• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

enigmacım merhabalar öncelikle rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde evlatlarını kucağına almayı nasip etsin inşallah.
ben 50 kg ile gebe kaldım doğumdan iki hafta önceki kontrolde 71.400 idim.doğumdan çıktığımda ise 61 kg idim.
şu anda ise üzülerek söylüyorum 50 kg yim.toplu halimi eşim de sevmişti.çoğul gebelikte , zayıflıkta genetik.
gebeliğimde herşey yedim.özellikle armut a çok aşerdim.arada abur cuburda yedim asitli şeylerden uzak durdum fakat arada kendimi ödüllendirdim.diyetisyenim öyle demişti.
gebeliğimin son ayı zaten sumo güreşçisi gibiydim :D
bu arada hareket egzersiz kişiden kişiye ve gebeliğin nasıl geçtiğiyle alakalı bir durum.dr. önerilerini dikkate al.

bana da yürüyüş ve bazı şeyler yasaktı.gebeliğim biraz sorunlu geçti sürekli karnım sertleşiyordu ve iç sancılarım vardı hatta gebeliğimin 31. haftasında ağır bir grip geçirip hast. yatmama rağmen hamdolsun 36. haftaya kadar taşıdım.

grip olmamaya özen göster.bel,sırt ve kasık ağrın olacaktır.bol ıstırahat et.

aklıma gelenler bunlar.a birde bolca uyu çünkü doğumdan sonra dinlenemiceksin:52: :9:

Enigmacım hayat ne kadar garip ben kilo almaya çalışıyorum canım çıkıyor yemek yerken sen kilo vermeye çalışıyorsun inan hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana hiç karnım acıkmadı ve öyle aman aman aşerme olayı yaşamadım eşim ağzımın içine bakıyor acaba canı ne isteyecek diye ama nafile 2 - 2.5 kilo ancak zar zor aldım şu an 13. haftadayız ikimizde. Normalde ben ne meyve ne de sebze yiyen bir insanım halimi bir düşün zorla hiç alışık olmadığım şeyleri az da olsa yiyorum. Yemek yiyebildiğin için ayrıca sebze meyve sevdiğin için şükret bence. Bak ben günde 2 büyük bardak süt - 2 - 2.5 lt su içiyorum ceviz fındık- 1 kase yoğurt - 1 yumurta- 1 muz- biraz meyve sebzeli veya etli yemek falan yiyorum. Asla kola içmedim cips çikolata hamur işi kek pasta yemedim zaten yiyemiyorum birde biliyorum ki bunlar zarar uzak duruyorum.
Madem yemek yemek zorundayım bari çocuklara yararlı şeyler yiyeyim diye düşünüyorum kendim için yemeyi unuttum.
Bana da doktorum en fazla 15 dk yürümelisin dedi egzersiz yapmak falan yasak.
Şu an biliyormusun kafamıza hiç birşey takmamalıyız yok kilo aldım yok verdim doktorumuz bebekler sağlıklı gelişiyor dediği müddetçe no problem. Bol bol dinlen ve mutlu olduğun şeyleri yap gerisini boşver düşünme :34::34::34:

Ayşe cim sende haklısın tabiiki ama benim gibi zate kiloluysan elbetteki kiloyu takarsın şimdi senin zaten yemek gibi bir derdin yokmuş hatta yemediğinden şikayetçiymişsin.
Ama ben zaten 90 kiloyla hamile kaldım iki sene önceyse 120kiloydum.Ben mide ağrıları ve bulantılarım çokken ki tüm dünya resmen kokuyordu benim için.
Hep dışarıda ya annemde ya kayınvalidemde ya da dışarıda yiyordum.kilo vermek demiyelimde benim durumuma daha çok gereksiz ve zarerlı şeyleri tükekmemek demek daha doğu olur.
Yani diyet değilde yaptığım zararlı şeyleri bırakmak insan 120 kiloyu görünce tartıda bir daha o günlere dönmek istemiyor.
Gebeliğimde o kiloda olmak değil sorun....SORUN o kilonun üzerime yapışması olucak.
Acaba anlatabildim m kendimi bilemiyorum....

enigmacım merhabalar öncelikle rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde evlatlarını kucağına almayı nasip etsin inşallah.
ben 50 kg ile gebe kaldım doğumdan iki hafta önceki kontrolde 71.400 idim.doğumdan çıktığımda ise 61 kg idim.
şu anda ise üzülerek söylüyorum 50 kg yim.toplu halimi eşim de sevmişti.çoğul gebelikte , zayıflıkta genetik.
gebeliğimde herşey yedim.özellikle armut a çok aşerdim.arada abur cuburda yedim asitli şeylerden uzak durdum fakat arada kendimi ödüllendirdim.diyetisyenim öyle demişti.
gebeliğimin son ayı zaten sumo güreşçisi gibiydim :D
bu arada hareket egzersiz kişiden kişiye ve gebeliğin nasıl geçtiğiyle alakalı bir durum.dr. önerilerini dikkate al.

bana da yürüyüş ve bazı şeyler yasaktı.gebeliğim biraz sorunlu geçti sürekli karnım sertleşiyordu ve iç sancılarım vardı hatta gebeliğimin 31. haftasında ağır bir grip geçirip hast. yatmama rağmen hamdolsun 36. haftaya kadar taşıdım.

grip olmamaya özen göster.bel,sırt ve kasık ağrın olacaktır.bol ıstırahat et.

aklıma gelenler bunlar.a birde bolca uyu çünkü doğumdan sonra dinlenemiceksin:52: :9:

Melitta cım harika bir kilon varmış.ne güzel geri dönmüşsün kilonada tebrik ederim canım darısı başımıza...

Kızlar nolur yardım edin yaaaa!!!
Çıldırıcam :18:
bir haftadır dikkat ediyorum yediklerime dün deniz sezonumu açtım yüzdüm
düşümü aldım uzandım
yürüyüş yaptım yeğenlerimle hatta deniz kabukları topladık
yani 96,5 olan kilomun en azından 96 inmesini beklerken ya da artmamasını beklerken
bu sabah 97 kg çıktım of!! of!!! of!!!!!
bebişlerimin sağlıklı olmasını istiyorum ama şu an 3,5 aylık 15 haftalık bir gebelikte 7 kilo almış
olmamın ikizlerim için bir faydası yok bunları ben alıyorum onlar hala miniminicikler....
20 haziran da dr kontrolüm var belki cinsiyetlerini de öğreniriz
işte o gün dr umla iyice konuşucam çünkü artık canım çok sıkılıyor bu işe...
:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

ben dıyetısyen kont.da gıdıorum..doktorm dırek bunu vurguladı..yürüyüşlerini yap dıe sureklı dıo..çunku ıkız gebelık normale göre daha fazla alındıgı belırtıooo...kılo cıkıo ama yagdan verıorum...gercı doktorum yıne memnun kalmıo orası ayrıda..tak tak nereye kadar..hayırlısı neysee artıkk ooo .....

ben dıyetısyen kont.da gıdıorum..doktorm dırek bunu vurguladı..yürüyüşlerini yap dıe sureklı dıo..çunku ıkız gebelık normale göre daha fazla alındıgı belırtıooo...kılo cıkıo ama yagdan verıorum...gercı doktorum yıne memnun kalmıo orası ayrıda..tak tak nereye kadar..hayırlısı neysee artıkk ooo .....

Zeerin sen kaç kilo aldın şimdilik canım ve kaç kilosun vallahi çıldırıcam yaaa !!!
7 kilo almışım ne demek ya daha 15 haftadayım sen ne durumdasın...

Zeerin sen kaç kilo aldın şimdilik canım ve kaç kilosun vallahi çıldırıcam yaaa !!!
7 kilo almışım ne demek ya daha 15 haftadayım sen ne durumdasın...

valla ben senden kıloluyum..tesellı olsun bıras sana:3: bende 7 kılo aldım..doktor kontorde sureklı uyarıo..ama ınan elımden gelen bişi yok..bünye meselesi..diyetımı yapıorum..dıyetısyene soluyorum kafayı yıcem bune ya dıe..oda yagdan verdıgımı gövdeden ıncelmem oldugunu dölüo..allah sonumuzu hayır etsin...aynı haftalardayız hemen hemen...

valla ben senden kıloluyum..tesellı olsun bıras sana:3: bende 7 kılo aldım..doktor kontorde sureklı uyarıo..ama ınan elımden gelen bişi yok..bünye meselesi..diyetımı yapıorum..dıyetısyene soluyorum kafayı yıcem bune ya dıe..oda yagdan verdıgımı gövdeden ıncelmem oldugunu dölüo..allah sonumuzu hayır etsin...aynı haftalardayız hemen hemen...

zerrincim yağdan vermişsen bu çok güzel en azından sen senin değil bebişlerin kilo aldığını biliyorsun...
bu sabah tartıldım 1,2 kg vermişim çok sevinçliyim belkide bağırsaklarım boşalmıştır bilmiyorum...
şimdi 95,8kg çıktım sabah iç çamaşırı ile aç karna tartılıyorum sabahları.
çikolata kola bisküviyi kestim. bu arada dün ilk kez aş erdim canım karpuz istedi hemen ofisteyken aldırdım kestim yedim.
artık aralarda meyve yiyorum yani kuşluk ve ikindi vaktinde birde kahvaltımı çok iyi ediyorum en az 2-3 dilim kepek veya tahıllı ekmek yiyorum.peynir zeytin
domates salatalık yiyorum bu sabah karpuz da yedim.geçen 2-3 hafta önce erik yiyorum ekşi ekşi bu hafta karpuz yiyorum
haftaya çarşamba dr randevum var ikizlerimin belkide cinsiyetlerini öğrenirim...
sen eninkileri öğrendin mi?

zerrincim yağdan vermişsen bu çok güzel en azından sen senin değil bebişlerin kilo aldığını biliyorsun...
bu sabah tartıldım 1,2 kg vermişim çok sevinçliyim belkide bağırsaklarım boşalmıştır bilmiyorum...
şimdi 95,8kg çıktım sabah iç çamaşırı ile aç karna tartılıyorum sabahları.
çikolata kola bisküviyi kestim. bu arada dün ilk kez aş erdim canım karpuz istedi hemen ofisteyken aldırdım kestim yedim.
artık aralarda meyve yiyorum yani kuşluk ve ikindi vaktinde birde kahvaltımı çok iyi ediyorum en az 2-3 dilim kepek veya tahıllı ekmek yiyorum.peynir zeytin
domates salatalık yiyorum bu sabah karpuz da yedim.geçen 2-3 hafta önce erik yiyorum ekşi ekşi bu hafta karpuz yiyorum
haftaya çarşamba dr randevum var ikizlerimin belkide cinsiyetlerini öğrenirim...
sen eninkileri öğrendin mi?

oh ne gusel sevındım senın adına..ben gecen hafta gıttım .. bırı erkek, dıgerı gostermedı...bugun tekrar gıtmeyı ıstıorum aslında.hem akıntım var onun için hemde tekrar cınsıyetlerıne tekrar bakmak ııcın....

oh ne gusel sevındım senın adına..ben gecen hafta gıttım .. bırı erkek, dıgerı gostermedı...bugun tekrar gıtmeyı ıstıorum aslında.hem akıntım var onun için hemde tekrar cınsıyetlerıne tekrar bakmak ııcın....

kızlar bebişlerinizin cinsiyetlerini merak ettim ya :) ama ben müneccimlik yapmak istiyorum :):)

zerrincim göstermeyen kız olabilir.bizim kız doğuma kadar hiç yüzünü göstermedi hep poposunu seyrettik:9: ama oğluşum maşallah açardı bacakları ultrasonda ben burdayım der gibi :) birde renkli ultrasonda çiş yapıp yapmadıkları da belli oluyor.18. hafta da renkli ultrasona girdiğimizde oğluşum parmağını emiyordu ve yeni çiş yapmıştı kızım ise yapmak üzereydi :):):) dr. anlatmıştı tek tek biz hayranlıkla dinlemiştik :D::D

enigmacım seninki bebişlerde kız olabilir :D:D:D

merak içindeyim buradan müjdeli haberleri bekliyorum kızlar :):):

bu arada merak etmeyin allah ın izni ile kilolar gider yeter ki yağlar sağlık sorununa dönüşmesin.bende yağ yok ama sürekli üşüyorum bilirsiniz yağlar vücudun mantosudur.

kızlar bebişlerinizin cinsiyetlerini merak ettim ya :) ama ben müneccimlik yapmak istiyorum :):)

zerrincim göstermeyen kız olabilir.bizim kız doğuma kadar hiç yüzünü göstermedi hep poposunu seyrettik:9: ama oğluşum maşallah açardı bacakları ultrasonda ben burdayım der gibi :) birde renkli ultrasonda çiş yapıp yapmadıkları da belli oluyor.18. hafta da renkli ultrasona girdiğimizde oğluşum parmağını emiyordu ve yeni çiş yapmıştı kızım ise yapmak üzereydi :):):) dr. anlatmıştı tek tek biz hayranlıkla dinlemiştik :D::D

bu arada merak etmeyin allah ın izni ile kilolar gider yeter ki yağlar sağlık sorununa dönüşmesin.bende yağ yok ama sürekli üşüyorum bilirsiniz yağlar vücudun mantosudur.

melitta tahminlerini karşılaştırıcaz inşAllah :O)
ben haftaya çarşamba gidicem bakalım belki cinsiyetlerinide söyler drum.
bu kışı donarak geçirdim 90 kilo olduğum halde ki mersin oldukça sıcak bir iklime sahiptir yağların gittikçe üşür insan çok haklısın
ben 120 kilo iken hiç bir kış üşümezdim bu kış dondum.
ama bu yağlarım da yeter bana :O)

merakın sınırı yok değilmi arkadaşlar. ilk önce kesede görecekmiyiz dedik gördük şükür elleri ayakları derken her gidişimizde farklı şeyleriyle karşılaşıyoruz. benim birisi yan yatmış kafayı oynatıp duruyordu diğeride sırt üstü yatmış bize gülüyordu. annelik ne güzel bişeymiş hiç aklımızdan çıkmıyor o görüntülerinden simalarını bile seçmeye başladım :)))) allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin boşverin kiloyu doğduklarından sonra zaten verecez kiloları :)))

şimdi geldım.. yıne göstermedii..doktor baya bastırıo .. ama yok ..doktor erkek olabılır dıo..dedıgın gıbı gecen hafta bızım erkek dedıgıde aayaklarını acmıs..dıgerı dönmüo bıle..ayrıntılı ıcın 1 ayımız var..saglıklı olsunlarda..

şimdi geldım.. yıne göstermedii..doktor baya bastırıo .. ama yok ..doktor erkek olabılır dıo..dedıgın gıbı gecen hafta bızım erkek dedıgıde aayaklarını acmıs..dıgerı dönmüo bıle..ayrıntılı ıcın 1 ayımız var..saglıklı olsunlarda..

ZERRİN sen böyle deyince ben meraktan çatladım benimkilerin cinsiyeti ne ki :O)
birde bişey sorucam size kızlar yaaa
benim 3 hafta falandır karnım sürekli seyiriyor yani titreme gibi ama hiç kesilmiyor yani bebeklerin hareketi değil bu resmen seyirme...
sizde de oluyormu böyle şeyler...

ZERRİN sen böyle deyince ben meraktan çatladım benimkilerin cinsiyeti ne ki :O)
birde bişey sorucam size kızlar yaaa
benim 3 hafta falandır karnım sürekli seyiriyor yani titreme gibi ama hiç kesilmiyor yani bebeklerin hareketi değil bu resmen seyirme...
sizde de oluyormu böyle şeyler...

yaa aslında bende sozde hıc meraklı degıldım :) benımde gecen hafta sureklı öle ooldu..içerden bişiler çekilioo gıbı gelıo...sonra kalp atıslarım agzımın ıcınde gıbı atıo :)

zerrin vAllahi beni anlatıyorsun 3 haftadır karnımdaki seğirme gitmedi kalbim ağzımda sanki kelebekler uçuşuyor ara ara
kasıklarda bazen sancı garip bir şey ya :O)
sen kaç kiloyla hamile kaldın ben 120 kiloydum50-52 beden 33 kilo verdim bir 10 kilo daha verip öyle gebelik düşünüyordum
ama kısmet şimdiye oldu 90 kiloyla hamile kaldım...
Sanırım seninle çok dertleşçez haftalarımız aynı gibi belki bende haftaya öğrenirim cinsiyetlerini :O)

zerrin vAllahi beni anlatıyorsun 3 haftadır karnımdaki seğirme gitmedi kalbim ağzımda sanki kelebekler uçuşuyor ara ara
kasıklarda bazen sancı garip bir şey ya :O)
sen kaç kiloyla hamile kaldın ben 120 kiloydum50-52 beden 33 kilo verdim bir 10 kilo daha verip öyle gebelik düşünüyordum
ama kısmet şimdiye oldu 90 kiloyla hamile kaldım...
Sanırım seninle çok dertleşçez haftalarımız aynı gibi belki bende haftaya öğrenirim cinsiyetlerini :O)

evet aynı haftalardayız..dertımız kılo sanırım dedıgın gıbı :1: ben mınnaklardan önce bır düşük yaptım..ve butun duzenım degıstı..psıkolojım yeme ıcmem..normalde cok zayıf bır ınsan degıldı ama boydan dolayı gostermıordum.düşükten sonraa hıc olmadıgı kadar hızlı kılo aldım..mıllet bıle sok oldu..kendımıde salmıstım..bende verıp öle kalırm dıe planlıordm..ama hamıle oldugmu ogrendım..dıkkat etmeye caıssamda alıorum..suan 100 uzerıyım..okadar yanı...suana kadar 5 kılo aldım..

evet aynı haftalardayız..dertımız kılo sanırım dedıgın gıbı :1: ben mınnaklardan önce bır düşük yaptım..ve butun duzenım degıstı..psıkolojım yeme ıcmem..normalde cok zayıf bır ınsan degıldı ama boydan dolayı gostermıordum.düşükten sonraa hıc olmadıgı kadar hızlı kılo aldım..mıllet bıle sok oldu..kendımıde salmıstım..bende verıp öle kalırm dıe planlıordm..ama hamıle oldugmu ogrendım..dıkkat etmeye caıssamda alıorum..suan 100 uzerıyım..okadar yanı...suana kadar 5 kılo aldım..

canım merak etme inşAllah meleklerini sağlıkla dünyaya getirirsin burda ikimizde hatta emin ol grup bile kurarız biz böyle...
inşAllah ikimizde 15-20 kilodan fazlasını almayız 30-35 kilo alanda varmış 8-10 kilo alanda
şaştım kaldım zaten zerrin birbirimize hep destek oluruz inşAllah benim 6 da mesaim bitiyor canım yarın görüşürüz...

Back