Ben okul öncesi eğitimi destekliyorum ama tabi ki doğru şartlarda olmalı doğru eğitim verilmeli ..ben de başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.aklıma geldikçe hala kan beynime fırlıyor.
ben de çalışan bir anneyim ve çocuğumu kreşe vermek zorunda kaldım ilk aylarda birşeylerden şüphelenmedim ama kızım evde gece 24 den önce uyumuyordu oysa daha ewelde öğle uykuları vardı ve saat 22 gibi uyurdu. birgün kreşe habersiz gittim saat 14 civarıydı ve çocukların hepsi uyuyordu.sebebini sorduğumda bugün faaliyet uzun sürdü geç uyuttuk dediler.
bir kaç baskın (diyeyim ) daha yaptım saat 13 ,15 gibi değişik saatlerde hepsinde uyuyorlardı. doktorumla paylaştığımda ilaç verdiklerini eğer hafta sonu evde aynı süre kadar uyumuyorsa kesinlikle ilaçdır dedi.Sosyal hizmetlere suç duyurunda bulunup kapattırdık bir kaç veli..
ikinci kreşde de balkona kilitllediklerini öğrendim.idare yalanladı tabi ki ama bence de çocuklar yalan söyleyemeyecek kadar saf ve temizler artık dört arkadaş bakıcı tutup evimizi kreşe çevirmek zorunda kaldık ..
çocuklar sosyalleşmek için akranlarıyla gelişmek büyümek zorunda ama ne çare ki ülkemiz hala yeni nesiller konusunda duyarlı değil..
Eğerki çcuğun oyun arkadaşları varsa ve anne yanındaysa bence kreşe ihtiyacı yok. Siz farkında olmasanızda çocuğunuz bu arkadaşlarından çok şey kapacaktır. Kreş şart değil.
okulöncesi eğitimi öğretmeni olarak okulöncesi eğitimin gerekli olduğu görüşündeyim.açıkçası özel kreşlerden yana da değilim bu iş biraz ticari olabiliyor açıkçası bir de özel okullarda çalışanların çoğu kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunları ünv. mezunu almıyorlar ne yazıkki(daha düşük ücretle çalıştıkları için) devlete bağlı anaokullarına 36-72 ay arasındaki btün çocuklar gidebiliyor mantığım almıyor benim açıkçası hem devlet okulundan daha çok ücret ödeyeceğim hem de çocuğumu öğretmen olmayan kişilere teslim edeceğim. kusura bakmayın ama bu durumda ben çocuğuma kreşte sadece bakılmasını istiyorumdur başka ne bekleyebilirim?ki bu zaten okulöncesi eğitim değil kreş ve gündüz bakımevi olur.amaaaa öyle velilerde var ki arkadaşlar çocuğunu almaya geldiğinde bana yemeğini yiyip yemediğini ya da benim bunu hergün not olarak göndermemi istiyorsa onada hoooop derim kimse kusura bakmasın 1 gün aç kalmayla hiç birşey olmaz
(ki ben elimden geleni yapıyorum zaten yemesi için ama ilk gün yemez 2.gün öyle bir yerki) yani ne bileyim bugün hangi hikayeyi okuduğumuzu sorsun Türkçe dil etkinliğinde neler yaptığımızı sorsun,deney vs yaptık mı onu sorsun bende hiç sıkılmadan anlatayım.öyle insanlarla karşılaşıyoruzki arkadaşlar ben velilerimle sürekli diyalog halindeyimdir mezun olan çocuklarımla bile görüşürüm akşam saat kaç olusa olsun beni ararlar çıkışlarda her biri ile ayrı ayrı görüşürüm ama biri bana yemeğini bitirdi mi diye sorduğunda tepem atıyor. okulum yarım gün yani çocuk hiçbir şekilde aç kalmaz benim amacım çocuğa yemek yerken nasıl davranılacağını vs kuralları öğretmek.Allah herkesi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hele çocuk için bu kadar önemli olan okulöncesi döenemde şunuda belirtmeden geçemeyeceğim ben çocuğuma elimden gelen herşeyi yapıyorum eğitim anlamında ama çocuğun anneden öğreneceği şeyler farklı öğretmeninden öğreneceği şeyler farklı.o yüzden benim oğlumda zamanı geldiğinde mutlaka okulöncesi eğitime başlayacak tabi ki .herkese sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?