Doğuma Hazırlık çocukta yaparım ev işi de diyenler var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ogretmen_083

umutlar bitmesin dostum
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
126
2
41
kızlar 38. haftadayım ama ev işi yapmaktan alamıyorum kendimi...yemeklerimi hala kendim yapıyorum, evi süpürüyorum,siliyorum... Acaba bunların bana bir zararı var mı? Ama yapmak zorundayım çünkü henüz yanımda kimse yok ve bütün ev işleri hala bana bakıyor... sizlerde durum nasıl?:eek:

cnm bende senin gibiydim en son güne kadar kendi işimi kendim yaptım kendini iyi hissediyorsan yap yalnız ağır işler yapma.ama bugünlerinde bir daha ele geçmeyeceğini unutma tam nazlanacağın zamanlar doğumdan sonra böyle bir imkanın olmıcak

valla helal sana ben 37 ye girdim eğilemiyorum kasılıp kalıyorum .eşim sağolsun temizliğe girişti bayan bulacaktık son anda vazgeçti o da ben yaparım dedi. biraz utanıyorum ne biliyim ama ben yapamıyorum gücüm yetmiyo. camları falan siliyo.sen yinede fazla yorma bebiş kapıda:teytey:

ben de 38.haftayı bıtırmek uzereyim yemeğimi ütümü falan kendim yapıyorum ama temızlık işi maalesef kadın alıyorum ona.ayrıca ben de hiç eğilemiyorum tencereleri falan eşime aldııp kaldırtıyorum.

canım bende 36. haftaya girdim yapabildiğim kadarını kendim yapıyorum aslında ütü ve bazı yemekleri yapabiliyorum çünkü benim hamilelik dışındada bir sorunum var o da bahar alerjisi hapşurmaktan yemek ve temizlik yapamıyorum

bende kendı işimi kendım yapıommm..mecburrr..çok huzrsuz oluyom dger turlü iiice pislenıo hıc temzlenmıo...banyo hergun yerlerını yıkıommm.mutfak,ütü,süpürge.perdelerı tek tek cıkarp sıldım hepsi storrrr bıdee maf oldum..halıları sıldım,salondakı herseyı yıkadım mısafr takımlarımı dolpları sıldım.bu hafta mutfagı boşalcam ve buzdolabı kaldı...yapppppppppppp yapppppppppppp bıtmıooooo...delrcem valla..mafoldumben

bende 39+4 haftalığım bende kendim yapıyorum ütü hariç sağolsun eşim evlendiğimden buyana elimi ütüye sürdürmiyor zemuszemus

bende hamileyken son saatte kadar hep kendim yapıyordum:CüvCüv:,görümcem bana çok düşkünalkisalkisalkis,ben yaparım bırak,ben yok çamaşır asyordum:eek:,yok her gün evi silip süpüryordum:eek:,o sen bana soyle ben yaparım diyordu,bir de doğmdan ertesi gün o bizdeydi,ben erken kalkıp herkeze sigara börek sardım,vs,o bana ne kızmıştı:mymeka:,allah sana akıl fikir versin demiş:roflol:,sen git uyu dinlen,biraz çik dolaş,pazara falan,bana diyorduhihoyyyt,ben yemeyı de pişiririm evi de temizlerim,büyük oğlumu da bakıyordu dolaştırıyordu:eek:,ya ben olsun benim de haraket ihtiyacim var,ben böyle bir insanım kıpır kıpır,:nazar::sm_cool:

bende kendı işimi kendım yapıommm..mecburrr..çok huzrsuz oluyom dger turlü iiice pislenıo hıc temzlenmıo...banyo hergun yerlerını yıkıommm.mutfak,ütü,süpürge.perdelerı tek tek cıkarp sıldım hepsi storrrr bıdee maf oldum..halıları sıldım,salondakı herseyı yıkadım mısafr takımlarımı dolpları sıldım.bu hafta mutfagı boşalcam ve buzdolabı kaldı...yapppppppppppp yapppppppppppp bıtmıooooo...delrcem valla..mafoldumben
:eek:klava:ya arkadaş yormasana kendinide bebişide anlıyorum için rahat etmiyo ööle pis durunca ama çok zorlama halı malı şaştınmı ya ağrın sızın olmuyo mu nazar değmesin sana da kusura bakma böyle yazınca üzüldüm farketmeden yorarsın kendini etme güzelim yerimseniben

ev ısı hıc yapmadım ama doguma gıdene kadar hergun ıse geldım
patronum gelme artık burada doguracaksın neredeyse desede duramıyordum sabah kalkıp dırekt ıse gelıyordum
masa bası ısım oldugundan hıc zorlanmadım

ben doğuma 3 gün kala evimi taşıdım ağırşeyler dışanda kendimi zorlamadan herşeyi kendi yaptım çok şükür yemeğimi ütümü kimseye bırakmam zaten hihoyyyt

çildirmi$siniz :) ben naz'a çekiyorum , çok da hosuma gidiyor , ve zaten çalistigim için esim bana yardimci oluyor iyi kotu saolsun :)

inanaın sizleri okuyunca utancımdan yerin dibine girdim kızlar.hamile kaldığım günden itibaren temizlikle hiç alakam kalmadı.eşim sağolsun bulaşıkları bile yıkıyordu.öğretmenim ve işyerim çok uzakta.okuldan gelince ancak dinlenmeye fırsatım oluyordu yemek saatine kadar.30.haftama kadar sadece yemek yaptım ve çamaşır işiyle ilgilendim.şimdi sadece çamaşır işi kaldı.yemek için kayınvaldeme gidiyoruz akşamları.1 haftaya kadar da annem gelecek zaten.yenek işi ona devir olacak.doğuma şunun şurasında 23 gün kaldı.
aslına bakarsanız biraz kendini zorlayınca her işi yapabiliyosun ama ne yalan sööliiim ben hiç zorlamadım.arkadaşın dediği gibi nazlanacağımız bi zaman dilimi ne kadar rahat geçirebilirsek o kadar iyi.zaten sonradan anamız ağlayacak.boşverin ya,yardım edecek birileri varsa etsinler,sonradan zaten isteseler de edemeyecekler.bebeği kalkıp kalkıp emzirecek halleri yok ya.enerjinizi bebişinize saklayın ve bol bol ense yapın arkadaşlar...

38+5 günlüğüm geçen yıl bel fıtığımdan amelıyat oldum ama bende hala kendi işimi kendim yaparım dinlene dinlene.içim rahat etmıyor sanki eşim eksik yapıyor gibi gelıyor.girişiyorum çok şükür şikayetımde yok.

kızlar bende doğuma kadar hep kendi işimi kendim yaptım son hafta bütün evin camlarını silmiştim panjurları yıkadı fln düşünün göbek kocaman ve camdan sarkan bi tip çok komik herkes bana bakıyodu bu kıj napıoo diye ama napiim içim rahat etmioo şimdi bebişim var valla yine her işim tamam ütümüde yapıyorum camımıda siliyorum yemekler yapıyorum misafir ağırlıyorum birde ek olarak bebeğimlede ilgileniyorum ama tabii cnm çıkıooo doğumda 10 kilo almıştım şu an 14 kilo verdim ama memnunum tabii kilolar gitti ohh hafifledim zemuszemus boşşverin ya insanın kendi yaptığı iş gibi kimse yapamıo herkesin düzeni farklı dimi ama delikafadulden

kızlar gerçekten insanın kendi yaptığı içine siniyor..ben çalışmıyorum şuan o yüzden kendim yapıyorum herşeyi ama çalışsaydım yapamazdım diye düşünüyorum..çok detaylı yani öyle etrafı indirip yıkamıyorum ama çamaşır delisiyi çok çamaşır ve ütüm oluyo,yemek yapıyorum, sadece bir kez cam silip perde yıkadım o da zor oldu bir daha ki sefere ailem geldiğinde birlikte yaparız diyorum artık..özellikle doğumuna az kalan arkadaşlar fazla iş yapmamalı,erken doğuma neden olur anne yorarsa kendini derler..herkes dikkat etsin vallahi..

ben deoğumdan beridir hergün yemeğimi yaptım şükür ama ev işlerim aksadı
kızım 4-5 aylık olup da yuku saatlerini kavradığımdan beri işimi yapıyoum

X