Çocuklarınızı sevin Kız çocuklarınızı sevin..

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
içimden yazmak geldi,
ne zaman bir sorunla karşılasam ucu hep çocukluğuma ve anneme dayanıyor..
hayat bazen kötü gider hayat şartları ağırlaşır ama çocukken anne varsa diğer sorunlar küçülür...
babamında bana sayısız zararı dokunmuştur ama annem bambaşka zararlar verdi bana...
küçük kız çocuklarını dinleyin bebeğiniz varsa kucağınızda dinlendirin koklayıp O'da sizin sıcaklığınızı alsın..
ben de anne oldum ve nasıl zor biliyorum ne kadar yaptığınız önemli ama en azından arada bir okşayın saçlarını..
çocuğunuz dikkat çekmek istiyorsa ve bunu bariz belli ediyorsa bu çok büyük bir sorundur DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR diye es geçmeyin hele bunu toplum içinde yahut aile ortamında asla dillendirmeyin yüzüne vurmayın dikkat çekmeye çalışıyorsun demeyin...
dikkat çekmeye çalışmak heyyy ben buradayım beni görmüyorsun duymuyorsun kendimi berbat hissediyorum demektir...
çocuğunuz çekingen davranıyorsa ona destek verin birde üzerine siz gitmeyin...çekingen davranmak çocuğun kendinden hoşnut olmadığını utandırıldığını kendini sevmediğini ve saklanmaya çalıştığını gösterir bu saklanma halleri kötü niyetli kişilerde cesaret uyandıracaktır..
saçlarını saçma sapan yapıyorsa saçma sapan gülüyorsa saçma sapan makyaj yapıp giyiniyorsa onu rencide etmeyin ne kadar güzel olmuşsun!!!şahdın şahbaz oldun!!şu haline bak!! demeyin...çocuklar bunu neden yapar bilmiyorum ama sizin tepkiniz önemli...
çocuğunuz ağlıyorsa lütfen yanına gidin eğer sizi istemiyorsa istediği zaman çağırabileceğini söyleyin eğer git der ve siz sırtını döndüğünüzde konuşup bağırmaya başlarsa size öfke duyuyordur aslında gitmenizi istemiyordur size öfkesini ifade etmek için sizi def etmek ister işte o kadar ciddiyim demek için!!!
küçük çocuklarınızı büyük çocuklarınıza ezdirmeyin
erkek çocuklarınıza kızlarınızı lütfen EZDİRMEYİN
küçük çocuklarınız küçük diye büyüklere egemen olmasınlar küçüklere büyükleri ezdirmeyin!!!
ben kesinlikle bir uzman değilim aklımda kalanlar bunlar ve hissettiklerim bunlardı...
hamile kaldığımdan bu yana pedegoji kitapları okuyorum bu kısımları not almışım şimdi paylaşmak istedim..
belki yardıma ihtiyacı olan bir çocuk vardır:KK61::KK61::KK61:

Kitap ismilerinide yazar mısın rica etsem.

• Beğen
Reactions: nio
Keske. Bugün anneme kizimin fotografini atmistim neden elbise giydirmiyorsun demisti. Ben de o böyle rahat paketleyemem cocugu dedim. Ama cok kizgin icim.
Kiz cocugu elbise giyer. Artik kiz cocuklari elbise giymesin hep. Onlara kocaya verilecek gözüyle bakmayalim. Onlari bir kaliba sokmayalim.
Kizim benim herseyim. Su an bebegim, büyüyünce arkadasim, can yoldasim.
O ne isterse onu giymeli ve sonuna kadar sevgimizi hissetmeli.
Bunu topllumda o kadar bariz hissediyorum ki.
Kizlar ikinci sinif.
Akrabamizin dogum gününe gittim bugün aralarinda üc ay var o erkek. Adam geldi, adam o ceker laflariyla bunaldim resmen kizimla oynatirken. Mal bir erkek yatistiriyorsunuz farkinda misiniz? Hem kadin olarak bu utanc verici. Kizlarimizi neden hep ikinci sinif muamelesine maruz birakiyorsunuz.
Ben de bu kafa büyüdüm itildim kakildim. Su an kimseye eyvallahim yok, kizimin da olmayacak. Ona sonuna kadar saygi gösterip dudaklarimi sacindan bir dakika olsun ayirmiyorum.
Kizima en azindan bunu yaptiramam. O insan ve sevilmeye deger. Erkekci zihniyetiniz lanetli bir zihniyet. Bunu böyle yapan ne kadar kadin varsa onlara da laneti ben ediyorum. Erkekleri bu hale de siz getirdiniz.
Kizlarimi sevelim. Sarilarak büyütelim.

Kitap ismilerinide yazar mısın rica etsem.

yetişkinler için:
Doğan Cüceloğlu; İçimizdeki çocuk,İletişim donanımları,Mış gibi yaşamlar,İnsan İnsana,Yetişkin çocuklar,Savaşçı
Üstün Dökmen;
Küçük şeyler 1,İletişim çatışmaları ve empati (çok akademik biraz ağır) Eşitler evi
Çocuklar için;
Adem Güneş:
Güvenli bağlanma, Çocukluk sırrı,Doğal ebeveynlik,Çocuk neyi neden yapar (henüz okumadım)

Ne yazıkki kız ve erkek çocuklarına ayrım kalıplaşmış düşünce her şeyde var. Benim en sinir olduğum da kreşlerde bile yapılması. Örneğin yılbaşı için çocuklara hediye alınıyor kızlara bebek erkeklere araba. Ya da bir gösteri için giysi de kıza pembe erkeğe mavi. Doğum günü için erkeklere yine araba kızlara aa ne ilginç yine bebek. Bir sürü örnek var. Çok gidip konuşasım geldi ama neyse dedim. Çocuk Psikolojisi bilmem ne en çok bilmesi gereken yerlerden biri oysa. Tepem attı bak yine

toplumumuzdaki en büyük sorun ben erkek evlat büyütüyorum,yok oğlan anasıyım,şu bu...önemli olan İNSAN yetiştirebilmek.kızı erkeği yok bu işin.benim de Rabbim kısmet ederse bir oğlum olacak.erkeklikten önce insanlığı,insanlara saygıyı öğrenmeli diye düşünüyorum.yazınızda çok haklısınız.doğru söze ne denir...

• Beğen
evet gercekten ayrımcalık var bizim ailede de en basitinden komşu güzel bir şey getirse erkek çoçuğa veriyorlar yeni biri hamileyse erkekse daha çok seviniyorlar eşit hata yapsan ona daha az kızıyorlar ..o daha iyi şartlara layık tutuluyor e haliyle erkek özgüven de tavan yapıyor kadına şiddet aslında bu ince noktadan başlıyor.

• Beğen
aslında burada yazıyoruz ya sorunları, adım gibi eminim hiçbir şey değişmeyecek.. şimdinin gelinleri yine dehşet ve vahşet kaynana olacaklar, erkek evlatlar maço, kızlar prenses gibi yetiştirilecek.. aslında kimi eğitmeli öncelikle onu bilemiyorum.. yetişkinlerin eğitilmesi için muhtemelen geç kalındı, çocukları yetiştirecek olanlarda büyükler.. tam bir kaos..

aslında burada yazıyoruz ya sorunları, adım gibi eminim hiçbir şey değişmeyecek.. şimdinin gelinleri yine dehşet ve vahşet kaynana olacaklar, erkek evlatlar maço, kızlar prenses gibi yetiştirilecek.. aslında kimi eğitmeli öncelikle onu bilemiyorum.. yetişkinlerin eğitilmesi için muhtemelen geç kalındı, çocukları yetiştirecek olanlarda büyükler.. tam bir kaos..

aslında ben bu konuda umutluyum...
bugüne değin gördüğüm birçok anne artık evladının kıymetini biliyor.
eskiye oranla bayağı iyileşme var kız erkek ayrımı en azından kız çocukları için daha yapıcı hala gelmiş durumda bunu gözlemliyorum..
zaten köklü değişimler zaman alıyor ben bu kuşak annelerden umutluyum ...

aslında ben bu konuda umutluyum...
bugüne değin gördüğüm birçok anne artık evladının kıymetini biliyor.
eskiye oranla bayağı iyileşme var kız erkek ayrımı en azından kız çocukları için daha yapıcı hala gelmiş durumda bunu gözlemliyorum..
zaten köklü değişimler zaman alıyor ben bu kuşak annelerden umutluyum ...

aslında biliyor musun Nio, şu foruma takılana kadar bende senin gibi düşünüyordum.. ne zaman ki "oğlum evlense ya yanıma ya da aynı apartmana alırım" diyen yeni evli anne adaylarını gördüm, cidden ürperdim :)
biz sevgi ile bağımlılığı ayıramadık bence millet olarak.. ya ölümüne seviyoruz ya da saçlarını okşamaktan bile aciziz.. ne diyelim umarım senin düşündüğün gibi olur :)

geçen eşimin babaannesını zıyarete gıttık
rüyasında görmüş güya erkek falan.. ben de dedım kı '' kız gör kız, boşver erkegı napcan'' allah hayırlısını versın dedı. hanı çogunluk erkek ıstıyor dıye kadın bız de erkek ıstıyoruz sandı
öyle sey kadın degıldır
ona nazaran erkek dedı.
neyse ben tekrarladım durdum '' kız gör, kıza dua et'' :=)
bır erkek merakıdır gıdıyor herkeste.
ailemde ayrım yok, bır ara kayınvalıdenın gönlunden erkek gecıyordu aldım onun o hevesini.
'' bir tane erkek var kızından, napcan dedım. bır de kız sevgısı tat'' falan fılan.. zaten pek bişi diyemıyor öyle deyınce.
yaaa inşallah kızdır çok ıstıyoruz biz. :KK200:

aslında biliyor musun Nio, şu foruma takılana kadar bende senin gibi düşünüyordum.. ne zaman ki "oğlum evlense ya yanıma ya da aynı apartmana alırım" diyen yeni evli anne adaylarını gördüm, cidden ürperdim :)
biz sevgi ile bağımlılığı ayıramadık bence millet olarak.. ya ölümüne seviyoruz ya da saçlarını okşamaktan bile aciziz.. ne diyelim umarım senin düşündüğün gibi olur :)

hımmm..
burada sanırım kadının eşine iş düşüyor yahut ben öyle düşünüyorum..
oğlumu büyütüp evlendirdiğimde kafayı yeni gelinime takmak yerine eşimle gezip tozup tatil yapmayı yeğlerdim sanırım...
ama eşinden yeterince destek ve sevgi göremeyen kadın belkide hayatında ki kendine ait olan tek erkeği bir başka kadına kaptırmak istemiyor ve gelini ile yarışıyor...
toplumca kabul gören koruyup kollayan(!) tek erkeği artık başka bir kadını koruyup kollayacak olması onu kışkırtıyordur...
bilemiyorum

benimde ikiz kızlarım var.ev işleri ile uğraşırken onları ihmal ettiğimi düşünüp kahroluyorum.sanki pat diye akşam oluyor o hep hayal ettiğim etkinlikler, oyunlar hep erteleniyor.vaktim kalmıyor hiçbir şeye.ne yapmalıyım, nasıl iyi yetiştirmeliyim derdindeyim.mesela bebekliklerinden beri onları bırakıp tuvalete bile gitsem açıklama yapıyorum.onları bırakıp, oyalayıp dışarı kaçarcasına çıkmıyorum.yeter ki güvenleri sarsılmasın diye.
ayrımcılığa gelince;
abimin iki oğlu var.inanın bebekken ennemlere gittiğimde babam pirinç lapasından yeğenim bakıyor diye ona da yedirtti.oysa ben; ''oğlum bu bebekler için sen büyüksün istersen tadına baktırayım sana'' diyordum.babam ise pipisi şişer diyordu!!!
yine kızlarımla parka falan gittiğimizde ikiz olduklarından çok dikkat çekiyoruz.çok başıma geldi genci yaşlısı başka çocuğun var mı diyor, yok diyorum.cevaplar genel de şu şekilde;
-keşke oğlan olsaydılar
-neyse bir dahakine oğlan yaparsın. başka düşünmüyorum diyorum.
-oğlan olmadan olmaz
-keşke biri bari oğlan olaydı
-neyse bir daha doğurursun bi ikiz oğulların olsun diyorlar.
ağzı laf yapan biri değilim ama bir daha böyle söyleyen olursa.herkes oğlan yapsın büyüyünce de oğlan oğlana evlendiririz diyeceğim ahdım var.
ben ve 10 yaş büyük abim arasında ayırım yapıldığını 20 yaşında çok iyi kavradım.nişanda takılanlar dahil elimde avucumdakini aileme verdim.düğünü eşimle tek başımıza yaptık.ailemin çeyizime katkısı yoktur.hatta akıl vermeyi dahi esirgediler.borç içindeyiz şuan, deseler ki çocuklarına bakalım sen çalış.en azından kızlarımı aç bırakma korkum olmasa ne iyi olurdu :cry: .....

içimden yazmak geldi,
ne zaman bir sorunla karşılasam ucu hep çocukluğuma ve anneme dayanıyor..
hayat bazen kötü gider hayat şartları ağırlaşır ama çocukken anne varsa diğer sorunlar küçülür...
babamında bana sayısız zararı dokunmuştur ama annem bambaşka zararlar verdi bana...
küçük kız çocuklarını dinleyin bebeğiniz varsa kucağınızda dinlendirin koklayıp O'da sizin sıcaklığınızı alsın..
ben de anne oldum ve nasıl zor biliyorum ne kadar yaptığınız önemli ama en azından arada bir okşayın saçlarını..
çocuğunuz dikkat çekmek istiyorsa ve bunu bariz belli ediyorsa bu çok büyük bir sorundur DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR diye es geçmeyin hele bunu toplum içinde yahut aile ortamında asla dillendirmeyin yüzüne vurmayın dikkat çekmeye çalışıyorsun demeyin...
dikkat çekmeye çalışmak heyyy ben buradayım beni görmüyorsun duymuyorsun kendimi berbat hissediyorum demektir...
çocuğunuz çekingen davranıyorsa ona destek verin birde üzerine siz gitmeyin...çekingen davranmak çocuğun kendinden hoşnut olmadığını utandırıldığını kendini sevmediğini ve saklanmaya çalıştığını gösterir bu saklanma halleri kötü niyetli kişilerde cesaret uyandıracaktır..
saçlarını saçma sapan yapıyorsa saçma sapan gülüyorsa saçma sapan makyaj yapıp giyiniyorsa onu rencide etmeyin ne kadar güzel olmuşsun!!!şahdın şahbaz oldun!!şu haline bak!! demeyin...çocuklar bunu neden yapar bilmiyorum ama sizin tepkiniz önemli...
çocuğunuz ağlıyorsa lütfen yanına gidin eğer sizi istemiyorsa istediği zaman çağırabileceğini söyleyin eğer git der ve siz sırtını döndüğünüzde konuşup bağırmaya başlarsa size öfke duyuyordur aslında gitmenizi istemiyordur size öfkesini ifade etmek için sizi def etmek ister işte o kadar ciddiyim demek için!!!
küçük çocuklarınızı büyük çocuklarınıza ezdirmeyin
erkek çocuklarınıza kızlarınızı lütfen EZDİRMEYİN
küçük çocuklarınız küçük diye büyüklere egemen olmasınlar küçüklere büyükleri ezdirmeyin!!!
ben kesinlikle bir uzman değilim aklımda kalanlar bunlar ve hissettiklerim bunlardı...
hamile kaldığımdan bu yana pedegoji kitapları okuyorum bu kısımları not almışım şimdi paylaşmak istedim..
belki yardıma ihtiyacı olan bir çocuk vardır:KK61::KK61::KK61:
çok haklısın.zaten böyle anneler yüzünden sorunlu bencil erkekler yetişiyo

• Beğen
Ikinci kizim olduktan sonra buyuk kizimla cok sorun yasiyorz surekli ilgi cekme cabasi bi sinirlilik beni tersleme dinlememe durumlari..bazen ne yapacagimi sadiriyorum o uzulmesin diye kucugu onun yaninda sevgiye bigmuyorrum ama emiyo hep kucagimda buyuk kizim cok uzuluyo hep o la ilgileniyosun diyo e yetisemiyorum ki babasi evde oldukca buyuk kizimla ozel vakit geciriyim diyorum kucugu birakiyorum oylede mutlu olmuyo iyice sasirdim valla

X