çocuklari Olan Anneler Okuyun Lütfen ....

pijema

Hamd olsun....
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2006
1.497
0
116
İstanbul
Meraba Arkadaşlar
Sizleri Mız Mız arkadaşımla birlikte çocuk gelişimi hakkında sizleri bilgilendirmek istedim evet anaokullarının çoğunda böyle dramlar yaşıyoruz bende bir yardımcı öğretmen olarak bu konudaki hassasiyetimi dile getirmek istedim..
Çalıştığım özel okullarda yapılan ayırımcılık beni olduğundan fazla üzmüş, diğer bir özel okulda ise çocuklara yapılan (bir nevi işkence olarak görüyorum) davranışlardan çok fazla rahatsız oldum hatta bir örnek vermek gerekirse okulun sahibi ile yaptığım diyaloğ örneği " çocuklar sözümü dinlemiyor ve faaliyetlerini yanlış yapmakta ısrar ediyorlar " kadının cevabı aynen şu çocuklara "öğretmenizi dinliceksiniz eğer dinlemeyen olursa yemek ve oyun oynamak yok bir köşede oturacaksınız " şok olmuştum amacıım çocuklarımı şikayet etmek değil bu duruma bi çözüm bulmasıydı ve bir örnek daha, çocuk okula gelmek istemiyor müdüremiz çocuğa takmış durumda resmen gelir gelmez kusuyor çocuk stresten ağlıyor yemek yemiyor kadının çocuğa tavrı ise "kolundan kavradı ve birdaha kusar ise akşama kadar hiçbirşey vermeyeği " idi arkadaşlar böle işte yaşadıklarım çocuklarınız HERGÜN okula giderken ağlıyorsa ani ziyaretler yapın eğer arada gitmek istemiyorsa annein yada babanın özel bir eşyasını mesela çok sevdiğiniz bir tokanızı yada ne bilim herhangi bişi çocuğunuz o zaman kendisini güvende hissedecektir.Desteğinizi herzaman gösterin sık sık arayın okulunu EN ÖNEMLİSİ DİNLEYİN ONLARI ÇÜNKÜ ONLAR YALANSIZ HERŞEYİ ANLATACAKLARDIR VE ne işiniz olursa olsun size birşey anlatırken bırakın ve onu dinleyerek önemsediğiniz gösterin

SİZE ÖNERİM DEVLET OKULLARINI TERCİH EDİN ÖZEL OKULDAN HİÇBİR FARKI YOK(BAKIM AÇISINDAN) SADECE DAHA ÇOK FAALİYET VE SAYGI VAR ORADA DAHA ÇOK SOSYAL OLACAKLARINDAN EMİNİM

TEŞEKKÜR EDERİM OKUDUĞUNUZ İÇİN UZUN OLDU AMA.....

ben belki bu devre göre geri kafalı olarak yorumlanabilir ama annenin çocuğuna yakın ilgi göstermesinden yanında olmasından yanayım özellikle bebeklik döneminde ama zamanımız şartları tabiki buna el vermiyor herzaman.Eğer bebeklik çağında anne çalışmak durumundaysa bir aile yakını baksa daha iyi olur

Eğerki çcuğun oyun arkadaşları varsa ve anne yanındaysa bence kreşe ihtiyacı yok. Siz farkında olmasanızda çocuğunuz bu arkadaşlarından çok şey kapacaktır. Kreş şart değil.

sık sık kontral etmek gerekıyo sanırım ve çocukalrın soylediklerini de dinlemek kulak arkası etmemek gerek

evet aynen öyle ve size katılıyorum kızlar eğer bir mecburiyet yoksa çocuğunuzu siz yetiştirin hatta ilk 6 ay gögsünüzde yatsın ki sizin kokunuza alışsın anneyi tanısın yaşadıklarım anlatılması zor olaylardı o yüzden üniversite okumadım şimdi çok farklı bir işte çalışıyorum bilgisayar üzerine çocukları çok seviyorum ve onların zarar görmelerini izlemek çok canımı yakıyor inşallah Allahım bana da nasip ederama böyle yerlerde asla.....

Ben okul öncesi eğitimi destekliyorum ama tabi ki doğru şartlarda olmalı doğru eğitim verilmeli ..ben de başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.aklıma geldikçe hala kan beynime fırlıyor.
ben de çalışan bir anneyim ve çocuğumu kreşe vermek zorunda kaldım ilk aylarda birşeylerden şüphelenmedim ama kızım evde gece 24 den önce uyumuyordu oysa daha ewelde öğle uykuları vardı ve saat 22 gibi uyurdu. birgün kreşe habersiz gittim saat 14 civarıydı ve çocukların hepsi uyuyordu.sebebini sorduğumda bugün faaliyet uzun sürdü geç uyuttuk dediler.
bir kaç baskın (diyeyim ) daha yaptım saat 13 ,15 gibi değişik saatlerde hepsinde uyuyorlardı. doktorumla paylaştığımda ilaç verdiklerini eğer hafta sonu evde aynı süre kadar uyumuyorsa kesinlikle ilaçdır dedi.Sosyal hizmetlere suç duyurunda bulunup kapattırdık bir kaç veli..
ikinci kreşde de balkona kilitllediklerini öğrendim.idare yalanladı tabi ki ama bence de çocuklar yalan söyleyemeyecek kadar saf ve temizler artık dört arkadaş bakıcı tutup evimizi kreşe çevirmek zorunda kaldık ..
çocuklar sosyalleşmek için akranlarıyla gelişmek büyümek zorunda ama ne çare ki ülkemiz hala yeni nesiller konusunda duyarlı değil..

ben okun öncesi egitimi cok destekliyorum
cünkü cocuklarin sosyallesmesi icin gerekli
burda ve cok bakimli inanin öyle dövem kovma vurma kesin yok
istedigim saatte gidip cocugumu alaiyorum bakiyorum nasil oynuyor nasil yiyor inanin krese baslayinca

yemek ve uykusu düzene girdi
cocuk bakicilarinin egtimi ney cocuk üstünemi okumuslar yoksa düz lisedenmi cikmislar
vala her seyde oldugu gibi bu konudada egtim sart

okul oncesi egitimi destekliyorum bende..ama ogretmen ve okul cok onemli..ayrica 4 yasindan once gitmesinide tasvip etmiyorum..4 yasina kadar ogluma egitim anlaminda verebileceklerim var..ama sonrasinda okula kaliyor isi..sonucta egitmen degiliim..yurtdisinda yasamanin avantaji bu olsa gerek burada boyle seyler duymadim cok sukur.pijema bilgilendirdigin icin tesekkurler canim.

teşekkürler pijema güzel bir konu bende çocukların kreşte uyutulduklarını duymuştum benim kızımda 2,5 senedir gidiyor ben evde olmama ragmen ama şimdiye kadar bir şikayetimiz olmadı çok severek isteyerek gidiyor zaten aksi bir durum olsa çocuk mutlaka bi şekilde belli eder onu takip etmek okula giderken mutlu olup olmadığına bakmak ordaki durumla ilgili belli etmeden bilgiler almak gerekli o zaman anlaşılır zaten okuluda iyi araştırmak lazım tabiki

Efsun sana inanamıyorum.:1shok: Uyku ilacımı veriyorlarmış ufacık bebelere. Balkona kitleme gibi saçma sapan birşey nasıl yapılabilir. Allah kahretsin bu zihniyettekileri. Ya kime güveneceğimizide şaşırdık valla.Eğitimcilerede gönül rahatığıyla emanet edemiyceksek canlarımızı,pek parlak değil geleceğimiz.

bende okul öncesi eğitimden yanayım. 4 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum.(o günleri görürsem)artık her yerde okuyoruz 7yaş çok geç diye.kreşten kreşe fark edebilir.ama "devlet" denildiği zaman söyle bir düşünüyorum da bana pek güven vermiyor devlete ait kreşler.çalışmıyorum ama bazen bebek bakımı için gerçekten çok yardıma ihtiyacım oluyor eşim yardımcı birini tutmak istiyor ama bebeğim daha 6 aylık sadece kendim ilgilenmek istiyorum.birkaç saat bile kayınvalideme bıraksam kızım beni sevmiyecekmiş gibi geliyor...:)

Okul oncesi egitimi destekliyorum cocuklar icin cok faydali oluyor, ben 3 yasina kadar oglumla ilgilendim arada birkac saatligine ozel yerlere birakiyordum oyun oynasin diye, ama paris'te 3 yasina gelen hercocuk anaokuluna gitmek zorunda cocuklar 3 yasina gelmeden okula kayit yaptiriliyor ve 3 yil okula gidiyorlar sonrada ilkokula basliyorlar, anaokulu denilen okuldada karne aliniyor ve sinifta kalmada olabiliyor, ben memnunum cok daha iyi oluyor cocuk cevre ve arkadaslarinla birlikteligi paylasmayi ogreniyor, okula daha cabuk alisiyorlar.

evet ya türkiye eskisi gibi deyil
bayanlarin cogu calisiyor kadinlar isteklerini devlete bildirmeli cok gözetimli vede denetimli kresler acmali bunlar türkiyenin gelecegi cocuklar kücüken beyinleri sünger gibi bilgiye ac bilmiyorlarsa cocuk bakimini ve egtimini yurt disina ögretmen göndersinler
veye ögrenci cocuk bakimi ve pskolojisi okusunlar
almanlar bu konularini yillar önce cözmüslerrr
ha buraya demiyorum fransa veye almanyadada egtim alsinlar
evde bakicinin egtimi neki cocuk pskolujisini anlasin yok evde cocuk bakimina karsiyim kreslerin belli planlari yemek proramlari var ben mesala merak ettim cocugum ne yiyor diye dantasi yani ögretmeni yedigi seyleri bana yaziyor

çok önemli bir konu açmışsın canım.bende yaşadıklarımı anlatayım size.
oğlum 4 yaşındayken çalışmadığım halde sadece onun isteği üzerine çünki arkadaş istiyordu. (belli bi zaman dan sonra ben yetemedim heralde ona)
tek çocuk paylaşmayı öğrensin el becerileri gelişsin diye düşündüm ve devlet okulunun kreş bölümüne gönderdim.ve çok memnun kaldım.hiç bir sorun yaşamadık.gayet güzel geçti o 1 yılımız.daha sonraki yıl da anasınıfına gitti.şimdi de 1 sınıfta oğlum.eğer iş saatleriniz uyuyorsa bencede devlet okullarına gönderin arkadaşlar.
kız kardeşim oğlunu özel kreşe gönderdi 1 ay gitti çocuk öğretmenini sevmediği için gitmek istemiyor.bizde zorlamadık.şimdi annesi ve ben araştırıyoruz.başka uygun bir yer bulabilmek için.aslında çok ince bir konu.Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.çocuklarımıza zarar gelmesin inşallah

3 yıl önce yazdığım bu konu çok dikkatimi çekti nedense hala aynı kanıdayım özel okular fikrimi hala değiştirmediler

Benim oğlum 39 aylık, yarım gün devletin anaokuluna verdim ama içim hiç rahat değil. Sanki öğretmenini ve arkadaşlarını sevmemiş gibi. 3 yaş uygun diyorlar anaokulu için ama çok kararsızım. Göndermemeyi düşünüyorum. Bakalım babamızla da konuşucam.

Eğerki çcuğun oyun arkadaşları varsa ve anne yanındaysa bence kreşe ihtiyacı yok. Siz farkında olmasanızda çocuğunuz bu arkadaşlarından çok şey kapacaktır. Kreş şart değil.

bende size katılıyorum .çocuğunuzun oyun arkadaşı olabiliyorsanız onun kreşe ihtiyacı olmuyor.evde daha fazla şey öğreniyor getirisinin yanında götürüsü olmuyor.vakti gelince okula gidiyorlar.nekadar onunla vakit geçirebilirsem benim için kar.çocuklarımı çok seviyorum:128:

merhabalar ben ev hanımıyım.

oğlum 3 aydır yarım gün kreşe gidiyor. çevremizde komşularda hiç oyun arkadaşı yok.

doğru düzgün park yok. sıkılıyor sürekli tv açık olsun

beraber oynayalım hep beraber vakit geçirelim istiyordu.

o yüzden kreşe gönderdim. şu an çok mutlu

konuşması gelişti ilerledi - özgüveni geldi.

mutlu olmasa gitmek istemese mutlaka araştırırım.

kreşte yoruluyor , eve geldiğinde 2 - 3 saat uyuyor.

evde enerjisini hiç atamıyordu.

okulöncesi eğitimi öğretmeni olarak okulöncesi eğitimin gerekli olduğu görüşündeyim.açıkçası özel kreşlerden yana da değilim bu iş biraz ticari olabiliyor açıkçası bir de özel okullarda çalışanların çoğu kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunları ünv. mezunu almıyorlar ne yazıkki(daha düşük ücretle çalıştıkları için) devlete bağlı anaokullarına 36-72 ay arasındaki btün çocuklar gidebiliyor mantığım almıyor benim açıkçası hem devlet okulundan daha çok ücret ödeyeceğim hem de çocuğumu öğretmen olmayan kişilere teslim edeceğim. kusura bakmayın ama bu durumda ben çocuğuma kreşte sadece bakılmasını istiyorumdur başka ne bekleyebilirim?ki bu zaten okulöncesi eğitim değil kreş ve gündüz bakımevi olur.amaaaa öyle velilerde var ki arkadaşlar çocuğunu almaya geldiğinde bana yemeğini yiyip yemediğini ya da benim bunu hergün not olarak göndermemi istiyorsa onada hoooop derim kimse kusura bakmasın 1 gün aç kalmayla hiç birşey olmaz
(ki ben elimden geleni yapıyorum zaten yemesi için ama ilk gün yemez 2.gün öyle bir yerki) yani ne bileyim bugün hangi hikayeyi okuduğumuzu sorsun Türkçe dil etkinliğinde neler yaptığımızı sorsun,deney vs yaptık mı onu sorsun bende hiç sıkılmadan anlatayım.öyle insanlarla karşılaşıyoruzki arkadaşlar ben velilerimle sürekli diyalog halindeyimdir mezun olan çocuklarımla bile görüşürüm akşam saat kaç olusa olsun beni ararlar çıkışlarda her biri ile ayrı ayrı görüşürüm ama biri bana yemeğini bitirdi mi diye sorduğunda tepem atıyor. okulum yarım gün yani çocuk hiçbir şekilde aç kalmaz benim amacım çocuğa yemek yerken nasıl davranılacağını vs kuralları öğretmek.Allah herkesi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hele çocuk için bu kadar önemli olan okulöncesi döenemde şunuda belirtmeden geçemeyeceğim ben çocuğuma elimden gelen herşeyi yapıyorum eğitim anlamında ama çocuğun anneden öğreneceği şeyler farklı öğretmeninden öğreneceği şeyler farklı.o yüzden benim oğlumda zamanı geldiğinde mutlaka okulöncesi eğitime başlayacak tabi ki .herkese sevgiler

eğer ki okullar paraları alırken YEMEK unsurunu da fiyata ekliyorlarsa, o yemeği çocuk yiyor mu diye sormaya elbette annenin hakkı vardır , siz ne demek istiyorsunuz ??? aç kalmaz ne demek ??? daha fiziksel gelişimini tamamlamamış küçücük çocuklardan bahsediyoruz unutmayın... yazdıklarınızı yanlış anlamış olmayı umuyorum.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…