• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Cocuklarimiza mükemmel bir vitamin macunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Cocuklarimiza mükemmel bir vitamin macunu!!!

100 gr. Kuru Üzüm
100 gr. Findik
100 gr. Badem
100 gr. Hindistan cevizi
100 gr. Cam fistigi
100 gr. Ceviz ici
kivamina gelene kadar Bal

Tüm Erzaklari toz haline veya minicik parcalar haline gelene kadar mikserden gecirin, burda almanyada bunlarin cogunu zaten dövülmüs sekilde satin almak mümkün, mutlaka tr.dede öyledir, dövülmüs alsaniz daha rahat tabiki.

Hepsini birbirine karistirdiktan sonra yavas yavas bal ilave edip macun kivamina gelene kadar karistirmaya devam edin.

Agzi kapili bir kavonozda saklayin.

Günde 3 büyük yemek kasigi düzenli olarak cocuklariniza verin.

Kizlar bu macun cocuklar icin adeta bir vitamin deposu, Zihni aciyor, istah aciyor, beyni kuvvetlendiriyor, soguktan kaynaklanan tüm hastaliklara iyi geliyormus...

Ben yaptim ve kizima yedirmeye basladim, tadida gercekten mükemmel.cokacimcoook

Ayrica bizim icinde cok faydali tabiki bizde yiyebilirz.a.s.

mesaj içeriğiniz güzel teşekkürler hatta kızımiçin hemen hazırlayıp yedireceğim ama tr ye takıldım yıllarca yurt dışında yaşamış bir insan olarak üzüldüm alındım açıkçası lütfen Türkiye

canim paylasimin icin tesekür ederim yalniz bi kac sorum olacak

ilk önce bu hindistan cevizi pastalarda kullandigimiz toz olanmi
kavanozu dolaptami disardami sakliycaz,kac gün saklanabilir

birde 3 yemek kasigini bir keredemi yoksa sabah ögle aksam olarakmi vericez??

canim paylasimin icin tesekür ederim yalniz bi kac sorum olacak

ilk önce bu hindistan cevizi pastalarda kullandigimiz toz olanmi
kavanozu dolaptami disardami sakliycaz,kac gün saklanabilir

birde 3 yemek kasigini bir keredemi yoksa sabah ögle aksam olarakmi vericez??

Evet canim pastalara kattigimiz hindistan cevizi olabilir...

Buz dolabinda saklamana gerek yok ben normal mutfak dolabinda sakladim icinde bal oldugu icin buz dolabina koyarsan donar ve kivami bozulur...
Bende hic bozulma falan olmadi macunda, nerden baksan 6 - 8 haftaya yakin sürdü bitmesi, istersen tabiki malzemeleri 50 g olarak uygulayabilirsin!

Sabah ögle aksam birer kasik canim...Sevgilerkaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Evet canim pastalara kattigimiz hindistan cevizi olabilir...

Buz dolabinda saklamana gerek yok ben normal mutfak dolabinda sakladim icinde bal oldugu icin buz dolabina koyarsan donar ve kivami bozulur...
Bende hic bozulma falan olmadi macunda, nerden baksan 6 - 8 haftaya yakin sürdü bitmesi, istersen tabiki malzemeleri 50 g olarak uygulayabilirsin!

Sabah ögle aksam birer kasik canim...Sevgilerkaydirigubbakcemile5

tesekür ederim canim

bu vitamin gibi macun çok ilgimi çekti, benim oğluşum da çok iştahsız ve zayıf ama aklıma takılan bir soru var biliyorsunuz bebeklere bal yasak

benim oğluş 13 aylık benim bu macunu yapıp vermemde bir sakınca varmı ki bi bilen varsa bana cevap yazabilirmi çok sevirim.

şimdiden teşekkür ederim.

bu vitamin gibi macun çok ilgimi çekti, benim oğluşum da çok iştahsız ve zayıf ama aklıma takılan bir soru var biliyorsunuz bebeklere bal yasak

benim oğluş 13 aylık benim bu macunu yapıp vermemde bir sakınca varmı ki bi bilen varsa bana cevap yazabilirmi çok sevirim.

Vallaha canim bilmiyorum, ne desem simdi yalan olur...benim kizim 6 yasindayken ben basladim bu macuna...ciddende faydasini gördüm...a.s
Hepinize tavsiye ederim yanihihoyyyt

13 aylik bebege vermende bir sakinca olurmu olmazmi bence doktoruna danis...icindekileri söyle belki günde bir kasik verebilirsin...:delphin:

Sevgiler

süpersin canim ya paylasimin icin tsklerrrrrrrrrr
kizimin istah aciciya ihtiyaci yok ama vitamin vitamindir :)))))))

Tabi canim, vitamin vitamindir...helede bu kis aylarinda...:delphin:

Findik üzüm bal bunlardaki vitamin nerde var!!cokacimcoook

Helede ceviz, aslinda Allah (C.C.) bize neyin neye faydali oldugnu gösteriyor...
Cevizi kirdiktan sonra icine baktigin zaman neye benzetiyorsun? ayni bir beyin görünümü yokmu??a.s

Beyine en faydali yiyecek cevizmis zaten...a.s

Insallah sende faydasini görürsün canim, sevgilerkaydirigubbakcemile3

benim çocukların maşallah iştahları fazlasıyla yerinde .. ama bu bunu kullanmama gerke yok demek değil ..bunu not aldım ilk fırsatta alıcam ,hastalıklardan korurur ,doğal vitamin kaynağı ayrıca beyin geşimine çok faydalı olacağını düşünüyorum mutlaka yapıcam bu macunu ve herkese tavsiye edicem Allah razı olsun canım senden..

canım balı 1 yaşından sonra verebiliyorsun artık 13 aylık olmuş bebeğin yavaş yavaş bala başlayabilirsin .. ama bu macunu kullanmadan önce bir uzmana daniş derim sebebi içindeki kuruyemişler alerji yapabilir ...ama bazıları buna benzer macun veriyor bebeklerine kuvvet macunu gibi sen genede tedbirli ol , ya sağlık ocağına git orda bu listeyi göster onlar sana en iyi cevabı verir sanırım...

benim çocukların maşallah iştahları fazlasıyla yerinde .. ama bu bunu kullanmama gerke yok demek değil ..bunu not aldım ilk fırsatta alıcam ,hastalıklardan korurur ,doğal vitamin kaynağı ayrıca beyin geşimine çok faydalı olacağını düşünüyorum mutlaka yapıcam bu macunu ve herkese tavsiye edicem Allah razı olsun canım senden..

Allah sizlerdende razi olsun canim, rica ederim...Bencede tandiklarinizada tavsiye edin kizlar dedigim gibi helede kis mevsiminde cok faydali, ayirca bizde yiyebiliriz ailecek yanicokacimcoook

Annem cok yedirdi bize de senağlama kücükken hatta kocaman kiz olmustum hala yapardi, bir kac kasiktan fazla yerdik(acaba ondan mi ders notlarim cok iyiydi?). Ben de cocuklar icin cok ugrasiyorum yemeleri icin ama yemiyorlar maalesef.

canim kusura bakma ya cahilligime ver bisey sorucam hindistan cevizi zaten toz halinde oluyo dimi canim yani ben öyle biliyorumda???bellki sama bi soru oldu ama yarin malzemeleri alipda yapmayi düsünüyorum bizim burda toz hallindede satiliyo tümmü olmasi lazim yoksada öyle olurmu???

canim ya bisey daha sorcam agzi kapali kavanoza koycaz ya bozulmuyo dimi?yani buzdolabina koymak gerekirmi?gerci günde 3defa verirsem cabuk tüketilir diye düsünüyorum ama kizimda begenirse isin ucunu brakmadan hep yapar dururum diyede düsünüyorum
bu malzemelerle kac günde bitiyo macun asa yukari???
ay kusura bakma ya cok sopru sordum.......
anlayisin icin simdiden tskler canimmmmmmmmm

Back