çoğul gebelikte kilo alımı

Balımcim, benim Emre'de küçük oldugu icin alamıyor memeyi, kavga dövüş 5-10 dk ya duruyor ya durmuyor pes etmeden denemek lazimmis, doymak icin emmese, keyif icin alsa o bile yeter...sen eve çıktın mı canım?

cnm ben perşembe akşamı taburcu oldum zaten ama hergün sabah akşam süt götürüyorum kuzucuklarımı görüyorum henüz kucağıma bile alamadım onun için çok üzülüyorum. birisinin sarılığı biraz yükselmiş ışık veriyorlardı ama emmesi düzelmiş onunda. emmeleri düzelse emzirmeye başlayacağım işte. gün geçtikçe hasrette çoğalıyor çok özlüyorum kızlarımı onları kucaklamak öpmek koklamak istiyorum artık.
emre ve erdemde iyidirler inşallah yakında herşey yoluna girecek bizde çektiklerimizi unutacağız inş.

Amin canım, çok sağol. İnşallah sorunsuz atlatırız. Kaslımaları ilk hamileliğim olduğu için ayırt edemiyorum henüz ama umarım önemli bir şey yoktur, dediğini dikkate alacağım. Tahlil konusunda kesinlikle haklısın, düzenli tahlil yaptırmak lazım aslında. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım. Bebişlerin ve sen Allaha emanet olun...

Balımnur hayırlı olsun. İnşallah tez zamanda bebeklerinin sesiyle evin neşelenir. En kısa zamanda hastaneden çıkmalarını diliyorum. Dualarım sizinle. Bence buna şükür, en azından çok sıkıntılı bir durum yok. Özlüyorsundur anlıyorum ama sabret, çıkacaklar inşallah. Allaha emanet olun.

Ay kiyamam kuzulara yaa, insallah en kisa sürede saglikla kavuşursunuz canım birbirinize...sütunu sağıyorsun di mı?

üzülme balımnur çok şükür sağlıkları yerindeymiş. benimkiler de 1 hafta kaldılar küvözde seni anlıyorum. hem orada çok çok iyi bakılıyorlar bu zaman zarfında da sen kendini toparlamış, ameliyatın reaksiyonlarını atlatmış olursun. herşeyleri tastamam olsun öyle çıksınlar hatta benimkileri 1 gün önce taburcu ediyordu doktor biz bir gece daha kalabileceğini söyledik bu sırada da ben ve babaları eğitime girdik hastanede. ışık verilmesi de gayet normal hazır küvözdeyken az da olsa sarılığa karşı hem önlem olarak hem de az olan sarılığı geçirmek amaçlı ışık veriyorlar benimkiler de almıştı ışık. hem emme refleksleri de kuvvetlensin ki iştahsız ve yorgun olmasınlar benimkiler küvözde kaldıkları halde ilk haftalarda büyük iştah sorunumuz vardı hatta bazen biraz daha kalsalar mıydı ki diye düşündüğümüz bile oldu. yani endişelenecek ya da üzülecek hiçbirşey yok. sen onları görmeye gittiğinde geldiğini hissediyorlar annesi:) sen de onları gördükçe moralin düzeleceğinden süt üretimin de inanılmaz fazlalaşacak :) evde hem süt sağ hem de bebişlerin kıyafetlerini yıka ütüle zaman geçir böylece zaten geldikleri ilk andan itibaren uykusuz gecelerin başlayacak şimdiden dinlenmeye bak bir daha bugünleri bulamayacaksın :) Allah analı babalı büyütsün

merhaba kızlar... nezle hele öksürükten bir haftadır yatıyorum kusmalarım azaldı derken hastalıkla depreşti ...şükür bugün bir kere cıkardım...

gecen hafta farklı bir doktora donanımlı oldugu için medıcanayı tercıh ettım gittim doktor dikiş atılması gerek rahme dedi.kimler attırdı hangi durumlarda atıldı dikişlerınız?
attırmayı düşünmüyorum.

Kızlar işte geri döndüm bu gün 42.gün ve hala birbirimizi tanıyoruz :O)

eve superonline bağlattım vın falan çözmezdi benim işimi şimdilik sorunum notbookumun eşimde olması evde bir külüstir minik notbook var gündüzleri giirebiilirsem ondan girerim

sizleri çok özledim

balım Yaradan Rabbim güzel prenseslerini sana bağışlasın

prenslerim meleklerin iyidir inşAllah

Allah tüm hepimize yardım etsin

en kısa zamanda doğum hikayemi de yazmak isterim şimdilik kızım viyaklıyo ara ara çünkü iki meleğimde de gaz sancısı var
pırt yapıyorlar az da olsa ama yine de sürekli bir ağıt durumundayız...

ilk günler bende onlarla ağıyordum şimdi ise onları sakinleştiriyorum

bu arada ikiz gebe anneleri beyza ve özgür e yalnız bakıyorum olmiyacak bir şey değil sakın korkmayın ama anneniz ve ya yardımcı olabilecek her hangi biri de olsa tabii ki daha iyi olur benim evde görümcem geliyor günde bazen 10 dakika bazen 2 saat bazen hiç gelmiyor bir iki kez ben çağırdım iki görümcemi yan yana getirip dşarı çıktım nefes almak harika oluyor..

şimdiden gebe arkadaşlar güzelce gezin evde sıkılma zamanınız gelicek...

yine yazarım bebişlerim uyanmazsa buralardayım..

hepinizi öptüm çok mutluyum sizlere kavuştuğuma yaaa :O)

yeniden tüm arkadaşlara merhaba; bu son 5 haftamda 6-7 kg birden aldım.ve şuan inanamayacaksınız ama 98'im.Ne yapacağım ben şimdi.Doktor doğum tarihini 21 ocak olarak belirledi.erken doğum tehlikesi var diye celeston iğne verdi. nst ye girdim normal çıktı.gerekirse ayağa kalkmak yok,hareket yok falan dedi.ama ben geceleri bile uyuyamıyorum.nefes alamıyorum.sağdan sola dönemiyorum.6 hafta daha nasıl taşıyabilirim bilemiyorum gerçekten.
esas sorum şu son ayda kilo almadan da bebekçikler sağlıklı olurlar mı? yoksa bu gidişle 110 olcam gibi-Allah Korusun-

özledim seni ve samimiyetle anlattıklarınııı
ohhhh maşallah tek bakman harika bebeklerine
ama bir yardımcıya kimse hayır demez sanırım

enigma bebişler kime benziyor?
huyları benziyor mu?
birbirlerinin farkına varabiliyorlar mı?
aynı odada mı yatırıyorsun?
birbirlerinin sesinden etkileniyorlar mı?
sütün yetiyor mu?
mama veriyor musun?
süt sağma makinanın markası ne? memnun musun?

çok yazdım kusura bakma
çok merak ediyorum bunlarıııııı:44::44::44:

Günaydın papatya
canım çok teşekkür ederim

kızıbana benzetiyorlar ama huyu benzemiyor çığırtkan yelloz bişey benim kız Allah yardım etsin bana
oğlumsa yavru kediler gibi sessiz biçare tabii isteyince o da yeri göğü yıkıyor ama genel olarak sessiz kızım ağlarken tıslayarak ağlıyor kobra yılanı gibi dili dışarda ağlıyor :O)

birbirilerini tanımamazlığa geliyorlar biri ağlayınca önceeri öteki etkilenmezi şimdiyse öteki de ağlıyor artık tanıyorlar sanırım birbirilerini bu gun 6 haftamız bitti

yatak odasında bir park yataktalar şu anda bahar da kendi odalarına çıkarıcam belki de ilk 6 ay benim odada kalırlar

sütüm 3 haftadır yetiyor ilk 3 hafta yetmişti ikisine de ama şu an yetmiyor dün kızım bir günde 700 cc içmiş oğlumsa 550 zaten göğüslerimin ikisinin toplamında anca 500-600 cc çıkıyor bazen 400 ble çıkıyor uykuna yemene ve piskoljina bağlı süt oluşumu

milua nın prematil ini veriyoruz ek olatakzaten gaz sancılarımız çok kötü olunca sindirimi kolay diye doktor buna devam edin dedi

aventin sağma makinasını kullanıyorum çok memnunum elekrtkli olan bendeki ben memnumun elim ayağım pompam çünkü süümü memeden içmiyorlar kızım içiyor üstünede biberondan içmeye devam ediyor

somaya çekinme hiç bizde soruyorduk 1-2 ay öncesie kadar....

maşallah kuzularınaaaaaa
çok teşekkür ederim cevapların içinnnnnnnnnn zaman ayırdın bizeeeeeee
demek aynı yatakta yatıyorlarrrrrrrrr
yerim ben onlarııııııı
sanırım ben de avent alacağım canım
aklıma geldikçe ben yine sorularımı sıralarımmmmmmm

merhaba kızlar şükür bugün kızlarımı emzirdim birazdan yine gideceğiz emmeleri böyle devam ederse yarın taburcu olabiliriz inşallah artık gelsin kuzucuklarım. biraz nazlı emiyorlar sanırım biberona alıştılar ama sık sık emzirirsem memeye alışırlar diyorum. babamız çok stres yapıyor artık görmek istiyor :))))
enigmacım iyi olduğunuza sevindim bebeklerin çoğu gazlı oluyor milupanın papatya çayını felan verebilirsin kuzuşlara sende rezene iç sütündeki gaz olmasın. ben süt artırmak için milupanın çayını içiyorum sürekli.
prenslerim neler yaptın minik adamlar nasıllar efe nasıl davranıyor kardeşlerine. olduydu olacaktı derken günler geçip geçip gidiyor.
bu arada 76 ile başladım hamileliğime 90 ile bitirdim çok ödem oluştu bende fil gibi olmuştum kendmden korktum vallahi ama şimdi tartıldım ödemlerim indi ve yine 76 yım :)))) karnımda biraz ödem kaldı tabi şiş hala zamanla oda iner.

Nisacim, benim 19. Haftadaki rutin kontrolünde rahim ağzında kisalma (1.8 cm) ve hunilesme görüldü, bu yüzden 30. Haftaya kadar sadece wc ve yemek icin kalkmanın dısında hep yatarak geçirdim, 30dan sonra evin icinde ufak isler yapmaya ve kisa süreli bebek alışverişlerine çıkmaya başladım, dogum 36+6 da planlı sezeryan olarak gerçekleşti. Devamlı isterahat sayesinde dha sonraki kontrollerde rahim agzi 2-3 cm arasında olculdu hep, 34den sonra dr'um ölçmeye gerek bile görmedi, cok ciddi bir tehlikeyle basladi ama Allah'a cok sukur ki cok sansliydim, ilerlemeden oldugu gibi kaldi açılma... yapılan son araştırmalara göre serklaj ikiz gebelikte erken dogumu tetikliyor diye benim dr'um yapmadı, ikizlerde kanıtlanmış bı faydası yok diye magnezyum bile vermedi. suan ozamanki panikle iyki serklaj yaptırmamisim diyorum, benim durumumda doğru olanı yapmisiz ama bu herkes icin geçerli olmayabilir, serklaj sayesinde bebeklerine saglikla kavuştuğunu söyleyen ikiz anneleri de var...bence mutlaka ikinci bı Dr görüşü al derim, kendi dr'un önlem amaçlı mı söylüyor, gecmisinde dusuk ya da erken doğumun var mı bilemiyorum, bı riskli gebelik dr'una görün mutlaka canım, sağlıklı hayırlı bı hamilelik diliyorum:)

Merhaba arkadaşlar,
Doğum yapıp kuzucukarına kavuşan arkadaşlara hayırlı olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Enigma iyi haberlerini okumak çok güzel.
Prenslerim, senin de aynı şekilde iyi haberlerini okumak sevindiriyor beni. Herşey çok daha iyi olur inşallah.
Balımnur senin bebişlerinde kısa sürede toparlanacaktır hayırlısıyla,güçlü ol canım.
Kızlar bana gelince artık birşey yazmak bile içimden gelmiyor.Çok bunaldım. Tam herşey düzelmeye başlıyor derken bu sefer de doktor suyun çok azalmış, bebek ,için çok tehlikeli dedi ve istirahat verdi.Evde yatıyorum. Bol su içip dua ediyorum. Büyük ihtimalle salı günü hastaneye yatacağım ve erken doğum riskim çok çok yüksek. Şu suyu artırmak için ne yapabilirim bilen var mı? Lütfen dualarınızda beni de unutmayın.

canım geçmiş olsun bu linkleri bulabildim şimdilik.canını sıkma,çok ve içten dua et.Rabbim yardımcın olsun,selametle...
Hamilelik sırasında amniyon sıvısının artması veya azalması ne anlama gelir? - UZMANTV
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...runlar/478670-amniyon-sivisi-nasil-artar.html
Amniyon Svs lm, Amnios Svs lm, Oligohidramnios, Polihidramnios , Anhidramnios

biz de senin güzel haberlerini okuyacağız inşallahhh
öyle yelkenleri hemen suya indirmeee
hastaneye yatmak kötü değil canım
emin ol sana evdekinden daha iyi bakarlar
ev konforun yoktur belki ama
bilirsinki bebeklerin daha rahattırrrrr
dualarımdasın canımmm

çok teşekkür ederim canım cok yardımcı oldun bende aynı şeyi düşünüyorum doktor ölçmedi bıle uzunlugunu zaten kendı doktorum değildi gıttıgım doktor bu hafta sonu ense kalınlıklarına baktırırken kendı doktorumlada görüşeceğim. gecmişimd ehiç düşük olmadı sezeryanla planlı oldu ılk dogumum .. umaırm bunlarda öyle olur
sanada bebeklerınle sgalıklar diliyorum canım

hayırlı olsun canımm en kısa zamanda kavusrsun ınsaallah.

selam kızlar herkes iyidir inşallah fazla nete giremiyorum dün taburcu oldu prenseslerim uyku bile yok vallahi :)))) anne olmak farklı br duygu ama ikiz annesi olmak dahada farklı sanırım daha fazla emek valla vakit varken bol bol uyuyun kızlar geldikleri andan itibaren uykuya hasret yaşıyoruz :)))) kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi

Selam kızlar benim bebeler beni çıldırttı bu gün kızım uyumak bilmedi oğlumda onun çığlığına koro şeklinde katılıp beni çıldırtmak için birlik oldular... :O)
neyse ki anaları biraz sabırlı da cinne geçirmiyor :O)

Ben de kızımı üç gündür mememden beslemeye çaışıyorum ama çok zor oluyor biz yarın 50 günlük olucağız çok zor oldu mememe geçişimiz ki hala tam geçmiş sayılmayız kimi zaman 10 dakika emip uyuyor kızım kimi zaman da 1 saat emdikten sonra göğsümü çektiğimde kıyamet kopuyor dudak tiryakisi sanırım benim ki.gece ye kadar sütüm bitmiş oluyor çünkü oğlum için de süt sağıyorum günde 200cc falan sağıyorum bazen daha az daha çok.ama böyle oğluma haksızlık olduğunu düşünüyorum bir türlü mememi istemiyor ne tutuyor ne de ağzını kapatıyor bağırmaktan bir iki kez tamam tuttu derken biberon sandı ve ucunu emdi sona yeniden kıyamet...
kızım da tam alışamadı ama işte süt bitince mecburen preaptamil içiyouz ondan onca prematil kullanıyorduk işte gece de sabaha kadar ortalama üç veya dört öğün mama yiyorlar.sizinkiler nasıl yiyor bilmiyorum ama kızım ortalama 120 cc yiyor her öğünde oğlumda bazen 100 bazen de 120 yiyor ama sıkıntım avent pompasının biberonunun başının sert olduğunu fark ettim sizlerin yazılarını okuyunca bir de kolit engelleyici chicco nun eğri ağızlı bir biberonu var iki tane ondan almıştım onunla veriyorum mamayı ama sanki onun da ucundan çok akıyor gibi geliyor bana...
herneyse konudan sapmamayım oğlum için ne yapabilirim bilmiyorum
prenslerim emzirme sorunu adı altında bir konu açmışsın orada okudum ve ilk kez duyuyorum göğüs ici koruyucunun emeye takılıp biberon hissi vermesini şaşkınlık içinde kaldım iki ay giremedim nete neler icad olmuş :O)
şaka bir yana bunu nasıl kullanırım ne marka almak lağzım oğlum biberon başı sanıp en azından taze süt emer dolaptan ne kadar ısıtsak ta mutlaka deerinde düşüş olur diye düşünüyorum sağılmış sütün en azından vicdanım da rahat olur az süt içiyor kızım dünyayı yiyor diye...

benim göğüslerim biraz büyük bu uçlar nasıl taklıyor etten bakıyorum ama video falan bulamadım birde marka olarak neyi önerirsniz prenslerim sendek ne marka nasıl kullanıyorun...

Canım, Allah yardımcın olsun, hep aklimdasin hayirlisiyla saglikla bı alsan kuzucugunu kucağına cok rahatlayacağım...benim kuzenimde olmuştu su azalması, oda hep yattı ve bol su icti, hamileliği boyunca baya stres yarattı bu su ısı çünkü bı azaldı bı normale dondü durdu ama 40i tamamladı, sende de en kisa sürede inşallah isler yoluna girer, dualarım seninle canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…