A
AdaEge
Ziyaretçi
- Konu Sahibi AdaEge
Merhaba arkadaşlar,sitedeki çoğu arkadaşım beni bilir.Geçen sene rahim ağzı yetmezliği nedeniyle ikizlerimi zamansız doğurup kaybetmiştim..Bu sene yine ikizlere hamileyim..12. haftadan sonra bu kez serklaj ameliyatı olucam inşallah..Ancak zaman zaman okuduğum tecrubelerde serklaj ameliyatına,kasılma önleyici ilaçlara ve bol dinlenmeye rağmen bebek kayıpları yaşayan arkadaşlar oluyor..Benim rahim ağzım kısa...Bebeklerimin kaybından sonra 3 cm olarak ölçüldü..Şimdi de her sabah uyguladığım vajinal progesteron jelini uygularken bir sonraki jeli uygulamadan önce kalan tortuları vs wc de parmağımla temizliyorum.Yani rahim ağzı duvarının çevresinden yoklama yapıyorum..Ve kolayca farkedebiliyorum ki benimki kısa..Bu yüzden çok ama çok tedirginim..Herkes senin rahmin çoğul gebeliğe uygun değil dedi ama Allah ın takdiri yeniden ikizlere hamile kaldım..Gönlümden geçen de tekrar yeniden ikizlere hamile kalabilmekti.Bu yüzden siteye tekrar üye olurken yine hıdırellez dileğimi avatar yaptım..Allahım kabul etti çok şükür..Şu an cinsiyetleri henüz bilmesek bile..Elbette iki bebeğimden de vazgeçemem..Bazı arkadaşlar tek gebelikle 6 cm açıklığa rağmen istirahatle bebeklerini dünyaya getirebilmişler..Ama ikiz gebelik çok daha zor deniyor..Serklajla ikiz bebeklerini zamanında sağlıkla doğum yapan var mı ? Kasılmalar için neler kullandınız ?
Evde mi yattınız ? Hastanede mi yattınız? Kişisel ihtiyaçlarınızı nasıl karşıladınız ? Allahım dualarımı kabul etti ama tam anlamı ile sevinemiyorum bile...Tekrar bebek mezarı kazmak istemiyorum......
Evde mi yattınız ? Hastanede mi yattınız? Kişisel ihtiyaçlarınızı nasıl karşıladınız ? Allahım dualarımı kabul etti ama tam anlamı ile sevinemiyorum bile...Tekrar bebek mezarı kazmak istemiyorum......