çoğul gebelikte kilo alımı

Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle meleklerimin cinsiyetini öğrendik dün :O)
% 99 üstteki erkek alttaki kız dedi dr umuz...
15+5 haftalık olduğumuz halde
kızımız 16+4 haftalık,165 gram ve 10,96cm
oğlumuz 16+3 haftalık,160gram ve 10,75cm
işte böyle kızlar...

birde kilo sorunumu anlattım dün sabah 98 kilo ike dr da akşam 99 kilo çıktım ve
dr evet fazla kilo almışsın ama bu kadar büyüktme dedi ve hamur işini tatlıyı kes dedi
sağlıklı beslenmeye dikkat et dedi.
Bu sabah tartıldım ve 97 kilo çıktım,90 kilo ile hamile kaldı...
Kabızlık sorunum çok o yüzden de sanırım kilom her gün orantısız bir değişiklik gösteriyor...

anaaaammm rabbim analı babalı büyütsün inşallah :))) kiloya fazla takılma inan bana tek bebekle 20 kg alıp fazla kg veremeyenler bile var.bebişler doğunca ekstra kg bile verirsin

ohh maşallah size...ult da öle gösterıorlar..bızımde bır hafta önce...senın mınnaklar göstermişler .. ne gusel..bız beklıoruz daha ust kattakı mınnakımızı aman saglıklı olsunlarda başka bısı ıstemıorum..kıloyuda fazla takma yaa..ben dıyetteyken alıorum...kıloda fazla cıkıo ama yagda dusuorum..

Enigmacım bebeklerin biri kız biri erkek olması çok süper bir duygu olsa gerek Allah hayırlısıyla kucağına alıp büyütmeyi de nasip etsin bende haftaya perşembe kontrole gidip cinsiyetlerini kilo ve boylarını öğrencem maaşallah seninkilerin kilo ve boyları çok iyi benim minniklerin oranları bakalım nasıl çıkacak? Kiloya takılma önemli olan bebeklerin kilo alması değil mi onlarda aldığına göre sorun yok demektir Benim haftam seninkinden 3-4 gün geri ve ben bile 4 kilo aldım yapı olarak ince olmama rağmen. Kabızlık için bol su iç saf su ortalama 2.5 - 3 litre kadar bende yaşamıştım çok şükür geçti.

canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için...
ben günde ortalama 4 litreyi buluyor içtiğim su ama kabızlık sorunum sanırım geçicek artık kuru kaysıya başlıyorum :O)

canım merhaba...
gerçekten biraz kontrolsüz kilo almışsın öğrendiğin anda fast food ve kolayı kesmen gerekiyordu ilk olarak bundan sonra dikkat et daha hızlı almamaya çalış.ikiz oldukları halde benim doktorum bu konuda çok hassas doğuma kadar kilon 14 ü geçmeyecek diyor o yüzden ben de kontrollü yiyorum tabi arada benimde abur cubur kaçıyor ama kahve ve kolayı tamamen kestim malesef...tüp bebekle ikiz hamile kaldım tek yumurta ikizi.59 kiloyla başladım şu an 13. haftamdayım 60 kilo oldum sadece bir kilo aldım yani ama yemem gereken herşeyi yiyorum az aza tabi...dikkat et kendine kolay gelsin:)

yanlış yönlerdirmek istemem ama n
benin düşük tehlikem var 8.haftadan beri sürekli lekelenmem oluyor şimdi 13.haftadayız.evden çıkmama yürüyüş yapmam,iş yapmam yasak ama doktorum güneşlenmemek şartıyla yüzebilirsin kendini yormadan demişti belki sanada izin verir.

neden soramıyorsun ki doktoruna ben aklıma gelen bütün saçmalıkları bile soruyorum adam gülüyo artık.ben 13.haftaya girdim eski halim gibiyim hiç bişey yok tek yumurta ikizi ama geçen yıl eltim tek bebeğe hamile kaldı sanki karnında 4 bebek vardı dokunsan patlayacak gibiydi.bazı insanların iç karnı küçük olduğu için dışarı doğru büyürmüş bazılarınının ki de içeri doğru sen iç karnı küçük olanlardansın belli ki hem de bebekler ikiz.ayrıca eltim çok sağlıklı ve kilosu oldukça yerinde bir bebek dünyaya getirdi takma böyle şeyleri kafana:)

canım elbetteki haklısın...
bende 12. haftamdayken 2 kilo almıştım :O)
şu an 17 haftamdayım ve 7 kilo almış durumdayım herşey birden bire oldu :O) 4 ay çok tehlikeli bir ay birden almaya başlıyorsun :O)
14 kilo dr unun hayali şimdilik inşAllah az alırsın ama önemli olan bebeklerin ve senin sağlığın ortalama 18-20 kiloya kadar ikiz gebeliklerde
almak normalmiş ama bu ayrı yumurta ikizlerinde öyle diye okumuştum doktorların sitesinde tek kesede olan bebekler için belki daha az
alınabilir tek kese tek su tek eş gibisindsen.dr um mersin 'in en iyi dr diyebilirim sana ve bana hiç panik yapma 2-3 kilo fazla almışsın gereksiz kendini
yorma dedi bebeklerinde haftalarından biraz ileride dedi hamur işini kesmen senin için yeterlidir dedi.
herkadının bünyesi farklıdır başkaları az veya çok alabilir kimseyle karşılaştırmamak gerekir dedi.
ve en önemlisi bol bol yüz her gün yürüyüş yap dedi eğer en ufak bir ağrın olur ise direk dur dinlen dedi.kendini yormaman gerekli dedi.
o yüzden dediklerine uymaya bakıcam ve bu arada en büyük sorunumun kabızlık olduğunu çözdüm çünkü bir gün 98 kilo çıkarken wc den sonraki gün sabak 97 çıkıyorum.
taze kayısıyı bırakıp gün kurusuna başladım.
bu arada oğlumun 15+5 ken 16+3 haftalık ve 160 gram olduğunu
kızımın da 16+4 haftalık olup 165 gram olduğunu öğrendim
dr um keselerin içindeki sularında gayet güzel olduğunu söylediği için içim rahat sadece dediği gibi dikkat edeceğim yediklerime arada kaçamak elbetteki olucak dediğin gibi.
ama bir bebeğe bile hamile kalan birinin 20 kilo alabildiği bir yerde elbetteki ikiz gebelikte 14 kilo ile kalan da vardır 10 kilo alanda ama mantıklı düşününcebu olayı drunun 14 kiloyu geççmiyeceksin
gibi bir şartlanma oldukça komik geldi bana inşAllah dediğin gibi olur ama çokta kafana takma bence... şartlandırma kendini...

bebeklerin gelişimi harikaymış maşallah...:)benim doktorda seninkiyle hemen hemen aynı şeyleri söylüyor bana.ben zaten düşük tehtidi yüzünden haftalardır bi işe elimi sürmüyorum yemek temizlik bulaşık her iş kocaya kaldı(zavallım).ben yalnızca kahve ve kolayı kestim onun dışında tam gaz devam zaten öyle juyarıyla falan boğazını tutan biri değilim hayatta hakim olamam yediklerime:))benim bünye tuhaf biraz şans diyelim aslında.boyum 1,78 kilo 59 la başladım.zaten normaldede çok zayıfım yani ama sonu belli olmaz tabi bu yiyip yiyip yatmaların acısı sonra çıkabilir:))Allah sağlıkla kucağımız almayı nasip etsinde gerisi kolay sonra halledilir kilo işleri:)

Fatma cım Yaradan Rabbim bizlere onları taşıyacak gücü bir şekilde veriyor...
O yüzden hiç endişen olmasın onların sağlığı için dediğin gibi yatıcaz da yiyeceğiz de bizim görevimiz bana göre sağlıkla o iki bireyi dünyaya getirmek...
Hayırlısıyla hepimizin melekleri dünyaya sağlıkla gözlerini açsinlar...
Bu arada senden çıkan iki melek kesinbasketçi olur :O)

hiç iş yapmıyoruz ama ben bide elimi skatladım nasıl yaptım onuda bilmiyorum ama :) tek ellede olmuyor artık eşim giydiriyor yandın valla diyom eşime :))) sakınan göze çöp batarmış bizde sakındıkça bişeyler oluyor. aman bebişlere bişey olmasında ben razıyım vallahi

ben de ağır işleri yapmıyorum zaten yemek felan yapıyordum gene ama eli sakatlayınca onuda yapamz oldum maalesef. zaten gün boyu işyerindeyiz akşamda iş yapmak zor geliyor yemek zaten çok fazla yiyemiyorum ben. dr yasakladıysa dinlemek lazım ama ben öncekinde dinlemedim kaybettik. allahım hayırlısıyla rahat geçirmeyi nasip etsinde hamileliğimizi sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi. dün tvde gördüm ikiz arabsı biri mavi biri pembeydi süperdi. inş benim bebişlerimde biri kız birir erkek olur.

merhaba bende 38+3 te dogum yaptım 9 kılo aldım sadece doktorum bile son haftalarda şaşırıyordu hiç ikiz hamile gibi değilsin diyordu dogumda sonra eskı kıloma gerı düştüm ama şimdi süt olsun dıye yediğim içim 3 kilo almışım:) benim bulantılarım cok oldu fazla bırsey yıyemedım proteın agırlıklı beslendım ve su içmeyi alışkanlık haline getirdim mutlaka 2-3 lt su ıcın ozellıkle son aylarda varıs sorunum oldugu halde cok fazla odemim olmadı.inşallah hepiniz sorunsuz hamilelik geçirip yavrularınızı sag salim kucagınıza alırsınız.

ayy keşke o kadar çok istiyorum ki uzun boylu olmalarını...:))

tesila kız ne şanslıymışsın ben şimdiden aldım 7-8 kiloyu 4.ayı da bitiriyorum bu hafta yarın 17 haftam bitiyor dr um çok takma 2-3 kilo fazlan var bundan sonra dikkat et dedi...
ama senin ki süpermiş bir 38 haftayı da geçirmişsin yani darısı başımıza..
benim su sorunum yok çok şükür çünkü zaten 1-1.5 senedir diyetisyen yolunda sağlıklı beslenerek 33 kilo verdim
3 ünü geri alıp sonra 90 kilo ile hamile kaldım yani eski halim 120 kilo olunca insan geri dmnmemek için korkuyor elimde
değil işte su sorunum yok çünkü zaten diyetten kalma alışkanlık günde 3-3.5 litreyi buluyor içtiğim su :O)
bazen 4 litreyi de geçince sudan zehirleneceksin dikkat et diyorum :O)
ama varis bende bayaı var gittikçe de artıyor :O)

takmayın ya kızlar doktor zaten ikiz annelerinin daha çok kilo almasının normal olduğunu söyledi bugün bana mesela sıkmayın canınızı hele bi doğuralım veririz elbet kiloları nolacak canımıza mı yapışacak kilolar sanki

asıl kilo son aylarda alınıyormuş benim boyda kısa top gibi olurum artık :)))) bebişler kilo alsın da biz veririz sonradan aldıkalrımızı katlanacaz artık. varis benimde başladı aslında hareketliyim ama hayırlısı diyecez nabalım. bana karnın çok şişmiş 5 aylıkmış gibi duruyor diyorlar bide ona sıkıldım. doğuma kadar bakalım daha neler yaşayacağız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…