan bandı aldım onu göğsüme bantlayıp deneyeceğim.
biz çok huzursusuz şimdiye kadar hep gaz sancmız vardı .....oğlum ağlıyor....oğlumu aldım geldim oto koltuğunda biberonunun içinde 100 cc anne sütü lıkır lıkır içiyor beyza uyuyor bazen ikisi birden ağlayınca oto koltğunda özgür ün biberonunun etrafına bir ince örüyle biberonunu destekliyorum ve biberon düşmüyor.ama vicdan da çekiyorum kızım çok yelloz kucağa alıştırdılar kızı o yüzden de oğluma haksızlık ediliyor...
ğluma bir yandan da biberonunu tutuyorum size yazarken...
annem fransa dan dün dönebildi çok şükür geldi....
bu üstteki yazıyı 4 gün önce yazmaya başlamıştım bitiremedim.bu gün devam ediyorum
annem az önce gitti 2 gecedir buradaydı nefei yeter derler ya işte benim durum o durum.
bezam memeden emiyor artık yalnız gece ikisine de mama yaıyorum doktorumu aradım pre aptamil den aptamil 1 e geçtik.marketteki tartıyı eve çıkarıp bebeleri tarttım
temiz alt bezi ve çıtçıtlı body ile özgür 3850 beyza 3800 çıktı 20-25 gün önce özgür 2760 beyza 2850 idi.
çok şükür iyi gibiler dün gece ilk kez sağmadım göğsümü ve bu gün chicco nun meme başı koruyucusunu taktım ve bantladım etrafını sabah 5 dakika sürmedi emmesi özgürüm uyuya kaldı ama pes etmedim ara ara 5 dakika emdi mama veya sağılmış süt vermedim.yarım saat önce biraz istikrarlı emdi bu kez 10- bilemedin 15 dakika b arada kakasnı da yaptı anırım kabız sarı ve katı kıvamlıy yani taş gibi değil ama kıvamı bayağı koyu.zaten sağ olsunlar dün gece 2 den sabah 6 buçuğa kadar uyumadılar ve sürekli gaz sancısıyla ağladılar artık ikisi kucağımda sakinleştirmek için çok uğraştım.
bu arada göğüs koruyucu aldığımda birde bu aventin göğüs kalkanı var ya ondan aldım tavsiye ederim kızlar şimdiden 40 cc doldu içi ki birsürüsü de aktı yerlere...
gece ikisi de mama yiyorlar gündüzleri anne sütü ama tabii ikisi birden layınca yalnız baktığım için mama yapıyorum.bu gün 57 gündür birlikteyiz görümcemde geliyor arada her gün bazen 4 saat kalıyor bazen 5 dakika annemin gelişi iyi oldu kozlarımızı da paylaştık daha doğrusu çimdekileri söyledim her neyse işte bizim hırıltımız bir türlü geçmiyor ve hep kuru sümük oluyor.
birde size şunu sorucaktım şimdi bu göğüs koruyucusunu emiyor ya özgür sonra memeye geçebiliriz değil mi 1 sene takmicam değil mi bunu gçğsüme kullananlar ya da bilenler söyleyebilir mi?
Ah canım yaa kiyamamaman balım zaten onların böyle yapacagı sen hamileyken belliydi, ozamanda herseyin kendi basına yapmak zorunda kalmıştın, Allah'a havale et, hiç de tatlı canını uzme, kuzuların sütlerinden kiymetli bişey yok artık...
Kızlar aşıları devlette yaptırıyorsunuz di mı?
Tecrübeli anneler nasılsınız? Balımnur, Enigma ve Prenslerim size birşey sormak istiyorum. Havalar soğudu malum, kar kış bir taraftan ağırlaştığımı hissediyorum bi taraftan. Neyse sözün kısası biz bugün itibariyle alışverişimizi yapmaya başladık. Eve bi geldik, hastane çıkışları zıbın setleri çıtçıtlı badyler vs. hepsini küçük olacaklar mantığıyla mincik almışım. İkiz olunca hep şartlıyorum kendimi küçük olacaklar zaten minik olsun diye ama hata mı yapıyorum? Büyük mü almalıyım yoksa?
Tecrübeli anneler nasılsınız? Balımnur, Enigma ve Prenslerim size birşey sormak istiyorum. Havalar soğudu malum, kar kış bir taraftan ağırlaştığımı hissediyorum bi taraftan. Neyse sözün kısası biz bugün itibariyle alışverişimizi yapmaya başladık. Eve bi geldik, hastane çıkışları zıbın setleri çıtçıtlı badyler vs. hepsini küçük olacaklar mantığıyla mincik almışım. İkiz olunca hep şartlıyorum kendimi küçük olacaklar zaten minik olsun diye ama hata mı yapıyorum? Büyük mü almalıyım yoksa?
selam herkese ,okuyorum ama yazmıyorum ,tüm doğum yapan arkadaşlar ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN .darısı başımıza inş.
ben size birşey sormak istiyorum
şimdi biz30.haftada doğum iznine ayrılıyoruz..
37.haftadan önce doğurursak erken doğuma giriyor .
doğum öncesi tüm izinlerimiz yani 10 hafta birde nmi aktarılıyor bu durumda yoksa 35 te doğurduysak 5 haftasını kullanmış oluyoruz geriye 5 hafta kalıyor kalan o 5 hafta mı aktarılıyor ?
30.haftada ne zaman ayrılıyorsan ki bu arada 30+0 gününde ayrılmalısın yani 29+6 hafalık değil.ve ne zaman doğurursan doğur ister erken ister 37 hafta istersen 40 hafta 10 haftalık iznin izne ayrıldığın gün başlıor.evet izninin tümü aktarılıyor tabii kullandığın izinler düşüyor yani 30 da izne ayrıldın Allah korusun 31+0 da doğum yaptın yani 1 hafta sonra kalır geriye 9 haftan.ben izne ayrılmamıştım çalışabilir rpru almıştım erken doğumum oldu 34 +0 da ve 10 haftam direk devretti.
Allah 37.haftayı görmeni nasip eder inşAllah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?