• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukluğumuzun oyunları......

italim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
10.130
7
206
Antalya
Biz çocukken bilgisayar yoktu, oyunlarımız vardı. sokakta oynadığımız oyunlarımız. Mahallenin bütün çocuklarının birlikte oynadığı oyunlar. Gece yarılarına kadar içeri girmezdik biz. Açlıktan midemiz guruldardı da yine girmezdik. Bir kere girersek, bir daha çıkamama ihtimali vardı çünkü.” Artık eve gel “demekten bıkan annelerimiz, elimize üstüne sanayağ sürülü ekmekler verirlerdi. Bir taraftan oyuna devam eder bir taraftan da aceleyle yer bitirirdik ekmeklerimizi, yine sokakta. Mahalledeki herhangi bir komşu teyzeden su isterdik, kendi annemiz yerine. Annelerimiz görürse eve çağırır diye.

Hani benim çocukluğum anne?

Evcilik oyunu ile başlıyorum

1g3bsm.jpg

Evcilik oyunu hepimiz mutlaka oynamışızdır..................

images.php_thumb7.jpg

17.jpg

galeri.milliyet.com

Son düzenleme:
Daha çok erkekler oynardı ama bende katılırdım onlara

misket20oyunu.jpg

5.jpg

27.jpg

Son düzenleme:
Ahh ah çok dolu dolu geçirdim ben çocukluğumu şimdi sokaklara baktığım da bomboş :( 18 yaşına kadar dışarlar da oyun oynadım ve şuan toplansak yine oynarım,9 taş,bezboll daha neler neler oynardık..

4 e 5 e giderken evcilik oynardık dışarlarda birimiz dışarı gider cips kağıtlarını boş şişeleri toplar eve getirir onları yalancıktan pişirir yerdik. orta okuldayken okuldan eve gelip yemeğimizi yer bütün sokak ve dieğr sokaklardan gelen arkadaşalr toplanıp bezbol oynardık.. gecelere kadar süren yakalamaçlarımız, 9 taşlarımız şimdi ki çocuklar çok şey kaçırıyor çoook :( Çocukluk kadar güzel bir şey var mı şimdi herkesin evinde bir bilgisayar... Sokaklarda ki o çocuk cıvıltılarından yoksun kaldık..

Ahh ah çok dolu dolu geçirdim ben çocukluğumu şimdi sokaklara baktığım da bomboş :( 18 yaşına kadar dışarlar da oyun oynadım ve şuan toplansak yine oynarım,9 taş,bezboll daha neler neler oynardık..

4 e 5 e giderken evcilik oynardık dışarlarda birimiz dışarı gider cips kağıtlarını boş şişeleri toplar eve getirir onları yalancıktan pişirir yerdik. orta okuldayken okuldan eve gelip yemeğimizi yer bütün sokak ve dieğr sokaklardan gelen arkadaşalr toplanıp bezbol oynardık.. gecelere kadar süren yakalamaçlarımız, 9 taşlarımız şimdi ki çocuklar çok şey kaçırıyor çoook :( Çocukluk kadar güzel bir şey var mı şimdi herkesin evinde bir bilgisayar... Sokaklarda ki o çocuk cıvıltılarından yoksun kaldık..

Evet haklısın cicikom şimdiki çocuklar bilgisayar başında,hareket yok, paylaşım yok,sohbet yok.Arkadaşları ile iletişimleri bile kısa mesajla......kelime ile cümle bile kurmuyorlar mesajlarda :1no2:

Bu oyunların hepsini oynardık eyy gidi günler mafoldumben şimdiki çocuklara bakıyorumda hiç oynamıyorlar mafoldumben

Back