Çok teşekkür ederim eksik olmayın.
Sabah 6da kalkış, akşam 20.00 yatış. Sabah 8de büyük oğlum okula gidiyor, ortancam 26 aylık kızım da 6 aylık. Kahvaltı vs derken Parka gidiyoruz, gelince uyutuyorum ikisini birden saat 11.00de. 13te kalkıyorlar. Öğle yemeği, aktivite kitap okuma dans, serbest oyun zamanı tek başına vs. Derken saat 16.00 oluyor büyük oğlum geliyor. Abisi gelince benim küçükler coşuyor zaten. Ortancayla büyük sürekli oynarlar. Muhabbet ederler, yaramazlık yaparlar, suda oynarlar. İki erkek çocuk bazen kapıya tırmanmış buluyorum, yere su döküp ordan suyu yalarlar absjslaşs ben bunlara kızmam mesela, anlatırım, eğlenceli şeyler çok yaparız ama sınırlarını bilmeleri gerektiğini öğretiririm.
Kalemle kendi odalarındaki duvarı yazabilirler ama diğer yerler aslaa . Ortanca oğlum hiç gelmez kalemle salona vs. Çok kavga da ederler, ama kavgaları zarar vermedikleri sürece müdahale etmem. Çok yorgunsam evde olan zibilyon çeşit oyun hamurundan oyunlar kurarız. Büyük oğlum sıkıntılarını atlatır, yaşadıklarını vs. Bu arada kızım ya hep kucağımızda ya da yerde. Ayrıca ona basmasınlar diye sürekli tetikteyim. Anlatırken yoruldum ahsshsksl çok zor dinlemedikleri zamanlarım da çooook oluyor. Kaç tane hacıyatmaz patlattık mesela
. Ama risk yönetimini sanırım iyi yapıyorum.
Bir de evde herkes düzene kurallara uyuyor bizim. Benim hayır dediğime eşim evet diyemez mesela.
Kararları beraber alıyoruz. Çocuklarımızla yetişkin gibi konuşuyoruz. Onların her şeyi anladığını düşünerek böyle yaklaşmaya çalışıyoruz.
İyi bir anne miyim olabilirim ama kimse çok çok iyi olamaz. Asla kurallarımdan taviz vermem. En iyi yönüm bu benim. Hepsi aynı anda yatıyor. Sallamam, masallarını anlatırım uyurlar. Zaten pertleri çıkar ki bizim de öyle. Eşim beni çok dinlendirir, o yüzden sakin bir anneyim diye düşünüyorum. Eş desteği çok önemli onu da atlayamam.
Ha bir de büyük oğlum her şeyi çok çabuk kavradığı için hiçbir ders problemimiz yok. Allaha şükrediyorum bu konuda. Bir de aşırı sosyaller maşallah. Issız adaya koyun onlar gider bir kaç insan bulurlar o derece
Bunu da ekransızlığa, hayatı yaşamalarına bağlıyorum.
B Burundi