• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çocuklarınızın uzun boylu olması için.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

katre_inur

leylak
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
1.154
0
106
Bursa
merhaba hanımlar..valla benim çocuğum yok,ama annemin bizim için yaptığı ailesinden nesiller boyu gördüğü bi formül var,biz tüm kardeşler uzun boyluyuz en kısamız 1.73 boyunda olan benim..belki de genetiktir ama annem biz küçükken buğdayı işlenmemiş bildiğiniz buğdayı ıslatıp filizlendirirdi .işte tam böyle o yeşil ksım çıkmaya başladığında da bize üzerine yoğurt falan koyup yedirirdi.sanıyorum 3-4 yaşlarından 7 yaşımıza kadar aklına geldikçe yedirdi.ondan mı bilmiyorum ama biz uzun boyluyuz.belki denemek isteyen varsa paylşayım dedim..

canım nasıl filizleniyo suyun içinde durdukça mı yani ne kdar zaman da oluyo filizlen me merak ettim
benim de 1 oğlum var denemek isterim doğrusu
çok teşekkür ederim paylaştığın için:)

ilghinç ilk defa duydum zararlı olmasın ama flizlenmiş patates zararlıymış mesela ?

annem böyle bi bardak falan buğdaya bi bardakdan az fazla su koyardı .zaman geçtikçe o susyu emerdi zaten buğday. böyle çim gibi olmadan yeni yeni o yeşil filizler çıktığında da yedirirdidenemekten zarar gelmez bence bize bişey olmadıumarım işe yara bayanlar

canım nasıl filizleniyo suyun içinde durdukça mı yani ne kdar zaman da oluyo filizlen me merak ettim
benim de 1 oğlum var denemek isterim doğrusu
çok teşekkür ederim paylaştığın için:)

canım sanırım 1-2 günde oluyordu dediğim şekilde..önemli değil.ne demek umarım işinzi
yarar..

iki kızım var. biri 13 yaşında. biri 1 yaşında. bende hep sitiyorum uzun olamlarını.. inş işe yarar yedirebilrim:))

bende bunud erya baykalda görmüştüm buğdayı filizlendirip yiyin diyodu yeşeren kısımlarını çok yararlıymış bakim bende deneyeyim oğluma teşekkürler paylaşım için ama marketten aldığım buğdayı çimlendiricem ben olurmu

pardon ama işlenmemiş bugday derken nasıl yanii marekette satılan buğfay değilmi nerden bulruuz ki o zaman??

eğer kaynatılmış yani mesela bulgur için falan veya dövülmüş buğday olursa çimlenmez. o yüzden işlenmemiş dedim.aktarlarda ya da zahirecilerde vardır sanırım..ali fuat başgil diye eski bi ordinaryus prof.var geçenlerde internette buldum.onun kitabında da yazıyor.büyüme hormonu varmış buğday filizinde. o yüzden yararlı imiş....

eğer kaynatılmış yani mesela bulgur için falan veya dövülmüş buğday olursa çimlenmez. o yüzden işlenmemiş dedim.aktarlarda ya da zahirecilerde vardır sanırım..ali fuat başgil diye eski bi ordinaryus prof.var geçenlerde internette buldum.onun kitabında da yazıyor.büyüme hormonu varmış buğday filizinde. o yüzden yararlı imiş....

hmmm denemekte fayda var
buğday çiminin yenmesinin saçlara iyi geldiğini biliyodum bunu ilk duydum CADIARZU

beslenmelerine dikkat etmeliyiz ve büyük oranda genetik bişey bu boy bence

ben 1,65 boyundayım eşim 1,96
eşimin ailesinde çok nadir kısa boylu var
daha hamileyken doktorumuz söylüyordu
bu bebek babası gibi uzun olacak diye
vede öyle oldu
9 aylık bebek ama normalden uzun
aldığımız kıyafetler hep 12 aylık

tabii zararı yoksa denemekte fayda vardır ama büyük oranda genetik bişey boy diye düşünüyorum

çocuklarınızın uzun boylu olmasını istiyorsanız
1)çok uyusunlar uyurken büyüme hormonu hızlı salınır.özellikle gece 22 ile 02 arası büyüme hormonunun en hızlı salındığı zaman.işte bu zamanda çocuklarınız uyuyor olmalı.ayrıca büyüme hormonu karanlıkta hızlı salınır çocukalrınızı karanlıkta ışığın olmadığı ışığnı süzülmediği odada uyutunuz.bir nenni vardır:)) uyusundan büyüsün nenni:)) işte bu sözü kanıtlıyor bu ninni eskilerimiz çoktan kavramış uyurken büyümenin olduğunuda bu ninniyi yazmışlar:))
2)calsiyumdan zengin beslenme.bu illaki süt olacak diye değil keçi boynuzu pekmezi ve diğer pekmezler ve kalsiyumdan zengin diğer besinler den tüketmeli.)
bebeğinizie yapacağınız günlük masaj da boy uzatır:)
3) hareket yani egzersiz.
ama unutmayalım çocuklar boylarını özellikle babadan alırmış:) yani boy biraz genetik.sizin yapabilecekleriniz ekstradan belki bir 5 cm fazla uzatır çocuğu:) ama 5 cm deyipde geçemeyelim demi:))

bunu araştırdım ve evet bir çok yerde okudum boy uzattğını
oğluma yapıp yedirmeye de başladım
çok teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için:)))

Back