Anket çocuklarınız artık neden sokakata oynamıyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

çocuklarımız artık neden dışarıda oynamıyor ?

• onu dışarıda izleyecek vaktim yok

OY: 0 0,0%
  • kendisi dışarı çıkmıyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
ee hepsi, ben çalışan bir anneyim kızıma ablam bakıyor, tek başına asla göndermeye güvenemez, duymuşsunuzdur Kayseri de bayramda şeker toplamaya çıkan 3 çocuk hala kayıp (
tek güvendiğim yan komşumdan başka arkadaşına asla gönderemiyorum çocuğum oraya gittiğindede en fazla yarım saatte bir bahaneyle kontrol ediyorum.

çocuk bu ne zaman ne yapacağı belli olmaz. eskiden mahallelerde herkez birbirini ve çocuğunu tanırdı ama şimdi ben bile komşularımın hepsini tanımıyorum.

iloşun dediği gibi bzm sokaktaki cocuklar yaz tatılınde dısarıya sabah 8 de cıkıp aksam 11 de eve gırıyolardı.. ne uyuyabılıyoduk nede oturabılıyoduk...
bence pc ninde etkısı var artık 3 yasından ıtıbaren cocuklar pcnın basına gecıyo nette oyun oynuyo...

Bizim sokaktaki bebelerde bi içeri girsede kafam dinlense bır bır bır off.. :mymeka:

bu zamanda çocuğunu dışarı gönderen oldukça cesur birisidir. her an kaçırılma korkusu.... Allah korusun çocuklarımızı....
güvenlikleri tamamen sıfır.....
anca güvenlik görevlilerinin ve kameraların her yeri mesken tuttuğu site içi, gerçi o da bir derece....

arabalar fink atıyor topu kaçsa çocukların araba vuracak.bazen öyle küfrediorum ki.yayalara bile geçecek yol bırakmıyorlar

arabalar fink atıyor topu kaçsa çocukların araba vuracak.bazen öyle küfrediorum ki.yayalara bile geçecek yol bırakmıyorlar

arabaların artması da tabi nedenlerden biri ama bunu en başta düşünüp şehirlerin planlı kurulması gerekiyordu, ülkemizde tek planlı şehir Ankara, o da işte yeterli mi acaba, en basitinden çok daire olsun sıkış tepiş yapalım pek fazla para kazanalım derdiyle apartmanların yapışık ikizler tarzı dikilmesindense her apartmanın otogarı olsaydı, alt tarafları bunun için ayrılsaydı, arabalar kaldırımlarda insanlar yolun ortasında yürümek zorunda kalmazdı, kaldırımlardaki arabalarla daralan yollara bir de seyir halindeki araçlar katılınca facia, çocuk değil oynamayı, hayatını düşünsün...

nerde o eski çocuklar sokaklarda bağrışmalar şimdi hepsi face msn oyunda bitti çocukluk bee vayyy

bence bilgisayar bağımlılığı da çok büyük bi etken. annesi çık dolaş, dışarıda arkadaşlarınla oyna demesine rağmen bilgisayarın başından kalkmayan çok çocuk da var malesef. eskiden kapının önünden hep çocuk sesleri gelirdi, hatta çok gürültü yaptıklarından rahatsız olduğumuz bile olurdu ama artık onu bile arıyoruz..

Sabahtan bir çıkardık akşam ezanına kadar oynardık. Bazı günler akşam yemeklerinden sonra kapımızın önünde otururduk ama şimdi ne mümkün. Dışarıya çıksalar çevre kötü evde kalsalar teknoloji avcunun içine alıyor. Galiba en güzeli dışarda da evde de birlikte daha çok zaman geçirmek..

ben çok iyi hatırlıyorum abimle sapan dediğimiz şeyle cam kırıyoduk
yaz akşamları dokuzdan önce hiç güç beni eve sokamazdı
bıraksalar sokakta yatardım gözümü açtığım gibide sokağa fırlardım
ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhh şimdikiler en fazla parka gidiyo yada grup etkinllikleri yapılıyo
bilgisayar çağımızın incisi oldugu kadar düşmanıda..

Annem beni zorla eve sokardı :) Akşam olduğunda dışarıda durabilmek için evin önünde oynardık. Bizim zamanlarımız daha güvenliydi sanki. Şimdilerde ise hem bilgisayar hem yaşanan olaylar yüzünden ne yazık ki çocuklar sokakta oynayamıyor. Aileler dışarıda olacağına gözümüzün önünde bilgisayarda oynasın diye düşünüyor. Bir taraftan onlar da haklılar bu devirde insan komşusuna bile güvenemiyor ki. Konya'da 4 yaşında bir kız çocuğunu komşusu kıskançlık yüzünden öldürüp sobada yakmış. Haberlerde izlediğim an tüylerim diken diken olmuştu. Allahım hayırlı komşu, hayırlı eş dost versin herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…