Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

ODTÜ gerçekten bir bilim yuvası mıdır? Bunu sorgulamamız lâzım. Bugüne kadar ODTÜ, Türkiye teknolojisine hangi katkıları sunmuştur? Hangi cep telefonunu, hangi otomobil motorunun prototipini yapmıştır?

ODTÜ kurulalı beri hangi uçağın motorunu tasarlamış, hangi füze sistemini dizayn etmiştir? ODTÜ bugüne kadar, 1980 öncesi sol militanları dışında, hangi insan potansiyeli ile şöhret bulmuştur?

ODTÜ gerçekten bir bilim yuvası mıdır yoksa içi boş bir balon mudur? ODTÜ’nin sol militanlarının dışında neyi meşhurdur?

Sosyal bilimler alanında ün salmış ODTÜ’lü siyasetçileri ve gazetecileri bilim adamı diye yutturamazsınız. ABD’de yaşayan mankurtlaşmış ODTÜ’lüleri de Türkiye’ye hizmet edenler sınıfına koyamazsınız.

ODTÜ’nün yaptığı ve ülkeyi yükselten bir icadını gösterin bana? Hangi bilimsel tasarıyı üretmiş, hangi prototipi, hangi taslağı yapmış?

ODTÜ, 1956’dan bu yana velinimetini sırtından vuran, bugün de kurucusu Adnan Menderes ile aynı çizgideki iktidara vurmaya devam eden zavallı bir okuldur.

Bu yaziyi bir kose yazisindan alintiladim ne guzel ifade etmis.ODTU bir Akdeniz univers. gosterdigi basariyi bile gosteremeyen zavalli bir okuldur.Akdeniz universitesi, dunyada adini basarilariyla duyururken ODTU de sadece bakiniyor...Sisirilmis bos bir balon olmak da kararli.Reklami iyi yapiliyor tek ve agababalari surekli gozetiyor..

Son düzenleme:
sadece başlık okuyarak olaylar anlaşılmaz tamam odtü 'biz yol yapimina karsi degiliz' dedi. arkasından, 'düzenleme ortaklık payı' adı altında orman arazisinin talan edilmesine karşı olduklarını ekledi. önceki yorumumda link vermiştim orada detaylıca anlatıyor konuyu.. ama odtü karşı değil komplosu oluşturdunuz birden bire. odtü neden itiraz edemez? nasıl bir komplodur bu :) ................................................................................................................................................................................... (çocuklar hakkında fikirlerimi belirttim konu dışı bir yorumum yok.)

Allaha Allah.. Siz beni taraf oldugum icin gozlerimi yummakla suclayinca usluplu oluyorsunuz, ama ben "hic bir konuya baliklama atlamam, arastiririm once" diye kendimi savundugumda uslupsuz mu oluyorum? Neyse, bu da iyiymis..

Heyallaaam ODTÜ yola itiraz etse nolur etmese nolur?Kapı gibi mahkeme kararı var orada

İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşu, bilim alanlarına göre dünya üniversiteleri 2013 yılı sıralaması sonuçlarını ilan etti. University Rankings: By Subject | Top Universities adresinden ulaşılabilen ve ODTܒnün toplam 8 bilim alanıyla temsil edildiği listede, İTÜ 5 bilim alanında, Bilkent 3 bilim alanında ve İstanbul Üniversitesi 1 bilim alanında dünyanın ilk 200 üniversitesi arasına girdi. .....................................................................................................................................................................................................................bu arada üniversite sıralamasında ilk 200 e giren tek Türk devleti Türkiye................yök gibi taşlar kalkarsa daha iyi dereceler elde edilebilir tabi ki.............................. odtü karalama kampanyası bakalım ne kadar sürecek......bunlara yetişemem insanlar inanmak istediğine bakıp peşinden gidiyor...........iyi forumlar size.............

ODTÜ'lü genetikçilerin büyük başarısı - Milliyet
ODTÜ'lü öğrencilerin başarısı - Milliyet
Türk mühendislerin büyük başarısı-Sabah - 27 Temmuz 2013

Dünya üniversitelerinin Webometrics 2013 Ocak ayı sıralamasında ODTÜ ilk 500 dünya üniversitesi arasına, 396. sırayla giren tek Türk üniversitesi oldu.

Ya tamam artik tartismaya ve OTDÜ de yol yapimi konusuna son verin lütfen.
Bu cocuklarin durumunu konusuyoruz!
Bu konuda yazin.
OTDÜ ile ilgili baska konu basliginda konusalim!
Yoksa konu amacindan sasiyor.
Burada muhtacliklarindan faydanilarak kullanilan cocuklar var. Önemli olan ve konusulmasi gereken bu!

Son düzenleme:
Maalesef daha önce de gördük ellerine taş verilip en ön safta yer alan çocukları yada bilmem şöyle koca istiyorum diye pankart taşıyanı da yada siyasi bir partinin alnında bandını taşıyan çocukları da. Hiç birini onaylamıyorum adı üstünde çocuk, onlar oyun oynamalı, büyüklerin oyununa malzame olmamalı.
Ama burda bir şey dikkatimi çekti.
Konu açılırken çok kesin konuşulmuş ellerine üç beş kuruş para sıkıştırılmış şeklinde. Nedense kaç saattir eklenen fotoğrafları araştırıyorum başka yerde hiçbir şekilde izine rastlamadım. Bu fotoğraflar nerde çekilmiş net bir bilgiye ulaşamadım. Haberin kaynağını merak ettim.

Oldu o zaman ODTÜ kapatılsın.
İcat yapmıyorsa işe yaramaz zaten

Sap ile samanı karıştırmayı ne kadar da severiz değil mi?
Amacından sapmış eylemciler olduğu gibi, amacına sonuna kadar sadık eylemciler de var bu ülkede.
Onların üstünden siyaset yapsaydık olayı ikide bir 'çocuklarına acımayan ağaçlara hiç acımaz' demeseydik daha objektife yakın bir konu olurdu.
Çocuğum yok ama çocuklara acıyorum, ormana yakın değilim lokasyon olarak ama ormanı severim. Uzun süredir fidan dikmedim ama ağaç söktürmeye ve kıyıma karşıyım.
Bilimum çoğaltılabilir bu durumlar...
İlla ki durumun anlam ve önemini kavramak için de birebir içinde olmamız gerekmez.
Kendimize gazeteci süsü vermeden önce durumu kavrayabilsek keşke. Muhalefet ruhumuzda olabilir ama yanlışa da doğru demesek?

ben kanıt istiyorum arkadaş. o 3 5 kuruşu bu çocuklara kimler verdi. kim gördü. belge istiyorum arkadaş. verildiğine dahil belge. ha yoksa bu konu benim için sadece karalamadan öteye gitmez.

Son düzenleme:
Bu arada Ankara'yı bilmem, ama bu yol hem ODTÜ'yü, hem de Yüzüncüyıl mahallesi diye bir yeri etkiliyormuş sanırım ve haberlerden gördüğüm kadarıyla Yüzüncüyıl Mahallesi de çok nezih bir semte benzemiyor. Yani bu çocuklar direk mahalle sakinleri de olabilir.. Bunu da düşünmek lazım.

Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser........para para para.........money talks.............gerisi teferruat..........yoksa hangi aklı selim insan son kalan yeşilliklerden biri olan odtü anıtkabir ya da istanbul un kuzeyindeki ağaçlar gibi bir avuç cenneti yok etmek ister.........bir de odtü olmasada olurmuş sosyal medyadan duydum herhalde bu insanlar beyin olarak başka biryerini kullanıyor
Alamanya daki hanımkızlarımız bilirler orda çocuklara en ufak suistimalde ellerinden alınır.........Ordaki bayanların bu sitede o kadar çok konularını görüyorum ki bu ülkeyi kavradıklarını zannettim bir an için...........bak canım bu ülkede öyle kadınları çocukları güvenceye almak onları çok düşünmek çok para eden birşey değil.......şimdi sen bu çocukları düşünüyorsan gerekli mercilere bildir neden yalınayak baldırıçıplak üç kuruşa panpart taşımış hesap sor .........aileleri nerdeymiş.......aileleri yanındaysa neden suistimal edilmesine izin verilmiş aileler hakkında işlem yapılacakmıymış........kimsesizlerse akıbetleri ne olacakmış
Hadi canım bekliyoruz

Misafirim var:) Bu senenin ilk grip mikrobunu misafir ettimde:94:Biraz kendime geldim sükür....
Ama yinede pek uzun uzun yazacak durumda degilim..
Yetkililere haber ediyorum, cocuklariin tespiti, oraya kim tarafindan götürüldükleri ve ciplak ayakla, yagmurda pankar tasimalari karsiliginda kac tl aldiklarinin sorgusu yapilip, tespitler bize iletilsin:))
5 tl karsiliginda polise tas attirilip, kafasi yarilan ve 13 dikis atilan cocugun ifadesi alindi, söyledikleri kamoyuna aktarildi da ne oldu?
Bugün bu cocuklarin ifadeleri alinip burada yayinlansa ne olacak?

Polise tas atsin diye öne sürülen ve kafasina 13 dikis atilan cocuk icin, yapilanlari kiniyor muyuz? Malesef kinanmiyor! NE oluyor peki?
O cocuga yapilanlar icin tek söylenen " o cocuga para verenler provakatördü" idi, bu cocuklara para verenler icinde aynisi söylenecek!

Ayrica delil mi istiyorsunuz?
Bizzat cantasindan cocuklara birseyler veren kisinin resmi var?
Onuda yok sayalim.
O zaman konu sizin icin sadece karalama olsun, bu pekte mühim birsey degil.
Okumazsiniz, umursamazsiniz olur biter?

Mesela ben bazi yazilari umursamam..
Herkes her yaziyi umursamak zorunda degilki, dimi ya

Son düzenleme:
bir insan çantadan sadece para çıkarır zaten.
bu arada geçmiş olsun..

Ben çocuklara hep para veririm.
Çantamdaki bozuklukları dağıtırım.
Para veririm ama şekerdir, mendildir vermem.
Yüzü bir tek para verince güler sokaktaki çocukların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…