• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu bir adamla ikinci evlilik

Araftaki35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2019
348
103
53
36
Merhaba uzun zamandır forumda paylaşım yapmıyor sadece ara ara girip konulara yorumlara bakıp kendi sorularıma cevao bulmaya çalışıyordum sonra buraya yazmamın daha doğru olduğuna karar verdim.
3 buçuk yıl önce evden ayrılmış zorlu süreçten sonra 2 buçuk yıl önce ilk eşimden alkol sebebiyle boşanmıştım. Şuan hayatımda biri var ama buraya konu açmamın sebebi ise bir oğlunun olması ve oğluna çok düşkün olup haftada 3 4 kez annesinden alması bu sebeplede sürekli annesiyle iletişimde olması garip bir şekilde annesi istediği zaman hiç çekinmeden erkek arkadaşımı arayip mesaj atabiliyorher ne kadar çocuk için de olsa bu durum beni çok düşündürüyor.
Kıskançlık bi tarafa sancılı çok yıpratıcı bir evlilikten sonra ileri de onunla evlilik anlamında neler yaşarım ne gibi sorunlar beni bekliyor bunlardan korkuyorum.
Bunun dışında çalışkan dürüst ilgili olması beni hala ondan vazgeçememe sebep olanlar.
Burda deneyimli olan ikinci evliliğinde veya ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenenler tecrübelerini paylaşırsa belki ben de sorularıma az da olsa cevap bulabilirim 🙏

Neden garip olsun ki mesaj atması? Dünyanın en normal şeyi hatta. Müşterek bir çocukları olduğuna göre sürekli iletişim içinde olmak durumundalar. Eski eşi her daim hayatınızda olacak. Bunu kabul edemem diyorsanız hiç uzatmayın ayrılın. Çocuklu bir adamla evlilik hele ki çocuğu olmayan biri için zordur. Her daim ikinci planda olacaksınız mesela. Öncelik her zaman çocuğunda olacak. Daha çocuğun sizinle anlaşıp anlaşmamasına değinmedim bile o zaten apayrı bir konu.

Merhaba uzun zamandır forumda paylaşım yapmıyor sadece ara ara girip konulara yorumlara bakıp kendi sorularıma cevao bulmaya çalışıyordum sonra buraya yazmamın daha doğru olduğuna karar verdim.
3 buçuk yıl önce evden ayrılmış zorlu süreçten sonra 2 buçuk yıl önce ilk eşimden alkol sebebiyle boşanmıştım. Şuan hayatımda biri var ama buraya konu açmamın sebebi ise bir oğlunun olması ve oğluna çok düşkün olup haftada 3 4 kez annesinden alması bu sebeplede sürekli annesiyle iletişimde olması garip bir şekilde annesi istediği zaman hiç çekinmeden erkek arkadaşımı arayip mesaj atabiliyorher ne kadar çocuk için de olsa bu durum beni çok düşündürüyor.
Kıskançlık bi tarafa sancılı çok yıpratıcı bir evlilikten sonra ileri de onunla evlilik anlamında neler yaşarım ne gibi sorunlar beni bekliyor bunlardan korkuyorum.
Bunun dışında çalışkan dürüst ilgili olması beni hala ondan vazgeçememe sebep olanlar.
Burda deneyimli olan ikinci evliliğinde veya ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenenler tecrübelerini paylaşırsa belki ben de sorularıma az da olsa cevap bulabilirim 🙏

Konuyu anlatım tarzınıza bakarak, adamın oğlu ve oğlunun annesi melek olsalar bile; sizin bu durumu kabullenemeyeceğinizi düşünüyorum.

Ayrıldığı eşiyle iletişim kurmak zorunda çocukları var, çocuğuna düşkün olması çok güzel. Ayrılan çoğu erkek böyle değil. Kaç yaşında çocuğu.berabar yaşamaya başladınız mı? Aranızda çok yaş farkı var mı ? Yanlışlıkla çocuğa birşey derseniz yandınız valla.

Annesiyle elbette ki iletişim halinde bulunacak, çocuğu nasıl getirip götürecekler başka. Bu sizi rahatsız ediyorsa hiç bu toplara girmeyin. Çocuklu biriyle evlenmedim ama cocukluyken evlendim, karşı tarafın bu konuda oldukca anlayışlı olması ve aynı zamanda ikinci planda olmayı kabul etmesi gerek, sizde bunu göremedim.

Bu kadar sağlıklı bir ilişkiyi ilk defa duyuyorum.
Ne kadar güzel, oğluyla ilgileniyor, eski eşiyle arkadaş kalabilmiş.
Bence siz bu düşüncelerle bu aileden uzak durun.
Size gerçekten olmaz.
Sadece yazdığım kısmı ile bu yorumu yapmanız normal ancak eski eşi sadece para için babayı arayan biri en yakında yaşanan bir kaç durum 2 hafta önce çocuğu bi kaza geçirmiş ve kafası kanarken sırf hastane parası vermemek için 1 buçuk saat o şekilde evde bekletmis ve bu şekilde birçok örnek durum oldu yoksa tabiki bende o kadının yerinde olabilirdim ve babası cocugumla ilgilensin isterdim.

Ayrıldığı eşiyle iletişim kurmak zorunda çocukları var, çocuğuna düşkün olması çok güzel. Ayrılan çoğu erkek böyle değil. Kaç yaşında çocuğu.berabar yaşamaya başladınız mı? Aranızda çok yaş farkı var mı ? Yanlışlıkla çocuğa birşey derseniz yandınız valla.
Zaten sorun çocuk değil ki eski eşin tavrı ve tabi benim ileride yaşayabileceğim sorunları sizlere danışmak istemem.
Düzenli bir görüşme günleri yada iletişimleri olsa veya çocuğu sürekli bizimle kalacak olsa o da sorun olmazdı.
Aramizda 3 yaş fark var beraber yaşamıyoruz o ailesiyle ben ailemle yaşıyorum.

Sadece yazdığım kısmı ile bu yorumu yapmanız normal ancak eski eşi sadece para için babayı arayan biri en yakında yaşanan bir kaç durum 2 hafta önce çocuğu bi kaza geçirmiş ve kafası kanarken sırf hastane parası vermemek için 1 buçuk saat o şekilde evde bekletmis ve bu şekilde birçok örnek durum oldu yoksa tabiki bende o kadının yerinde olabilirdim ve babası cocugumla ilgilensin
Nereden biliyorsunuz tam olarak böyle olduğunu da hüküm veriyorsunuz.
Para hesabı, çocuğuyla, eski eşiyle iletişim konularını dert edecek çocuklu insanla ilişki yaşamasın. Çocuksuz adam mı yok?

Daha şimdiden kaldıramıyorsunuz belli ki. Sancılı süreçleri var belli olmaz bu işler. Evlenirde o süreçleri atlatamazsanız şimdi vazgeçemediğinizi sandığınız hallerini itici bulacaksınız.
Hayatının her anında o çocuk var olacak ve annesiyle bir şekilde iletişimi vs olacak. Kaldıramayacaksınız hiç girmeyin derim.

Zaten sorun çocuk değil ki eski eşin tavrı ve tabi benim ileride yaşayabileceğim sorunları sizlere danışmak istemem.
Düzenli bir görüşme günleri yada iletişimleri olsa veya çocuğu sürekli bizimle kalacak olsa o da sorun olmazdı.
Aramizda 3 yaş fark var beraber yaşamıyoruz o ailesiyle ben ailemle yaşıyorum.
Zor surecler yasamissiniz.2. evlilikte acele etmeyin. Sizdede çocuk yoksa hiç bulaşmayın . Aralarındaki görüşme sizi rahatsiz ediyorsa bu her zaman olacak birşey.

Çocuklu adamla evlilik sabır, çok sevgi ve anlayış isteyen bir dünya, mantığınıza yatmış olsa da yazdıklarınızdan sevdiğiniz izlenimini almadım o yüzden bu iş size uygun değil bence

Sadece yazdığım kısmı ile bu yorumu yapmanız normal ancak eski eşi sadece para için babayı arayan biri en yakında yaşanan bir kaç durum 2 hafta önce çocuğu bi kaza geçirmiş ve kafası kanarken sırf hastane parası vermemek için 1 buçuk saat o şekilde evde bekletmis ve bu şekilde birçok örnek durum oldu yoksa tabiki bende o kadının yerinde olabilirdim ve babası cocugumla ilgilensin isterdim.
Baba çocuğunun parasal tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.
Sonuçta çocuğun tüm bakımı annede.
Gerçekten bu konular çok zor.
Kaldiramayabilirsiniz ve haklısınız
Her gün görüşmeleri gerekebilir, cocuk ciddi kaza geçirir o geceler boyu beraber aynı evde vs... kalabilirler.
Ben sevgilime güveniyorum ve bu durumlar beni rahatsiz etmez diyorsaniz okey ama akliniza kurt düşüyorsa bence bırakın.
Önce iyi bir baba olmak zorunda, sonra size koca

Nereden biliyorsunuz tam olarak böyle olduğunu da hüküm veriyorsunuz.
Para hesabı, çocuğuyla, eski eşiyle iletişim konularını dert edecek çocuklu insanla ilişki yaşamasın. Çocuksuz adam mı yok?
Nerden bilebilirim sizce erkek arkadaşım anlatmış olabilir mi?
Çünkü kendisi söylüyor çocuğu kullanıp sürekli para istiyor diye.
Ayrıca ben konuyu bu durumu yaşamış kişilere ama yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

Baba çocuğunun parasal tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.
Sonuçta çocuğun tüm bakımı annede.
Gerçekten bu konular çok zor.
Kaldiramayabilirsiniz ve haklısınız
Her gün görüşmeleri gerekebilir, cocuk ciddi kaza geçirir o geceler boyu beraber aynı evde vs... kalabilirler.
Ben sevgilime güveniyorum ve bu durumlar beni rahatsiz etmez diyorsaniz okey ama akliniza kurt düşüyorsa bence bırakın.
Önce iyi bir baba olmak zorunda, sonra size koca
Teşekkür ederim gerçekten yorumunuz kırmadan bana yol gösterdi haklısınız şimdiden düşününce bile strese giriyorsam zorlamamak lazım 🙏

Tecrübem yok.
Ancak mümkün mertebe çocuksuz bir insanın, çocuksuz biriyle evlenmesi daha iyidir diye düşünüyorum.
Şuan kabul edebilir durumdayken, ilerde duygularınız değişebilir. Bunu kıskançlıktan öte söylüyorum aslında. Çocuk yetiştirmek maddi manevi çok zor, boşanmış dahi olsalar mecbur baba desteğini hep vermeli.
İlerde sizin de çocuğunuz olduğunda bakış açınız değişebilir. Çok ciddi anlayış, çok emek gerek böyle bir evlilikte. Günümüzde nice severek , mantık çerçevesinde evlilik yapmış insanlar bile zaman içinde evliliğini yıpratabiliyor. Siz direkt bu şüphe ile evlenirseniz, direkt sorunlu bir başlangıç yaparsınız. Mutlu olan, anlaşan elbet vardır. (Benim çevremde kadın çocuklu -erkek bekar şeklinde bir evlilik yapmış, mutlu görünen bir çift var mesela). Ancak büyük risk gibi geliyor bana. İkinciye evlenirken çok ince eleyip sık dokuyun. Yaşınız da daha genç. İlerde keşke demeyin. Hayırlısı olsun inşallah.

Back