Tecrübeli anneler nasılsınız? Balımnur, Enigma ve Prenslerim size birşey sormak istiyorum. Havalar soğudu malum, kar kış bir taraftan ağırlaştığımı hissediyorum bi taraftan. Neyse sözün kısası biz bugün itibariyle alışverişimizi yapmaya başladık. Eve bi geldik, hastane çıkışları zıbın setleri çıtçıtlı badyler vs. hepsini küçük olacaklar mantığıyla mincik almışım. İkiz olunca hep şartlıyorum kendimi küçük olacaklar zaten minik olsun diye ama hata mı yapıyorum? Büyük mü almalıyım yoksa?
MERHABA herkese.Arkadaşlar bn 15+6 haftalığım ve 3 kilo aldım.çok mu acaba?hamilelikten önce 62 idim.hamile kalınca 60 oldum şimdi 63 net.boy 1,68cm.bir de sık sık balık yiyemiyorum.ama hergün balık yağı alıyorum biraz dengelermi sizce?
Canım son aylar çok kilo alınıyor deniyor ama Buyuk bölümü ödem oluyor aslında, ben yanlış hatırlamıyorsam 6. Ayı 6 kiloyla bitirmiştim ama hamileliği 16 ile bitirdim yani 6 ayda 6 geri kalan 2,5 ayda 10 kilo aldım, doğumdan iki hafta sonrada sadece 4 kilo fazlam vardi...bence haftana göre 3 kilo çok normal, hamurisi ve tatlıyı abartma gerisinede takılma derim, sağlıklı hayirli bı hamilelik dilerim:)
aynen bende de oldu o ödem olayı ,33 .haftaya kadar 13 kilo almıştım ne ödem ne bişey vardı ,bi anda bir haftada 3 kilo aldım ,ellerim ayaklarım şiti ,ayak bileğimdeki kemik acıyor yürüyemiyorum eşim sürekli masaj yapıyor ,şaştık kaldık birden ,son haftalarda ödem oluyor dikkat etmek lazım bence ama sonradan düzelir diyorum ben de inş.
Kızlar artık Emre emerken daha az sorun çıkarıyor, son 10 gündür emzik vermiyorum ve klasik biberon kullanmıyorum...chicco'nun kaucuk uclu biberonunu kullanıyordum, suan medela'nin calma tipi biberonunu kullanıyorum...yabancı bı sitede okuduğuma göre bebekler ozellikle ilk 6 ay mutlaka emme refleksini tatmin etmek istermiş, düzenli biberon ve emzik kullanan bı bebek bu ihtiyacını yeterince karşılıyormuş, üstüne bı de biberonun emmilme kolaylığı eklenince bebek anne memesini rahatlıkla birakabiliyormus,dolayısıyla sitede bebeğin memeyi bırakmamasi icin uç şey öneriliyor; 1. biberon ucunuzu fonksiyon acısından dogru seçin cok fazla akıp tembelliğe neden olmasın, 2.mümkünse emzik hic kullanmayın, 3. sık sık emzirin. Calma'nin ucu cok değişik boru gibi bisey, anne memesiyle alakasi yok, sadece çektikce mama akıyor dolayısıyla tembelliği ortadan kaldırıyor, ayrıca bebeğin onu meme yerine koyması mümkün degil, pipet gibi diyim size...eee emziği de kaldırınca ortadan bı ben kaldığım emmek icin:) mama saatlerini beklemeden her istediklerinde de meme vermeye başlayınca sorun yavaş yavaş ortadan kalkmaya basladi...eger sizde benim kadar takıksaniz bu emzirme isine sakin pes etmeyin, denemeye devam edin...resmen 40 gündür uğraşıyorum, o almiycam diye ağladı, ben almiyo diye ağladım ama cok sukur iyiye gidiyoruz:)
canım bende özgürü memeye geçirmek için bayağı bir savaş veriyorum beyzam geçti çok şükür havada karada memeyi yakalıyor :O)
ama özgürüm hala bocalamada memeyi bir bakıyorsun çok iyi tutuyor bir bakıyorsun sinir krizi geçirip red ediyor bazen de midesi bulanıyor.
bu gün örneğin ilk kez ikisini birden emzirdim harika bir duyguydu ama özgürü memede ben tutuyorum yani memeyi iki parmağımla desteklemek zorundayım.
şimdi ben de iki tane chicco nun kolit engelleyici biberonunu aldım. kauçuk üçlü biberonun gövdesi eğri geliyor.üçte aventin pompası var .
ben bu senin dediğin madelanın calma sını nereden bulacağım eczanelerde mi satılıyor nette baktım da ama netten alamam güvenilir bir yer olmalı.
sen nereden almıştın.
emre çok güçlü bir yiğit eminim ki o da başına bela olucak en yakın zamanda :O)
hepimizin bebekleri sağlıklı olsunlar inşAllah...
Ben direkt gidip didtributorunden aldım ama bu haftasonu jokerde de gördüm, sizin orda yoksa ben alır gönderirim sana...
Maşallah kızına, herzaman söylerim kızlar daha yaman oluyor diye:) senin ozgurde benim Emre gibi iste, emreyi emzirirken resmen heykel gibi duruyorum aman meme cikivermesin ağzından diye, yoksa tekrar tutturmasi kabus oluyor...benim kuzular bu hafta griptiler, efe hastalandı önce sonrada bunlara gecti, bu okul ısı bütün düzeni bozuyorBuyuk insan gibi oksuruyolar icim parçalanıyor resmen
Efe'de ayrı üzülüyorum, hiç dogru durust zaman geçiremiyoruz, çok uzaklaştı benden, daha 4 yasında oda ilgi istiyor, dikkatimi çekmek için hiç yapmadığı seyler yapmaya başladı; evin altını üstüne getiriyor, yemek yemiyor, sesleniyorum cevap vermiyor...Allah'tan bebeklerle arası iyi, onlara karsı ters bı tutumu yok. Evde beraber biseyler yaparken surekli bolunuyoruz diye Gecen hafta onu tek basina alip alisveris merkezine goturdum ama bin pişman oldum, burnumdan getirdi resmenBu hafta bı pedegog bulup götürmeyi düşünüyorum, bu şartlar altında Efe'nin bu tavırları normal ama ben nasıl karşılık vermem gerektiğini bilemiyorum, yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı tahammülüm yok, bazen kendimi kaybedip hirpalayivericem diye aklım çıkıyor
SElam guzel anneler .. Guzel bir gun diliyorum.. Ben 17 hafta 5 gunlugum ve 4 kilo almis bulunmaktayim biraz kafama takiyorum dusundukce yiyesim geliyor. Yuruyus yapamiyorum firsatim olmuyor ev hanimiyi
Ama gundz isimi yapiyorum 4 te oglum geliyor onunla ilgilen drrken aksam birakip ta disari cikamiyorum. Evde yuruyus bandim var ama doktorum onermedi tansiyonun duser bisy olur diye bende cesaaret edemiyorum simdi . Bide biraz falzla ayakta kalim hemen sag bazen sol kalcam cok agriyor sizlerede oluyormu. Evi supurim aksama aksiyorum nerdeyse.. Yani ne onerirsiniz bana az kilo almak iicin.. Simdiden tesekkurler en ozel anneler:))
kızlar sanırım benim ruh sağlığım iyice bozuldu :S doğduklarından beri ikizlerime tek başıma bakıyorum bakmaya bakıyorum uykusuzluğa ev işlerimin aksamasına hatta hiç yapamamama, yemek yapmayı geçtim atıştırmalık birşeyler hazırlamaya bile vakit olmayışına, kocamla ilgilenemeyişime herşeye katlandım katlanıyorum katlanacağım ama kızım beni deli ediyor arkadaşlar ya.
bu kız doğduğundan beridir bir iştah sorunu yaşıyor 1 hafta küvözde kaldılar küvözdeyken bebek hemşireleri bile kızıma yediremiyorlardı hep az yiyordu eve geldik aynı 3 aylık oldu yine aynı. 3 saatte bir besliyorum ya ben uyandırmasam bu çocuk hiç acıktığı için ağlamayacak deli olacağım. benim zorumla yiyor meme falan hak getire zaten 120 cc mamayı tam 1 buçuk saatte içiyor deli oluyorum arkadaşlar ya. geçen ay kilo alımı iyiydi 1,600 gram almıştı bu ay daha kontrol günümüz gelmedi ne kadar aldı bilmiyorum ama bence almadı hatta verdi öyle hissediyorum :S ruh sağlığım bozuldu insanlıktan çıktım bu kıza yedireceğim diye. eşim ihtiyacı o kadar demek ki diyor ama tatmin olmuyorum arkadaşlar 3 aylık bir bebek hala neden acıkmaz neden benim ya da babasının uzun mücadeleleriyle yer anlamıyorum. oğlum öyle değil maaşallah oğlumu doyurmakta bile zorlanıyorum memeyi de alıyor ama bu kız var ya kanser etti beni arkadaşlar. oğlum tosun gibi oldu maaşallah ama kızım yanında minicik duruyor ya. boyu uzun erkek kardeşiyle aynı boyda ama kilosu ondan düşük ne yapacağım ben bu kızla. bu şimdiden böyleyse diş çıkarma zamanında ek gıdalara geçtiğimizde ne yapacak merak ediyorum. artık ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı helak oldum yemin ederim barut gibiyim sinirimden kocama sarıyorum.
bari bir yardım edenim olsaydı eşim yardım ediyor ama adam zaten sabah 8- akşam 8 çalışıyor geliyor eve gelir gelmez o da hemen bebeklerden birinin başına geçiyor ona da üzülüyorum. benim annem yok kaynanam yok. bir ablam var tabişri caizse iki tane azman gibi erkek çocuğunu ben büyüttüm resmen ve ablam sırf gelir de burada bebeklere bakmak bana yardım etmek zorunda kalır diye düşündüğünden çouklarımı görmeye bile gelmedi. demek alemin enayisi benmişim kızlar haram olsun verdiğim emekler ya valla
neyse çok uzattım ama yazmaya ihtiyacım vardı kendinize iyi bakın.
kızlar sanırım benim ruh sağlığım iyice bozuldu :S doğduklarından beri ikizlerime tek başıma bakıyorum bakmaya bakıyorum uykusuzluğa ev işlerimin aksamasına hatta hiç yapamamama, yemek yapmayı geçtim atıştırmalık birşeyler hazırlamaya bile vakit olmayışına, kocamla ilgilenemeyişime herşeye katlandım katlanıyorum katlanacağım ama kızım beni deli ediyor arkadaşlar ya.
bu kız doğduğundan beridir bir iştah sorunu yaşıyor 1 hafta küvözde kaldılar küvözdeyken bebek hemşireleri bile kızıma yediremiyorlardı hep az yiyordu eve geldik aynı 3 aylık oldu yine aynı. 3 saatte bir besliyorum ya ben uyandırmasam bu çocuk hiç acıktığı için ağlamayacak deli olacağım. benim zorumla yiyor meme falan hak getire zaten 120 cc mamayı tam 1 buçuk saatte içiyor deli oluyorum arkadaşlar ya. geçen ay kilo alımı iyiydi 1,600 gram almıştı bu ay daha kontrol günümüz gelmedi ne kadar aldı bilmiyorum ama bence almadı hatta verdi öyle hissediyorum :S ruh sağlığım bozuldu insanlıktan çıktım bu kıza yedireceğim diye. eşim ihtiyacı o kadar demek ki diyor ama tatmin olmuyorum arkadaşlar 3 aylık bir bebek hala neden acıkmaz neden benim ya da babasının uzun mücadeleleriyle yer anlamıyorum. oğlum öyle değil maaşallah oğlumu doyurmakta bile zorlanıyorum memeyi de alıyor ama bu kız var ya kanser etti beni arkadaşlar. oğlum tosun gibi oldu maaşallah ama kızım yanında minicik duruyor ya. boyu uzun erkek kardeşiyle aynı boyda ama kilosu ondan düşük ne yapacağım ben bu kızla. bu şimdiden böyleyse diş çıkarma zamanında ek gıdalara geçtiğimizde ne yapacak merak ediyorum. artık ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı helak oldum yemin ederim barut gibiyim sinirimden kocama sarıyorum.
bari bir yardım edenim olsaydı eşim yardım ediyor ama adam zaten sabah 8- akşam 8 çalışıyor geliyor eve gelir gelmez o da hemen bebeklerden birinin başına geçiyor ona da üzülüyorum. benim annem yok kaynanam yok. bir ablam var tabişri caizse iki tane azman gibi erkek çocuğunu ben büyüttüm resmen ve ablam sırf gelir de burada bebeklere bakmak bana yardım etmek zorunda kalır diye düşündüğünden çouklarımı görmeye bile gelmedi. demek alemin enayisi benmişim kızlar haram olsun verdiğim emekler ya valla
selam kızlar yeni yılda bebişlerimizle mutluluklar dilerim herpinize. benim meleklerimin yemeleri belli olmuyor bazen ek daha mama istiyorlar bazende fazla geliyor içmiyorlar. birisi memeyi iyi emiyor fakat diğeri almamak için neler yapıyor bende kızıyorum ama nabayım sağıp veriyorum. sütüm hala az ama inşallah çoğalır. şimdi birde geceleri konuşmamızı istiyorlar sabaha kadar uykusuzum. 2012 bize çok uğurlu geldi inşallah hep böyle devam eder. biberona alışan bebek memeyi emsede bir süre sonra biberonu istiyor memede süt var em diye zorlasamda yok kandıramıyorum.
Tecrübeli anneler hepinize ve güzel bebeklerinize iyi seneler, herşey gönlünüzde olsun. Ben birşey sormak istiyorum uygun zamanınızda cevaplarsanız sevinirim. Yavaş yavaş hastane çantamızı hazırlıyorum, her ihtimale karşı yanıma biberon, emzik ve süt sağma makinesi de alacağım. Bu malzemeleri önceden sterilize edip koydunuz mu çantaya yoksa son dakika mı sterilize etmek gerekiyor? Durunca steril kalır mı bilemedim... Sevgiler
Ben onden steril edip buzdolabı poşetine koyup ağzını da sıkıca bağlamıştım...gerçi hastane kendi malzemelerini kullandirmisdi ama ben yine de onden hazırlamıştım...ayrica 3 saatte bir biberon kullanacagin icin eger hastane kendisi malzeme vermeyecekse mecburen orada da sterilizasyon yapman gerekecek
canım kıyamam yaa sonuna kadar haklısın ablan gelse belkıd ecok karısacak sinirin dahada bozulacaktı..kızlar sanırım benim ruh sağlığım iyice bozuldu :S doğduklarından beri ikizlerime tek başıma bakıyorum bakmaya bakıyorum uykusuzluğa ev işlerimin aksamasına hatta hiç yapamamama, yemek yapmayı geçtim atıştırmalık birşeyler hazırlamaya bile vakit olmayışına, kocamla ilgilenemeyişime herşeye katlandım katlanıyorum katlanacağım ama kızım beni deli ediyor arkadaşlar ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?