ben şimdiye kadar 8,5 kilo aldım. ilk 3 ay almadım ondan sonra yaklaşık ayda 1-1,5 kilo alıyordum bu son ay 2,5 kilo birden aldım. ben birde raporlyum evde yatıyorum ondanda kaynaklı falza hareket yasak. tatlı, tuzlu, hamurişi yasak. bazen kaçamak yapıyoruz bebişlerimle ama:))
Eki Görüntüle 534524 Eki Görüntüle 534525 Eki Görüntüle 534526
Dolabımız hazır cuma günü de beşiklerimiz gelicek önümüzdeki salı günü de son iş günüm olucak 24 ü arefe tatil oluruz büyük ihtimalle ve ondan sonra da evde olurum.
yalnız en büyük sıkıntım evde internet yok sizlerle her gün yazışamayabilirim ve o yüzden yalnız hissedicem kenndimi artık bir çözüm bulmam gerekicek...
maşallah iyi günlerde kullanın dolabı, ama tıklım tıklım dolacak o dolap varya :)) benimde dolaba ihtiyacım var aslında ama nereye koyacam diye düşünüyorum. valla canım benimde net yoktu evde sıkılacağım diye eşim gitti vınn aldıydı onunla idare ediyorum buraya girsem yetiyor zaten.
En güvendiğim, tecrübeli ikiz anne adaylarına birşey sormak istiyorum. Benim iki gündür karnım çok sertleşiyor, öyle ki sanki karnımda taş var, kıpırdayamıyorum.Daha sonra geçiyor.Bugün de birkaçkez oldu. Sizce korkulacak birşey var mıdır?Yoksa içerdekiler oyun mu oynuyor?
Canım bende de oluyordu eskiden (çünkü artık hep taş gibi)o zmanlar doktora sormamıştım sen sor en iyisi
çünkü şu an ki karnımın sertliğini ki taş taş çok fena hep erken doğum tehlikesi diyor şimdilerde ama ediğim gibi sen doktoruna sor
seni telaşa vermek istemiyorum muhtemelen bir şey yoktur ama dediğin gibi içerde iki yaramaz ne iş çeviriyorlar kim bilir...
Ben de saatin 6 olmasını bekliyorum çıkışta gideceğim doktora.Aslında ara ara oluyordu da çok kafama takmıyordum normal diye ama dün akşamdan beri sürekli oluyor.Kendimi biliyorum azcık sancımda olsa bütün gece uyuyamam sıkıntıdan. En iyisi bir gidip baktırayım da içim rahat etsin.
Eki Görüntüle 534524 Eki Görüntüle 534525 Eki Görüntüle 534526
Dolabımız hazır cuma günü de beşiklerimiz gelicek önümüzdeki salı günü de son iş günüm olucak 24 ü arefe tatil oluruz büyük ihtimalle ve ondan sonra da evde olurum.
yalnız en büyük sıkıntım evde internet yok sizlerle her gün yazışamayabilirim ve o yüzden yalnız hissedicem kenndimi artık bir çözüm bulmam gerekicek...
selam herkese
24.haftadayım ikiz gebeyim 7 kilo aldım şu zamana kadar
sizler toplamda kaç kilo aldınız yazabilirmisiniz
en çok hangi haftalarda kilo alınıyor acaba
Yanlış hatırlamıyorsam 26yi 6 kilo ile bitirmiştim, suan toplamda 12 kilodaydim. Yanlız ben 19. haftadan beri sürekli yatıyorum ve 28. haftadan beri de seker diyeti yapıyorum yani aldigim kilo cokta benim kontrolümde degil aslında... 30a kadar hiç ödemim yoktu, son iki haftadır odemlerde başladı...
ben de 27.haftam içerisindeyim.şimdiye kadar 17 kilo aldım.ödemim o kadar fazlaydı ki 3. ayımdan beri, hatta şişliklerim hala devam etmekte. 3 aydır yeni aldığım büyük numaralı ayakkabıyı çorapsız giymekten ayaklarım da yara çıktı. ev terliklerimin uzun zamandır 2 numara büyüğü oluyor. Günde 6 saat çalışıyorum. Benim için şimdilik çok yorucu değil. fazla ayakta kaldığımda bel ağrısı oluyor. Bir de haftada 9 saat ilköğretimde derse giriyorum. Bazı öğrencilerim çook şımarık bağırıp çağırmak da istemiyorum. Zaten oldum olası becerememişimdir. Kalan 21 saati de fatih projesi gelen bir lisede bilişim rehberliği yaparak geçiriyorum. Okul 3 katlı merdivenleri in çık-in çık. Akıllı tahtaların tek tek kurulumu, öğretmenlere rehberlik, anahtar takibi ve site güncelleme şimdilik sorumluluğumda ancak eşim 30. haftadan sonra çalışmamdan yana değil. Bu konuda anlaşamıyoruz. Elimden geldiğince çalışırsam ağırlaşmam gibi geliyor. Uzun süre bir yerde oturduğumda ya da yattığımda ayakta kalmam daha da zor ve ağrılı oluyor. Kendimi salıvermemem lazım.
Boncuk sakin ihmal etme mutlaka görün dr'a, bı de sana gecen günde yazmistim 18. Haftandasin rahim boyunu mutlaka alttan olctur, benim ilk hamileligimde rahim boyu diye bişeyden haberim bile yoktu, bu hamileligimde kabusum oldu, olctur icin rahat etsin...
ben de 27.haftam içerisindeyim.şimdiye kadar 17 kilo aldım.ödemim o kadar fazlaydı ki 3. ayımdan beri, hatta şişliklerim hala devam etmekte. 3 aydır yeni aldığım büyük numaralı ayakkabıyı çorapsız giymekten ayaklarım da yara çıktı. ev terliklerimin uzun zamandır 2 numara büyüğü oluyor. Günde 6 saat çalışıyorum. Benim için şimdilik çok yorucu değil. fazla ayakta kaldığımda bel ağrısı oluyor. Bir de haftada 9 saat ilköğretimde derse giriyorum. Bazı öğrencilerim çook şımarık bağırıp çağırmak da istemiyorum. Zaten oldum olası becerememişimdir. Kalan 21 saati de fatih projesi gelen bir lisede bilişim rehberliği yaparak geçiriyorum. Okul 3 katlı merdivenleri in çık-in çık. Akıllı tahtaların tek tek kurulumu, öğretmenlere rehberlik, anahtar takibi ve site güncelleme şimdilik sorumluluğumda ancak eşim 30. haftadan sonra çalışmamdan yana değil. Bu konuda anlaşamıyoruz. Elimden geldiğince çalışırsam ağırlaşmam gibi geliyor. Uzun süre bir yerde oturduğumda ya da yattığımda ayakta kalmam daha da zor ve ağrılı oluyor. Kendimi salıvermemem lazım.
Ay kuzucuklar ya, yesin onları teyzesi:) masallah canım, ağız tadiyla giydirmeyi nasip etsin allahım, seninde eline emegine saglık:)
TTnet'in yalın internetinden de alabilirsin canım, telefon hattına gerek yok onda...
Biraz evvel Efe'nin yeni yatağı daha dogrusu bazası geldi yatastan, buyuyunceye kadar kullansın demiştim biraz abartmisim galiba kocaman bisey geldi:) ben cikamayinca esim gidip almıştı, mağazadan da aradı aslında emin mısın 120*200 cm istediğine diye evet evet demiştim, artık askere gidene kadar kullansın napiyim?! Zaten cok deli yatiyo 90 cm'lik yataktan düşüp duruyodu, simdi daha az düşer hiç degilse....cmtsi de ikea diğer mobilyaları kurmaya gelecek, bu hafta dağınıklık biticek inşallah.
Yaa benim aklıma bisey geldi; hani benim dr'um seni 33den sonra hastane yatirabilirim demişti ya, ozaman ben bayramı hastanede mı geciricem acaba? Sizin dr'lar bayramda napiyorlar sordunuz mü? İnşallah biyere gitmiyorlardir...
Günaydın canım. Teşekkür ederim ilgin için.Dün iş çıkışı gittim doktora.Kendi doktorum değil bu arada nöbetçi doktordu. Ultrasyonda baktı bebekler gayet iyi idi. Ama ultrasyonda bakarken karnımın üst kısmı elindeki aletle biraz bastırınca çok acıdı. Sonra eliyle kontrol etti yine acıdı. Kas ağrısı dedi ve bir jel verdi.Eğer bu ağrı kasıklara yakın olsaydı endişelenirdik ama göbeğin üst kısmında olduğu için şuanda korkulacak birşey yok dedi. Kasılmalar da sürekli olursa gel günde bir kaçkez aralıklarla olması normal dedi.
Prenslerim kendi doktoruma 10 gün sonra falan gideceğim. O zaman rahim boyu ölçümü geç mi olur, bayramdan önce gideyim mi sence? Bir de doktor bu konuda bana birşey söylemedi ben direk rahim boyunu da ölçermisiniz mi desem bilemedim. Senin doktor mu söylemişti ölçelim diye.
Prennslerim inşAllah ikimizin de bu hafta biter o zaman oda telaşı benim de beşikler yarın akşam gelicekler...
Efe delikanlı olunca çıkarır tadını ikizler de kıskanır onu görürsün bak :O)
az önce geldim doktordan tansiyonum orda 12/8 çıktı doktor iyi dedi ama takibe devam dedi.nts ye bağlandım haeketlerini hissetmediğim için hiç basamadım butona.
doktor bunlar birbirine çok girmişler sağlıklı ölçüm yapamıyorum dedi.ikiside iki kilonun üzerindeler sadece dedi.kim kız kim erkek göremiyorum dedi.
oysa kilollarını ne çok merak ediyordum.doktorum haftaya salı günü sabah nts ye gel bir de tansiyonunu ölçtür dedi.
29 ekim de de sabaha al randevunu dedi.
sanırım tatile gitmiyor.her ay 100-150 gram alsınlar bizim için harika dedi.şimdilik te iyi gidiyorlar dedi.
inşAllah erken doğum olmaz ne senin için ne benim için ne de hiç birimiz için...
işte böyle tansiyonuma sevindim tabii.
AAA birde karnımın sertliğinin kasılma olduğunu söyledi.
Kontrolunun iyi gecmesine cok sevindim canim, ozellikle tansiyonunun masallahi var:) bu haftalarda nst'de kasilma cikmasi cok normal, panik olma, duzenli olmasin yeter, duzenli bi kasilma hissetmiyorsun degil mi?
Aynen benimkilerde çorba olmuşlar, gelisimlerini sadece kafa ve karın ölçülerinden takip ediyoruz son iki kontroldur bizde, kimin
kolu kimin bacağı anlamak mümkün degil... 34un sonuna kadar erdem 2yi geçecek inşallah boyle giderse, Emre de 1,5u geçse başka bisey istemem valla, odemler gittikten sonra iyce küçücük kalacaklar çünkü...
Ya bugün 6ya doğru yattım ben, kasinmaktan uyuyamadim, 3 kere soğuk dusa girdim, her yerim tırnak yarası oldu. Artık bu kaşıntılar hiç tatlı gelmiyor bana, ellerimin ici, ayağımın alti, kollarım, bacaklarım...cildiricam resmen. Yarın kontrol var Allah'tan...
Yok canim ben de olcecegini bilmiyordum, normalde zaten 18-20 arasında olculuyormus, benimki olculdugunde 19du, sende daha 20yi bitirmemiş oluyorsun 10 gün sonra bence sorun olmaz. Benim oğlumda da ölçmüştü ama ne anlama geldigini bile bilmiyordum ozamanlar, bunlarda da rutin kontrol sırasında yukarıdan bakarken kocaman hunilesmeyi ve kafasini oraya sokan yaramazimi görünce bu ne simdi diye apar topar ölçmüştü, kabusum oldu benim bütün hamileliğim boyunca, onun icin ihmal etme yeter. Dr'un büyük ihtimal kendiliğinden olcecektir ama senin aklında bulunsun baktın ölçmüyor, hatırlatırsın. Karnının üstündeki ağrı benimde ilk hamileligimde olmustu, karnim buyudukce karin kaslarim yırtılmıştı, sendeki de benzer bisey olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?