• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızla neler oynuyorsunuz?

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
Merhaba güzel anneleropuyorumnanaktan
Benim 16 aylık bir oğlum var çok şükür gelişimi iyi ama oyuncaklarıyla oynamayı sevmiyor..Yaşıtlarındada aynı sorun olduğunu biliyorum daha çok karıştırmayı,dolap çekmece açmayı seviyorlar:)
Ben oyun oynamak istediğimdede ne oynayacağımızı bilemiyorum saklambaç oynamaya bayılıyor mesela..Başkada oyunumuz yok şu aralar..
Sizler nasıl zaman geçiriyorsunuz bebişlerle neler yapıyorsunuz,hoşuna giden şeyleri paylaşırmısınız?
Birde mesela ne tarz oyuncaklar alıyorsunuz?En çok oynadıkları oyuncaklar hangileri?

Son düzenleme:
duyguu benim ki tecere tava tahta plastik metal kaşık kepçe yanii mutfak eşyalrından ne varsa..
bunun haricinde saklambaç iyi oynuyor..cee yi çok seviyor.bir de kovalar büyükten küçüğe dizmeli onları diziyoruz..kaplumbağa var.üzerinde geometrik şekilleri olan ona şekilleri atmaya çalışıoz falan filan..dedğin gibi oyuncaklarıyla zorla oynuyor..
bir de kitapları var..hayvanlarla ilgi çok basit masallar anlatıyorum.işte kuş çik çik demiş.aslan vaawww yapmış..şarkılar söylüyorum.çocuk şarkıları.öle işte başka aklıma gelenler bunlar.ama bu oyuncaklarıyla oynamaktan çabuk sıkılıyor.
tv. seyretmiyor.arada reklamaklara falan göz ucuyla bakıyor..bütün gün benimle..ayrılmaz ikiliyiz.

Evet Cananım en büyük sorun bu işte bizde ayrılmaz ikiliyiz..Tencerelerim salonda zaten yemek yapcam arıyorum yok gidip salona bakıyorum:)))
Ama ben istiyorum kendi başınada biraz oyalansın ama yok şuan mesela bekçi gibi başımda dikiliyor saçımı çekiyormafoldumben

Duygucuğum benimki herşeyden çok çabuk sıkılıyor,oyuncak veya başka herhangi bir nesne,özellikle elektronik eşyalar ilgisini çekiyor ama kısa süreli.beraber bizde saklambaç oynuyoruz,bir de bul-takla biraz oynuyoruz ondan da sıkılıyor ama parka gittiğimizde salıncaktan hiç sıkılmıyor hanfendi.başka neler yapabilirim diye düşünüyorum ben de hep ama ilgisini kısa süreli çekebiliyorum

...ve evet biz de sürekli yapışık ikizler şeklinde yaşıyoruz,benimkide dizime avavavava gibi bir ses çıkarara ısırır gibi bişi yapıyor

duygucum bizde genelde saklanbaç oynuyoruz alpberk de onu çok seviyor...
bazende oyuncakları döküyoruz beraber araba sürüyoruz yada legoları geçiriyoruz ilk zamanlar alpberk hiç ilgilenmıyordu ben yanın oturdum oynadım onunla defalarca şimdi biraz ilgilenıyor hatta o oyuncaklarla oynuyor bende koltukda örgumu örüyorumsıkılınca gelıyor bende örguyu bırakıp oyuncakların başına gidiyorum oynuyoruz...
ve ben bir ayı geçti yenı oyucak almadım. birde bi arabamız var ucunda sopa var plastıkden alp onu gezdiriyor evın içinde bende kamyona ip bağladımonu gezdiriyorumkaydirigubbakcemile3 biraz da olsa unuttu çekmece ve tencereleri...

duygucum birde ben internet sitesınden bakmıştım yatagın üzerınde baraber zıplayın yada bebeğiniz otursun siz zıplayın yazıyordu eğlenecektır dıyordu ben yaptım gerçekdende alpberk in hoşuna gitti ama çok tehlıkelı bir oyun çunku zıplarken düşebilir vekoltuklardan falanda zıplamayı öğrenır diyede bir daha demedim...

Duygucum bizim de durumumuz aşağı yukarı aynı kulpu sökülmüş çekmeceler bile Utkuyu durduramıyo açıp içindekileri iki dakikada boşaltıp gidiyo.

oyuncakları sadece kırmak için alıyo.

biz de saklambaç oynuyoruz. parmağımıza kukla resmi çizip konuşuyoruz. bi de aylardır severek oynadığı tavşan gezmiş oyunumuz var avcumuzda gezinen tavşan oyunun sonunda gıdıklayıveriyor bu da Utkuyu hem güldürüyor hem de bi daha istemesini sağlıyor.

hayvan sesleri çıkarmayı seviyor Ali Babanın çifliği şarkısı bizim ninnimizdi ordan öğrendi şimdi sorunca hayvanların hangi sesi çıkardığını taklit ediyo. aslında biz farketmeden biçok şeyi de öğrenebiliyolar mesela Utku en son 11 aylıkken falan bi horoz görmüştü ama ya unutmamış ya da tv den görmüş olacak babanesigildeki soğuk odada duran horoz biblosunu görüp üüüü üüüü diye istemiş bu bizi çok şaşırttı.

topla oynamayı çok seviyor hele ki babasıyla olunca sevinç çığlıkları atıyor. topu getir diyince koşarak odasından bulup getirir babasına verir babası bana atacak ben Utkuya Utku da babasına sırayı bozanın vay haline

bunların haricinde malesef ki tv de seyrediyor sevdiği bazı programları seyretmesine izin veriyorum.

aslında bütün bunlardan daha verimli olanın yaşıtı bir çocukla vakit geçirmesi olduğunu geçenlerde 17 aylık ikizlerle biraraya gelince gördüm. onlar ikiz olduğu için oynamayı ve paylaşmayı biliyolar Utkuyla da oynadılar ve yaptıkları herşeyi Utku da yapmaya başladı.

Kızlar hepinize teşekkürler..Aşağı yukarı herkesin durumu aynı demekki..Bazen acaba eksikmi ilgileniyorum diyorum oturuyorum oyuncaklarını döküyorum oynayalım diye beni bırakıp gidiyor başka yere:olmaz:
Mevlüdecim yatak üstünde zıplamak deyince aklıma geldi geçenlerde kuzenimin 5 yaşındaki oğlu zıplıyordu bizimki gülme krizine girdi demek hoşuna gidiyormuş bende zıplayım bari yatağı kırmam inşallahkaydirigubbakcemile3

kızlar benim kızımda 2 yaş 2 aylık saklambaç oynamayı çok seviyor.müzik açıp birlikte zıplaya zıplaya dans etmeyi seviyor.çok çabuk sıkılan bi çocuk maalesef kutu kutu pense,çatlak patlak,benim bir köpeğim var oynuyoruz.bide çaydanlık bardak felan aldım.oyuncakları ile evcilik oynuyoruz.tabii her oyun ortalama 5 dak sürüyor.

Duygucum Alya Menal kitaptaki resimlere bakmaya ve oradaki şeyleri benim anlatmama bayılıyor.Sonra da kitabı ona verip kitabın içindeki nesneleri ona soruyorum ,bulunca alkış yapıyoruz.
Bebeklerini uyutmaktan çok keyif alıyor.
Biz de Ali Baba eşliğinde hayvan taklitleri yapıyoruz.
Ama bu bulaşık makinasına saldırma olayı hiç bitmedi,her açtığımda aynı hevesle hücuma geçiyor.
Zıplama işi bizimkinde iç güdüsel ,sandalyenin üstünde bile zıplıyor,bizdeki paniği siz düşünün.
Ege'nin süekli seninle olmak istemesi çok normal canım,aynen bizimki de öyle.Hatta bu aralar babasından bile kaçıp bana geliyor.Babası çok bozuluyor ama tüm gün bir arada olduğumuz için iyice bize bağlandılar galiba.

kızlar benim kızımda 2 yaş 2 aylık saklambaç oynamayı çok seviyor.müzik açıp birlikte zıplaya zıplaya dans etmeyi seviyor.çok çabuk sıkılan bi çocuk maalesef kutu kutu pense,çatlak patlak,benim bir köpeğim var oynuyoruz.bide çaydanlık bardak felan aldım.oyuncakları ile evcilik oynuyoruz.tabii her oyun ortalama 5 dak sürüyor.

Canım Allah nazardan saklasın güzel kızını..Bizimde oyalanmamız 5 dakika kadar malesef..Şu zıplama işini bende denicem:)))
Duygucum Alya Menal kitaptaki resimlere bakmaya ve oradaki şeyleri benim anlatmama bayılıyor.Sonra da kitabı ona verip kitabın içindeki nesneleri ona soruyorum ,bulunca alkış yapıyoruz.
Bebeklerini uyutmaktan çok keyif alıyor.
Biz de Ali Baba eşliğinde hayvan taklitleri yapıyoruz.
Ama bu bulaşık makinasına saldırma olayı hiç bitmedi,her açtığımda aynı hevesle hücuma geçiyor.
Zıplama işi bizimkinde iç güdüsel ,sandalyenin üstünde bile zıplıyor,bizdeki paniği siz düşünün.
Ege'nin süekli seninle olmak istemesi çok normal canım,aynen bizimki de öyle.Hatta bu aralar babasından bile kaçıp bana geliyor.Babası çok bozuluyor ama tüm gün bir arada olduğumuz için iyice bize bağlandılar galiba.
Semacım Ali Baba da iyi fikirmiş hiç aklıma gelmemişti o şarkı:)Bulaşık makinesi malesef bizdede revaçta nasıl düzelcek bilmiyorum:sinifsinif:

Duygu bizde de durum aynı canım
Oyuncaklarla aramız hiç yok..
Yeni alınan bir oyuncakla bile 2 dak. ilgileniyor...
Boranın oyuncaları bilg.ın düğmelerine basmak,tv'yi açıp kapatmak,çekmecelerİ karıştırmak vs..

Off Edacım sorma yaa ne yapcaz biz bunlarla bilmiyorum bazen çıldırcak gibi oluyorum valla:(

duygucum bu topik çok iyi olmuş yeni fikirler öğreniriz

biz geçen ipeke tahta yapboz aydık oyuncakcılarda görmüşsündür
parçaları alıp yerlerine yerleştirmeye çalışıyor
ipek bununla baya oyalanıyor yuvarlak şekilleri kolaylıkla yerleştiriyor ötekileri pek beceremiyor
ama birlikte oynuyoruz yapamadıklarını hemen bana veriyo birlikte yapıyoruz :))

üstüste dizilen kuleleride çok oynuyor onu artık öğrendi kendi yapıyor

çubuğa geçirilen halkalı oyuncakları seviyor

bunların dışındaki oyuncaklarla çok oyalanmıyor. sende onu uğraştıracak şeyler dene
sen daha iyi bilirsin nelerle çok uğraştığını

şarkıyı çok seviyor bütün gün şarkı söylesem oturup dinler o derece :))

Sağol Serapcım:)O tahta yapbozları nerden aldın Serapcım ondan bende alayım olmazsa:=)Valla hepsini denedim tencere tava dışında hiç birşeyle oynamıyor bizimki teyzesibilmiyorumkismile

117471-1.JPG

canım bu tarz bi oyuncak birsürü çeşitleri oluyor
sayılı şekilli hayvanlı vb.
alışverişmerkezlerindeki oyuncakçıların hepsinde gördüm ben bunları fiyatlarıda uygun

duygucum kusura bakma hayatım bir türlü bu topige yazamadım bu sayfayı açman çok iyi olmuş güzelim bizlerde çok güzel fikirlerinizden yararlanmış oluruz tüm arkadaşlarımızın.
Ozan Ege en çok saklambaç oynamayı seviyor, bul takla da uzun süre oynuyor,arada sırada ben yanına oturuyorum legolarıyla kuleler falan yapıyoruz ama ondan çabuk sıkılıyor. ben kucagıma yada yanıma oturtup kulak,burun agız işte organlarımızı yada başka şeyler ögreteyim istesemde mümkün degil başaramıyorum.
Mevlüdeninde dedigi gibi ozan ege küçüklükten beri yatagın üstüne yatırıp ben zıplardım çok hoşuna gider halen şimdilerde ayaga kalkıp benimle yapmak istesede başaramıyor:))
Bizimde kitaplarımız var 0-3 yaş çocuklar için meyveler,renkler ama hiçmi hiç ilgisini çekmiyor.
Balon ve topla oynamayı çok seviyor. topla oynarken hep gool gool diye söylenir durur.
Serapın ekledigi tahta yapbozlarıda var ama onlada çok oynamış degildir.
Bizden bu kadar teyzesi sizinde fikirlerinizi bekliyoruz.

duygucum kusura bakma hayatım bir türlü bu topige yazamadım bu sayfayı açman çok iyi olmuş güzelim bizlerde çok güzel fikirlerinizden yararlanmış oluruz tüm arkadaşlarımızın.
Ozan Ege en çok saklambaç oynamayı seviyor, bul takla da uzun süre oynuyor,arada sırada ben yanına oturuyorum legolarıyla kuleler falan yapıyoruz ama ondan çabuk sıkılıyor. ben kucagıma yada yanıma oturtup kulak,burun agız işte organlarımızı yada başka şeyler ögreteyim istesemde mümkün degil başaramıyorum.
Mevlüdeninde dedigi gibi ozan ege küçüklükten beri yatagın üstüne yatırıp ben zıplardım çok hoşuna gider halen şimdilerde ayaga kalkıp benimle yapmak istesede başaramıyor:))
Bizimde kitaplarımız var 0-3 yaş çocuklar için meyveler,renkler ama hiçmi hiç ilgisini çekmiyor.
Balon ve topla oynamayı çok seviyor. topla oynarken hep gool gool diye söylenir durur.
Serapın ekledigi tahta yapbozlarıda var ama onlada çok oynamış degildir.
Bizden bu kadar teyzesi sizinde fikirlerinizi bekliyoruz.

Aslıcım çok teşekkürler canım demek bunların hepsi aynı ilgilerini çekmek imkansız gibi şu aralar..En fazla 5 dakika sonrasında hemen bırakıyorlar..
Gece bahçesini çok seviyor mesela onu bie en fazla 5 10 dakika izliyor..Cd sini aldım 2 3 günde bir takıyorum sanki ilk izler gibi seviniyorkaydirigubbakcemile3

Sağol Serapcım:)O tahta yapbozları nerden aldın Serapcım ondan bende alayım olmazsa:=)Valla hepsini denedim tencere tava dışında hiç birşeyle oynamıyor bizimki teyzesibilmiyorumkismile

ne güzel masrafsız bir çocuk işte. Evde tava tencereden bol ne var. Gerçi çikan gürültü de sizi oldukça yıpratıyor olabilir.-tatlicadiarzu-

ne güzel masrafsız bir çocuk işte. Evde tava tencereden bol ne var. Gerçi çikan gürültü de sizi oldukça yıpratıyor olabilir.-tatlicadiarzu-

Biraz geç oldu ama hakikaten doğru masrafsız ama gürültülü bir çocuk:)))
Şimdilerde artık tencereleride beğenmiyor bizimki:)

Back