Çocuklu çalışan ve boşanan anneler bakar mısınız?

Bilmiyorum farkında mi değilsiniz ben çoktan merhaba dedigim için fikir almaya çalışıyorum. Bilinçli insalarinda anlamadan önce iyice okuyup öyle yorum yapması lazım. Mükemmel bir hayat beklemiyor beni, malikanelerde yaşamak gibide bir hayalim yok zaten. Ayaklarımın üzerinde durmak konusunda verdiğiniz manevi destek için teşekkür ederim.

Çok haklısınız avukatla konuştuktan sonra hangisinin doğru olacağı kararını almak çok daha mantikli olacak.

işte en basit hayatı yaşayayyım soshal hayatım olmasın kendi kişisel bakımıma minimum payı ayırayım kazandığım evin genel giderlerine ve kızıma gitsin deseniz bile alacağınız maaş sizi zor geçindirir onu anlatmaya çalışıyorum.. babanızın yada abinizin yanında da hayat sonsuza kadar sürmez başka sorunlar çıkar ayrı ev en iyisi sizin için...
ben size karşılaşacağınız gerçekelri söylüyorum bir sene çalışırım sonra okula devam ederiz diyorsunuz o ara giderleinizi kim karşılayack çalışarak okumaya devam ederseniz sıkıntı yok ama işi bırakırsanız çocuğunuzda ilkokul yaşına gelecek ne yapacaksınız????

bakın size bir gelir gider kalemide yapayım tutarlar ortalama olacak.
kira 1+1 ev için büyük şehirde iseniz en az 750
kreş 1000 tl
aylık su 40
elektrik 80
dogalgaz (kış için) 200
telefon 30
yeme içme 500
yol parası yemek parası 200
toplamda 2800 tl. gider
Alacağınız 2600 en fazla gelir..
düştünüz mü direk - 200 e siz gerisini düşünün...
Bunun içinde sağlık seyahat vs masrafı yok..

Şimdi anlatmak istediklerime o kadar güzel tercüman oldunuz ki. Bu yüzden bir yerden başlamak istiyorum kolay olmayacak belli bir çok sıkıntı yaşayacağım ama ilerde başardım demek istiyorum suan yapabileceğim hicbirsey yok. Okumaya gelince Türkiye şartlarında biliyorsunuz artık okumayana ve herhangi bu deneyimi olmayan insanlara is şartları belli zor olucak ama birşeyler yapmam lazım ama ne?

Ayrı bir evde yaşamayacagim bu süreçte

Aileniz okumanız için destek veriyor cok güzel. Yine de çalışın. Hem çalışıp hem okumanız zor olsa da kendi paranızı kazanın. Birikim yapın. Nafaka talep edin. Çocuk büyüdükçe okul masrafi da büyüyor.

kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Allah hayırlısıyla kurtarsın, bir an önce boşanırsınız ve kendi hayatınızı çizersiniz,
yukarda arkadaş da yazmış, sigortalı işe girmek nafaka durumunu etkileyebilir diye bu durumda bir süre sigortalı işe girmemeniz gerekebilir, çocuğunuz büyükmüş ne güzel, sizde bu süreçte en kolay olarak çocuk bakıcılığı yapabilir misiniz, dediğiniz gibi 1 yıl filan birikim yapabilirsiniz, eğitiminize devam etmek istemeniz de çok güzel, herşey gönlünüzce olsun

Çok teşekkür ederim. Allah yardimcimiz olsun

Çok haklısıniz bende bunun için bu konuyu açtım aslında bir yerden başlamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…